Keystone logo
Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Εισαγωγή

Scuola Politecnica di Design SPD

Ένα δημιουργικό εργαστήριο για την ανακάλυψη, την κατανόηση και την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών.
Η πρώτη σχολή σχεδιασμού και επικοινωνίας στην Ιταλία, που ιδρύθηκε το 1954.

Από το 1954 αυτή η σχολή δουλεύει με ιταλικό ντιζάιν, την είδε να μεγαλώνει και να εξελίσσεται σε αυτό που το ξέρουμε σήμερα. Ο καλλιτέχνης Nino di Salvatore δημιούργησε το SPD το 1954. Ως ζωγράφος και γλύπτης, έχει αιχμαλωτίσει και συγκέντρωσε καλλιτέχνες, σχεδιαστές, επαγγελματίες και φοιτητές από πέντε διαφορετικές ηπείρους. Οι Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe έχουν διδάξει στο SPD . Οι επισκέπτες του σχολείου περιλαμβάνουν τους Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman και Tomato . Σήμερα, δουλεύοντας δίπλα στους νέους μας σχεδιαστές, πειραματιζόμενοι με πραγματικά έργα και σχέδια, εκπαιδεύοντας νέα ταλέντα είναι οι Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara, Andrea Branzi .

Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείς να ανακαλύψεις, να ξανασκεφτείς, να μεταμορφώσεις. Στο Μιλάνο, την πρωτεύουσα του σχεδιασμού, η SPD διοργανώνει ετήσια μαθήματα Master. Με σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στον τομέα , αυτά τα μαθήματα κυμαίνονται από τη σχεδίαση προϊόντων έως τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, από την επικοινωνία έως τα πολυμέσα. Η διδακτική είναι εξατομικευμένη, σε ένα περιβάλλον ανθρώπινου μεγέθους που προωθεί την εύκολη επαφή με το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό.

Τα προγράμματα σπουδών έχουν έντονο προσανατολισμό σε πραγματικά έργα, διατηρώντας στενή επαφή με εταιρείες και επαγγελματίες.

Εισαγωγές

Στο SPD - Scuola Politecnica di Design, η είσοδος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να περάσουν με επιτυχία την αυστηρή διαδικασία επιλογής μας για εγγραφή.

Για μαθήματα Bachelor of Arts:

Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας τουλάχιστον 12 ετών, με αποκορύφωμα την απόκτηση σχετικού τίτλου σπουδών. Επιπλέον, οι υποψήφιοι από ορισμένες χώρες μπορεί να χρειαστεί να έχουν περάσει επιτυχώς μια εθνική εξέταση για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Για τους μη φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας, απαιτείται βαθμολογία IELTS 5,5 ή ισοδύναμο επίπεδο επάρκειας. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν μια επιστολή παρακίνησης και να συμμετάσχουν σε μια συνέντευξη εισαγωγής ως αναπόσπαστα στοιχεία της διαδικασίας εισαγωγής.

Για μαθήματα Master of Arts:

Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε σχολαστική αξιολόγηση από το Admission Board, υπό την προεδρία του Διευθυντή του SPD , μετά την υποβολή των ακόλουθων εγγράφων:

 • Πτυχίο Bachelor of Arts ή ανώτερο σε σχετικό τομέα (όπως Αρχιτεκτονική, Σχεδιασμός, Εικαστικές Τέχνες κ.λπ.) ή σημαντικό ιστορικό εργασιακής εμπειρίας σε σχετικό τομέα.
 • Μεταγραφές με αναλυτικά θέματα και βαθμούς (ισχύει για αποφοίτους).
 • Ένα ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα.
 • Ένα ψηφιακό χαρτοφυλάκιο.
 • Ενθαρρυντική επιστολή ή δήλωση σκοπού σε ψηφιακή μορφή (doc, docx, pdf) που δεν υπερβαίνει τις 500 λέξεις.
 • Ένα έγκυρο διαβατήριο με ημερομηνία λήξης που εκτείνεται τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ημερομηνία εισαγωγής.

Κατάταξη

Βραβεία

Ένα εξαιρετικό παρελθόν ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό με την εξαιρετική αναγνώριση του σχολείου: Καυχιέται για την έκθεση στη Biennale di Venezia το 1986, στο Carrousel du Louvre και στο Centre Georges Pompidou στο Παρίσι. το «Medaglia d'Oro» στη δέκατη Τριενάλε στο Μιλάνο και ακόμη και το «Compasso d'Oro» που απονεμήθηκε από την ADI -Associazione Disegno Industriale το 1994. για να μην αναφέρουμε την τιμή να του απονεμηθεί δύο φορές το βραβείο SMAU για το βιομηχανικό σχέδιο.

Τοποθεσίες

 • Milan

  Piazzale Lugano 19, 20158, Milan

  Ερωτήσεις