Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Εισαγωγή

Δίνουμε νόημα μάθησης.

Στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η έρευνα αιχμής συναντά την οικογενειακή ατμόσφαιρα ενός περιφερειακού δημόσιου πανεπιστημίου. Οι πανεπιστημιουπόλεις μας βρίσκονται στην περιοχή, αλλά οι ιδέες μας δεν περιορίζονται από τον τόπο. Με σχεδόν 3.000 φοιτητές, ανήκουμε σε μάλλον μικρότερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, η αναλογία μαθητή-δασκάλου 15:1 επιτρέπει στους μαθητές μας να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις καθοδήγησης ένας προς έναν με τους καθηγητές τους, προσφέροντάς τους διορατικότητα και βοήθεια με τρόπους που θα ήταν αδύνατος σε μια μεγαλύτερη τάξη. Μέσα στο Business Gate Academy, οι μαθητές αποκτούν πολύτιμες πρακτικές δεξιότητες και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων όταν εργάζονται σε πραγματικές επιχειρηματικές υποθέσεις. Στο Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας, εμπνέουμε την ανάπτυξή σας και αναπτύσσουμε τη φυσική σας δημιουργικότητα. Το επιτυχημένο μέλλον σας είναι η κινητήρια δύναμή μας!

190437_0I0A98962.jpg

Το Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας στην Opava (SU), που ιδρύθηκε το 1991, διαθέτει τρεις σχολές και δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα:

 • τη Φιλοσοφική και Επιστημονική Σχολή στην Οπάβα
 • τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Καρβίνα
 • τη Σχολή Δημοσίων Πολιτικών στην Οπάβα
 • το Μαθηματικό Ινστιτούτο στην Οπάβα
 • το Ινστιτούτο Φυσικής στην Οπάβα

Το Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας είναι νόμιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων και κάτοχος ενός αναγνωρισμένου βραβείου HR Excellence in Research. Το 2022, το SU κατετάγη 231-240 στην κατάταξη πανεπιστημίων QS EECA. Όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών είναι πλήρως διαπιστευμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο.

Θα θέλατε να σπουδάσετε, να εργαστείτε ή να πραγματοποιήσετε την έρευνά σας στο εξωτερικό; Η διεθνοποίηση ως ένας από τους βασικούς λίθους της αποστολής μας, το SU SBA συνεργάζεται με περισσότερα από 60 πανεπιστήμια κυρίως στην Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν ή την Κίνα παρέχοντας άφθονες ευκαιρίες στους φοιτητές και το προσωπικό του, είτε μέσω Erasmus+. Horizon 2020 ή μια σειρά από άλλα προγράμματα ανταλλαγών και μεμονωμένες υποτροφίες. Το 2023, η συμμαχία STARS EU, της οποίας η SU είναι περήφανο μέλος, απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κύρος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Μπορεί η Επιστήμη να είναι Διασκεδαστική;

Οι νέοι που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιό μας με ενδιαφέρον, σθένος και όρεξη να ξετυλίξουν μυστήρια και να ανακαλύψουν νέα πράγματα δίνουν μια καταφατική απάντηση στο ερώτημα. Φοιτητές μεταπτυχιακών μεταπτυχιακών προγραμμάτων καθώς και διδακτορικών προγραμμάτων μπορούν να συμμετάσχουν σε ερευνητικές δραστηριότητες και να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία διάρκειας ενός έτους στον Διαγωνισμό Φοιτητικής Επιχορήγησης.

Στατιστική

 • Διεθνείς φοιτητές:

  10%

 • 0
 • Αναλογία σπουδαστών προς καθηγητές:

  15 σε 1

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Η πανεπιστημιούπολη μας προσφέρει τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους, σπουδές καθώς και κοινωνική ζωή. Οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν από τους σύγχρονους πανεπιστημιακούς μας χώρους, συμπεριλαμβανομένων των κοιτώνων, της βιβλιοθήκης ή των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Φοιτητική Διαμονή

Όλοι οι ξένοι φοιτητές μας έχουν εγγυημένη θέση στον κοιτώνα του πανεπιστημίου μας Na Vyhlídce που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με το λεωφορείο από το κεντρικό κτίριο της σχολής. Οι φοιτητές μπορούν να νοικιάσουν δίκλινα δωμάτια που είναι πλήρως εξοπλισμένα με Wi-Fi Eduroam, έπιπλα, σεντόνια ή μαγειρικά σκεύη. Η κοινόχρηστη πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα είναι διαθέσιμη σε κάθε όροφο, καθώς και υπηρεσίες πλυντηρίου. Η ρεσεψιόν είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο. Εκτός από τη διαμονή, η πανεπιστημιούπολη Na Vyhlídce φιλοξενεί τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου μας, το Επαγγελματικό Κέντρο Τουρισμού, το Τμήμα Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αναψυχής, το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων, το Γυμναστήριο και ακόμη και μερικές αίθουσες διδασκαλίας. Η διαμονή για τους φοιτητές είναι πολύ λογική, ξεκινώντας από 150€ μηνιαίως.

