Keystone logo
Swedish University of Agricultural Sciences

Swedish University of Agricultural Sciences

Swedish University of Agricultural Sciences

Εισαγωγή

Στο SLU, εμπλέκουμε τους φοιτητές σε μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο 21ος αιώνας, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η επισιτιστική κρίση και η εξάρτησή μας από τη μη ανανεώσιμη ενέργεια.

Το στυλ διδασκαλίας στο SLU προάγει την κριτική σκέψη. Ως μαθητής, αναμένεται να αμφισβητήσετε τις πεποιθήσεις που συχνά θεωρούνται δεδομένες και περιμένουμε επίσης να αμφισβητήσετε αυτά που μαθαίνετε. Η συζήτηση με συμμαθητές και καθηγητές είναι αποδεκτή και ευπρόσδεκτη. Το διδακτικό προσωπικό του SLU επιθυμεί την ακαδημαϊκή αριστεία και επικεντρώνεται στην παραγωγή ενός φοιτητικού σώματος με υψηλή δυνατότητα απασχόλησης. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η ικανότητα ομαδικής εργασίας και επίλυσης προβλημάτων, η επίγνωση του εμπορικού τοπίου και η εργασιακή εμπειρία είναι μερικά μόνο από τα προσόντα που κάνουν τους αποφοίτους μας απασχολήσιμους.

Για να ενισχύσετε την ικανότητά σας να χτίσετε μια καριέρα σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά εργασίας, ως φοιτητής στο SLU ενθαρρύνεστε να μάθετε μέσω της εμπειρίας.

Μελετάτε πραγματικές καταστάσεις, ακολουθείτε μια πρακτική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων και κάνετε πολύτιμη επαφή με τον επιχειρηματικό τομέα. Διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστηριακή εργασία, επιτόπια εργασία, ομαδικές εργασίες και ανεξάρτητη μελέτη είναι μερικές μόνο από τις μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται εδώ.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης ποικίλλουν επίσης ανάλογα με το μάθημα και μπορεί να περιλαμβάνουν γραπτές εργασίες και εξετάσεις, ατομικές και ομαδικές εργασίες, εργαστηριακές εκθέσεις και προφορικές παρουσιάσεις. Εδώ στο SLU δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε την πτυχή της διεθνοποίησης του αναλυτικού προγράμματος, του δικτύου και της εμπειρίας των φοιτητών μας.

Οι παγκόσμιες προοπτικές έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παρουσίαση όλων των προγραμμάτων και μαθημάτων. Καλωσορίζουμε φοιτητές από όλο τον κόσμο και προσφέροντας στους φοιτητές την ευκαιρία να κάνουν σημαντικές διεθνείς συνδέσεις, αυξάνουμε την παγκόσμια απασχολησιμότητα των φοιτητών μας.

Δείτε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του SLU εδώ

Δείτε το πρόγραμμα International Bacehlor του SLU εδώ

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Πανεπιστημιούπολη Alnarp

Η πανεπιστημιούπολη Alnarp του SLU είναι μια πράσινη όαση που βρίσκεται στο κέντρο του Öresundsregionen. Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται σε ένα κυλιόμενο, πολυτελές πάρκο όπου η εκπαίδευση και η έρευνα διεξάγονται εντατικά. Στο γραφικό περιβάλλον προστίθενται εντυπωσιακά κτίρια με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, που προσφέρουν ένα αισθητικά διεγερτικό περιβάλλον για φοιτητές, ερευνητές, εργαζόμενους και επισκέπτες.

Campus Umeå

Η πανεπιστημιούπολη Umeå του SLU είναι ένα εμπνευσμένο και γραφικό περιβάλλον μάθησης. Περιτριγυρισμένο από καταπράσινα δάση, γραφικά πάρκα και καθαρές, μπλε λίμνες, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Umeå είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη στη Σουηδία. Με 110.000 κατοίκους, η Umeå είναι η μεγαλύτερη πόλη της Norrland και κάθε χρόνο πάνω από 800.000 άνθρωποι περνούν από το αεροδρόμιο της Umeå. Χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα για να πετάξετε από το Umeå στη Στοκχόλμη και τέσσερις ώρες για να πετάξετε στις Βρυξέλλες.

Campus Uppsala

Η Ουψάλα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και ο κόμβος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της SLU. Ακριβώς έξω από το κέντρο της πόλης, η πανεπιστημιούπολη της Ουψάλα του SLU είναι ευρύχωρη, καταπράσινη και γραφική. Είναι ένα κατάλληλο σκηνικό για το μοναδικό γεωργικό πανεπιστήμιο της Σουηδίας, και πιθανώς το πιο εντατικό σε έρευνα πανεπιστήμια από όλα τα πανεπιστήμια. Με δύο πανεπιστήμια που βρίσκονται στην Ουψάλα, οι φοιτητές μπορούν να απολαύσουν μια ζωντανή, δυναμική και διεγερτική ατμόσφαιρα.

