Keystone logo
Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Εισαγωγή

Queen's University Belfast είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία με μια διακεκριμένη κληρονομιά και ιστορία.

Ιδρυμένο το 1845 ως Queen's College του Μπέλφαστ, γίναμε ένα ανεξάρτητο πανεπιστήμιο το 1908. Σήμερα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα πανεπιστημιακά μαθήματα κατατάσσονται τακτικά στα 200 κορυφαία στον κόσμο (Παγκόσμια κατάταξη QS 2022). Το Πανεπιστήμιο είναι στα 170 κορυφαία στον κόσμο για προοπτικές μεταπτυχιακών σπουδών (QS Graduate Employability Rankings 2022) και μέλος του Ομίλου Russell των βρετανικών πανεπιστημίων με ένταση έρευνας, συνδυάζοντας την αριστεία στην έρευνα και την εκπαίδευση με ένα ήθος με επίκεντρο τους φοιτητές.

Η πανεπιστημιούπολη του Queen βρίσκεται στην καρδιά του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία έχει το χαμηλότερο κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο (Κατάταξη Mercer Cost of Living City Ranking 2021) καθιστώντας την μια πιο προσιτή επιλογή για φοιτητές.

Μια παγκόσμια εκπαίδευση και εμπειρία μαθητών

Το Queen's προσφέρει μια εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης που προετοιμάζει τους μαθητές μας για ηγεσία και υπηκοότητα σε μια παγκόσμια κοινωνία.

Τα εμπνευσμένα αποφοίτη μας περιλαμβάνουν εξαιρετικούς μελετητές, νικητές του βραβείου Νόμπελ - όπως ο Seamus Heaney και ο David Trimble - και επιρροή ηγέτες που έχουν αντίκτυπο στη Βόρεια Ιρλανδία και σε όλο τον κόσμο.

Τα προγράμματα επικεντρώνονται στην προετοιμασία των μαθητών για μελλοντική απασχόληση. Οι μαθητές όχι μόνο μαθαίνουν το βασικό ακαδημαϊκό υλικό από το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πειθαρχίας τους, αλλά μαθαίνουν επίσης πώς να το κάνουν πράξη μέσω πρακτικών εργαστηρίων και πρακτικών συνεδριών, διασφαλίζοντας ότι μετά την αποφοίτησή τους, οι μαθητές είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ως η επόμενη γενιά των ηγετών του κλάδου.

Οι ηγέτες στην καινοτομία και τον αντίκτυπο

Το Queen's είναι ένας μοχλός καινοτομίας και ταλέντου που βασίζεται στην αριστεία. Είμαστε παγκοσμίως συνδεδεμένοι και δικτυωμένοι με στρατηγικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας μας να επεκτείνουμε τον αντίκτυπό μας στην ευρύτερη κοινωνία σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Είμαστε κορυφαίοι στον εμπορικό αντίκτυπο και έχουμε συνολικά έσοδα 5ετίας IP (2014-15 έως 2018-19) άνω των 80 εκατομμυρίων £. Από το 1985, έχουμε δημιουργήσει περισσότερες από 100 εταιρείες spin-out, συμπεριλαμβανομένων 3 PLC. Οι Kainos, Andor Technology και Fusion Antibodies έχουν εισαχθεί δημόσια στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Είμαστε στην πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον επιχειρηματικό αντίκτυπο (Octopus Ventures, 2020) και μια έκθεση του 2018 από την London Economics διαπίστωσε ότι η Queen's συνεισφέρει 1,9 δισεκατομμύρια £ στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, απασχολώντας 3.700 υπαλλήλους και υποστηρίζοντας επιπλέον 2.750 θέσεις εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια Παγκόσμια και Περιεκτική Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Το Queen's κατατάσσεται στην 17η θέση παγκοσμίως για τη διεθνή προοπτική (Times Higher Education World University Rankings 2022) και προσελκύει παγκόσμια ταλέντα στο Μπέλφαστ.

