Keystone logo
The Catholic University In Ružomberok

The Catholic University In Ružomberok

The Catholic University In Ružomberok

Εισαγωγή

Καθολικό Πανεπιστήμιο στο Ružomberok

Το Καθολικό Πανεπιστήμιο στο Ružomberok της Σλοβακίας είναι δημόσιο πανεπιστήμιο που αποτελείται από τέσσερις σχολές (Σχολή Θετικών Επιστημών και Επιστημών, Σχολή Θεολογικής Σχολής και Σχολή Υγείας). Το πανεπιστήμιο παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση βασισμένη σε ατομική προσέγγιση σε μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη. Η Σχολή Τεχνών και Επιστολών είναι μέλος του πανεπιστημίου από την ίδρυσή της. Προσφέρει ελκυστικά προγράμματα σπουδών στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών, των ιστορικών, κοινωνικών και συμπεριφορικών επιστημών.

Ευέλικτη και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση

Τόσο το πανεπιστήμιο όσο και η Σχολή Τεχνών και Γραμμάτων προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα από τις απόψεις των σπουδαστών και από την αξιολόγηση μιας ανεξάρτητης σλοβακικής υπηρεσίας κατατάξεως και αξιολόγησης ARRA. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη αξιολόγηση όλων των πανεπιστημιακών σχολών στη Σλοβακία από τον οργανισμό ARRA, η Σχολή Καλών Τεχνών και Επιστολών του Καθολικού Πανεπιστημίου του Ružomberok είναι η δεύτερη καλύτερη και, μεταξύ όλων των σχολών τεχνών και επιστολών, έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανέργους πτυχιούχους. Οι φοιτητές προσφέρονται μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων σπουδών και μπορούν να επιλέξουν από διάφορα μαθήματα με επίκαιρα θέματα. Επιπλέον, οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν σε ανταλλαγές σε μερικά από τα πολλά πανεπιστήμια-εταίρους μας στο εξωτερικό.

Προσωπική ανάπτυξη

Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει την προσωπική ανάπτυξη των μαθητών του. Εκτός από την εκπαίδευση, προσφέρει ευκαιρίες για να μάθει χρήσιμες δεξιότητες, να συναντά ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και να ασχολείται με εξωσχολικές δραστηριότητες όπως τα φοιτητικά μέσα ενημέρωσης (φοιτητικό περιοδικό, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό), πανεπιστημιακό θεατρικό συγκρότημα, εταιρεία λαϊκού χορού ή αθλητικές δραστηριότητες.

Ατομική προσέγγιση και οικογενειακή ατμόσφαιρα

Στη Σχολή Τεχνών και Επιστολών, οι μαθητές γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και τους καθηγητές τους. Υπάρχουν τακτικές εκδηλώσεις που τους βοηθούν να συναντήσουν, για παράδειγμα, μια άτυπη μέρα υποδοχής για τους φοιτητές του πρώτου έτους, για τα τμήματα, τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι, τα εκδρομικά πεδία κλπ. Η εκπαίδευση γίνεται συνήθως σε μικρότερες ομάδες. Ως εκ τούτου, οι μαθητές είναι σε θέση να κάνουν ταχύτερη πρόοδο.

Ανώτατη πανεπιστημιούπολη

Η πανεπιστημιούπολη είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στη Σλοβακία. Κυριαρχείται από μια νέα πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, αλλά υπάρχουν επίσης καλά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονοι κοιτώνες. Όλες οι σημαντικές εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά στο κτίριο του πανεπιστημίου. Ως εκ τούτου, οι φοιτητές είναι σε θέση να περάσουν όλη την ημέρα (παρακολούθηση μαθημάτων, σπουδές στη βιβλιοθήκη, καφέ σε ένα από τα καφέ ή δείπνο στο πανεπιστήμιο) στην πανεπιστημιούπολη.

Ελκυστική περιοχή

Η Σχολή Τεχνών και Επιστολών βρίσκεται στη βόρεια Σλοβακία, στο Ružomberok. Η περιοχή προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για ευχάριστες δραστηριότητες αναψυχής, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση και διασκέδαση. Οι τουριστικοί επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν από το γραφικό ορεινό περιβάλλον, το οποίο είναι κατάλληλο για πεζοπόρους το Σαββατοκύριακο καθώς και έμπειρους ορειβάτες. Στην περιοχή υπάρχει μια οροσειρά Nizke Tatry, Velka Fatra και Chocske Vrchy, όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε για πεζοπορίες διαφορετικής δυσκολίας. Το Ružomberok προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Το οικογενειακό πάρκο σκι και ποδηλάτων Malino Brdo προσφέρει άριστες υπηρεσίες για τους οπαδούς των χειμερινών σπορ, τους τουρίστες και όσους ενδιαφέρονται για την ορεινή ποδηλασία κατάβαση. Οι ελκυστικές θερμικές πισίνες, όπως η Beženova και η Lucky, που λειτουργούν όλο το χρόνο, απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Ružomberok.

Υποστήριξη για διεθνείς φοιτητές

Στη σχολή έχουμε διεθνείς φοιτητές που προέρχονται κυρίως από την Ουκρανία, την Πολωνία ή την Τσεχική Δημοκρατία, στους οποίους προσφέρεται βοήθεια με τα πρακτικά θέματα όπως οι άδειες διαμονής κλπ. Οι διεθνείς φοιτητές λαμβάνουν μαθήματα για να μάθουν τη σλοβακική γλώσσα. Δεδομένου ότι οι σλαβικές γλώσσες έχουν πολλά κοινά στοιχεία, αυτοί οι φοιτητές είναι συνήθως σε θέση να πλοηγηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία πολύ γρήγορα. Επιπλέον, η διαδικασία προσαρμογής είναι ευκολότερη εάν οι μαθητές επιλέξουν να σπουδάσουν αγγλική ή γερμανική γλώσσα, στην οποία περίπτωση οι περισσότερες τάξεις τους είναι στα αγγλικά ή τα γερμανικά.

Λογικά έξοδα διαβίωσης

Οι σπουδαστές που προέρχονται από χώρες ή χώρες της ΕΕ όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Σερβία κ.λπ. δεν πληρώνουν τα δίδακτρα για τις σπουδές τους. Τα έξοδα διαμονής στους φοιτητικούς κοιτώνες κυμαίνονται από 70 έως 140 EUR το μήνα με βάση τον αριθμό των κλινών (φοιτητές που διαμένουν) στο δωμάτιο. Έτσι, τα συνολικά έξοδα διαβίωσης ενός φοιτητή στο Ružomberok μπορεί να είναι περίπου 350 ευρώ το μήνα. Επιπλέον, οι καλύτεροι σπουδαστές λαμβάνουν γενναιόδωρες υποτροφίες και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για μερική απασχόληση φοιτητών σε αυτή την τουριστική περιοχή.

Τοποθεσίες

 • Ružomberok

  Nám. A. Hlinku 1159/60, 034 01 Ružomberok, Slovakia, , Ružomberok

  Προγράμματα

   Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

   Ερωτήσεις