Keystone logo
Rennes School of Business

Rennes School of Business

Rennes School of Business

Εισαγωγή

Rennes School of Business: Unframed Thinking

Το να σκέφτεσαι πέρα από το πλαίσιο σημαίνει να ανοίγεις το μυαλό σου προς άλλους πολιτισμούς. Περισσότερο από το να συστήνουμε τους μαθητές μας στον κόσμο, το φέρνουμε σε αυτούς. Μετατρέπουμε την εκπαίδευση σε αληθινή ανταλλαγή. Το να σκέφτεσαι πέρα από το πλαίσιο σημαίνει να μαθαίνεις διαφορετικά, να προσπαθείς διαφορετικά. Εξερευνώντας νέα πεδία, αναζητώντας απαντήσεις στα αυριανά ερωτήματα, σχεδιάζοντας ένα μέλλον που είναι πιο εφευρετικό, πιο δημιουργικό και τελικά πιο ανθρώπινο. Τώρα περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος ανήκει στους ανοιχτόμυαλους.

Μια Διεθνής Σχολή Διοίκησης στην Ευρώπη

Rennes School of Business θεωρείται το πιο διεθνές School of Management στην Ευρώπη. Με το 95% των μελών ΔΕΠ να είναι μη Γάλλοι, το 55% αλλοδαποί φοιτητές*, μαθήματα αγγλικών και ένα δίκτυο με περισσότερα από 350 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια παγκοσμίως, Rennes School of Business δίνει στους φοιτητές μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν σε ένα συνεχές διεθνές περιβάλλον από την πρώτη έτος μέχρι την αποφοίτηση.

*Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει την αναλογία των ξένων φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη του Ρεν προς τον παρόντα πληθυσμό και είναι ένα στοιχείο της αποτελεσματικής πολυπολιτισμικής εμπειρίας.

Ζωή στην πανεπιστημιούπολη

Η κοινότητα του Rennes School of Business επικεντρώνεται στους 5.000 μαθητές μας και το Σχολείο, ιδιαίτερα η ομάδα Φροντίδας Φοιτητών, είναι 100% αφιερωμένη στη φοιτητική ζωή και την ευημερία στην πανεπιστημιούπολη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Rennes SB, οι μαθητές δεν επωφελούνται απλώς από ένα εξαιρετικό περιβάλλον μάθησης, αλλά γίνονται μέρος μιας μοναδικής φοιτητικής εμπειρίας, που καθοδηγείται από τις αξίες του Σχολείου: Τόλμη, Ανοιχτότητα, Δημιουργικότητα, Ταπεινοφροσύνη και Ελευθερία!

Το 2020, Rennes School of Business εμφανίστηκε στη δεύτερη θέση στην κατάταξη Speak & Act των σχολών επιχειρήσεων που προσφέρουν την καλύτερη φοιτητική εμπειρία. Μια τέτοια αναγνώριση αντικατοπτρίζει πραγματικά τη δέσμευση του σχολείου για την ευημερία των μαθητών μας!

Η στρατηγική μας: Rennes School of Business #UnframedThinking

Το νέο στρατηγικό σχέδιο 2019-2023 παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2018, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώτης παρουσίασης της νέας πλατφόρμας επωνυμίας Rennes School of Business και της υπογραφής της #UnframedThinking και τα εγκαίνια της νέας μας επέκτασης στην καρδιά της Μητροπολιτικής Περιοχής Rennes, της πρωτεύουσας της περιοχής Βρετάνης .

Vision (2021)

Με επίκεντρο τη στοχευμένη έρευνά της, Rennes School of Business στοχεύει να αποκαλύψει διευθυντικά ταλέντα σε έναν κόσμο πολλαπλών συμπαγών και να γίνει ένα από τα πιο καινοτόμα, υπεύθυνα και ανθεκτικά Business Schools στην Ευρώπη.

