
MSc στην Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία
Belfast, Ηνωμένο Βασίλειο
ΔΙΆΡΚΕΙΑ
1 up to 2 Years
ΓΛΏΣΣΕΣ
Αγγλικά
ΡΥΘΜΌΣ
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
ΠΡΩΙΜΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΝΑΡΞΗΣ
Ζητήστε την πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
ΔΊΔΑΚΤΡΑ
GBP 25.800
ΜΟΡΦΉ ΜΕΛΈΤΗΣ
Στην Πανεπιστημιούπολη
Εισαγωγή
Η εφαρμοσμένη αναπτυξιακή ψυχολογία είναι η εφαρμογή της βασικής αναπτυξιακής επιστήμης σε εφαρμοσμένα πλαίσια. Η Σχολή Ψυχολογίας έχει εξειδίκευση στην ανάπτυξη σε δυσμενή πλαίσια και στην άτυπη ανάπτυξη σε εκπαιδευτικό πλαίσιο και η διδασκαλία στο μάθημα, καθώς και τα θέματα που προσφέρονται για διατριβές, θα αντικατοπτρίζουν αυτή την τεχνογνωσία. Το σχολείο διαθέτει επίσης τεχνογνωσία στη βασική αναπτυξιακή επιστήμη που θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο του μαθήματος. Τα θέματα που καλύπτονται στο MSc περιλαμβάνουν ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους έρευνας, άτυπη ανάπτυξη στην τάξη, παιδικές αντιξοότητες: από τη βασική επιστήμη έως τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και θεωρητικές προοπτικές για την ανάπτυξη παιδιών και εφήβων.
Αυτό το MSc στοχεύει να παρέχει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές μια ευκαιρία για προχωρημένες σπουδές σε εξειδικευμένα θέματα στον τομέα της εφαρμοσμένης αναπτυξιακής ψυχολογίας και να προετοιμάσει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές για πιο προηγμένη έρευνα στην εφαρμοσμένη αναπτυξιακή ψυχολογία, την επαγγελματική κατάρτιση στην ψυχολογία ή άλλη επαγγελματική κατάρτιση σχετική με τον κλάδο.
Στοχεύει επίσης να παρέχει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές μια ευκαιρία για προχωρημένες σπουδές σε εξειδικευμένα θέματα στον τομέα της εφαρμοσμένης αναπτυξιακής ψυχολογίας.
Διάρκεια
1 έτος (πλήρης απασχόληση) / 2 χρόνια (μερική απασχόληση)
Εισαγωγές
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Συνιστάται στους υποψήφιους να διερευνήσουν πλήρως τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, οι διεθνείς φοιτητές μπορεί να βρουν ότι η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη από πηγές εντός των χωρών τους.
Η χρηματοδότηση που ορίζεται σε αυτό το τμήμα περιλαμβάνει χρηματοδότηση που διατίθεται από το Πανεπιστήμιο και από ορισμένες εξωτερικές πηγές. Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτήν την ενότητα προορίζονται να επισημάνουν ορισμένες πηγές χρηματοδότησης: δεν είναι μια ολοκληρωμένη λίστα πηγών χρηματοδότησης.
Η αίτηση για χρηματοδότηση που είναι διαθέσιμη από το Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης, διαδικτυακής, διαδικασίας εισαγωγής μεταπτυχιακών σπουδών. Μια προσφορά θέσης στο Queen's δεν συνιστά προσφορά οικονομικής υποστήριξης.
Για την είσοδο του 2023, οι Σχολές και τα Σχολεία του Πανεπιστημίου θα ορίσουν τις δικές τους προθεσμίες για αιτήσεις μεταπτυχιακών σπουδών για εισαγωγές, φοιτητικές υποτροφίες και υποτροφίες. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για μεταπτυχιακή χρηματοδότηση διαθέσιμη από το Πανεπιστήμιο για την είσοδο του 2023 θα πρέπει να ανατρέξουν στους σχετικούς ιστότοπους της Σχολής και των Σχολών για πληροφορίες.
- Το Τμήμα Οικονομίας θα παράσχει δάνειο με δίδακτρα έως 6.500 £ ανά φοιτητή NI / ΕΕ για μεταπτυχιακές σπουδές. Πληροφορίες για δάνειο για δίδακτρα.
