Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Εισαγωγή

RUFA, πραγματικά όνειρα και συγκεκριμένα έργα

Το RUFA, το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Ρώμης, είναι ένα πολυεπιστημονικό, διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο – νομικά αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίου και Έρευνας (MIUR) – που προσφέρει έγκυρα, καινοτόμα μαθήματα στον τομέα της Τέχνης, του Σχεδίου και της Επικοινωνίας. Η RUFA συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματίες και εταιρείες κύρους, εξασφαλίζοντας την κατ' εξοχήν θεωρητική προετοιμασία των μαθητών της, επιπλέον, με διαρκώς ενημερωμένη μεθοδολογική-λειτουργική καθοδήγηση, ενώ παρακολουθεί προσεκτικά τον χώρο εργασίας και τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς. Ιδρύθηκε το 1998 με στόχο την εκπλήρωση, σε μια ενιαία Ακαδημία, τις φιλοδοξίες των Ιταλών και ξένων φοιτητών και του ιδρυτή της, Maestro Alfio Mongelli, η RUFA προσφέρει προγράμματα σπουδών Bachelor και Master of Arts που ανταποκρίνονται πλήρως στα σύγχρονα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά πλαίσια. , παρέχοντας καλλιτεχνική κατάρτιση υψηλού επιπέδου και ισχυρές, συγκεκριμένες μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης.

Ενημέρωση και υποκίνηση προτάσεων κατάρτισης

Το RUFA προσφέρει ένα μεγάλο σύνολο προτάσεων κατάρτισης που περιλαμβάνουν μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς και υψηλών απαιτήσεων τομείς σπουδών. Με καθοδήγηση και συμβουλή από τους επικεφαλής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και του Τμήματος Σχεδιασμού και Εφαρμοσμένων Τεχνών /Νέες Τεχνολογίες για τις Τέχνες, οι φοιτητές στο RUFA μπορούν να επιλέξουν τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά προγράμματα σπουδών Bachelor of Arts:

Ζωγραφική / Γλυπτική / Σκηνογραφία / Γραφιστική / Κόμικ και Εικονογράφηση / Σχεδιασμός / Κινηματογράφος / Φωτογραφία/Αειφόρος Σχέδιο Μόδας/Πολυμέσα & Τέχνη παιχνιδιών

Οκτώ προγράμματα σπουδών Master of Arts:

Πολυμέσα Τέχνη και Σχεδιασμός / Οπτική και Καινοτομία Σχεδιασμός / Animation Computer και Οπτικά Εφέ / Τέχνες Κινηματογράφου / Σκηνογραφία / Γλυπτική / Ζωγραφική / Γραφικές Τέχνες.

Για ηλικιωμένους και όλους τους φοιτητές που χρειάζονται περαιτέρω εξειδικευμένη εκπαίδευση, η RUFA προσφέρει επίσης πολλά σύντομα μαθήματα, Masters και μαθήματα προχωρημένης κατάρτισης. 1° Ακαδημαϊκό Μεταπτυχιακό Επίπεδο σε:

Art Curating & Management / Cinema & New Format Παραγωγή / Διαχείριση Σχεδίου

Εδώ και πολλά χρόνια, η RUFA εργάζεται εντατικά σε συνεργασία με το διάσημο πανεπιστημιακό κολλέγιο KDU στη Μαλαισία, δημιουργώντας από κοινού ένα πρόγραμμα Master in Visual and Innovation Design. Μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, έχει αναπτυχθεί μια εξαιρετικά δυναμική, πολιτιστική ανταλλαγή και ανταλλαγή ιδεών και σχεδίων, με στόχο τον εκπαιδευτικό εμπλουτισμό των φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι και στα δύο ιδρύματα. Η αλληλοδιείσδυση μεταξύ της αρχαίας και της σύγχρονης παράδοσης είναι μόνο ένα πολιτιστικό κοστούμι που μοιράζεται το ρωμαϊκό πανεπιστήμιο με το αντίστοιχο της Μαλαισίας. Τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις μεταξύ των δύο ινστιτούτων έχουν ενισχυθεί περαιτέρω χάρη στις απονομές υποτροφιών. Το RUFA και το πανεπιστημιακό κολέγιο KDU συμφωνούν πλήρως ως προς τις τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη που προσφέρει αυτή η συνέργεια, πράγματι ο Hon Wei Min, Αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου της Μαλαισίας, δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι μαθητές μας μπορούν να μάθουν πολύ μεγάλη αξία από το RUFA το οποίο στη συνέχεια μπορεί να μεταφερθεί στο σπίτι. Και οι δύο χώρες μας έχουν μια εξαιρετικά αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, σε συνδυασμό με ένα εξίσου ισχυρό πνεύμα καλλιτεχνικής έκφρασης, και η συνάντηση και η συγχώνευση των δύο δεν μπορεί παρά να γεννήσει πολλές νέες, θετικές ιδέες. Πιστεύουμε σε εσάς και πιστεύετε σε εμάς».

