Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

Εισαγωγή

Για να αντιμετωπίσει την ταχεία ανάπτυξη των logistics στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα με την αυξανόμενη ζήτηση για ταλέντα, το Hong Kong Polytechnic University (PolyU) ίδρυσε επίσημα το Τμήμα Logistics την 1η Σεπτεμβρίου 2003, μετά από μια αναδιοργάνωση που ενσωμάτωσε το πρώην Τμήμα Ναυτιλίας και Transport Logistics και τμήμα του πρώην Τμήματος Διοίκησης.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, η PolyU έκανε άλλη μια κίνηση για να μετονομάσει το Τμήμα σε Τμήμα Logistics και Ναυτιλιακών Σπουδών για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τα δυνατά σημεία και το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο του Τμήματος. Επί του παρόντος, η PolyU είναι ο μοναδικός πάροχος ναυτικής εκπαίδευσης σε τριτοβάθμιο επίπεδο στο Χονγκ Κονγκ.

Ποιότητα Εκπαίδευση

Με κύριους τομείς εξειδίκευσης στην «παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού» και «διεθνείς ναυτιλιακές και μεταφορών logistics», το Τμήμα προσφέρει ολοκληρωμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά προγράμματα που κυμαίνονται από προπτυχιακό έως μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι πρωταρχικοί στόχοι είναι η καλλιέργεια εξαιρετικά αποτελεσματικών διαχειριστών και ηγετών logistics μέσω της ανάπτυξης σύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού και της χρήσης καινοτόμων και διδακτικών μεθόδων.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος στη Διαχείριση Παγκόσμιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διεθνή Ναυτιλιακή και Μεταφορική Logistics και Διοίκηση Επιχειρήσεων προσφέρουν εις βάθος γνώση σε διευθυντικά στελέχη και επαγγελματίες του κλάδου και ενσωματώνουν μια καλή ισορροπία μεταξύ ακαδημαϊκής θεωρίας και επαγγελματικής πρακτικής. Το πρόγραμμα MSc στη Διεθνή Ναυτιλία και Επιμελητεία Μεταφορών, για παράδειγμα, καλύπτει όχι μόνο τη ναυτιλιακή γνώση, αλλά και πρακτικά θέματα όπως η πολιτική και η διαχείριση λιμένων, το ναυτιλιακό δίκαιο και η θαλάσσια ασφάλιση.

Το Τμήμα συνεργάζεται επίσης ενεργά με κορυφαία ιδρύματα στην ηπειρωτική Κίνα. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες ήταν η έναρξη του εμβληματικού Master of Science στη Διαχείριση Ποιότητας με το Πανεπιστήμιο Zhejiang στο Zhejiang. Με βάση το ακαδημαϊκό προφίλ του Τμήματος, το πρόγραμμα προσέλκυσε υποψηφίους από διαφορετικά υπόβαθρα, όπως τραπεζικά και χρηματοοικονομικά, εστίαση και εστιατόρια, κατασκευές, μηχανολογία, κυβερνητικά τμήματα, υγειονομική περίθαλψη, ξενοδοχείο, logistics, merchandising, παραγωγή, διαχείριση ακινήτων, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, αγορές , δοκιμές και πιστοποίηση ποιότητας, λιανικό εμπόριο, τουρισμός, εμπόριο, μεταφορές, αποθήκευση και άλλες βιομηχανίες υπηρεσιών.

Καινοτόμη έρευνα

Σύμφωνα με την παράδοση της PolyU, το Τμήμα έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην καινοτόμο έρευνα σε διάφορους τομείς που καλύπτουν τη ναυτιλία, τη ναυτιλία, τα λιμάνια, τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την επιμελητεία μεταφορών. Το ακαδημαϊκό προσωπικό εμπλέκεται αυστηρά σε ερευνητικές δραστηριότητες, όπως μαρτυρείται από τον αυξανόμενο αριθμό ερευνητικών εργασιών που δημοσιεύονται σε ακαδημαϊκά περιοδικά κορυφαίας ποιότητας.