- Ένα σύστημα μεταπτυχιακών δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει φοιτητικά δάνεια με κρατική υποστήριξη έως και 11.836 £ για διδακτικά και ερευνητικά μαθήματα Master σε όλους τους θεματικούς τομείς
Διδακτέα ύλη
Μονάδες πυρήνα
Ψυχολογικές Μέθοδοι στην Αναπτυξιακή Έρευνα
Αυτή η ενότητα εστιάζει σε ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην αναπτυξιακή έρευνα. Το μάθημα θα καλύψει συγκεκριμένες σχεδιαστικές εκτιμήσεις κατά τη διεξαγωγή έρευνας με παιδιά και θα εισαγάγει τους μαθητές σε κοινά χρησιμοποιούμενα τεστ στην αναπτυξιακή έρευνα. Θα διερευνηθούν ζητήματα που αφορούν την αναπαραγωγή της μελέτης, την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του τεστ, καθώς και τις πιο πρακτικές πτυχές της εργασίας με παιδιά σε διαφορετικά πειραματικά και νατουραλιστικά περιβάλλοντα. Η ενότητα θα εργαστεί για να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές να σχεδιάσουν το τμήμα μεθόδων του έργου της διατριβής και του ερευνητικού τους πρωτοκόλλου. Οι μαθητές θα πρέπει να δείξουν ότι κατανοούν τα ζητήματα που καλύπτονται μέσω ομαδικής εργασίας και τελικής αξιολόγησης.
Ερευνητικές δεξιότητες
Αυτή η ενότητα εστιάζει σε ζητήματα που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την ανάληψη έρευνας και τη διάδοση των ερευνητικών ευρημάτων. Συζητά θέματα διακυβέρνησης και δεοντολογίας που εμπλέκονται στη διεξαγωγή έρευνας με ανθρώπινους συμμετέχοντες. Η ενότητα θα καλύπτει βιβλιογραφία/συστηματικές ανασκοπήσεις και βάσεις δεδομένων που είναι διαθέσιμες για αναζήτηση προηγούμενης βιβλιογραφίας και στρατηγικές για αναζήτηση. Η ενότητα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σχεδιάσουν το έργο τους και να συζητήσουν πιθανά ζητήματα με την τάξη και τους επόπτες. Επιπλέον, η ενότητα εξετάζει ζητήματα που σχετίζονται με τη διάδοση των ευρημάτων σε διαφορετικά ακροατήρια και τον τρόπο αξιολόγησης της έρευνας. Οι μαθητές θα πρέπει να δείξουν την κατανόησή τους για τα ζητήματα μέσω ομαδικής εργασίας για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου ερευνητικού ζητήματος.
Άτυπη Ανάπτυξη σε Εκπαιδευτικό Πλαίσιο
Αυτή η ενότητα θα επικεντρωθεί στην άτυπη ανάπτυξη σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο. Οι μαθητές θα μάθουν για την άτυπη ανάπτυξη της γλώσσας, των δεξιοτήτων γραμματισμού και επικοινωνίας και της μαθηματικής γνώσης, και την επίπτωση των ελλειμμάτων σε ορισμένες βασικές γνωστικές δεξιότητες, όπως η εργασιακή μνήμη και η εκτελεστική λειτουργία. Οι μαθητές θα μάθουν επίσης για συγκεκριμένες αναπτυξιακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός, η ΔΕΠΥ, η δυσλεξία, η δυσαριθμησία και οι διαταραχές της γλώσσας και της επικοινωνίας. Η ενότητα θα ξεκινήσει με εστίαση στην βασική γνωστική επεξεργασία που σχετίζεται με τη μνήμη εργασίας και την εκτελεστική λειτουργία και θα εξετάσει πώς τα άτυπα προφίλ στις υποκείμενες γνωστικές λειτουργίες μπορούν να οδηγήσουν σε δυσμενείς μαθησιακές εμπειρίες στην τάξη. Στο δεύτερο μέρος της ενότητας, η έρευνα για τις γλωσσικές και επικοινωνιακές διαταραχές, τη δυσλεξία, τη δυσαριθμησία και τον αυτισμό θα επανεξεταστεί και θα αξιολογηθεί κριτικά. Η ενότητα θα καλύπτει επίσης εκπαιδευτικές παρεμβάσεις.
