Keystone logo
SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

Εισαγωγή

Έξι σχολεία σε τρεις πόλεις: Βερολίνο, Δρέσδη και Αμβούργο. Λέκτορες και φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες σε σχεδόν 65 διαπιστευμένα γερμανικά και αγγλικά προγράμματα σπουδών. Διαφορετικές ευκαιρίες στη διαχείριση και την επιχειρηματικότητα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις δημιουργικές βιομηχανίες, την τεχνολογία και την πληροφορική, τη μουσική, το σχεδιασμό, τον κινηματογράφο και το κείμενο.

Είστε το κέντρο των σπουδών σας

Σπουδάστε σύμφωνα με την αρχή του CORE! Πρακτική μάθηση σε μικρές ομάδες, βήμα-προς-βήμα απόκτηση δεξιοτήτων σε ομάδες 5 εβδομάδων και ατομική υποστήριξη από καθηγητές.

Δεν υπάρχει πλέον διδασκαλία με επίκεντρο τη διάλεξη στο SRH. Αντ 'αυτού, οι εκπαιδευτές μας γίνονται προσωπικοί προπονητές μάθησης για εσάς. Όχι μόνο θα αναπτύξετε εξειδικευμένες γνώσεις μαζί, αλλά και θα βελτιώσετε τις μαλακές και σκληρές δεξιότητές σας. Για να το κάνουμε αυτό, βασιζόμαστε στην άμεση επικοινωνία. Οι ατομικές συμβουλές, η ψηφιακή ανταλλαγή και η συνεχής ανατροφοδότηση είναι σημαντικές για εμάς.

Εδώ μαθαίνετε βήμα προς βήμα

Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη μάθηση είναι δυνατή μόνο εάν υπάρχει αρκετός χώρος για πειραματισμό, παιχνίδια και κριτική σκέψη. Γι 'αυτό αναδιαρθρώσαμε πλήρως την κλασική πορεία των σπουδών.

 • Θα εργαστείτε σε πρακτικά καθήκοντα σε μικρές ομάδες πάνω από 5 εβδομάδες
  Αντί να χάσετε την επισκόπηση μεταξύ πολλών θεμάτων, τραβάτε πλήρως την προσοχή σας σε δύο το πολύ μαθήματα που διδάσκονται παράλληλα σε ένα μπλοκ 5 εβδομάδων.
 • Στη συνέχεια, θα εξετάσετε το αντικείμενο των προηγούμενων εβδομάδων
  Λόγω του χρονικού πλαισίου του μοντέλου μελέτης μας, δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζετε πολλές εβδομάδες εξετάσεων. Με μια μεγάλη ομάδα πιθανών εντύπων εξέτασης (από την τυπική εξέταση έως ένα ημερολόγιο εκμάθησης) μπορείτε να αποδείξετε τις δεξιότητές σας με τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στις ικανότητες που είναι σχετικές με το εν λόγω θέμα.
 • Θα λάβετε συνεχή ανατροφοδότηση απόδοσης σε όλες τις μελέτες σας
  Σας καθοδηγούμε σε επαγγελματικό, προσωπικό και οργανωτικό επίπεδο κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Από την πρώτη μέρα και μετά, θα έχετε εξειδικευμένους μέντορες στο πλευρό σας. Επιπλέον, θα λάβετε ατομική καθοδήγηση και κατάλληλες συμβουλές από την Υπηρεσία Καριέρας μας.
 • Θα λάβετε ολόπλευρη υποστήριξη από τους καθηγητές σας
  Στο SRH δεν ασκούμε καθαρή μετωπική διδασκαλία μόνο. Αντ 'αυτού, οι εκπαιδευτικοί μας θα γίνουν μεμονωμένοι προπονητές για εσάς. Δεν θα αποκτήσετε μόνο εμπειρογνωμοσύνη και μεθόδους, αλλά και θα βελτιώσετε τις προσωπικές και κοινωνικές σας ικανότητες σε τακτική βάση.
 • Θα έχετε χρόνο να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας μεταξύ κάθε μπλοκ, να επαναλάβετε τις εξετάσεις ή να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία

Οι αρχές μας

Γνώση κατ 'απαίτηση; Οχι ευχαριστώ!

Μάθηση σε επίπεδο ματιών

Η καθαρή μετωπική διδασκαλία δεν υπάρχει στις τάξεις μας. Αντ 'αυτού, οι εκπαιδευτές μας γίνονται ατομικοί προπονητές μάθησης για εσάς. Μαζί, όχι μόνο θα αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και θα βελτιώσετε τις μαλακές και σκληρές δεξιότητές σας. Για να το επιτύχουμε αυτό, βασίζουμε στην άμεση επικοινωνία.

