Keystone logo
SUPSI Master of Arts στο Σχέδιο Αλληλεπίδρασης
SUPSI

Master of Arts στο Σχέδιο Αλληλεπίδρασης

Mendrisio, Ελβετία

4 Semesters

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης

15 Apr 2024

Sep 2024

CHF 1.600 / per semester *

Στην Πανεπιστημιούπολη

* Η παραπάνω τιμή αναφέρεται στο σύνολο των διδάκτρων του προγράμματος για διεθνείς φοιτητές (ΕΕ και εκτός ΕΕ). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δίδακτρα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο maind. SUPSI .ch

Εισαγωγή

Το Master of Arts στη σχεδίαση αλληλεπίδρασης συνδυάζει τη σχεδιαστική σκέψη, τις τεχνικές πρωτοτυπίας, την ψηφιακή κατασκευή, τον προγραμματισμό και τη φυσική υπολογιστική σε ένα πρόγραμμα μελέτης που ασχολείται με την υλοποίηση έργων στα οποία η αλληλεπίδραση μεταξύ του σχεδιασμού και της τεχνολογικής ανάπτυξης επιτρέπει τη δημιουργία καινοτομιών που βασίζονται στο σχεδιασμό .

Το πρόγραμμα προσφέρει στους μαθητές εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σχεδιασμού αλληλεπίδρασης. Μια ρεαλιστική προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων στο σχεδιασμό εφαρμόζεται σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ομότιμη μάθηση, οι επαναληπτικές διαδικασίες και η ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων διαφόρων λύσεων επιτρέπουν στους μαθητές να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη βιομηχανία, τα ερευνητικά κέντρα και τις πρακτικές σχεδιασμού, όπου συναντώνται τεχνολογικές καινοτομίες και σχεδιασμός.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει τρία εξάμηνα: Το πρώτο εξάμηνο επικεντρώνεται σε σε βάθος εργαστήρια και μαθήματα σχετικά με τις Βασικές αρχές του Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης , ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην εκμάθηση βάσει έργου σχετικά με το Σχεδιασμό Προχωρημένων Τεχνών , το Σχεδιασμό Προηγμένων Περιβαλλόντων και το Σχεδιασμό Προηγμένων Υπηρεσιών . Το τρίτο εξάμηνο είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο έργο διατριβής: οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική έρευνα για το δικό τους έργο και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους με πρακτική άσκηση σε εταιρείες και βιομηχανίες.

Το δίπλωμα Master of Arts στη σχεδίαση αλληλεπίδρασης βραβεύει 90 ECTS.

154054_master-interaction-design-supsi-program-21-22.jpg

Θέματα και Περιεχόμενα

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μεθόδους Human Centered Design για την ανάλυση και την επίλυση προβλημάτων σχεδιασμού και να ασκήσουν αυτόνομα μεθόδους έρευνας. Θέματα όπως ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη, ο σχεδιασμός υπηρεσιών, η δημιουργική κωδικοποίηση, οι απτές διεπαφές, ο ανοιχτός σχεδιασμός, οι μέθοδοι HCD και οι τεχνολογίες αιχμής για την οπτικοποίηση δεδομένων και η Μηχανική Μάθηση διδάσκονται μέσω μαθημάτων με γνώμονα το σχεδιασμό που επιτρέπουν στους μαθητές να αναπτύξουν συσκευές, διαδραστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις και χώρους εκθέσεων, διαδικτυακές και κινητές εφαρμογές, ψηφιακές υπηρεσίες και οικοσυστήματα.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από αναγνωρισμένους σχεδιαστές αλληλεπίδρασης, υπολογιστικούς σχεδιαστές και δημιουργικούς τεχνολόγους σε συνεργασία με ένα καθιερωμένο δίκτυο οργανισμών, ερευνητικών κέντρων, πρακτικών σχεδιασμού και εταιρειών. Επιτρέπουν στους μαθητές να μάθουν προγραμματισμό και φυσικούς υπολογιστές, τεχνικές ψηφιακής κατασκευής, τη χρήση τεχνολογιών Ιστού και εργαλείων σχεδίασης για την παροχή πρωτοτύπων εργασίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει στους μαθητές τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου και τη διατήρηση μιας ώθησης στους επενδυτές σε περίπτωση που θέλουν να ξεκινήσουν μια εκκίνηση.

Εφαρμογή και εισαγωγή

Το πρόγραμμα του πλοιάρχου απευθύνεται σε μαθητές με δημιουργικό ταλέντο σε συνδυασμό με έντονο ενδιαφέρον για θέματα και δραστηριότητες που αφορούν το τεχνολογικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο εντός του οποίου θα σχεδιαστεί το μέλλον. Η απαίτηση για την αποδοχή στο Master of Arts στο Interaction Design είναι πτυχίο Bachelor of Arts στη σχεδίαση (γραφιστική, βιομηχανική σχεδίαση, εσωτερική διακόσμηση, σχεδιασμός μέσων, σχεδιασμός ιστοσελίδων κ.λπ.). Οι μαθητές με πτυχίο σε τομείς όπως η αρχιτεκτονική, η μηχανική, οι ανθρωπιστικές επιστήμες και οι καλές τέχνες δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση. Οι κατασκευαστές και οι καινοτόμοι με φόντο τις επιστήμες της επικοινωνίας και τη διαχείριση των επιχειρήσεων είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αίτηση. Εάν γίνει αποδεκτή, πρέπει να λάβουν επιπλέον 10-15 ECTS παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα ή μαθήματα που προσφέρονται από την SUPSI κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Καριέρα

Οι μαθητές που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα Master of Arts SUPSI στο Interaction Design θα ακολουθήσουν καριέρα σε γραφεία σχεδιασμού, βιομηχανίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Οι μαθητές θα εργαστούν για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως μέσα επικοινωνίας και ιστός, ΤΠΕ & ψηφιακές υπηρεσίες, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, τηλεπικοινωνίες, υγεία & ευεξία, τραπεζικές και χρηματοοικονομικές, και του δημόσιου τομέα.

Έχετε ερωτήσεις; Ας συναντηθούμε!

Προγραμματίσαμε ορισμένες συναντήσεις πληροφοριών στο Zoom:

Δευτέρα 8 Μαρτίου, 15:30 - 16:30 (ώρα Ζυρίχης)
Δευτέρα 22 Μαρτίου 15:30 - 16:30 (ώρα Ζυρίχης)
Δευτέρα 12 Απριλίου 15:30 - 16:30 (ώρα Ζυρίχης)

Εγγραφείτε μέσω αυτής της φόρμας για να παρακολουθήσετε.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας.

Εισαγωγές

Διδακτέα ύλη

Αποτέλεσμα προγράμματος

Ευκαιρίες καριέρας

Σχετικά με το Σχολείο

Ερωτήσεις