Keystone logo
Prince Mohammad Bin Fahd University

Prince Mohammad Bin Fahd University

Prince Mohammad Bin Fahd University

Εισαγωγή

68056_mecca-66970_640.jpg

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ως ταχέως αναπτυσσόμενο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Prince Mohammad bin Fahd University (PMU) δημιούργησε ιστορία από τότε που ξεκίνησε. Αυτό το πανεπιστήμιο, με την εξαιρετικά καινοτόμο προσέγγιση που επικεντρώνεται στον φοιτητή για να μεταδώσει την εκπαίδευση, προσφέρει στους μαθητές μια ευκαιρία να εξερευνήσουν γνήσια μονοπάτια για να μάθουν και να καινοτομήσουν όταν καλλωπιστούν για τους μελλοντικούς ρόλους τους ως επαγγελματίες hardcore.

Το PMU επικεντρώνεται στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των μαθητών για βιώσιμη θρέψη. Τα σχόλια, καθώς και οι εισροές των σπουδαστών, αποτιμώνται από τα μέλη του Τμήματος της PMU που αξιολογούν προσεκτικά το επίπεδο γνώσεων του κάθε σπουδαστή. Αυτά τα βήματα είναι να τα εκπαιδεύσουν με ένα γνήσιο σύστημα εκμάθησης.

Αυτό το πανεπιστήμιο καλωσόρισε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από την ίδρυσή της. Τους εφάρμοσε στη μεθοδολογία διδασκαλίας και στην ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών. Ορισμένες τεχνολογικές εξελίξεις είναι η συνδεσιμότητα διαδικτύου όλων των εποχών, η οποία καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό (Blackboard), εργαστήρια Dyned - εργαστήρια, online εγγραφή.

Σήμερα, το PMU είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες όπως οι έξυπνες κάρτες, η τηλεοπτική ροή και η τηλεδιάσκεψη κ.λπ. που είναι επωφελείς για τους μαθητές να εγγραφούν σε συγκεκριμένα μαθήματα και να κάνουν τακτικές συμβουλές ή καθοδήγηση από τους αντίστοιχους διδάσκοντες στο διαδίκτυο καθιστώντας στην ιδιωτικότητα των σπιτιών.

Οι σπουδαστές κάνουν χρήση των σύγχρονων εγκαταστάσεων στο PMU. Τέτοιες διευκολύνσεις προορίζονται αποκλειστικά για να τους καθοδηγήσουν για να ζήσουν και να σηκωθούν ενώ αποδέχονται τις παγκόσμιες προκλήσεις που θα αντιμετώπιζαν ως επαγγελματίες. Θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους από το PMU που προσφέρει αποκλειστικές εγκαταστάσεις.

Καθώς η αγγλική έχει γίνει το μόνο μέσο επικοινωνίας διεθνώς, το PMU προσφέρει αυτή τη γλώσσα ως πρωταρχικό μέσο διδασκαλίας. Πολλές λέσχες και εξωσχολικές δραστηριότητες μέσα στην πανεπιστημιούπολη του PMU είναι τα καλύτερα εργαλεία για να βελτιώσουν την ικανότητα των μαθητών τους. Καλά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις για να καλλωπιστούν οι σπουδαστές στην επικοινωνία, την ομαδική εργασία, την κριτική σκέψη / επίλυση προβλημάτων, την τεχνολογία, τις επαγγελματικές δεξιότητες και τις δεξιότητες ηγεσίας είναι οι βασικές δεξιότητες που ο PMU δίνει προτεραιότητα στη συνολική ανάπτυξη των σπουδαστών.

Το PMU χρησιμεύει για να καθοδηγήσει την κοινότητα των σπουδαστών να επιλέξουν καλύτερη πορεία σταδιοδρομίας για ένα καλύτερο μέλλον. Τα θεωρητικά προγράμματα σπουδών και η πρακτική αξιολόγησή τους μέσω του προσανατολισμού και της πρακτικής κατάρτισης τους προετοιμάζουν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους ενώ μισθώνονται. Η αυτοπεποίθηση που αναπτύσσεται με την κατάρτιση και την προηγμένη γνώση προετοιμάζει τους μαθητές για να πουλήσουν τους εαυτούς τους με καλά επεξεργασμένα και εντυπωσιακά βιογραφικά τους.

Διάφορες καινοτόμες αξιολογήσεις μαθησιακών αποτελεσμάτων χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των εργαλείων ανάπτυξης δεξιοτήτων που παρακολουθούν την απόδοση και τη συνολική πρόοδο των σπουδαστών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο πανεπιστήμιο.

Το ηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο των πτυχιούχων φοιτητών στο PMU είναι προσβάσιμο σε απευθείας σύνδεση, επομένως οι μελλοντικοί εργοδότες μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν καλύτερα για την πρόσληψη. Αυτά τα βήματα προσφέρουν τόσο την απόκτηση του πτυχίου όσο και την ίδια στιγμή που επιτυγχάνει επαγγελματική εμπειρία στην παρ.

Το PMU προσφέρει πολλές προσωπικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας προς τους σπουδαστές που αξίζουν, εκτός από τις υπηρεσίες υγείας και παροχής συμβουλών. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή άνεση σε μια ατμόσφαιρα για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Το PMU αναμένει επίσης να μεταδώσει την αριστεία στην εκπαίδευση των εγγεγραμμένων φοιτητών, παρέχοντάς τους παρόμοιες υπηρεσίες.

