Keystone logo
The Philips University

The Philips University

The Philips University

Εισαγωγή

Μήνυμα του Προέδρου

Το Πανεπιστήμιο Philips είναι ένα δυναμικό ίδρυμα που παρέχει πνευματικά διεγερτικά και προκλητικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Philips είναι καλά ισορροπημένα, με νόημα και βοηθούν τους φοιτητές. Η πανεπιστημιακή σχολή, με αποδείξεις για τη διδασκαλία και την ερευνητική αριστεία και τη δέσμευση στη μάθηση των φοιτητών, παραδίδει τα προγράμματα.

Το Πανεπιστήμιο Philips υπερηφανεύεται για την ποιότητα της έρευνας και της υποτροφίας των ακαδημαϊκών του, οι οποίοι συνεχώς εξερευνούν και προωθούν τα όρια της υπάρχουσας γνώσης. Η ακαδημαϊκή ανάπτυξη δεν βασίζεται μόνο στο πρόγραμμα σπουδών και στα εγχειρίδια, αλλά και στην τεχνογνωσία των μελών της σχολής που διδάσκουν κάθε τάξη.

Οι φοιτητές επωφελούνται επίσης από τις πλούσιες εξωσχολικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο Philips προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών, κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων που έχουν αποδειχθεί πολύ δημοφιλείς στους φοιτητές.

Ως ένα πραγματικά ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Philips διεξάγει το ακαδημαϊκό του έργο σε σύγχρονες υπερσύγχρονες προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις που παρέχουν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Εμείς στο Πανεπιστήμιο Philips ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε όλους τους νέους φοιτητές μας και υποσχόμαστε να τους προετοιμάσουμε να καλύψουν θέσεις ευθύνης μέσα στην κοινωνία.

Φίλιππος Κωνσταντίνου, CPA
Πρόεδρος του Συμβουλίου

Ιστορία του Πανεπιστημίου Philips

Το Philips College ιδρύθηκε το 1978 με τη βοήθεια του τότε Υπουργού Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου, του αξιότιμου Gerry Fowler και του πρώην προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιάννη Κουτσάκου, μαζί με έναν πολύ γνωστό ψυχίατρο, Τάκη Ευδόκα και επαγγελματία λογιστή, ο οποίος έγινε ο πρώτος Διευθυντής του Κολλεγίου Philips, Φίλιππος Κωνσταντίνου.

 • 1981 - Αναγνώριση των πρώτων βραβείων - οι πρώτοι φοιτητές μεταφέρονται σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για μεταπτυχιακές σπουδές.
 • 1996 - Αναγνώριση βραβείων από το Κολλέγιο Philips από το Συμβούλιο Εθνικών Ακαδημαϊκών Βραβείων της Ιρλανδίας.
 • 2000 - Διαπίστευση επιλεγμένων βραβείων του Κολλεγίου Philips από τον Εθνικό Φορέα Διαπίστευσης Κύπρου (ΣΕΚΑΠ).
 • 2005 - Δημοσίευση του Νόμου 109 (I)/2005, που καλύπτει ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο.
 • 2005 - 2011 - Τροποποιήσεις του νόμου που καλύπτουν ιδιωτικά πανεπιστήμια: Νόμος 197 (Ι)/2007, 90 (Ι)/2008, 75 (Ι)/2010, 115 (Ι)/2010, 74 (Ι)/2011.
 • 2011 - Το Κολέγιο Philips γίνεται μέλος της Ένωσης των Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας.
 • 2015 - Ο Κυπριακός Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΔΙ.ΠΑΕ) που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015, με Νόμο (Ν.136 (Ι)/2015), ως αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της ποιότητας και τη διαπίστευση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 • 2018 - Η αρχική άδεια λειτουργίας πανεπιστημίου με το όνομα Πανεπιστήμιο Philips χορηγήθηκε από το Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην 37η Συνάντησή του στις 11 Δεκεμβρίου 2018.
 • 2019 - Η άδεια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Philips και η εγγραφή του στο Μητρώο Πανεπιστημίων χορηγήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου κατά τις συνεδριάσεις τους στις 15 Οκτωβρίου 2019 · απόφαση αναφοράς αρ. 88.356.

Η αποστολή και οι στόχοι μας

Η αποστολή μας

Η αποστολή του Πανεπιστημίου Philips είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας έρευνα και διδασκαλία προσελκύοντας, αναπτύσσοντας και διατηρώντας προσωπικό και φοιτητές υψηλής εξειδίκευσης με εξαιρετικό ακαδημαϊκό δυναμικό. Μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες συνεχούς βελτίωσης, το Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί την αριστεία της ποιότητας σε όλες τις πτυχές της εργασίας του και στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας στην οποία τόσο οι μαθητές όσο και το προσωπικό μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην πρόοδο της κοινωνίας.

Στόχοι

 • Η προώθηση της γνώσης, της επιστήμης και της εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη και την πνευματική ανάπτυξη, στους μαθητές και την κοινότητα.
 • Η καλλιέργεια, η παραγωγή, η διάδοση, η εφαρμογή και η ανταλλαγή νέων γνώσεων και η χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.
 • Η παροχή αναγνωρισμένης υψηλής ποιότητας προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Τιμές μας

Η κοινότητα των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Philips, η σχολή, το προσωπικό και οι απόφοιτοι βασίζονται σε κοινές αξίες που καθοδηγούν τη συμπεριφορά και τις ενέργειες.

Πάνω απ 'όλα, εμείς στο Πανεπιστήμιο Philips εκτιμούμε την πνευματική ακεραιότητα, την ελευθερία διερεύνησης και έκφρασης και την ισότητα και αξιοπρέπεια όλων των ατόμων. Αυτές οι αξίες αποτελούν τα θεμέλια της ηθικής συμπεριφοράς στην έρευνα, τη διδασκαλία, τη μάθηση και την υπηρεσία.

Εκτιμούμε την αριστεία στη διδασκαλία, την έρευνα και τη δημιουργική δραστηριότητα που εμπλουτίζει τις μαθησιακές εμπειρίες, προάγει τη γνώση, εμπνέει εμπλεκόμενους πολίτες και προάγει το δημόσιο καλό.

Εκτιμούμε τους μαθητές από όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα κοινωνικά στρώματα και προσπαθούμε να παρέχουμε ένα πνευματικά ανταποδοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον για όλους.

Το όραμά μας

Το Πανεπιστήμιο Philips φιλοδοξεί να αναγνωριστεί ως ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων στην περιοχή παρέχοντας υψηλής ποιότητας διδασκαλία και έρευνα στην κοινότητα. Η διαδικασία μας για τον προσδιορισμό του τρόπου επίτευξης των θεμελιωδών μας στόχων βασίζεται στη συμβολή των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού, του προσωπικού και των αποφοίτων.

Τοποθεσίες

 • Nicosia

  4-6 Lamias Street, 2001, , Nicosia

Ερωτήσεις