Χωρίς φόβο να κάνεις λάθη

Επιτρέπεται η δοκιμή εδώ! Ακόμα και ευπρόσδεκτοι, αφού βασίζουμε στη μάθηση βάσει εμπειριών. Δεν αφορά πάντα το σωστό ή το λάθος, πάνω απ 'όλα, είναι να δοκιμάζουμε τα πράγματα και να γνωριζόμαστε. Στο SRH, δεν σπουδάζετε για τον καθηγητή ή το εξεταστικό γραφείο, αλλά κυρίως για τα δικά σας έργα και ολόκληρη (επαγγελματική) ζωή σας.

Μάθηση για τον πραγματικό κόσμο

Δεν χρειάζεται να κάνετε αμέτρητη πρακτική άσκηση μετά την αποφοίτησή σας. Η πρακτική ομαδική εργασία σε πραγματικά έργα με συνεργάτες από τον πραγματικό κόσμο θα σας προετοιμάσει ιδανικά για τον επαγγελματικό κόσμο. Ταυτόχρονα, θα αναπτύξετε κοινωνικές δεξιότητες όπως η ικανότητα αποδοχής κριτικών, σκέψης έξω από το κουτί και επίλυσης προβλημάτων δημιουργικά. Αυτές είναι ακριβώς οι δεξιότητες που οι εργοδότες αναμένουν από τους υπαλλήλους τους σήμερα.

Επιπλέον, δεν θα έχετε μόνο ένα πιστοποιητικό στο χέρι σας, αλλά και αναφορές έργων από πραγματικούς συνεργάτες, που μπορείτε να παρέχετε μαζί με τις αιτήσεις εργασίας σας. ΚΑΙ: θα ξέρετε πού βρίσκονται τα προσωπικά σας πλεονεκτήματα.

Προσαρμοσμένες δοκιμές

Δουλεύουμε σύμφωνα με την Κατασκευαστική Ευθυγράμμιση SRH.

Αναρωτιόμαστε:

 1. Ποιες ικανότητες χρειάζονται οι αποφοίτοι μας στην εργασία;
 2. Με ποια μορφή εξέτασης μπορούν να αποδείξουν καλύτερα αυτές τις ικανότητες;
 3. Πώς πρέπει να σχεδιαστούν τα μαθήματα έτσι ώστε οι μαθητές να είναι καλά προετοιμασμένοι για αυτήν την εξέταση;

Γι 'αυτό δεν βασίζουμε μόνο σε κλασσικές εξετάσεις όπως γραπτές εξετάσεις ή παρουσιάσεις. Συνολικά, υπάρχουν περίπου τριάντα διαφορετικά έντυπα εξέτασης για να διαλέξετε.

Για παράδειγμα χαρτοφυλάκιο | παρουσίαση | έργο έργου | υπόθεση | επιστημονική αφίσα | κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

και πολλοί άλλοι

Έξι σχολεία σε τρεις πόλεις: Βερολίνο, Δρέσδη και Αμβούργο.

Σχολή Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Βερολίνου

Σχεδιασμός, επικοινωνία, απεικόνιση, φωτογραφία, ανάπτυξη ιστοσελίδων ή μάρκετινγκ

Τεχνολογική Σχολή του Βερολίνου

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μηχανική, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή τεχνητή νοημοσύνη

Σχολή Διοίκησης του Βερολίνου

Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τουρισμός, Ψυχολογία Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Επιχειρηματικότητα ή Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Σχολή Λαϊκών Τεχνών του Βερολίνου

Μουσική και ήχος, μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημιουργική βιομηχανία, κινηματογράφος και τηλεόραση ή δημιουργική γραφή

Σχολή Διοίκησης της Δρέσδης

Τουρισμός & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, Εκδηλώσεις & Μάρκετινγκ, Ψυχολογία & Κοινωνική Εργασία

SRH Campus Αμβούργο

Ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας ή διεθνής ηγεσία

Εισαγωγές

Διαδικασία αίτησης

Η αίτησή σας και η διαδικασία εισδοχής στο SRH Berlin

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε στο πανεπιστήμιό μας! Αυτά είναι τα επιμέρους βήματα της γενικής διαδικασίας αίτησης:

