Keystone logo
© Rome City Institute
Rome City Institute

Rome City Institute

Rome City Institute

Εισαγωγή

Rome City Institute είναι ένα διεθνές σχολείο που εδρεύει στο κέντρο της πόλης της Ρώμης, Ιταλία. Παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα διαπιστευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων - μαθήματα γυμνασίου, κενού έτους, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. Όλα τα προγράμματα διδάσκονται στα αγγλικά, με την επιλογή να παρακολουθήσουν μαθήματα ιταλικών για όσους θέλουν να μάθουν τη γλώσσα. Με ποσοστό αποφοίτησης 87% και σχεδόν το 90% των αποφοίτων που βρίσκουν δουλειά στον επιθυμητό κλάδο, Rome City Institute είναι η σωστή επιλογή για τη μελλοντική σας καριέρα.

Η μέθοδος διδασκαλίας μας είναι ενσωματωμένη: οι διαλέξεις συνοδεύονται από διαδραστικές δραστηριότητες όπως στρατηγικές συνομιλίες, συζητήσεις και συζητήσεις για αναδυόμενα θέματα στη δημόσια σφαίρα. Όλοι οι καθηγητές διαθέτουν ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία κύρους στους διάφορους τομείς εξειδίκευσής τους. Πολλοί έχουν τεράστια εμπειρία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και συχνά ανήκουν σε σημαντικά στρατηγικά δίκτυα. Με φοιτητές που προέρχονται από 50+ χώρες, στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα πραγματικά διεθνές και ποικιλόμορφο περιβάλλον όπου η επιτυχία των μαθητών βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής του Rome City Institute .

Η πανεπιστημιούπολη μας βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης, καθιστώντας την τοποθεσία μας εξαιρετικά ελκυστική για εκείνους τους φοιτητές που θέλουν να γνωρίσουν ένα διεθνές περιβάλλον αλλά και τον πλούσιο ιταλικό πολιτισμό μας και την ομορφιά της χώρας μας. Rome City Institute είναι επίσης το μόνο ιταλικό ίδρυμα που προσφέρει ένα ανταγωνιστικό αθλητικό πρόγραμμα με 11 διαθέσιμα αθλήματα και ευκαιρίες να είσαι μέλος της επαγγελματικής μας ακαδημίας.

Οι μαθητές-αθλητές μπορούν να προπονούνται και να παίζουν επίσημους αγώνες για 9 μήνες, έχοντας εμπειρία τόσο σε συλλογικούς όσο και σε συλλογικούς αγώνες. Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε στους μαθητές και τους μαθητές-αθλητές μας τα απαραίτητα εργαλεία για να επιτύχουν τόσο ακαδημαϊκά όσο και αθλητικά, ενώ ζουν μια μοναδική εμπειρία στη Ρώμη.

Γιατί Rome City Institute ;

Rome City Institute είναι το μόνο Ιταλικό Ίδρυμα που επιτρέπει σε διεθνείς φοιτητές-αθλητές να συνδυάσουν μια εκπαίδευση κορυφαίας ποιότητας με την ευκαιρία να παίξουν αθλήματα σε υψηλό επίπεδο

Είμαστε η πόλη της Ρώμης

Rome City Institute είναι το μόνο Ίδρυμα στην Ιταλία που συνδυάζει μια διεθνή εκπαίδευση με την ευκαιρία να παίξετε ανταγωνιστικά αθλήματα στην Ιταλία.

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε στους μαθητές-αθλητές μας τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχουν τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον αθλητικό κόσμο. Όλα αυτά ενώ ζείτε μια μοναδική εμπειρία στη Ρώμη.

Η ιστορία μας, γεννήθηκε για να ηγηθεί του παιχνιδιού.

