PhDLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnlineMaster
Keystone logo
Stockholm University Μεταπτυχιακό στη Νευροχημεία με Μοριακή Νευροβιολογία
Stockholm University

Μεταπτυχιακό στη Νευροχημεία με Μοριακή Νευροβιολογία

Stockholm, Σουηδία

2 Years

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση

15 Jan 2026

31 Aug 2026

SEK 70.000 / per semester *

Στην Πανεπιστημιούπολη

* Οι πολίτες ΕΕ/ΕΟΧ/Ελβετοί δεν υποχρεούνται να πληρώνουν τέλη

Εισαγωγή

Σας ενδιαφέρει πώς λειτουργεί το νευρικό σύστημα στο πιο θεμελιώδες επίπεδό του; Θέλετε να σπουδάσετε στα σύνορα όπου συναντιούνται η χημεία και η βιολογία; Τότε αυτό το εξαιρετικά επιλεκτικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το μοναδικό στην Ευρώπη αφιερωμένο στη νευροχημεία με μοριακή νευροβιολογία, θα μπορούσε να είναι για εσάς.

Η κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους δισεκατομμύρια νευρώνες και τα τρισεκατομμύρια συνάψεις είναι μια από τις πιο περίπλοκες προκλήσεις στη σύγχρονη επιστήμη. Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικεύεται στη νευροχημεία, τις μοριακές λειτουργίες και τις διαταραχές του νευρικού συστήματος με σαφή εστίαση στην έρευνα. Ξεκινάτε με τη βιοχημεία των μοριακών συστατικών και, στη συνέχεια, προχωράτε στο πώς επικοινωνούν οι νευρώνες μεταξύ τους, προτού μελετήσετε πώς διαφορετικά νευρωνικά δίκτυα ρυθμίζουν τις λειτουργίες, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του σώματος.

Το Μεταπτυχιακό στη Νευροχημεία με τη Μοριακή Νευροβιολογία σας διδάσκει να γίνετε ερευνητής. Το πρόγραμμα απαιτεί καλές εργαστηριακές δεξιότητες και οι περισσότεροι φοιτητές που γίνονται δεκτοί υπερβαίνουν σημαντικά τις ελάχιστες απαιτήσεις. Χρησιμοποιείται ένας αριθμός διαφορετικών διδακτικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων, θεωρητικών και πρακτικών έργων, εργαστηρίου, journal club και ασκήσεων που βασίζονται σε προβλήματα. Θα κληθείτε να συλλογιστείτε, να σκεφτείτε δημιουργικά και να λύσετε τα προβλήματα μόνοι σας.

Ένας γενναιόδωρος εργαστηριακός χρόνος διασφαλίζει ότι μπορείτε πραγματικά να εξασκήσετε τη θεωρία που μαθαίνετε και να αναπτύξετε την επάρκεια στο εργαστήριο για το οποίο είναι γνωστοί οι απόφοιτοί μας. Θα συνεργαστείτε στενά με κορυφαίους ερευνητές σε διαφορετικές ειδικότητες – τη βιοχημεία των μοριακών συστατικών που κάνουν το νευρικό σύστημα να λειτουργεί, την οργάνωση των εγκεφαλικών κυκλωμάτων, τη νευροτοξικότητα και τον μηχανισμό πίσω από νευροεκφυλιστικές καταστάσεις όπως η νόσος Αλτσχάιμερ – καθοδηγούμενοι σε μικρές ομάδες με υψηλό δάσκαλο φοιτητικές αναλογίες.

Θα περιτριγυριστείτε από κορυφαίους χημικούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους ανθρώπους που επιλέγουν τους νικητές του βραβείου Νόμπελ και έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις Νόμπελ που δίνονται από τους ίδιους τους νικητές του βραβείου Νόμπελ. Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα στη χημεία είναι διεθνώς, αλλά για τη Νευροχημεία με Μοριακή Νευροβιολογία, αυτό ισχύει ιδιαίτερα, με φοιτητές που προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες και επίσης ολοκληρώνουν τα διπλωματικά τους έργα ως φοιτητές ανταλλαγής σε ακόμη άλλες χώρες.

Διδακτέα ύλη

Ευκαιρίες καριέρας

Εισαγωγές

Σχετικά με το Σχολείο

Ερωτήσεις