  Εισαγωγές

  Μια αίτηση για μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Οικονομικά και τη Διοίκηση (που διδάσκεται πλήρως στα αγγλικά) μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν απαιτούνται υποχρεωτικά έγγραφα όπως πιστοποιητικά αγγλικής γλώσσας για να επισυναφθούν στην αίτηση. Είναι τόσο απλό! Μέσα σε μια εβδομάδα από μια επιτυχημένη εισαγωγική εξέταση, η οποία διεξάγεται διαδικτυακά, εκδίδεται μια επιστολή αποδοχής.

  Υποχρεωτικά έγγραφα (με τη φυσική εγγραφή στο Karviná, CZE):

  • Επίσημα επικυρωμένα αντίγραφα διπλώματος που αποδεικνύει την αποφοίτηση από προγράμματα Bachelor ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
  • Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό πρέπει να τεκμηριώνουν το επικυρωμένο αντίγραφο ή το πρωτότυπο της απόφασης για την αναγνώριση ξένης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τσεχική Δημοκρατία , εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε διεθνή συμφωνία.

  Απαιτήσεις Βίζας

  Οι φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ απαιτείται να λάβουν βίζα ή άδεια παραμονής. Η τσεχική βίζα εκδίδεται από την πρεσβεία ή το προξενείο της Τσεχίας στη χώρα σας, όπου μπορείτε επίσης να λάβετε περισσότερες πληροφορίες. Λάβετε υπόψη ότι η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 60 ημέρες, επομένως συνιστάται να κάνετε αίτηση για βίζα πολύ νωρίτερα.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Υποτροφίες Σπουδών

  Για την απονομή εξαιρετικών επιτευγμάτων και την προσέλκυση σπουδαστών υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει ένα σύστημα υποτροφιών για φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Οικονομικά και τη Διοίκηση. Κάθε ακαδημαϊκό έτος, ο Κοσμήτορας του SU SBA μπορεί να χορηγήσει μια εφάπαξ υποτροφία μέγιστου ποσού 50.000 CZK (περίπου 2.000 EUR) σε έως 8 ταλαντούχους αλλοδαπούς φοιτητές. Οι φοιτητές μεταπτυχιακού τίτλου μπορούν επίσης να λάβουν υποτροφία βάσει αξίας για τα αποτελέσματα σπουδών του 1ου έτους που κυμαίνονται από 10.000 CZK έως 50.000 CZK (περίπου 400 EUR - 2.000 EUR) ανάλογα με τον σταθμισμένο μέσο όρο σπουδών τους που δεν υπερβαίνει το 1,70.

  Κυβερνητικές υποτροφίες

  Η κυβέρνηση της Τσεχικής Δημοκρατίας προσφέρει ετησίως υποτροφίες στο πλαίσιο της Ξένης Αναπτυξιακής Βοήθειας. Αυτές οι λεγόμενες κυβερνητικές υποτροφίες υποστηρίζουν φοιτητές από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αιθιοπία, τη Γεωργία, την Καμπότζη, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Ζάμπια που θα ήθελαν να σπουδάσουν σε δημόσια πανεπιστήμια της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η Τσεχική Δημοκρατία παρέχει υποτροφίες για σπουδές που πραγματοποιούνται τόσο στην τσέχικη όσο και στην αγγλική γλώσσα (σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024/2025 είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2023 . Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ .

  Υποτροφίες Visegrad

  Οι πολίτες των χωρών V4 ( Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία ) και πολίτες της Αλβανίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Γεωργίας, του Κοσσυφοπεδίου, της Βόρειας Μακεδονίας, της Μολδαβίας, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και της Ουκρανίας είναι επιλέξιμοι για έως και 4 εξάμηνα - υποτροφία στο πλαίσιο του Ταμείου του Βίσεγκραντ. Οι υποτροφίες του Visegrad υποστηρίζουν πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές και ερευνητές σε πανεπιστήμια στις χώρες του Ομίλου Visegrad, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχίας. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές από τον Φεβρουάριο και η προθεσμία είναι στις 15 Μαρτίου κάθε έτους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υποτροφία είναι διαθέσιμες εδώ .

  Κατάταξη

  Το Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας είναι νόμιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων και κάτοχος του κύρους Βραβείου Αριστείας Ανθρώπινου Δυναμικού στην Έρευνα . Το 2022, το SU κατετάγη 231-240 στην κατάταξη πανεπιστημίων QS EECA . Όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών είναι πλήρως διαπιστευμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας.

  Μαρτυρίες Φοιτητών

  Τοποθεσίες

  • Karvina

   Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Προγράμματα

  Ερωτήσεις