Keystone logo
Sultan Qaboos University

Sultan Qaboos University

Sultan Qaboos University

Δωρεάν Διάλεξη!!!

1. Θέμα: "Η μεταβαλλόμενη γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής" 2. Παρουσίαση: Καθ. Houchang Hassan-Yari 3. Ημερομηνία: Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 4. Ώρα: 14:00 (ώρα MCT) 5. Σύνδεσμος για το Google MEET : https://meet.google.com/ijb-mfqw-mca

Εισαγωγή

Λάβετε μέρος στη δωρεάν διάλεξή μας!

 1. Θέμα: "Η μεταβαλλόμενη γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής"
 2. Παρουσίαση: Καθ. Houchang Hassan-Yari
 3. Ημερομηνία: Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
 4. Ώρα: 14:00 (ώρα MCT)
 5. Σύνδεσμος για το Google MEET : href="https://meet.google.com/ijb-mfqw-mca

Sultan Qaboos University είναι η υλοποίηση της υπόσχεσης που εξήγγειλε η Αυτού Μεγαλειότητα Σουλτάνος Qaboos Bin Said κατά τη διάρκεια της 10ης επετείου της Εθνικής Ημέρας του Ομάν το 1980. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1982 και οι πρώτοι Sultan Qaboos University μαθητές εγγράφηκαν το 1986. Σύμφωνα με τις Βασιλικές Οδηγίες της Αυτού Μεγαλειότητας, το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε με πέντε κολέγια. συγκεκριμένα Ιατρική, Μηχανική, Γεωργία, Εκπαίδευση και Επιστήμη. Επιπλέον, το College of Arts ιδρύθηκε το 1987, μετά το College of Commerce and Economics που αναπτύχθηκε το 1993. Το Κολλέγιο Νομικής εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο το 2006 και τελικά, το Κολλέγιο Νοσηλευτικής ιδρύθηκε το 2008.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της πανεπιστημιούπολης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη προσοχή στην εκπλήρωση αυτών των στόχων, με τη συνολική εμφάνιση των κτιρίων προσεκτικά σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί τις φυσικές, πνευματικές και πνευματικές ανάγκες των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού και του προσωπικού.

Τοποθετημένο σε μια κοιλάδα κάτω από το έντονο πανόραμα των κοντινών πρόποδων των βουνών του Ομάν, το Πανεπιστήμιο είναι μια καλόγουστη σειρά από κτίρια σχεδιασμένα με καμάρες και αυλές και κατασκευασμένα από λευκό και ροζ ψαμμίτη με τρόπο που αντικατοπτρίζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ομάν και την ισλαμική αρχιτεκτονική. Το Πανεπιστήμιο κατασκευάστηκε σε έναν άξονα στην κοιλάδα με το ένα άκρο να ευθυγραμμίζεται προς τη Μέκκα.

Αυτή η γραμμή άξονα ξεκινά από τις πύλες της εισόδου του Πανεπιστημίου, διασχίζει το Κτήριο Διοίκησης με τις τεράστιες πόρτες του Ομάν και εκτείνεται αδιάκοπα στο μέσο των ακαδημαϊκών κτιρίων μέχρι το Τζαμί του Πανεπιστημίου στο δυτικό άκρο της πανεπιστημιούπολης. Το Τζαμί, με τον μεγάλο τρούλο και τους μιναρέδες, βρίσκεται στο ψηλότερο έδαφος της πανεπιστημιούπολης και είναι ορατό από πολλά σημεία εντός και γύρω από το Πανεπιστήμιο.

Κατά την περίοδο σχεδιασμού, ο εξωραϊσμός του Πανεπιστημίου εξετάστηκε προσεκτικά και οι αρχικές φυτεύσεις έγιναν από τότε κατάφυτοι κήποι και παρτέρια. Οι φυτεύσεις περιλαμβάνουν είδη, εγγενή στο Ομάν και άλλες περιοχές του Κόλπου, που αναπτύσσονται και ευδοκιμούν σε ένα άνυδρο περιβάλλον. Ο εξωραϊσμός παρέχει σκιά από τον ήλιο, καταφύγιο ενάντια στον άνεμο και μια υπέροχη εμφάνιση χρώματος από λουλούδια και φύλλωμα όλο το χρόνο.