Οι πανεπιστημιουπόλεις και οι ερευνητικές εγκαταστάσεις του SLU εκτείνονται σε ολόκληρη τη Σουηδία, με τρεις κύριες πανεπιστημιουπόλεις στο Alnarp, την Umeå και την Uppsala. Αν και κάθε πανεπιστημιούπολη διαφέρει σε μέγεθος και δομή, όλα έχουν μια ζεστή, φιλική και εμπνευσμένη ατμόσφαιρα. Το SLU έχει αυτήν τη στιγμή πάνω από 4000 φοιτητές και 700 φοιτητές ερευνητές εγγεγραμμένους και διεξάγει μια σειρά από διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα.

Ως φοιτητής που πληρώνει δίδακτρα, έχετε εγγυημένη στέγαση εάν έχετε γίνει δεκτός στον πρώτο γύρο εισδοχής. Αυτό θα σας προσφερθεί από την SLU. Εάν είστε φοιτητής που πληρώνει δίδακτρα στον οποίο χορηγείται υποτροφία, εξακολουθείτε να έχετε εγγυημένη στέγαση.

Σημειώστε ότι το ενοίκιο δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα.

  Απαιτήσεις Βίζας

  Για να μπορέσετε να σπουδάσετε στη Σουηδία, χρειάζεστε άδεια παραμονής. Η αίτηση για άδεια παραμονής για σπουδές μπορεί να σταλεί αφού πληρωθούν τα δίδακτρα και λάβετε ένα email επιβεβαίωσης από το SLU.

  Η αίτηση για άδεια διαμονής γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Μετανάστευσης. Η Υπηρεσία Μετανάστευσης είναι υπεύθυνη για όλη τη διαδικασία άδειας διαμονής. Το SLU δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την αίτησή σας. Ερωτήσεις σχετικά με την άδεια διαμονής σας θα πρέπει να υποβάλλονται στην Υπηρεσία Μετανάστευσης.

  Ο χρόνος αναμονής για μια απόφαση από την Υπηρεσία Μετανάστευσης είναι συνήθως μεταξύ 2-5 μηνών, μερικές φορές μεγαλύτερος. Ως εκ τούτου, η SLU προτρέπει τους φοιτητές να πληρώσουν τα δίδακτρα τους και να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής το συντομότερο δυνατό αφού λάβετε τις οδηγίες πληρωμής από το SLU (λίγο μετά τη λήψη της ειδοποίησης των αποτελεσμάτων επιλογής).

  Το μόνο έγγραφο που χρειάζεστε για να αποδείξετε ότι έχετε γίνει δεκτός στο SLU και ότι είστε ασφαλισμένος, είναι η ειδοποίηση των αποτελεσμάτων επιλογής που σας αποστέλλεται με email μετά την επιλογή.

  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι σε 30 μονάδες κάθε εξάμηνο. Εάν σπουδάζετε λιγότερες από 30 πιστωτικές μονάδες κατά τη διάρκεια ενός εξαμήνου μπορεί να ανακληθεί η άδεια διαμονής σας ή να απορριφθεί μια αίτηση για παράταση. Εάν δεν μπορείτε να σπουδάσετε για οποιονδήποτε λόγο, όπως ασθένεια ή επειδή δεν μπορείτε να πληρώσετε τα δίδακτρα σας, αναμένεται να φύγετε από τη Σουηδία, καθώς η άδεια διαμονής για σπουδές επιτρέπει μόνο διαμονή για σπουδές.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Διατίθενται υποτροφίες για φοιτητές που πληρώνουν δίδακτρα που γίνονται δεκτοί σε προγράμματα Master. Οι υποτροφίες χορηγούνται τόσο από το SLU όσο και από το Σουηδικό Ινστιτούτο (SI).

  Όλοι οι φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση για μεταπτυχιακό πρόγραμμα SLU ως κορυφαία προτεραιότητά τους μέχρι την προθεσμία της 17ης Ιανουαρίου θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για υποτροφία για πλήρη απαλλαγή από τα δίδακτρα. Οι οδηγίες υποβολής αιτήσεων θα σταλούν σε όλους τους επιλέξιμους αιτούντες εντός λίγων ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Μια υποτροφία που προσφέρεται από το SLU καλύπτει μόνο τα δίδακτρα, δεν περιλαμβάνονται έξοδα διαβίωσης ή ταξιδιού.

