Keystone logo
Poznan University of Technology

Poznan University of Technology

Poznan University of Technology

Εισαγωγή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ

Η αποστολή του Πανεπιστημίου είναι να εκπαιδεύσει σε όλες τις βαθμίδες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη διά βίου μάθηση σε στενή σύνδεση με επιστημονικές και ερευνητικές και αναπτυξιακές εργασίες που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με μελλοντικούς εργοδότες αποφοίτων πανεπιστημίου και σε επαφή με την κοινωνία.

Το όραμα είναι να δημιουργηθεί ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο τεχνολογίας στη χώρα, καλά αναγνωρισμένο στην Ευρώπη, ένας σημαντικός και περιζήτητος συνεργάτης ξένων πανεπιστημίων, που εγγυάται υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και παγκόσμιο επίπεδο επιστημονικών και ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σήμερα, το Poznan University of Technology προσφέρει εκπαίδευση σε 9 σχολές, με συνολικά 31 πεδία σπουδών. Περίπου 16.000 φοιτητές πρώτου και δεύτερου κύκλου, διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί σπουδάζουν εδώ. Πάνω από 1.300 ακαδημαϊκοί δάσκαλοι νοιάζονται για την εκπαίδευσή τους. Η διδακτική προσφορά του Poznan University of Technology του Πόζναν είναι σύγχρονη, πλούσια και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις όχι μόνο εγχώριων αλλά και ξένων εργοδοτών.

Οι φοιτητές επιλέγουν σπουδές στο Πανεπιστήμιό μας λόγω του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, του καλά προετοιμασμένου προσωπικού, καθώς και της ευκαιρίας να πραγματοποιήσουν πλήρως τα επιστημονικά και μη επιστημονικά ενδιαφέροντά τους και μια φιλική ατμόσφαιρα. Η πραγματική υπερηφάνεια του Πανεπιστημίου είναι οι φοιτητές που έχουν επιτύχει σε διεθνείς διαγωνισμούς, εργάζονται σε επιστημονικές ενώσεις και φοιτητικές οργανώσεις.

Poznan University of Technology προήλθε από την Ανώτατη Σχολή Μηχανικών Κατασκευών, η οποία ιδρύθηκε το 1919. Το PUT διαθέτει σχεδόν έναν αιώνα εμπειρίας στην εκπαίδευση υψηλών προσόντων μηχανικών και ερευνητών σε πολλούς τομείς.

Επί του παρόντος, το PUT έχει σχεδόν 16 000 φοιτητές σε 9 σχολές:

 • Τμήμα Αρχιτεκτονικής
 • Τμήμα Χημικής Τεχνολογίας
 • Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Μεταφορών
 • Σχολή Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών
 • Σχολή Ελέγχου, Ρομποτικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Τμήμα Μηχανικών Διαχείρισης
 • Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 • Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
 • Σχολή Μηχανικών Υλικών και Τεχνικής Φυσικής

Η εκπαίδευση παρέχεται σε 31 τομείς σπουδών, εκ των οποίων οι επτά στον πρώτο κύκλο και οι δώδεκα στον δεύτερο κύκλο παρέχονται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

Επιστήμη για τον κόσμο

Το πολεμικό χωριό Wielkopolskie και το Poznan προσφέρουν τεράστιες προοπτικές. Το Πόζναν διαθέτει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα καθώς οι περιστάσεις του ενθαρρύνουν τους βιομηχάνους να ιδρύσουν τις επιχειρήσεις τους εδώ. Επί του παρόντος, στην πόλη αυτή δραστηριοποιούνται περίπου 100 000 επιχειρήσεις.

Poznan University of Technology είναι ένα μέρος όπου οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία στενά συνδεδεμένη με την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας. Εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της επιχείρησης και της βιομηχανίας. Ένα πρόγραμμα διπλών μελετών έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Volkswagen Poznań, η Solaris Bus & Coach SA, Phoenix Contact Wielkopolska, STER, Beiersdorf Manufacturing Poznań, Blum Polska sp. ζωολογικός κήπος. o., Zakłady Mechaniczne Kazimieruk. Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν μια εκπαίδευση που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της αγοράς εργασίας, μπορούν να παρακολουθήσουν επιπρόσθετα μαθήματα κατάρτισης ή να αποκτήσουν πιστοποιητικά γλώσσας, και πάνω απ 'όλα, είναι ένα πρόγραμμα σπουδών όπου η θεωρία συνδέεται στενά με την πρακτική στις καλύτερες εταιρείες. Οι μαθητές που ολοκληρώνουν ένα πρόγραμμα διπλών σπουδών βρίσκουν απασχόληση στις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό.

Εκτός από τις ήδη αναφερθείσες εταιρείες, ο κατάλογος των εταίρων περιλαμβάνει: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK - Santander και πολλοί άλλοι.

Τον Μάρτιο του 2017, η πρώτη ακαδημαϊκή κοινοπραξία δημιούργησε το One Belt One Road μεταξύ πανεπιστημίων στην Πολωνία και στην Κίνα, την πρώτη επιχείρηση αυτού του τύπου στον κόσμο. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει 15 πανεπιστήμια και οργανισμούς στην Κίνα και 11 τεχνικά πανεπιστήμια στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένου του PUT . Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι η δημιουργία της κατηγορίας Confucius, όπου οι εργαζόμενοι και οι μαθητές του PUT μπορούν να μελετήσουν κινέζικα με γηγενείς ομιλητές από κινέζικα απευθείας από την Κίνα. Ένα άλλο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός σινο-πολωνικού ερευνητικού κέντρου του New Silk Road. Στόχος είναι να συγκεντρώσει μεγάλα τεχνικά πανεπιστήμια από την Πολωνία και την Κίνα. Οι κύριοι στόχοι του Κέντρου θα είναι η μεταφορά της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και κατά συνέπεια και μιας επιχείρησης.