Rome City Institute είναι μια ιστορία επιτυχίας που επιτυγχάνεται με σκληρή δουλειά και επαγγελματισμό. Μια φιλόδοξη ιδέα που έγινε αίσθηση ιταλικής υπερηφάνειας σε διεθνές επίπεδο. Συνδυάζοντας μια διεθνή εκπαίδευση με τον αθλητισμό σε υψηλό διεθνές επίπεδο, για την προετοιμασία για έναν μελλοντικό ρόλο στον επαγγελματικό αθλητικό κόσμο.

Στατιστική

 • Διεθνείς φοιτητές:

  78%

 • 0
 • Αναλογία σπουδαστών προς καθηγητές:

  30 σε 1

Εισαγωγές

Η διαδικασία εισαγωγής μας είναι απλή και περιλαμβάνει τρία απλά βήματα: τη διαδικασία αίτησης, την αξιολόγηση προφίλ και τα έγγραφα εισαγωγής. Θα βοηθηθείτε από το γραφείο εισαγωγών μας όλη την ώρα και θα καθοδηγηθείτε σε κάθε βήμα.

Απαιτήσεις & Προθεσμίες

Rome City Institute λειτουργεί μια κυλιόμενη διαδικασία εισδοχής με προτίμηση στους πρώτους αιτούντες. Προκειμένου να τηρηθούν οι προθεσμίες για φοιτητική βίζα, οι φοιτητές εκτός ΕΕ/ΕΟΧ ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την έναρξη του εξαμήνου.

Απαιτήσεις Προπτυχιακού Προγράμματος

 • Απολυτήριο λυκείου;
 • Ελάχιστο ΣΔΣ 2,5
 • (εάν είναι ελαφρώς χαμηλότερα, θα απαιτηθεί πρόσθετη τεκμηρίωση).
 • Γνώση αγγλικών (μη αγγλόφωνο) TOEFL iBT 79, IELTS 6.5, Duolingo 105

Απαιτήσεις Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

 • Πτυχίο ή τουλάχιστον 96 ώρες πίστωσης κολεγίου.
 • Ελάχιστη ΣΔΣ 2,5 (εάν είναι ελαφρώς χαμηλότερη, θα απαιτηθεί πρόσθετη τεκμηρίωση).
 • Τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρίας ως παίκτης, προπονητής ή σε θέσεις σχετικές με τον αθλητισμό. Γνώση αγγλικών (μη αγγλόφωνος)
 • TOEFL iBT 79, IELTS 6.5, Duolingo 105.

Απαιτήσεις Βίζας

Οι φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ή τις χώρες της ΕΖΕΣ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) μπορούν να εισέλθουν στην Ιταλία με έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα ΕΕ και μπορούν να παραμείνουν στην Ιταλία χωρίς βίζα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Εάν είστε φοιτητής εκτός ΕΕ, απαιτείται να αποκτήσετε φοιτητική βίζα τύπου D (βίζα μακράς διαμονής που ισχύει για περισσότερες από 90 ημέρες) πριν από την είσοδο στην Ιταλία. Οι φοιτητικές βίζες στην Ιταλία εκδίδονται από ιταλικές πρεσβείες ή γραφεία του Γενικού Προξενείου στη χώρα προέλευσής σας. Μόλις δεσμευτείτε επίσημα στο Rome City Institute , το νομικό μας τμήμα θα σας βοηθήσει σε κάθε βήμα προκειμένου να λάβετε VISA.

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Εκτιμούμε το ταλέντο σας. Είστε επιλέξιμοι για υποτροφία;

Δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους μαθητές μας την υψηλότερη ποιότητα εκπαίδευσης και τα δίδακτρα και τα δίδακτρα μας αντικατοπτρίζουν αυτή την αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία. Τα δίδακτρα και οι αμοιβές μας καλύπτουν όχι μόνο το κόστος της διδασκαλίας στην τάξη, αλλά και τις υπηρεσίες υποστήριξης που ενισχύουν τη συνολική ακαδημαϊκή και αθλητική εμπειρία.

Μαρτυρίες Φοιτητών

Τοποθεσίες

 • Rome

  Via del Casale di San Pio V, 44, 00165, Rome

  Προγράμματα

  Ερωτήσεις