Παιδικές αντιξοότητες: Από τη βασική επιστήμη στη βελτίωση των αποτελεσμάτων
Η ενότητα θα εισαγάγει κορυφαίες θεωρίες και έρευνα στην αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία και θα αναπτύξει στους μαθητές κριτική κατανόηση των σχέσεων μεταξύ των αντιξοοτήτων της παιδικής ηλικίας, της ψυχικής υγείας, των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και των συμπεριφορικών αποτελεσμάτων σε όλη την ανάπτυξη. Το περιεχόμενο θα περιλαμβάνει έρευνα τόσο για τους οικογενειακούς όσο και για τους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες αντιξοότητας και για το πώς αλληλεπιδρούν διαφορετικές πτυχές των αντιξοοτήτων για να παράγουν αποτελέσματα. Θα διερευνηθούν επίσης μεσολαβητές και συντονιστές των αποτελεσμάτων. Οι μαθητές θα μυηθούν επίσης σε μια επιλογή από τεκμηριωμένες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην προώθηση θετικών αποτελεσμάτων για γονείς και παιδιά που μεγαλώνουν σε αντιξοότητες και θα κατανοήσουν τα ζητήματα που αφορούν τις παρεμβάσεις που βασίζονται σε τεκμηριωμένα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των θεωρητικών θεμελίων και της εφαρμογής των προγραμμάτων, πλαίσιο πολιτικής, και τι σημαίνει πραγματικά η βάση δεδομένων. Η συζήτηση θα επεκταθεί πέρα από την εξέταση των κύριων επιπτώσεων στην εξέταση των αιτιωδών μηχανισμών και Pathways που προάγουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία, καθώς και των μεσολαβητών και των συντονιστών του αποτελέσματος.
Αρχές Ποιοτικής Έρευνας και Ανάλυσης Δεδομένων 1
Αυτή η ενότητα παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης ποιοτικής έρευνας. Στόχος αυτής της ενότητας είναι να εξοπλίσει τους φοιτητές με γνώσεις για να κατανοήσουν, να σχεδιάσουν, να διεξάγουν και να αξιολογήσουν κριτικά την ποιοτική έρευνα. Περιλαμβάνει διδασκαλία σε φιλοσοφικές υποθέσεις που στηρίζουν την ποιοτική έρευνα και πρακτική κατανόηση των κύριων μεθόδων ποιοτικής έρευνας. Οι τέσσερις κύριες μεθοδολογικές προσεγγίσεις όπως η θεματική ανάλυση, η ερμηνευτική φαινομενολογική ανάλυση, η ανάλυση λόγου και η αφηγηματική ανάλυση θα εισαχθούν σε αυτό το μάθημα.
Διατριβή Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία
Αυτή η ενότητα παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα σε ένα θέμα κατάλληλο για το Masters Pathway που επιδιώκουν. Αυτό περιλαμβάνει τον εντοπισμό ενός βιώσιμου ερευνητικού ζητήματος ή ερωτήματος που σχετίζεται με τον τομέα της Ψυχολογίας που μελετούν. σχεδιασμός στρατηγικής για τη διερεύνηση που θα αντιμετωπίζει το ερευνητικό ερώτημα ή/και τις υποθέσεις που μπορούν λογικά να υπερασπιστούν και είναι σύμφωνη με τις ηθικές κατευθυντήριες γραμμές της Σχολής Ψυχολογίας στο QUB και του BPS. διεξαγωγή κατάλληλων στατιστικών αναλύσεων που αντιμετωπίζουν τις υποθέσεις ή/και εφαρμογή άλλων πιο ποιοτικών αναλυτικών μεθόδων ανάλογα με το ερευνητικό ερώτημα· ερμηνεία ευρημάτων - είτε αριθμητικά/στατιστικά είτε με τη μορφή μεταγραφών κατά λέξη, με αναφορά σε σχετική θεωρία ή/και προηγούμενη έρευνα, με ενημερωμένο και αξιόπιστο τρόπο, αναγνωρίζοντας τον δικό τους ρόλο στην αναλυτική διαδικασία. συνεκτικά διατυπώνοντας τα οφέλη και τους περιορισμούς της έρευνας· τον προσδιορισμό των επιπτώσεων για μελλοντική έρευνα και, όπου ενδείκνυται, επίσης των πρακτικών επιπτώσεων με τη δέουσα αναγνώριση του πεδίου και των ορίων αυτών των επιπτώσεων. Οι διατριβές συνήθως περιλαμβάνουν συλλογή δεδομένων, αν και μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα υπάρχοντα σύνολα δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μετα-αναλυτικούς σκοπούς ή για πρόσθετες αναλύσεις.