Αυτήν τη στιγμή έχουμε προσωπικό και φοιτητές από περισσότερες από 80 χώρες, που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής και ζωντανής πανεπιστημιούπολης. Εντάσσονται σε ένα πανεπιστήμιο που έχει δεσμευτεί να προσελκύει, να διατηρεί και να αναπτύσσει τα καλύτερα παγκόσμια ταλέντα μέσα σε ένα περιβάλλον που τους δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Ένα καινοτόμο, φιλόξενο και χωρίς αποκλεισμούς μέρος για εργασία και σπουδές, το Queen's είναι ηγέτης στην ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα και κατέχει επί του παρόντος το διάσημο βραβείο Athena Swan Silver Award. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει επίσης 14 Σχολικά Βραβεία που περιλαμβάνουν 3 Χρυσά, 6 Ασημένια και 5 Χάλκινα.

Team work, work colleagues, working together
Annie Spratt / unsplash

Επένδυση στο μέλλον

Το ένατο παλαιότερο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, το Queen's συνδυάζει την περήφανη κληρονομιά του με εγκαταστάσεις αιχμής για την καλύτερη εμπειρία της πανεπιστημιακής ζωής.

Η επένδυσή μας 700 εκατομμυρίων λιρών σε εγκαταστάσεις μεταμορφώνει την πανεπιστημιούπολη, επεκτείνοντας ένα περιβάλλον που διεγείρει, επιτρέπει και υποστηρίζει την εκπαίδευση και την έρευνα παγκόσμιας κλάσης.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, το Πανεπιστήμιο έχει επενδύσει σημαντικά για να παρέχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για τους φοιτητές και το προσωπικό του. Αυτό περιλάμβανε την ανάπτυξη μιας υπερσύγχρονης Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών, η οποία φιλοξενεί μια ακμάζουσα μεταπτυχιακή κοινότητα. η βραβευμένη βιβλιοθήκη McClay? Κτίριο Επιστήμης Υπολογιστών; Νομική Σχολή; και το Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine. Το Πανεπιστήμιο έχει επίσης επενδύσει σε αθλητικές εγκαταστάσεις, νέα ειδικά κατασκευασμένα φοιτητικά καταλύματα στο κέντρο του Μπέλφαστ και το ολοκαίνουργιο φοιτητικό κέντρο που πρόκειται να ανοίξει μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού 2022, έτοιμο για φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2022.

Έρευνα που διαμορφώνει κόσμους

Το Queen's University Belfast είναι παγκοσμίως συνδεδεμένο και δικτυωμένο με κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και κατατάσσεται στην 24η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για ερευνητική δύναμη (REF 2021/ Times Higher Education).

Συνεχίζουμε να προωθούμε την έρευνα για να διαμορφώσουμε κόσμους, εστιάζοντας σε πέντε βασικούς τομείς. Διασφάλιση μιας υγιούς διαβίωσης για όλους μέσω της ανάπτυξης λύσεων και θεραπειών για ασθένειες. συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας μετασχηματιστικής και βιώσιμης οικονομίας για τις μελλοντικές γενιές· που οδηγεί σε ασφαλή συνδεδεμένη νοημοσύνη και τεχνητή νοημοσύνη και την επανάσταση των δεδομένων. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της παροχής σχέσεων ανθρώπου-περιβάλλοντος με επίκεντρο το μέλλον. και θα συνεχίσει την ισχυρή ιστορία της εμπειρίας μας στην επίλυση συγκρούσεων και την οικοδόμηση περιεκτικών και συνεκτικών κοινοτήτων.

Κατατάχθηκε στην 24η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ερευνητική δύναμη

Είμαστε μελλοντικοί στοχαστές και θα συνεχίσουμε να κατευθύνουμε και να διαμορφώνουμε την έρευνα για να υποστηρίξουμε ένα λειτουργικό περιβάλλον και κοινωνία.

Το 88% της έρευνάς μας έχει αξιολογηθεί ως κορυφαία και διεθνώς άριστη, το 99% του ερευνητικού μας περιβάλλοντος αξιολογήθηκε ως κορυφαίο παγκοσμίως ή διεθνώς εξαιρετικό και είμαστε στην 24η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για ερευνητική δύναμη (REF 2021/ Times Higher Education) .

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.
Brian Hamill / unsplash

Η θρυλική ομορφιά της Βόρειας Ιρλανδίας

Το Queen's University βρίσκεται στο Μπέλφαστ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σε μια πόλη με την καινοτομία στην καρδιά της, οι τεχνολογικές εξελίξεις διεισδύουν σε κάθε τομέα συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της ανταγωνιστικότητάς μας στην παγκόσμια σκηνή. Το Μπέλφαστ συγκαταλέγεται στις 10 κορυφαίες ψηφιακές οικονομίες του μέλλοντος στον κόσμο - η μόνη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός Λονδίνου που περιλαμβάνεται στη λίστα (fDi Intelligence των Financial Times, 2018) και ψηφίστηκε ως μία από τις 15 πιο φιλικές πόλεις στην Ευρώπη (Condé Nast Traveller, Readers' Choice Awards 2021).