Αποστολή

Μέσω της τοποθέτησής του "Unframed Thinking", των διαφοροποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του με γνώμονα την αγορά και της έμφασης στην παιδαγωγική καινοτομία, Rennes School of Business επιδιώκει να προετοιμάσει τους μαθητές και τους συμμετέχοντες του να γίνουν καινοτόμοι και υπεύθυνοι διευθυντές σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον. Αυτοί οι διευθυντές εκπαιδεύονται για να γίνουν υπεύθυνοι πρωτοπόροι, διαμορφωμένοι και ακονισμένοι από πολυπολιτισμικά πλαίσια, μέσα από μια δια βίου και πολυπολιτισμική ανθρώπινη εμπειρία.

Μέσω της θέσης του "Unframed Thinking" και του ανθρώπινου κεφαλαίου του, Rennes School of Business επιδιώκει να προσθέσει αξία σε εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς αναλαμβάνοντας και διαδίδοντας έρευνα σε βασικούς τομείς αριστείας που σχετίζονται με εταιρικούς οργανισμούς και διευθυντικά στελέχη και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και χτίζοντας συνεργασίες με εταιρικές οργανισμούς στην κοινότητά του.

Αξίες

 • Ελευθερία. Σφυρηλάτηση στοχαστών χωρίς πλαίσιο που αρνούνται να παραμείνουν περιορισμένοι από τις παραδοσιακές συμβάσεις και αφήνοντας πίσω τα σημερινά μοντέλα.
 • Δημιουργικότητα. Η αποκατάσταση της αξίας της «ιδέας» βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας: γνωρίζοντας πώς να εγκαταλείψουμε την πεπατημένη διαδρομή για να δημιουργήσουμε νέα μοντέλα.
 • Τόλμη. Επινοώντας τον κόσμο του αύριο δίνοντας τη δυνατότητα στον εαυτό μας να πάει εκεί που κανείς δεν έχει πάει πριν.
 • Ταπεινότητα. Αυτό είναι το ουσιαστικό αντίστοιχο της τόλμης: Πηγαίνετε εκεί που κανείς δεν έχει πάει πριν, αλλά ποτέ μην νομίζετε ότι έχετε φτάσει στην πραγματικότητα, ή να πάρετε τον εαυτό σας για κάτι που δεν είστε. Ταπεινοφροσύνη σημαίνει επίσης να επιτρέπουμε στον εαυτό μας το δικαίωμα να κάνει λάθος και να μαθαίνει από την αποτυχία για να ανακάμψει καλύτερα. και
 • Ειλικρίνεια. Η έμπνευση είναι πάντα εκεί, μπροστά στα μάτια μας, επομένως είναι απαραίτητο να βυθιστεί κανείς στον κόσμο γύρω μας, να τον δει με τα μάτια ορθάνοιχτα και να μπορεί να μάθει και να κατανοήσει με καλύτερο τρόπο.

Επίτευξη 3 βασικών στόχων

Η ανάπτυξη της ακαδημαϊκής της αναγνώρισης σε διεθνές επίπεδο σε 4 τομείς αριστείας επιτρέπει την αύξηση του μεγέθους της σχολής της.

Σημαντική αύξηση της συνεισφοράς στον προϋπολογισμό της Σχολής για την εταιρική τεχνογνωσία. Αυτός ο στόχος υλοποιεί έτσι τον κοινωνικό αντίκτυπο του Rennes School of Business.

Προσέλκυση ταλέντων από όλο τον κόσμο και διεύρυνση του αριθμού των ξένων φοιτητών.

3 νέες περιοχές για εξερεύνηση

Νέες Επαγγελματικές Περιοχές σε Οργανισμούς και Δεξιότητες

Στόχος είναι να κατανοήσουμε τις νέες διαχειριστικές προκλήσεις μέσω της ακαδημαϊκής μας έρευνας και τη διάδοσή τους με τη μορφή νέας διδασκαλίας και τεχνογνωσίας που παραδίδεται στον «πραγματικό κόσμο».