Ποσοτική Ανάλυση Δεδομένων 1
Αυτή η ενότητα προσφέρει μια ανανεωτική συνεδρία σχετικά με τις στατιστικές συμπερασμάτων και συζητά τις υποκείμενες υποθέσεις, τη χρήση και τη διεξαγωγή μιας σειράς στατιστικών τεχνικών, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων ANOVA, πολλαπλής και λογιστικής παλινδρόμησης.
Θεωρητικές Προοπτικές Ανάπτυξης Παιδιού και Εφήβου
Ο κύριος στόχος αυτής της ενότητας είναι να εξοπλίσει τους μαθητές με την τρέχουσα κατανόηση των βασικών θεωριών της ανάπτυξης του παιδιού και του εφήβου από ψυχοκοινωνικές και ψυχοβιολογικές προοπτικές. Η ενότητα θα ξεκινήσει με μια επισκόπηση της θεωρίας προσκόλλησης με έμφαση στην ενημερωμένη έρευνα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της ποιότητας της προσκόλλησης. Η έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο των τρόπων γονικής μέριμνας, της δομής της οικογένειας και των σχέσεων με τους συνομηλίκους (μικροσυστήματα) στην ανάπτυξη φιλοκοινωνικής συμπεριφοράς θα επανεξεταστεί και θα αξιολογηθεί κριτικά. Θα επανεξεταστούν επίσης οι επιρροές του κοινωνικού πλαισίου (μακροσύστημα) στην ανάπτυξη του παιδιού. Στη συνέχεια, οι μαθητές εισάγονται στις βασικές αρχές της γνωστικής και εγκεφαλικής ανάπτυξης από την παιδική ηλικία έως την εφηβεία ως πρόδρομο για την κατανόηση των επιμέρους παραλλαγών ως απάντηση σε δυσμενή περιβάλλοντα. Το τελευταίο μέρος της ενότητας θα παρουσιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην κατανόησή μας για το πώς το κοινωνικό πλαίσιο του παιδιού αλληλεπιδρά με το γενετικό και βιολογικό του περιβάλλον κατά την ανάπτυξη για να παράγει θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Η εισαγωγή σε αυτά τα βασικά ζητήματα θα θέσει το έδαφος για την κατανόηση της ανάπτυξης στο πλαίσιο των αντιξοοτήτων που θα εισαχθούν σε παράλληλες ενότητες.
Προαιρετικές ενότητες
Εισαγωγή στις Θεραπευτικές Δεξιότητες
Οι μαθητές θα λάβουν μια εισαγωγή στις θεραπευτικές δεξιότητες που σχετίζονται με μια ποικιλία κλινικών και άλλων εφαρμοσμένων πλαισίων. Το μάθημα θα περιλαμβάνει παιχνίδια ρόλων και συνεδρίες εξάσκησης δεξιοτήτων. Τα ενδεικτικά θέματα περιλαμβάνουν την εφαρμογή βασικών κλινικών δεξιοτήτων, ACT, CBT, συστημική θεραπεία και παρακινητικές συνεντεύξεις. Το μάθημα θα βοηθήσει τους φοιτητές να δημιουργήσουν συνδέσμους μεταξύ της υποκείμενης θεωρίας και της κλινικής πρακτικής.
