Keystone logo
© QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)
QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

Εισαγωγή

Το Queen's University Belfast είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας με διακεκριμένη κληρονομιά και ιστορία.

Ιδρύθηκε το 1845 ως Queen's College Belfast και έγινε ανεξάρτητο πανεπιστήμιο το 1908. Σήμερα κατατάσσονται στα 180 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου (QS World Rankings 2019) και μέλος του Russell Group του Ηνωμένου Βασιλείου πανεπιστήμια υψηλής έντασης έρευνας, συνδυάζοντας την αριστεία στην έρευνα και την εκπαίδευση με ένα μαθησιακό ηθικό.

Η Σχολή Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών

Η άνεση και η ασφάλεια του σύγχρονου κόσμου μας παρέχονται από εκπληκτικές εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία, που επικεντρώνονται στη βελτίωση της ζωής μας.

Η Σχολή Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών εκτείνεται σε επιστημονικούς κλάδους που επηρεάζουν τη ζωή σήμερα και θα διαμορφώσουν το μέλλον μας. Το διεθνές μας μίγμα προσωπικού και φοιτητών αποτελεί μια ζωντανή κοινότητα που φιλοξενεί μερικές από τις πιο καινοτόμες και παγκοσμίως σημαντικές έρευνες και διδασκαλίες. Δουλεύει όπου η βιομηχανία και η έρευνα συναντώνται παρέχοντας την πλατφόρμα για να ξεκινήσει έρευνα για εμπορικές ευκαιρίες και να συνεργαστεί με τη βιομηχανία στην έρευνα αιχμής με πραγματικά έργα όπως η εργασία με την Wrightbus για την παραγωγή της καθαρότερης τεχνολογίας υβριδικών λεωφορείων που εξουσιάζει το Routemaster του Λονδίνου , ή η πρωτοποριακή εργασία στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικών, Επικοινωνιών και Τεχνολογίας των Πληροφοριών, εξασφαλίζοντας το ψηφιακό μας μέλλον μέσω του Κέντρου για Ασφαλή Τεχνολογίες Πληροφοριών.

Με τη δύναμη σε παραδοσιακούς κλάδους της μηχανικής, η Σχολή συγκεντρώνει διάφορα θέματα, όπως χρονολόγηση άνθρακα και αστροφυσική, για να δημιουργήσει ένα δυναμικό διεπιστημονικό περιβάλλον για τους φοιτητές και ακαδημαϊκούς να ευδοκιμήσουν. Υποστηρίζοντας την έρευνά μας είναι η προσπάθεια επίλυσης των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, είτε είναι η κατανόηση της αντίληψης του ανθρώπινου εγκεφάλου να βοηθήσει τους πάσχοντες από τη νόσο του Πάρκινσον είτε της καθαρής παραγωγής ενέργειας μέσω της CenTACat, η έρευνα μας οδηγεί τον κόσμο σε ένα περιβάλλον που έχει τα ρίζες του στα ιδανικά της Αθηνά SWAN όπου προωθούμε ενεργά τις γυναίκες στη Επιστήμη και τη Μηχανική.

Η ηγεσία που παρέχεται από τους ακαδημαϊκούς μας δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους μαθητές να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους μέσω διδακτικών και ερευνητικών προγραμμάτων. Ελάτε μαζί μας και βοηθήστε να αλλάξετε τον κόσμο!

Καθηγητής Mark Price

Πρόεδρος του Αντιπροέδρου της Σχολής

Τμήμα Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών

Μια παγκόσμια εκπαίδευση και η εμπειρία των σπουδαστών

Τα εμπνευσμένα αποφοίτη μας περιλαμβάνουν εξαιρετικούς μελετητές, νικητές του βραβείου Νόμπελ - όπως ο Seamus Heaney και ο David Trimble - και επιρροή ηγέτες που έχουν αντίκτυπο στη Βόρεια Ιρλανδία και σε όλο τον κόσμο.

Οι σπουδαστές μας απολαμβάνουν την εκπαίδευση από κορυφαίους ακαδημαϊκούς σε παγκόσμιο επίπεδο που εργάζονται στην πρωτοπορία των επιστημών τους και μια σημαντική επένδυση στην εμπειρία των φοιτητών έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των σπουδαστών.

Πάνω από το 94% των αποφοίτων της Βασίλισσας είναι στην απασχόληση ή περαιτέρω σπουδές έξι μήνες μετά την αποφοίτηση. οι απόφοιτοι μας κυριαρχούν σε ανώτερες ηγετικές θέσεις σε 80 από τις 100 κορυφαίες εταιρείες της Βόρειας Ιρλανδίας και κάνουν τη διαφορά σε περισσότερες από 120 χώρες.