  Οι υποτροφίες που χορηγούνται από το Σουηδικό Ινστιτούτο καλύπτουν τόσο τα δίδακτρα όσο και το κόστος ζωής. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες υποτροφίες ανάλογα με το υπόβαθρό σας.

  Κατάταξη


  QS Rankings

  Το SLU κατατάσσεται ως το τέταρτο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο στο μάθημα Agriculture & Forestry και το νούμερο 31 στο μάθημα Κτηνιατρική.

  SLU in international university rankings

  Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

  • Οι σύμβουλοι σπουδών και σταδιοδρομίας μας μπορούν να σας δώσουν γενικές συμβουλές για μαθήματα και προγράμματα στο SLU. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με γενικές απορίες σχετικά με τις σπουδές και τις επιλογές σταδιοδρομίας.
  • Στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου διατίθεται υποστήριξη γραφής και γλώσσας. Μπορείτε επίσης να γνωρίσετε νέα άτομα, να συνομιλήσετε, να ακούσετε σουηδικά ή απλώς να κάνετε παρέα στο γλωσσικό καφέ μας στη βιβλιοθήκη.
  • Το Campus Umeå έχει τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση στη σκανδιναβική περιοχή. Εδώ, μπορείτε να υπολογίζετε σε άφθονο χιόνι το χειμώνα και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να κάνετε σκι και να κάνετε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.
  • Το Campus Uppsala έχει πολλούς χώρους πρασίνου που είναι ιδανικοί για υπαίθριες δραστηριότητες. Υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα beach volley, γήπεδο γκολφ frisbee, πολλές πίστες για τζόκινγκ, περπάτημα και ποδηλασία και μια αθλητική εγκατάσταση με γυμναστήριο και προγραμματισμένες ομαδικές συνεδρίες.
  • Στο Campus Alnarp μπορείτε να παίξετε αθλήματα και παιχνίδια, να τραγουδήσετε σε μια χορωδία, να παίξετε σε ένα θεατρικό έργο, να βοηθήσετε στη διοργάνωση πάρτι και εκδηλώσεων, να παρακολουθήσετε ένα μάθημα χορού, να λάβετε την άδεια κυνηγιού σας και πολλά άλλα.

  Οι πανεπιστημιουπόλεις του SLU βρίσκονται σε πανεπιστημιακές πόλεις με ζωντανή φοιτητική ζωή, κυρίως στις φοιτητικές λέσχες «nationer», που οργανώνουν μια σειρά από δραστηριότητες. Μπορείτε να πάτε για κλαμπ, να δείτε φίλους, να συμμετάσχετε σε μια συναυλία, να απολαύσετε ένα σουηδικό «fika» ή να γίνετε μέλος σε έναν από τους πολλούς συλλόγους – υπάρχουν σύλλογοι Pride, θεατρικές ομάδες, χορωδίες και αθλητικές ενώσεις για να αναφέρουμε μερικές. Εδώ, θα κάνετε νέους φίλους και θα γνωρίσετε πραγματικά τη σουηδική φοιτητική ζωή.

  Υπάρχουν συνολικά επτά συνδικάτα φοιτητών στις διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις του SLU. Σε ποια ανήκεις εξαρτάται από το τι σπουδάζεις. Τα σωματεία ιδρύονται από φοιτητές, διοικούνται από φοιτητές και είναι εκεί για τους φοιτητές. Εκτός από τον επηρεασμό και τη βελτίωση της εκπαίδευσης, την παρακολούθηση των δικαιωμάτων των φοιτητών, τη διοργάνωση διαλέξεων και άλλων εκδηλώσεων, τα σωματεία φροντίζουν ώστε εσείς και οι άλλοι μαθητές να απολαύσετε μια πλούσια ελεύθερος χρόνος. Τα σωματεία έχουν μια σειρά από συλλόγους και επιτροπές. Ερασιτεχνικό θέατρο κωμωδίας, βραδιές «φίκα», αθλητικοί σύλλογοι, κυνηγετικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές επιτροπές, δείπνα και χορωδίες είναι μόνο μερικές από τις προσφερόμενες δραστηριότητες. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, τα μέλη αποφασίζουν με ποιες δραστηριότητες πρέπει να ασχοληθεί το σωματείο τους.

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του πανεπιστημίου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής των φοιτητών.

  Τοποθεσίες

  • Uppsala

   Almas Allé,8, 750 07, Uppsala

  • Alnarp

   Sundsvagen 6, 234 56, Alnarp

   • Umeå

    Umeå, Σουηδία

    Προγράμματα

    Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

    Chat with students

    Ερωτήσεις