 1. Υποβάλλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση μέσω της πύλης εφαρμογής SRH. Δημιουργείτε λογαριασμό, κάνετε αίτηση για το πρόγραμμα σπουδών σας και ανεβάζετε όλα τα σχετικά έγγραφα. Μετά την υποβολή της αίτησής σας, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης.
 2. Θα εξετάσουμε την αίτησή σας και θα σας προσκαλέσουμε σε συνέντευξη εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις εισδοχής.
 3. Η συνέντευξη πραγματοποιείται αυτοπροσώπως στην πανεπιστημιούπολη μας ή μέσω τηλεφώνου/Skype. Εάν η συνέντευξή σας είναι επιτυχής, θα λάβετε μια επιστολή αποδοχής μαζί με το συμβόλαιο σπουδών σας.
  *Λάβετε υπόψη ότι για ορισμένα προγράμματα σπουδών με καλλιτεχνικό/σχεδιαστικό προσανατολισμό μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ένα πρόσθετο τεστ εισαγωγής ή/και να ανεβάσετε δείγματα της δουλειάς σας με την ηλεκτρονική σας αίτηση. Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στις σελίδες του μεμονωμένου προγράμματος σπουδών.
 4. Στη συνέχεια υπογράφετε τη σύμβαση μελέτης και μας τη στέλνετε πίσω.
 5. Πληρώνετε το τέλος εγγραφής (όλοι οι φοιτητές) και - εάν είστε φοιτητής εκτός ΕΕ/ΕΟΧ - την 3μηνη προκαταβολή.
 6. Στη συνέχεια θα λάβετε την επιστολή αποδοχής σας.
 7. Παίρνετε μέρος στην Εβδομάδα Προσανατολισμού μας και στη συνέχεια θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις σπουδές σας στο SRH Berlin!

Απαιτήσεις Βίζας

Εάν δεν είστε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ενός κράτους του ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) και σκοπεύετε να σπουδάσετε στη Γερμανία, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα στη γερμανική πρεσβεία στη χώρα σας ΠΡΙΝ έρθετε στη Γερμανία . Χωρίς απόδειξη έγκυρης φοιτητικής βίζας, τα γερμανικά πανεπιστήμια δεν επιτρέπεται να σας εγγράψουν.

Πολίτες που δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για βίζα πριν από την άφιξή τους:

Οι πολίτες ορισμένων χωρών όπως η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία χωρίς βίζα. Το ίδιο ισχύει για πολίτες από την Ανδόρα, τη Βραζιλία, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, το Μονακό και τον Άγιο Μαρίνο, εφόσον δεν αναζητούν εργασία στη Γερμανία. Οι Ελβετοί πολίτες δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για βίζα εισόδου. Μετά την είσοδό τους στη Γερμανία, οι πολίτες αυτών των χωρών πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής (για περισσότερες πληροφορίες βλ. ενότητα "Άδεια διαμονής").

Οι πολίτες που απαιτούν βίζα για σπουδές στη Γερμανία πρέπει να υποβάλουν απόδειξη (ή έγκυρη γερμανική άδεια διαμονής εάν ζουν ήδη στη Γερμανία) στην SRH στην αρχή των σπουδών τους προκειμένου να εγγραφούν πλήρως και να λάβουν περαιτέρω έγγραφα. υπηρεσίες και διαλέξεις. Αυτός ο κανονισμός δεν ισχύει για πολίτες που δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για φοιτητική βίζα πριν από την άφιξή τους. Λάβετε υπόψη ότι οι πολίτες των χωρών που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη Γερμανία πρέπει επίσης να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής (για περισσότερες πληροφορίες βλ. ενότητα "Άδεια διαμονής").

Επικοινωνήστε με τη Γερμανική Πρεσβεία στη χώρα σας για να μάθετε εάν χρειάζεστε βίζα για να εισέλθετε στη Γερμανία.

Τύποι βίζας

Παρακαλούμε υποβάλετε αίτηση για βίζα μακροχρόνιας εθνικής (D) για σκοπούς σπουδών, εάν είστε φοιτητής που αναζητά πτυχίο ή ανταλλάσσει/σπουδάζει στο εξωτερικό και σκοπεύει να σπουδάσει στο SRH Berlin για τουλάχιστον ένα εξάμηνο (6 μήνες). Ελέγξτε την ισχύ της εθνικής σας βίζας (90 ημέρες ή 180 ημέρες) μόλις εισέλθετε στη Γερμανία, καθώς πρέπει να μετατρέψετε την εθνική σας βίζα σε άδεια διαμονής πριν λήξει (ελέγξτε την ημερομηνία σφραγίδας εισόδου στο διαβατήριό σας).