Οι ηγέτες στην καινοτομία και τον αντίκτυπο

Είμαστε ηγέτες στις εμπορικές επιπτώσεις και είμαστε στα πέντε κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου για τα έσοδα από την εμπορική έρευνα - 71 εκατομμύρια λίρες. Μέσω του QUBIS Ltd, του εμπορικού μας βραχίονα, δημιουργήσαμε πάνω από 70 εταιρείες spin-out, με αποτέλεσμα περίπου 1.880 θέσεις εργασίας που βασίζονται στη γνώση του ιδιωτικού τομέα. Τρεις από αυτές τις εταιρείες (Kainos, Andor Technology και Fusion Αντισώματα) έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Είμαστε η νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη συμμετοχή μας στις Συμπράξεις Μεταφοράς Γνώσης (KTP). Από το 1993, υποστηρίξαμε 100 επιχειρήσεις σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία, βοηθώντας τους να αυξήσουν τα ετήσια κέρδη τους κατά £ 65 εκατομμύρια.

Μια Παγκόσμια και Περιεκτική Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Σήμερα έχουμε προσωπικό και φοιτητές από περισσότερες από 80 χώρες, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής και ζωντανής πανεπιστημιούπολης. Συνεργάζονται με ένα πανεπιστήμιο που δεσμεύεται να προσελκύσει, να διατηρήσει και να αναπτύξει το καλύτερο παγκόσμιο ταλέντο μέσα σε ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους.

Ένα καινοτόμο, φιλόξενο και ευπρόσιτο μέρος για εργασία και σπουδές, η Queen's είναι ηγέτης στην ισότητα των φύλων και στην ποικιλομορφία. Είμαστε ένα από τα πιο επιτυχημένα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου στην πρωτοβουλία Athena SWAN που προάγει την ισότητα των φύλων και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Επί του παρόντος έχουμε δύο βραβεία Gold, 8 Silver και 5 Bronze, καθώς και ένα Institutional Silver.

Επένδυση στο μέλλον

Η επένδυσή μας σε εγκαταστάσεις ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ μετασχηματίζει την πανεπιστημιούπολη, διευρύνοντας ένα περιβάλλον που διεγείρει, ενεργοποιεί και υποστηρίζει την παγκόσμια εκπαίδευση και έρευνα.

Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου μεταπτυχιακού σχολείου, το οποίο φιλοξενεί μια ακμάζουσα μεταπτυχιακή κοινότητα. η βραβευμένη βιβλιοθήκη McClay. ένα νέο κτίριο Πληροφορικής. μια σχολή δικαίου · και το Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine.

Το Πανεπιστήμιο έχει επενδύσει επίσης σε εγκαταστάσεις αθλητικών εγκαταστάσεων, νέες φορητές κατοικίες στο κέντρο του Μπέλφαστ και έχει ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη ενός φοιτητικού κέντρου παγκόσμιας κλάσης, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας μονάδας φοιτητικών ενώσεων.

Στο προσκήνιο της αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων

Μαζί, αλλάζουμε ζωές σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία και πιο μακριά: η ανακάλυψή μας για ένα νέο μόριο έχει τη δυνατότητα να παρατείνει τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με κυστική ίνωση. είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας σημαντικής εξέλιξης στην καταπολέμηση του καρκίνου του εντέρου και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα άτομα με MS να ανακτήσουν τη λειτουργία των νεύρων.

Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης νέας σκέψης και τεχνολογιών σε βασικούς τομείς όπως η Υγεία, η Συμφιλίωση, η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη, η Πληροφορική, η Επισιτιστική Ασφάλεια και η Ενέργεια.

Κατάταξε τον 8ο στο Ηνωμένο Βασίλειο για Έρευνα Ένταση

Η συνολική αξία των νέων ερευνητικών επιχορηγήσεων και συμβάσεων που χορηγήθηκαν στην Queen's κατά τη διάρκεια των ετών 2016-17 ήταν £ 101,6 εκατ., Η πρώτη φορά που ο ετήσιος αριθμός ξεπέρασε τα £ 100 εκατ. Η βασίλισσα ήταν επίσης το Νο 1 AHRC χρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρισκόμαστε στην 8η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για Έρευνα Έρευνας με πάνω από το 75% της έρευνάς μας να αξιολογείται ως «κορυφαίο στον κόσμο» ή «διεθνώς εξαιρετικό» (REF 2014).

Η θρυλική ομορφιά της Βόρειας Ιρλανδίας

Μια πόλη με καινοτομία στην καρδιά της, οι τεχνολογικές εξελίξεις διεισδύουν σε όλους τους τομείς που συμβάλλουν στην οικοδόμηση της ανταγωνιστικότητάς μας σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν σχεδόν 900 διεθνείς εταιρείες που βρίσκονται στη Βόρεια Ιρλανδία, καθιστώντας το Μπέλφαστ τη δεύτερη πιο επιτυχημένη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο (μετά το Λονδίνο) για την προσέλκυση εμπορικών συναλλαγών στις ΗΠΑ.