Αρχές Ποιοτικής Έρευνας και Ανάλυσης Δεδομένων 2
Αυτή η ενότητα θα εμβαθύνει την κατανόηση των φοιτητών σχετικά με πέντε προσεγγίσεις στην ποιοτική έρευνα: θεμελιωμένη θεωρία, ανάλυση λόγου, ανάλυση αφήγησης, ερμηνευτική φαινομενολογική ανάλυση (IPA) και οπτικές μεθοδολογίες. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις για τις γνωσιολογικές και οντολογικές θεωρήσεις που στηρίζουν αυτές τις προσεγγίσεις, καθώς και την ευκαιρία να αποκτήσουμε εμπειρία από την ανάλυση ποιοτικών δεδομένων χρησιμοποιώντας καθεμία από αυτές. Οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τις βασικές λειτουργίες της χρήσης του λογισμικού NVivo για τη διευκόλυνση της ανάλυσης δεδομένων.
Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία Τοποθέτησης
Αυτή η ενότητα θα δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να βιώσουν την από πρώτο χέρι εργασία με παιδιά από δυσμενή περιβάλλοντα. Οι φοιτητές θα επιλέξουν μια τοποθέτηση είτε σε εφαρμοσμένο είτε σε ερευνητικό περιβάλλον. Πιθανές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να είναι με τα Sure Start Centres σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία ή με εθελοντικές υπηρεσίες όπως οι New Lodge Arts, Newry and Morne careers, YMCA Belfast, Newtownards & Bangor Contact Center ή Parenting NI. Μερικοί φοιτητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εργαστούν στο εξωτερικό, για παράδειγμα με τον Dr Paul O Callaghan στη Δυτική Αφρική. Τουλάχιστον 60 ώρες θα δαπανηθούν για την τοποθέτηση στην εργασία. Οι μαθητές μαζί με το προσωπικό θα επιλέξουν ένα κατάλληλο περιβάλλον εργασίας όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με παιδιά σε δυσμενή περιβάλλοντα σε διάφορα περιβάλλοντα. Οι μαθητές θα ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά όπου είναι δυνατόν.
Ποσοτική Ανάλυση Δεδομένων 2
Αυτή η ενότητα προσφέρει μια εισαγωγή στη χρήση και τη διεξαγωγή μιας σειράς στατιστικών τεχνικών, συμπεριλαμβανομένων αναλύσεων παραγόντων, SEM και αναλύσεων διαμεσολάβησης και μετριοπάθειας. Συζητά επίσης ζητήματα εγκυρότητας και αξιοπιστίας στη δοκιμαστική κατασκευή.
Δίδακτρα προγράμματος
Ευκαιρίες καριέρας
- Το αντικείμενο του προγράμματος είναι σχετικό με τη σταδιοδρομία στην Εκπαιδευτική και Κλινική Ψυχολογία. Είναι επίσης σχετικό με εκείνους τους φοιτητές, που μπορεί να αποφασίσουν να συνεχίσουν ένα διδακτορικό στην Ψυχολογία.
- Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει μεταπτυχιακούς φοιτητές για πιο προηγμένες έρευνες στην αναπτυξιακή ψυχολογία, για επαγγελματική κατάρτιση στην ψυχολογία ή συναφείς κλάδους ή / και για απασχόληση σε εθελοντικές ή νόμιμες υπηρεσίες παιδιών. Θα παρέχει επίσης πτυχιούχους με τις δεξιότητες και τις γνώσεις της έρευνας για να πραγματοποιήσουν διδακτορικό στην αναπτυξιακή ψυχολογία ή / και στις παιδικές σπουδές και να ακολουθήσουν μια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
- Οι μεταπτυχιακοί της Βασίλισσας απολαμβάνουν εξαιρετικά οφέλη. Μοναδικές πρωτοβουλίες όπως το Degree Plus και το Ερευνητικό Κέντρο Plus ενισχύουν τη δέσμευσή μας για απασχολησιμότητα, ενώ καινοτόμα ηγετικά και εκτελεστικά προγράμματα, παράλληλα με την ολοκλήρωση της στερλίνας με επιχειρηματικούς εμπειρογνώμονες, βοηθούν τους σπουδαστές μας να αποκτήσουν βασικές ηγετικές θέσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα
Δείξτε τη δέσμευσή σας και την ετοιμότητά σας να πετύχετε στη σχολή επιχειρήσεων δίνοντας την εξέταση GMAT – την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εξέταση για εισαγωγές που μετρά τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και συλλογισμού σας.
Κατεβάστε το μίνι κουίζ GMAT για να πάρετε μια γεύση από τις ερωτήσεις που θα βρείτε στην εξέταση.