Ορισμένοι από εσάς ( ιδιαίτερα σε ανταλλαγή φοιτητών ) ενδέχεται να λάβετε μια εθνική βίζα (D) που ισχύει για έως και 12 μήνες αντί για μια εθνική βίζα εισόδου 90 ημερών (D). Οι πολίτες τρίτων χωρών που θα μείνουν στη Γερμανία για λιγότερο από ένα χρόνο μπορούν να λάβουν μια τέτοια βίζα. Δεδομένου ότι θα πρέπει να καλύπτει ολόκληρη την περίοδο της διαμονής σας, δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής μετά την άφιξή σας στη Γερμανία, κάτι που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια.

Προσοχή: η βραχυπρόθεσμη (C) βίζα Σένγκεν ισχύει μόνο για έως και 90 ημέρες (μόνο για τουριστικούς σκοπούς ή σύντομα μαθήματα) και δεν ισχύει για τις σπουδές σας στη Γερμανία και δεν μπορεί να μετατραπεί σε άδεια διαμονής.

Εάν είστε πολίτης που δεν χρειάζεται βίζα εισόδου για τη Γερμανία, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για γερμανική άδεια διαμονής εντός των πρώτων 90 ημερών από την άφιξή σας στη Γερμανία (ελέγξτε τη σφραγίδα στο διαβατήριό σας).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα, χρειάζεστε επιστολή αποδοχής από γερμανικό πανεπιστήμιο. Τα άλλα έγγραφα που απαιτούνται για την απόκτηση φοιτητικής βίζας περιλαμβάνουν έγκυρο διαβατήριο, τρέχουσα φωτογραφία, απόδειξη οικονομικής υποστήριξης καθώς και ορισμένα πρόσθετα έγγραφα αίτησης.

Σχεδόν όλοι οι φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση για βίζα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη των οικονομικών τους μέσων προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για εθνική βίζα. Πρέπει να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να καλύψουν τα οικονομικά τους έξοδα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στη Γερμανία. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποδείξετε ότι μπορείτε να χρηματοδοτήσετε τις σπουδές σας.

Είναι δυνατές οι ακόλουθες μορφές απόδειξης:

 • Οι γονείς σας μπορούν να υποβάλουν έγγραφα που πιστοποιούν το εισόδημα και τα οικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία.
 • Κάποιος με μόνιμη διαμονή στη Γερμανία μπορεί να εγγυηθεί στο Γραφείο Εγγραφής Αλλοδαπών ότι θα καλύψει τα έξοδά σας.
 • Μια πληρωμή ασφαλείας μπορεί να κατατεθεί σε δεσμευμένο λογαριασμό.
 • Μπορείτε να προσκομίσετε τραπεζική εγγύηση.
 • Μπορείτε να παρουσιάσετε μια ειδοποίηση απονομής υποτροφίας από αναγνωρισμένο πάροχο υποτροφιών.

Λάβετε υπόψη ότι οι κανόνες και οι κανονισμοί για τις βίζες μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Είναι γνωστό ότι σε ορισμένες χώρες, ο αποκλεισμένος τραπεζικός λογαριασμός είναι η μόνη οικονομική απόδειξη που γίνεται αποδεκτή. Επομένως, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τη Γερμανική Πρεσβεία στη χώρα σας το συντομότερο δυνατό.

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Πώς να χρηματοδοτήσετε τις σπουδές σας στο SRH Berlin

Ταμείο εκπαίδευσης, φοιτητικό δάνειο ή υποτροφία; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρηματοδοτήσετε τις σπουδές σας. Συγκεντρώσαμε ορισμένες πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλληλη επιλογή χρηματοδότησης.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές από τις επιλογές είναι διαθέσιμες μόνο σε Γερμανούς πολίτες ή πολίτες της ΕΕ, καθώς απαιτούν εγγυητή με υπηκοότητα ΕΕ ή μόνιμη άδεια διαμονής.

Επιλογές χρηματοδότησης για τις σπουδές σας

 • Υποτροφίες
 • BAföG & Kindergeld | Απαιτείται PR
 • Ταμεία εκπαίδευσης | Απαιτείται PR
 • Φοιτητικά δάνεια
 • Εργασία ενώ σπουδάζει

Τοποθεσίες

 • Berlin

  Ernst-Reuter-Platz,10, 10587, Berlin

  • Dresden

   Georgenstraße 7, 01097, Dresden

   • Hamburg

    Esplanade 6, 20354, Hamburg

    Ερωτήσεις