Ο υποκείμενος στόχος είναι πάντα να κάνουμε τον εαυτό μας δεκτικό στην μόλυνση μεταξύ διαφορετικών γλωσσών, την εγκάρσια μετατόπιση, την έρευνα και τον πειραματισμό.

Μέθοδος κατά παραγγελία

Η προσέγγιση κατάρτισης RUFA βασίζεται σε μια διακεκριμένη και εξειδικευμένη διδακτική μέθοδο, η οποία στοχεύει να ενταχθεί στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών και στην επαγγελματική κατάρτιση.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους RUFA χρόνια, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια, εργαστήρια, βιωματικά μαθήματα, εκθέσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις. Αυτά είναι όλα σύγχρονα και αποτελεσματικά εργαλεία που φέρνουν τους σπουδαστές πιο κοντά στην πραγματικότητα του επαγγελματικού εργατικού δυναμικού. Για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις σπουδές τους, το RUFA ενθαρρύνει τους μαθητές να εκμεταλλευτούν τις διαθέσιμες ευκαιρίες, να δημιουργήσουν ένα στέρεο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο. Στη συνέχεια, μπορούν να δημιουργήσουν μια εμπνευσμένη τέχνη που συνδυάζει τη διεπιστημονική μόλυνση, τον εγκάρσιο εμπλουτισμό και τον καινοτόμο πειραματισμό.

Επειδή η RUFA είναι σύγχρονη, στοχεύει να διδάσκει και να εκπαιδεύει με την καρδιά της που στηρίζεται στην παράδοση και το μυαλό της προβάλλεται στο μέλλον.

Ανατρέχοντας στο χρόνο, προς το μέλλον

Η μελέτη δημιουργικών τεχνών σε μια ατμόσφαιρα μολυσμένη από ερεθίσματα και προωθήσεις με την υψηλότερη δυνατή συνάφεια προσφέρει ανεκτίμητα πλεονεκτήματα. Η Ρώμη ήταν το ιδανικό λίκνο της Αναγέννησης και, μέχρι σήμερα, η ιστορική και καλλιτεχνική κληρονομιά της πόλης είναι ένα έμβλημα παγκόσμιας φήμης. Ωστόσο, η Ρώμη είναι επίσης μια συνεχώς μεταβαλλόμενη πόλη, όπου δυναμικές, συναρπαστικές νέες γλώσσες την καθιστούν μια σκηνή για νέες, συναρπαστικές σύγχρονες τάσεις. Η μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται στα μουσεία και στις γκαλερί της πόλης είναι η πιο προφανής απόδειξη για αυτό. Πράγματι, η Ρώμη μπορεί να υπερηφανεύεται όχι μόνο για ένα περίφημο κλασσικό προνόμιο, αλλά και για ένα διεγερτικό ημερολόγιο εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που εμπίπτουν στο πεδίο των νέων τάσεων και κυμαίνονται από την τέχνη μέχρι τη μουσική και ακόμη και την εργασία γελοιογραφίας.

Μην περάσετε από την ευκαιρία να μελετήσετε στη μέση του κινητήρα στροβίλων καλλιτεχνικών ερεθισμάτων που είναι η Ρώμη. Μελετώντας εδώ σημαίνει να μπείτε στην ιστορία του μέλλοντος!

Τοποθεσίες

  • Rome

    Via Lariana, 8, , Rome

    Ερωτήσεις