Έτσι, η Rennes SB έχει προσδιορίσει 4 τομείς αριστείας:

 • Επιχειρήσεις που βασίζονται σε AI (Intelligence, Data-Driven Global Business
 • Πράσινο, Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας βάσει Δεδομένων και Ζήτησης (G3D)
 • Agribusiness (Agribusiness, Sustainable Development and CSR)
 • Mïnd (νόημα, θεσμοί, συλλογική νοημοσύνη, διάχυση πληροφοριών, δίκτυα, λήψη αποφάσεων)

Εξερευνώντας νέα σύνορα της παγκοσμιοποίησης με εγκάρσιο τρόπο όσον αφορά τα γεωπολιτικά και οικονομικά διακυβεύματα, τις προκλήσεις που θέτει ο κυβερνοχώρος και η εξέλιξή του καθώς και οι νέες στρατηγικές συμπεριφορές πολυεθνικών εταιρειών, άνοιξε η πρώτη Έδρα στη γεωπολιτική τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τα Νέα Εδάφη του Κόσμου

Rennes School of Business ιδρύθηκε για να είναι μια κορυφαία διεθνής σχολή διαχείρισης. Το στρατηγικό σχέδιο 2019-23 στοχεύει στην ενίσχυση αυτού του διεθνούς brand με την επανεφεύρεση και την εμβάθυνση αυτής της διάκρισης.

Το Global School αυξάνει τη διεθνή εμβέλεια του Rennes School of Business εξισορροπώντας την πρόσληψη φοιτητών από διεθνείς συνεργασίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και την άμεση πρόσληψη φοιτητών από μια νέα πλατφόρμα εισαγωγής. Έχει επίσης ανοίξει ή ενισχύσει νέες ζώνες πρόσληψης – Ινδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Λατινική Αμερική, Καύκασος, Ασία εκτός Κίνας, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη – για να διαφοροποιήσει την καταγωγή των μαθητών – και να ανταποκριθεί στη φιλοδοξία της Σχολής να είναι πολυπολιτισμική θέση. Το Global School αναπτύσσει επίσης σε βάθος διεθνείς συνεργασίες, κυρίως με στόχο να εντοπίσει τους εταίρους του στην πανεπιστημιούπολη του Rennes ώστε να γίνει ευρωπαϊκός «κόμβος» για αυτούς τους εταίρους.

Οι Νέες Εκπαιδευτικές Περιοχές

Οι μαθητές είναι οι πρώτοι πρεσβευτές του Σχολείου. Rennes School of Business επιθυμεί να είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό μέρος για μάθηση με καινοτόμες Παιδαγωγικές Πρακτικές και να επικεντρωθεί στην εμπειρία του μαθητή. Το τμήμα SENSe στοχεύει στη βελτίωση της ικανοποίησης των φοιτητών και στην επινόηση νέων υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας με επίκεντρο τη φοιτητική εμπειρία.

Το τμήμα Career and Talents είναι αφιερωμένο στην προσωπική ανάπτυξη και την προετοιμασία σταδιοδρομίας και απασχόλησης των φοιτητών και των μελλοντικών αποφοίτων μας.

Rennes School of Business έχει αναλάβει σχέδιο αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου προγραμμάτων της.

 • Μια πιο εντατική ανάπτυξη της αριστείας και της τεχνογνωσίας μας στα γενικά προγράμματα και στα προγράμματα ειδικότητας (MSc),
 • Μια γενική αναθεώρηση των γενικών προγραμμάτων της «Grande Ecole» για μεγαλύτερη διεθνοποίηση,
 • Μια μεγαλύτερη πολυπολιτισμική εμπειρία μέσα στο Σχολείο,
 • Η επέκταση των προγραμμάτων και των προσφορών στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Εκπαίδευση Στελεχών.

Ελάτε μαζί μας για ένα εξαιρετικό ανθρώπινο και παγκόσμιο εκπαιδευτικό ταξίδι!