Ο παραδοσιακός ισλαμικός διαχωρισμός των φύλων διατηρείται στην αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου. Υπάρχει χωριστή πρόσβαση στα κτίρια μέσω των κάτω και άνω διαδρόμων για άνδρες και γυναίκες και ξεχωριστά καθίσματα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Συνολικά, η πανεπιστημιούπολη απεικονίζει την πλούσια κληρονομιά του Ομάν και του Ισλάμ, ενώ ενσωματώνει όλες τις αποτελεσματικότητες της σύγχρονης ζωής. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπαιδευτικό και βιοτικό περιβάλλον λειτουργικό και ελκυστικό.

Σημαντικά σημεία από την ομιλία της Αυτού Μεγαλειότητας Σουλτάνου Qaboos Bin Said κατά την επίσκεψή του στο Sultan Qaboos University στις 2 Μαΐου 2000

 • Είμαστε περήφανοι για αυτό το πανεπιστήμιο. και περισσότερο από αυτό, είμαστε περήφανοι για εσάς στο Ομάν και αλλού.
 • Η γνώση είναι ανανεώσιμη και πρέπει να προσθέσουμε κάτι νέο στην παγκόσμια γνώση.
 • Θέλουμε αυτό να είναι ένα πανεπιστήμιο παγκόσμιας κλάσης.
 • Η καταστολή ιδεών και σκέψης είναι μεγάλη αμαρτία και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να καταπνίξει την ελευθερία της σκέψης.
 • Η θρησκεία μας σημαίνει γνώση και σκέψη. Δεν ήταν ποτέ, ποτέ, ενάντια στην έρευνα ή την αναζήτηση γνώσης.
 • Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία είναι η βάση των πάντων. Όσο μεγαλύτερο είναι το εθνικό εισόδημα μιας χώρας, τόσο ισχυρότερη θα είναι η οικονομία της. Γι' αυτό το εθνικό εισόδημα είναι πάντα πιο σημαντικό από τα κρατικά έσοδα. Το εθνικό εισόδημα αντιπροσωπεύει την κύρια πηγή εισοδήματος της χώρας.
 • Θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς από τα βασικά και στη συνέχεια να προχωρήσει σταθερά από εκεί. Στη συνέχεια, καθώς ο τροχός της ανάπτυξης συνεχίζει να περιστρέφεται, θα επιτευχθεί περισσότερη πρόοδος.

Οραμα

Το όραμα της SQU είναι να συνεχίσει τον εθνικό ηγετικό της ρόλο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κοινοτική υπηρεσία και επίσης να αναγνωριστεί διεθνώς για την καινοτόμο έρευνα, την ποιότητα των αποφοίτων της και τις στρατηγικές συνεργασίες.

Αποστολή

Να υπερέχει στη διδασκαλία και τη μάθηση, την έρευνα και την καινοτομία και την κοινοτική υπηρεσία προωθώντας τις αρχές της επιστημονικής ανάλυσης και της δημιουργικής σκέψης σε ένα συλλογικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον και να συμμετέχει στην παραγωγή, ανάπτυξη και διάδοση γνώσης και αλληλεπίδραση με εθνικές και διεθνείς κοινότητες .

Αξίες

Sultan Qaboos University δεσμεύεται να διατηρήσει τις ακόλουθες βασικές αξίες:

 • Υπεροχή
 • Αφοσίωση
 • Ακεραιότητα
 • Αξιοπιστία
 • Μετοχικό κεφάλαιο
 • Δέσμευση
 • Συλλογικότητα

Στόχοι

Όπως αναφέρεται στον Πανεπιστημιακό Νόμο που εκδόθηκε με το Βασιλικό Sultan Qaboos University αριθ.