Είναι μια από τις πιο μοντέρνες, ζωντανές και προσιτές πόλεις της Ευρώπης, που επαινείται για την ενέργειά της και είναι πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία. Η εκπληκτική πανεπιστημιούπολη του Queen βρίσκεται στη συνοικία Queen's Quarter του Μπέλφαστ, με καφέ, μπαρ, εστιατόρια, υπέροχα καταστήματα και χώρους διασκέδασης (Πλήρης Οδηγός Πανεπιστημίου 2022).

Κατάταξη

Τα πανεπιστημιακά θέματα κατατάσσονται τακτικά στα Top 200 στον κόσμο (QS world rankings 2022).

Το Πανεπιστήμιο είναι στο Top 170 στον κόσμο για προοπτικές μεταπτυχιακών σπουδών (QS Graduate Employability Rankings 2022).

Το Queen's κατατάσσεται στην 17η θέση παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές (Times Higher Education World University Rankings 2022).

Το Queen's University Belfast κατατάσσεται στην 24η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για ερευνητική δύναμη (REF 2021/ Times Higher Education).

Στατιστική

Ηγέτες στην καινοτομία και τον αντίκτυπο

Το Queen's είναι ένας μοχλός καινοτομίας και ταλέντου που βασίζεται στην αριστεία. Είμαστε παγκοσμίως συνδεδεμένοι και δικτυωμένοι με στρατηγικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας μας να επεκτείνουμε τον αντίκτυπό μας στην ευρύτερη κοινωνία σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Είμαστε κορυφαίοι στον εμπορικό αντίκτυπο και έχουμε συνολικά έσοδα 5 ετών από την πνευματική ιδιοκτησία (2014-15 έως 2018-19) άνω των 80 εκατομμυρίων λιρών. Από το 1985, έχουμε δημιουργήσει περισσότερες από 100 εταιρείες spin-out, συμπεριλαμβανομένων 3 PLC. Οι Kainos, Andor Technology και Fusion Antibodies έχουν εισαχθεί δημόσια στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Είμαστε στην πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον επιχειρηματικό αντίκτυπο (Octopus Ventures, 2020) και μια έκθεση του 2018 από την London Economics διαπίστωσε ότι η Queen's συνεισφέρει 1,9 δισεκατομμύρια £ στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, απασχολώντας 3.700 υπαλλήλους και υποστηρίζοντας επιπλέον 2.750 θέσεις εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Επένδυση στο Μέλλον

  Το ένατο παλαιότερο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, το Queen's συνδυάζει την περήφανη κληρονομιά του με εγκαταστάσεις αιχμής για την καλύτερη εμπειρία της πανεπιστημιακής ζωής.

  Η επένδυσή μας των 700 εκατομμυρίων λιρών σε εγκαταστάσεις μεταμορφώνει την πανεπιστημιούπολη, επεκτείνοντας ένα περιβάλλον που διεγείρει, επιτρέπει και υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευση και έρευνα.

  Τα τελευταία δέκα χρόνια, το Πανεπιστήμιο έχει επενδύσει σημαντικά για να παρέχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για τους φοιτητές και το προσωπικό του. Αυτό περιέλαβε την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Μεταπτυχιακού Σχολείου, το οποίο φιλοξενεί μια ακμάζουσα μεταπτυχιακή κοινότητα. η βραβευμένη βιβλιοθήκη McClay? Κτίριο Επιστήμης Υπολογιστών; Νομική Σχολή; και το Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine. Το Πανεπιστήμιο έχει επίσης επενδύσει σε αθλητικές εγκαταστάσεις, νέα ειδικά κατασκευασμένα φοιτητικά καταλύματα στο κέντρο του Μπέλφαστ και το ολοκαίνουργιο φοιτητικό κέντρο που πρόκειται να ανοίξει μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού 2022, έτοιμο για φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2022.

   Διαπιστεύσεις

   Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

   Τοποθεσίες

   • Belfast

    University Road, BT7 1NN, Belfast

   Προγράμματα

   Ερωτήσεις