Τον Νοέμβριο του 2016 άνοιξε μια Ακαδημία Huawei στο Poznan University of Technology , το πρώτο του είδους του στην Πολωνία. Χτίστηκε ένα σύγχρονο εργαστήριο, όπου οι μαθητές μπορούν να μελετήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες της Huawei. Μπορούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσω πρακτικών τάξεων που πραγματοποιούνται από επαγγελματίες στον τομέα αυτό.

Από το 2014, υπάρχει ένα Κέντρο Αεροπορίας με ένα σύγχρονο προσομοιωτή πτήσης. PUT διαθέτει στόλο δύο αεροσκαφών: Zlin 242L και Extra 330 LX καθώς και αεροπλάνο MDM-1Fox. Προς το παρόν οι φοιτητές PUT μπορούν να εκπαιδευτούν σε δύο τομείς: Αεροπορία και Κοσμοναυτική.

Νέα ερευνητικά εργαστήρια έχουν δημιουργηθεί ή εξοπλιστεί με σύγχρονο τρόπο. Στο πανεπιστήμιο λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βιοπληροφορικής και Γονιδιωματικής, που δημιουργήθηκε από κοινοπραξία αποτελούμενη από το Poznan University of Technology και το Ινστιτούτο Βιοοργανικής Χημείας της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο σκοπός του κέντρου, που περιλαμβάνεται στον Οδικό Χάρτη Υποδομών Έρευνας, είναι η ανάπτυξη στρατηγικής έρευνας και η αύξηση της μεταφοράς αποτελεσμάτων Ε & Α στην οικονομία.

Διεθνής συνεργασία

PUT έχει υπογράψει περίπου 460 διεθνείς συμφωνίες με πανεπιστήμια στην Ευρώπη και εκτός αυτής. Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ και στις διμερείς συμφωνίες ανταλλαγής εδώ και πολλά χρόνια. Στην επιστημονική έρευνα, το PUT συνεργάζεται με 190 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Διπλός βαθμός - διπλό πλεονέκτημα

Τα ξένα πανεπιστήμια αναγνωρίζουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού στη διδασκαλία και την έρευνα που προσφέρεται στο PUT , και προκειμένου να βελτιωθούν τα εκπαιδευτικά πρότυπα, έχουν υπογραφεί ειδικές συμφωνίες με πανεπιστήμια στη Γαλλία- Λιλ και Ουκρανία- Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κιέβου- για τους ακόλουθους τομείς σπουδών : Εταιρική διαχείριση; Μηχανολογία και Βιοϊατρική Μηχανική. Αυτές οι συμφωνίες επιτρέπουν στους μαθητές να αποκτήσουν δύο πτυχία μετά την ολοκλήρωση ενός κοινού προγράμματος σπουδών.

Τεχνολογία σε ένα θετικό συναίσθημα

PUT φοιτητές του PUT μπορούν να ενταχθούν σε μία από τις 76 επιστημονικές ομάδες και τις 11 φοιτητικές οργανώσεις. Υπάρχει επίσης ένας φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Afera, ένας φοιτητικός τηλεοπτικός σταθμός Spacja TV, μια πανεπιστημιακή χορωδία "Volantes Soni", η ομάδα λαϊκών χορών "Poligrodzianie" κ.λπ.

Κάθε μήνα πραγματοποιείται μια συνάντηση με τίτλο " PUT around the world - Intercultural Cafe" όπου πολωνοί και διεθνείς φοιτητές, καθώς και εργαζόμενοι, παρουσιάζουν τις χώρες καταγωγής τους σύμφωνα με διαφορετικά θέματα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσετε νέους φίλους, να διευρύνετε την ευαισθητοποίηση για άλλους πολιτισμούς με ένα φλιτζάνι καφέ και σε μια φιλική ατμόσφαιρα. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από φοιτητές είναι το φεστιβάλ φοιτητών πανεπιστημίου - Juvenalia, συναυλίες, διαγωνισμός Robots Sumo, Πρωταθλήματα Ομαδικού Προγραμματισμού.

PUT διαθέτει επίσης 40 αθλητικούς συλλόγους όπου σχεδόν 1200 μαθητές ασκούνται τακτικά. Το 2019 το PUT ήταν το πέμπτο στη γενική κατάταξη και το τέταρτο στην κατηγορία των τεχνικών πανεπιστημίων του Πολωνικού Ακαδημαϊκού Πρωταθλήματος. Το PUT διαθέτει εγκαταστάσεις για τένις, μπόουλινγκ, κλώση, χόκεϊ επί χόρτου, κωπηλασία σε εσωτερικούς χώρους, σκουός καθώς και γυμναστήρια.

Μια στενή σχέση με τις επιχειρήσεις

Οι επαφές με πολλούς επιχειρηματικούς εταίρους αποτελούν ουσιαστικό μέρος της πανεπιστημιακής ζωής. Η ενθάρρυνση και η συμβουλή των συνεργατών μας μας βοηθούν όχι μόνο να προσαρμόσουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αγοράς αλλά κυρίως να ενισχύσουμε τη θέση μας μεταξύ άλλων πανεπιστημίων

Τοποθεσίες

 • Poznań

  Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan, 62, Poznań

Ερωτήσεις