Η συνολική αξιοπιστία του PMU, την οποία πέτυχε από την αρχή, κατέστη δυνατή λόγω της ισχυρής εργατικής δύναμης - διοικητικής ομάδας, της ποικίλης δύναμης των διδασκόντων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό μιας προηγμένης ακαδημαϊκής σκηνής και του υποστηρικτικού προσωπικού που βοηθά τις αρχές να βοηθήσουν την πανεπιστημιακή διοίκηση στη συστηματική της κίνηση.

Το TIEC (Τέξας Διεθνής Κοινοπραξία Εκπαίδευσης), ως Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του PMU, συμμετείχε σε κορυφαίους εμπειρογνώμονες από 32 αμερικανικά πανεπιστήμια για ακαδημαϊκή διάρθρωση του PMU. Φυσικά, το PMU είναι τώρα σε θέση να υποσχεθεί και να παράσχει εξαιρετική εκπαίδευση για να θρέψει τους μελλοντικούς ηγέτες στους τομείς σπουδών τους. Είναι το σημάδι μιας παγκοσμιοποιημένης οπτικής για την εκπαίδευση που υιοθετεί το PMU.

68057_saudi-arabia-84015_640.jpg

Πολιτισμός της Σαουδικής Αραβίας

Υπάρχουν πολλές πτυχές της ζωής εδώ που είναι πολύ διαφορετικές από τη χώρα και τον πολιτισμό που έχετε αφήσει. Πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό βήμα για την προσαρμογή στη ζωή σας στη Σαουδική Αραβία είναι να μάθετε μερικά από τα έθιμα και τους νόμους. Τότε θα γίνετε πιο άνετοι στο νέο σας περιβάλλον. Μόλις εξοικειωθείτε με τις πολιτισμικές διαφορές, η ζωή μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική εδώ.

Εδώ είναι μερικοί προτεινόμενοι "do και don'ts" για τη δική σας άνεση και ευεξία.

Ναι παρακαλώ…

Κρατήστε ένα ανοιχτό μυαλό σχετικά με τις πολιτισμικές και κοινωνικές διαφορές που παρατηρείτε. Να είστε ευέλικτοι και ανοικτοί για να αλλάξετε. Θα εκτιμήσετε τις νέες εμπειρίες. Αποδεχτείτε την πρόκληση να ζήσετε σε μια υπέροχη, αρχαία χώρα με μια πλούσια και συναρπαστική ιστορία.

 • Προσπάθεια να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν την αραβική γλώσσα.

 • Διατηρήστε ευελιξία και προσπαθήστε να προσαρμόσετε τα τοπικά έθιμα. Για παράδειγμα:

 • Ενδυμασία: οι γυναίκες πρέπει να φορούν συντηρητικά, χαλαρά ενδύματα. Εάν αισθάνεστε καλύτερα όταν φοράτε το Abaya, τότε το κάνετε.

 • Ραμαζάνι: Είναι ένας ισλαμικός ιερός μήνας κατά τον οποίο οι μουσουλμάνοι παρατηρούν μια γρήγορη μεταξύ ανατολής και ηλιοβασιλέματος. Σεβαστείτε αυτές τις θρησκευτικές εορτές, αποφεύγοντας το φαγητό, το τσίχλες, το ποτό ή το κάπνισμα στο κοινό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παρακαλώ μην ...

 • Προσπαθήστε να επιβάλλετε τις δυτικές σας αξίες στη σαουδαραβική κοινωνία. Μην περιμένετε τη ζωή να είναι ακριβώς η ίδια όπως ήταν στη χώρα σας.

 • Φωτογραφήστε τους ανθρώπους ή οποιονδήποτε τομέα εθνικής ασφάλειας όπως αεροδρόμια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και διυλιστήρια.

Παραδοσιακή Αραβική Εθιμοτυπία

Οι συζητήσεις σχετικά με τα έθιμα και τις πεποιθήσεις άλλων κυριαρχούν στη Σαουδική Αραβία όπως και αλλού. Οι ίδιοι οι Σαουδάραβες είναι ευγενικοί, ευγενικοί και ανεπίσημοι, καθώς περιμένουν να είναι άλλοι.

Μερικές προτάσεις

Απομνημονεύστε και φέρτε τα σωστά ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου του οργανισμού σας (εργοδότη) ή της οργάνωσης του συζύγου σας (εργοδότη). Γνωρίστε τα σωστά ονόματα, τους αριθμούς και τις τοποθεσίες των σχολείων που παρακολουθούν τα παιδιά σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας έχουν το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου της ένωσης σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας και έναν αξιόπιστο γείτονα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το αρχείο πληροφοριών έκτακτης ανάγκης στο σχολείο των παιδιών σας.

Η τάση στο βασίλειο μπορεί να είναι είτε 110v είτε 220v. Γνωρίστε την τάση σας και επιλέξτε τις συσκευές σας ανάλογα. Ελέγξτε τους διάφορους τύπους εξοπλισμού, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι VCR στο Βασίλειο. Αν έχετε υπολογιστή, μπορεί να χρειαστεί ρυθμιστής τάσης. Προστατεύεται από υπερτάσεις για υπολογιστές και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Θυμάμαι

Είστε προσκεκλημένος επισκέπτης στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Δεν αναγκάσατε να έρθετε εδώ. Είστε υπόκειται στους τοπικούς τους νόμους. Είναι συνετό να γνωρίζει η οικογένειά σας τις σχετικές νομοθεσίες και έθιμα

Τοποθεσίες

 • Dhahran

  617, Al Jawharah, Khobar, Dhahran 34754, , Dhahran

  Ερωτήσεις