Keystone logo
The American College of the Mediterranean

The American College of the Mediterranean

The American College of the Mediterranean

Εισαγωγή

The American College of the Mediterranean

Το Αμερικανικό Κολλέγιο της Μεσογείου (ACM) είναι ένα κολέγιο των ΗΠΑ στο Aix-en-Provence, Γαλλία. Η ACM είναι ηγέτης στη διεθνή εκπαίδευση και παρέχει εκπαίδευση αμερικανικού τύπου με παγκόσμια εστίαση. Η ACM προσπαθεί να προσφέρει αριστεία στη διεθνή εκπαίδευση, να εμπνεύσει τη διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση και να προετοιμάσει τους μαθητές για επιτυχία σε μια παγκόσμια κοινότητα μέσω της μελέτης της ευρωπαϊκής και μεσογειακής ιστορίας, γλωσσών, πολιτισμών και σύγχρονων θεμάτων. Το κάνει μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού μαθημάτων, πρακτικής άσκησης, προγραμμάτων σπουδών, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αμερικανικού τύπου σε ένα διεθνές και διαπολιτισμικό περιβάλλον.

Οι διακρίσεις της ACM περιλαμβάνουν:

 • Ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αμερικανικού τύπου με μη κερδοσκοπικό καθεστώς των ΗΠΑ και της Γαλλίας
 • Αρχικάδημιουργήθηκε ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τους Αντιβασιλείς του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ως Ινστιτούτο Αμερικανικών Πανεπιστημίων με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από το 1957
 • Αναγνωρίστηκε ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Γαλλικό Υπουργείο ως Ιδιωτικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης (γαλλική διατύπωση) και το Πρυτανείο του Πανεπιστημίου Aix-Marseille.
 • Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Αμερικανικών Διεθνών Κολλεγίων και Πανεπιστημίων (AAICU), παρέχοντας στους φοιτητές ευκαιρίες σπουδών στο εξωτερικό σε διάφορες τοποθεσίες, κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική

Τοποθεσία

Η πανεπιστημιούπολη του ACM βρίσκεται στη νότια Γαλλία, στη γοητευτική και ζωντανή πόλη Aix-en-Provence. Το Aix είναι…

 • Μια πανεπιστημιακή πόλη με πάνω από 40.000 φοιτητές
 • Ένας νομικός και ακαδημαϊκός κόμβος, που φιλοξενεί νότια του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της Γαλλίας
 • Η γενέτειρα του μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Paul Cézanne, του οποίου το θέμα ήταν συχνά το μεγαλοπρεπές βουνό Sainte-Victoire
 • Γνωστό για τα πολλά σιντριβάνια και τα καφέ Cours Mirabeau
 • 25 λεπτά από το αεροδρόμιο Marseille-Provence
 • 15 λεπτά από το σιδηροδρομικό σταθμό Aix TGV

Προγράμματα

Το ACM προσφέρει προγράμματα πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν χαρακτήρα συγκεκριμένου ιστότοπου, με έμφαση στις τέχνες, τις επιχειρήσεις, τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

ACM ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

 • Αναλογία μαθητή-δασκάλου 12:1
 • 10 μαθητές είναι το μέσο μέγεθος της τάξης
 • Το 45% του διδακτικού προσωπικού είναι πλήρους απασχόλησης
 • Το 95% των σχολών ACM έχουν διδακτορικό ή πτυχίο τερματικού στον τομέα τους

Με το ACM, έχετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος στα ακόλουθα:

Πτυχίο αμερικανικού τύπου στη Γαλλία

The American College of the Mediterranean (ACM) παρέχει την αμερικανικού τύπου εκπαίδευση με την οποία είστε εξοικειωμένοι στη γοητευτική και ζωντανή πόλη Aix-en-Provence, μια πανεπιστημιακή πόλη με πάνω από 40.000 φοιτητές. Με πολλές ειδικότητες και ανηλίκους για να διαλέξουν, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να σχεδιάσουν μόνοι τους ένα πεδίο σπουδών και ένα βασικό πρόγραμμα σπουδών που είναι ειδικά για την περιοχή της Μεσογείου, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν σε μια νέα κουλτούρα και να μάθουν με μεγάλη απήχηση , βιωματικός τρόπος.

Οδηγίες μαθήματος στα αγγλικά

Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, εκτός από τα μαθήματα γλώσσας στα γαλλικά, τα ισπανικά ή τα αραβικά σε όλα τα επίπεδα. Ευκαιρίες για να βελτιώσετε ιδιαίτερα τις γαλλικές σας δεξιότητες εκτός της τάξης είναι επίσης διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής με μια οικογένεια υποδοχής, του προγράμματος γλωσσικών συνεργατών της ACM και των σπουδών πεδίου μαθημάτων.

Συνειδητοποιώντας το κόστος

Ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ACM εστιάζει στο να διατηρεί το κόστος του προσιτό. Ενώ οι υποτροφίες και οι υποτροφίες είναι διαθέσιμες για τους επιλέξιμους φοιτητές, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το κόστος χαμηλά από την αρχή.

Η επιλογή για μεταφορά

Εάν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το προπτυχιακό σας πτυχίο με το ACM, έχετε την ευκαιρία να το ολοκληρώσετε μαζί μας. Η ACM καλωσορίζει τους φοιτητές που θα μετεγγραφούν για να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα Bachelor of Arts που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο του κολεγίου και έχουν διατηρήσει μια ελάχιστη ΣΔΣ 2,5.

Διεθνής Εργασιακή Εμπειρία

Το ισχυρό δίκτυο πρακτικής άσκησης της ACM θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε διεθνή εργασιακή εμπειρία ενώ ολοκληρώνετε το πτυχίο σας και θα σας μυήσει σε σημαντικές διεθνείς επαφές. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και δείτε πού έχει τοποθετήσει η ACM προηγούμενους ασκούμενους φοιτητές επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της πρακτικής άσκησης.

Εμπορεύσιμες δεξιότητες

Με το πτυχίο σας από το ACM, οι βελτιωμένες δεξιότητές σας και οι μοναδικές εμπειρίες σας θα αυξήσουν την ανάπτυξη σε κρίσιμες διεθνείς και διαπολιτισμικές ικανότητες. Οι απόφοιτοι ACM βλέπουν ήδη αυτά τα οφέλη να παίζονται μετά την αποφοίτησή τους, καθώς πολλοί έχουν πάει σε αυστηρά μεταπτυχιακά σχολεία, όπως το Πανεπιστήμιο Columbia και το School of the Art Institute of Chicago, ενώ άλλοι έχουν αξιοποιήσει το πτυχίο ACM και έχουν βρει θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου με τέτοια ιδρύματα όπως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Τοποθεσίες

 • Aix-en-Provence

  27, place de l’Université, 13604, Aix-en-Provence

  Ερωτήσεις