Ανώτερη εκπαίδευση

 1. Αποφοίτηση κοόρτων αποφοίτων που εκτιμούν την πολιτιστική και ισλαμική κληρονομιά τους και επιθυμούν να ενισχύσουν την πίστη τους στον Θεό και την πίστη τους στο έθνος και στον Σουλτάνο.
 2. Προετοιμασία νέων από το Ομάν που είναι ισχυρά ήθη, αφοσιωμένα στην επιστημονική έρευνα, ακαδημαϊκά προσόντα και εκπαιδευμένα ώστε να είναι αυτοεξαρτώμενα και έτοιμοι για συνεχή υπηρεσία στη χώρα τους.
 3. Προετοιμασία δημιουργικών και καινοτόμων νέων από το Ομάν που είναι δια βίου αυτομάθητοι.
 4. Παροχή ειδικών και ειδικών του Ομάν σε διάφορους τομείς, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και εργάζονται στο πλαίσιο της κρατικής πολιτικής για την ανάπτυξη πόρων.
 5. Συνεχής εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ερευνα

 1. Διεξαγωγή ερευνών και μελετών, τόσο θεωρητικών όσο και εφαρμοσμένων, για την εξυπηρέτηση της κοινότητας και τη συμβολή στη δημιουργία επιστημονικών λύσεων σε κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
 2. Έρευνα που συνδέεται με τα ολοκληρωμένα αναπτυξιακά σχέδια και το κοινωνικό όραμα του Σουλτανάτου.
 3. Προετοιμασία επιστημόνων, ερευνητών και ειδικών από το Ομάν ικανούς να αναλάβουν οργανωμένη, συστηματική και καινοτόμο εργασία σε διάφορους τομείς της επιστήμης, των τεχνών και της τεχνολογίας.

Κοινωνική εργασία

 1. Συμμετοχή στην κοινοτική υπηρεσία και ανάπτυξη μέσω άμεσης και συνεχούς αλληλεπίδρασης με οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς και την παροχή επιστημονικών και τεχνικών συμβουλών για να μπορέσουν αυτά τα ιδρύματα να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου.
 2. Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού μέσω συνεχών ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για κοινωνικούς φορείς και μέσω της διάδοσης της επιστημονικής και ανθρώπινης γνώσης σε όλη τη χώρα.

Συνεργασία με άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα

 1. Διεθνείς δεσμοί και ανταλλαγές με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ιδιαίτερα εκείνα των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
 2. Αλληλεπίδραση με τη διεθνή ακαδημαϊκή εμπειρία σε όλους τους τομείς της σκέψης, της επιστήμης και του πολιτισμού.

Αξιολόγηση Απόδοσης

Η χρήση μελετών αξιολόγησης που διεξάγονται από ομάδες διαβούλευσης, ιδιαίτερα στους ακόλουθους τομείς:

 1. Οργάνωση της σχέσης του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου με τα ιδρύματα του Πανεπιστημίου τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον διοικητικό τομέα με τρόπο που να διευκολύνει την ομαλή λειτουργία και λειτουργία.
 2. Ανάπτυξη προγραμμάτων διδασκαλίας και ποιοτικών προτύπων και ενθάρρυνση των δραστηριοτήτων των μαθητών.
 3. Εκπαίδευση που αναπτύσσει τις δεξιότητες του ακαδημαϊκού προσωπικού και βελτιώνει την απόδοση. επίσης τη δημιουργία κατάλληλων κινήτρων.
 4. Ανάπτυξη σχεδίων και προγραμμάτων ακαδημαϊκής έρευνας και οργάνωση ερευνητικής κατάρτισης.
 5. Συνεργασία με κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια και ιδρύματα.

Τοποθεσίες

 • Seeb

  Sultan Qaboos University, 123, Seeb

Ερωτήσεις