Υπάρχει άφθονο γεγονός έξω από την πόλη, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων τοποθεσιών κινηματογράφησης για το παιχνίδι HBO του Thrones, το θρίλερ Giant's Causeway, ψήφισαν την καλύτερη κληρονομιά του Ηνωμένου Βασιλείου και τα βουνά Morne, μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, Νάρνια.

* Lonely Planet, 2017

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Μια Παγκόσμια και Περιεκτική Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Σήμερα έχουμε προσωπικό και φοιτητές από περισσότερες από 80 χώρες, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής και ζωντανής πανεπιστημιούπολης. Συνεργάζονται με ένα πανεπιστήμιο που δεσμεύεται να προσελκύσει, να διατηρήσει και να αναπτύξει το καλύτερο παγκόσμιο ταλέντο μέσα σε ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους.

Ένα καινοτόμο, φιλόξενο και χωρίς αποκλεισμούς μέρος για εργασία και σπουδές, το Queen's είναι πρωτοπόρος στην ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα. Είμαστε ένα από τα πιο επιτυχημένα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου στην πρωτοβουλία Athena SWAN που προωθεί την ισότητα των φύλων και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε δύο χρυσά, οκτώ αργυρά και πέντε χάλκινα νομαρχιακά βραβεία, καθώς και ένα θεσμικό ασημένιο.

Επένδυση στο μέλλον

Η επένδυσή μας των 700 εκατομμυρίων λιρών σε εγκαταστάσεις μεταμορφώνει την πανεπιστημιούπολη, επεκτείνοντας ένα περιβάλλον που τονώνει, επιτρέπει και υποστηρίζει την εκπαίδευση και την έρευνα παγκόσμιας κλάσης.

Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου μεταπτυχιακού σχολείου, το οποίο φιλοξενεί μια ακμάζουσα μεταπτυχιακή κοινότητα. η βραβευμένη βιβλιοθήκη McClay. ένα νέο κτίριο Πληροφορικής. μια σχολή δικαίου · και το Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine.

Το Πανεπιστήμιο έχει επίσης επενδύσει σε αθλητικές εγκαταστάσεις, νέα ειδικά κατασκευασμένα φοιτητικά καταλύματα στο κέντρο του Μπέλφαστ και έχει ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη ενός Φοιτητικού Κέντρου παγκόσμιας κλάσης, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας εγκατάστασης της Ένωσης Φοιτητών.

  Κατάταξη

  Το Queen's University Belfast είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία με διακεκριμένη κληρονομιά και ιστορία.

  Ιδρύθηκε το 1845 ως Queen's College του Μπέλφαστ, γίναμε ανεξάρτητο πανεπιστήμιο το 1908. Σήμερα, κατατάσσουμε στα κορυφαία 180 πανεπιστήμια στον κόσμο (QS World Rankings 2019) και μέλος του Ομίλου Russell των βρετανικών πανεπιστημίων με ένταση έρευνας. συνδυάζοντας την αριστεία στην έρευνα και την εκπαίδευση με ένα μαθητοκεντρικό ήθος.

  Κατατάχθηκε στην 8η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για Ένταση Έρευνας

  Η συνολική αξία των νέων ερευνητικών επιχορηγήσεων και συμβάσεων που ανατέθηκαν στο Queen's κατά την περίοδο 2016-17 ήταν 101,6 εκατομμύρια £, την πρώτη φορά που ο ετήσιος αριθμός ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια £. Το Queen's ήταν επίσης το Νο 1 πανεπιστήμιο που χρηματοδοτήθηκε από το AHRC στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Βρισκόμαστε στην 8η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για Ένταση Έρευνας με πάνω από το 75% της έρευνάς μας να αξιολογείται ως «παγκοσμίως κορυφαία» ή «διεθνώς εξαιρετική» (REF 2014).

  Ηγέτες στην καινοτομία και τον αντίκτυπο

  Είμαστε ηγέτες στον εμπορικό αντίκτυπο και είμαστε στα πέντε κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου για έσοδα που προέρχονται από την εμπορευματοποίηση της έρευνας - 71 εκατομμύρια £. Μέσω της QUBIS Ltd, του εμπορικού μας βραχίονα, δημιουργήσαμε περισσότερες από 70 εταιρείες spin-out, με αποτέλεσμα περίπου 1.880 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που βασίζονται στη γνώση. Τρεις από αυτές τις εταιρείες (Kainos, Andor Technology και Fusion Antibodies) έχουν εισαχθεί δημόσια στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

  Είμαστε νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη συμμετοχή μας στις Συνεργασίες Μεταφοράς Γνώσης (KTP). Από το 1993, έχουμε υποστηρίξει 100 επιχειρήσεις σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία, βοηθώντας τις να δημιουργήσουν ετήσια κέρδη 65 εκατομμυρίων λιρών.

  Τοποθεσίες

  • Belfast

   University Road, Belfast, BT7 1NN, Northern Ireland, , Belfast

  Ερωτήσεις