Ο χαρακτηρισμός ορισμένων έργων ως εξειδικευμένων περιοχών από το Πανεπιστήμιο υποδηλώνει περαιτέρω την αριστεία του τμήματος σε ερευνητικές ιδέες και δραστηριότητες.

Βιομηχανική Συνεργασία

Ως κέντρο αριστείας στην επιμελητεία και τη ναυτική εκπαίδευση για την καλλιέργεια επαγγελματικών ταλέντων, το Τμήμα προσπαθεί επίσης να παρέχει υπηρεσίες έρευνας και παροχής συμβουλών στην επιχειρηματική κοινότητα. Με στενή συνεργασία με τις βιομηχανίες, την εφαρμογή και τη σύνδεση στον πραγματικό κόσμο, το Τμήμα μπορεί να φέρει την υψηλότερη ποιότητα διδασκαλίας, έρευνας και παροχής συμβουλών στις τάξεις, κάτι που θα αποφέρει οφέλη για τη βιομηχανία και την κοινότητα συνολικά. Είναι αυτό που η PolyU κάνει τη διαφορά στην επιμελητεία και τη ναυτική εκπαίδευση.

Κατάταξη

Πανεπιστημιακή κατάταξη:

Νο 5 στην κατάταξη Times Higher Education Young University Rankings 2022

Νο 5 στην Παγκόσμια Κατάταξη Ακαδημαϊκών Θεμάτων (GRAS) της ShanghaiRanking 2021: Management

Νο 6 στο Top 50 του QS Under 50 2022

Νο 23 στην κατάταξη Times Higher Education Asia University Rankings 2021

Νο 25 στην κατάταξη πανεπιστημίων QS Asia 2022

Νο 66 στην QS World University Rankings 2022

Νο 91 στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων Times Higher Education (THE) 2022

Κατάταξη Σχολών:

Νο 1 στο Χονγκ Κονγκ και #25 στον κόσμο για τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά

Η Σχολή Επιχειρήσεων του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ βράβευσε τον καλύτερο πάροχο εκπαιδευτικών μαθημάτων Logistics στα βραβεία Asian Freight, Logistics και Supply Chain 2021

Κατάταξη Τμήματος:

Νο 1 στη Ναυτιλιακή Έρευνα στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο

Νο 1 στην κατάταξη PolyU Top 30 Worldwide Maritime School Rankings (2016-2020)

Νο 1 στο ISI Web of Science της Thomson Reuters 2019 - 2021: Δεδομένα Έρευνας Ναυτιλίας

# 1 στο KUBS Worldwide Business Research Rankings™ - Επιστήμη Διαχείρισης και Διαχείρισης Επιχειρήσεων 2010-2019

Νο 1 στο Χονγκ Κονγκ και #9 στον κόσμο της κατάταξης πανεπιστημίων The SCM Journal List™ 2018

Νο 2 στο Χονγκ Κονγκ και #18 στον κόσμο της κατάταξης πανεπιστημίων The SCM Journal List™ 2018-2020

Νο 14 στο UTD Top 100 Business School Research World Rankings και #1 εκτός ΗΠΑ στον τομέα της Διαχείρισης Παραγωγής και Λειτουργιών κατά την περίοδο 2016-2020.

Αρκετοί καθηγητές από το Τμήμα Logistics και Ναυτιλιακών Σπουδών του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνονται στα 250 κορυφαία άτομα στην Επιχειρηματική Έρευνα σύμφωνα με το P-Rank 2022.

Συμπεριλαμβανομένου:

#1 Ir Professor, Dean of Faculty of Business, Edwin Cheng

#37 Καθηγητής Shuaian Wang

#84 Καθηγητής Kee-hung Lai (Mike Lai)

#153 Καθηγητής Τσι Το Νγκ

#200 Καθηγητής Τσουνγκ Λουν Λι

Τοποθεσίες

  • Hung Hom

    Room M628, 6/F, Li Ka Shing Tower, , Hung Hom

Ερωτήσεις