Ο κώδικας δεοντολογίας μας

Σύμφωνα με την αποστολή και το όραμα του σχολείου, έχει επινοηθεί ένας κώδικας δεοντολογίας για να ενθαρρύνει όλα τα μέλη της κοινότητας Rennes School of Business να ενεργούν σύμφωνα με τις αξίες για τις οποίες έχει το σχολείο.

Εμείς, οι ηγέτες, το ακαδημαϊκό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό και οι φοιτητές του Rennes School of Business, δεσμευόμαστε να ενεργούμε σύμφωνα με τις ακόλουθες αξίες και να καθοδηγούμαστε από αμοιβαίο σεβασμό:

 • Εκτιμούμε την ακεραιότητα και τη ζούμε με το να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, ειλικρινείς και σκληρά εργαζόμενοι.
 • Σεβόμαστε την ποικιλομορφία του πολιτιστικού υπόβαθρου και των ατομικών χαρακτηριστικών.
 • Εκτιμούμε τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα.
 • Ασκούμε την ανεκτικότητα και υποστηρίζουμε τη δίκαιη μεταχείριση.
 • Επικοινωνούμε με σεβασμό μεταξύ μας και με άτομα εκτός Σχολής.
 • Παρέχουμε ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να εκφραστούν και να ληφθούν υπόψη εποικοδομητικές απόψεις.
 • Είμαστε διαφανείς στα μηνύματα, τις δραστηριότητες και τις αποφάσεις μας.
 • Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας, για τις οποίες ευθυνόμαστε.
 • Αγωνιζόμαστε για την αριστεία στην εργασία, την ακαδημαϊκή προσπάθεια, τη διδασκαλία, την έρευνα και τη διαχείριση.
 • Συμβάλλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη όντας καινοτόμοι και επιχειρηματικοί.

Οι εσωτερικές προσπάθειες περιλαμβάνουν επίσης έναν χάρτη οικολογικής ευθύνης, σχεδιασμένο να ευαισθητοποιεί, να προσφέρει εκπαίδευση όταν απαιτείται και να προσφέρει πρακτικές συμβουλές για ανακύκλωση, κατανάλωση ενέργειας και οικολογικά υπεύθυνες αγορές.

Στατιστική

Το σχολείο σε αριθμούς:

 • 2 πανεπιστημιουπόλεις, στη Ρεν και στο Παρίσι
 • Σχεδόν το 90% Διεθνής Σχολή συμπεριλαμβανομένων 34 εθνικοτήτων.
 • 100 μόνιμοι καθηγητές.
 • Το 100% των μαθημάτων διδάσκονται στα αγγλικά.
 • 1/3 διεθνείς φοιτητές.
 • 100+ εθνικότητες o- Κολομβία, Μεξικό // Masters

 • Μαρόκο, Τυνησία, Λίβανος // Masters
 • Ινδία, Ταϊλάνδη, Ινδονησία // Masters
 • Βλ. πηγή φοιτητών // IMBA
 • Αριθμός μαθητών BDD Φοιτητές
 • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος // Masters
 • ΗΠΑ // Mastersn the Rennes Campus
 • 350 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.
 • 26 φοιτητικοί σύλλογοι και σύλλογοι.
 • Το 72% των αποφοίτων μας εργάζονται σε διεθνείς θέσεις.
 • Το 98% των σπουδαστών Rennes SB από όλα τα προγράμματα απασχολούνται εντός 6 μηνών από την αποφοίτησή τους.
 • 3 Μεταπτυχιακά προγράμματα σε μορφή εργασίας-σπουδών στο Παρίσι.
 • Ένα δίκτυο 26.000 αποφοίτων, που προσφέρει 2.000 προσφορές εργασίας ετησίως και 100 εκδηλώσεις που διοργανώνονται ετησίως.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

   Διαπιστεύσεις

   Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

   Τοποθεσίες

   • Rennes

    Rennes School of Business 2 rue Robert d'Arbrissel - CS 76522

    • Paris

     9 rue d'Athènes, 75009, Paris

     Ερωτήσεις