Keystone logo
© Eva Dang
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Εισαγωγή

Η Σχολή Ιστορίας, Κλασικών Σπουδών και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου είναι ένα από τα σπουδαία κέντρα του κόσμου για τη μελέτη του ανθρώπινου παρελθόντος.

Το σχολείο περιλαμβάνει τους τρεις θεματικούς τομείς της Ιστορίας, της Κλασικής και της Αρχαιολογίας, μαζί με το Κέντρο Μελέτης Σύγχρονων Συγκρούσεων, το Σκωτσέζικο Κέντρο Διασποράς και το Κέντρο Μελετών Μεσαιωνικής και Αναγέννησης.


Υπεροχή

Η ποιότητα της έρευνας της Σχολής αποδείχθηκε από το Πλαίσιο Αριστείας Έρευνας του 2014, όταν η υποβολή μας στην ομάδα ιστορικού αξιολογήθηκε τρίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον αριθμό των «κορυφαίων» και «διεθνώς εξαιρετικών» ερευνητών. Τα Classics βαθμολογήθηκαν πέμπτα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Elsevier REF2014 Analysis Results).


Η κοινότητα μας

Υπάρχουν πάνω από 90 ακαδημαϊκοί υπάλληλοι, 38 διοικητικοί υπάλληλοι, 60 επίτιμοι καθηγητές και υποτρόφιοι, 300 μεταπτυχιακοί φοιτητές και ένας τρέχων προπτυχιακός πληθυσμός 1.100 φοιτητών, εκ των οποίων περίπου το ένα τέταρτο είναι διεθνείς φοιτητές.

84542_UNI14.jpg


Το κτίριο μας

Η Σχολή Ιστορίας, Κλασικών και Αρχαιολογίας καταλαμβάνει το Δυτικό Πτέρυγα του Παλαιού Ιατρικού Κτιρίου που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Παλιάς Πόλης.

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα του Εδιμβούργου Robert Rowand Anderson (1834-1921), η Ιατρική Σχολή του Εδιμβούργου, που χτίστηκε το 1876-86, και η αίθουσα αποφοίτησης του McEwan, το αδελφικό του κτίριο, ήταν σημαντικές προσθήκες στην πανεπιστημιούπολη. Ένας διαγωνισμός για το σχεδιασμό του νέου κτιρίου άνοιξε το 1874 με έξι εξέχοντες αρχιτέκτονες που υπέβαλαν σχέδια που κυμαίνονται από στυλ από γοτθικό έως νεοκλασικό έως μοντερνιστικό. Δέκα καθηγητές ιατρικής και ανατομίας ήταν ομόφωνοι στην επιλογή του Rowand Anderson ως νικητή, αναφέροντας τη λειτουργικότητα και τις αισθητικές ιδιότητες του σχεδιασμού του.

Το κτίριο βρίσκεται στο βορειοανατολικό αναγεννησιακό στυλ, ενσωματώνει σχεδιαστικές επιρροές από τη Βενετία και τη Μπολόνια, συμπεριλαμβανομένων στέγες κόκκινου κεραμιδιού, στρογγυλεμένες σκάλες σκαλοπατιών και προσόψεις παλατιών. Πριν από την υποβολή της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, ο Rowand Anderson είχε εμπνευσθεί από μια περιπέτεια των ευρωπαϊκών ιατρικών σχολών, των μουσείων, των παλατιών και των εκκλησιών. Ένα μεγάλο καμπαναριό ή καμπαναριό, καθώς και μια ολοκληρωμένη αίθουσα αποφοίτησης, παραλείφθηκαν λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού που μείωσαν τον πρώτο σε ένα μικρό κουδούνι στη βόρεια πλευρά της αυλής και το έργο McEwan Hall καθυστέρησε μέχρι το 1890.

Το 1884, ο Άντερσον μίλησε για τη διαδικασία σχεδιασμού του, περιγράφοντας το δημοφιλές παλαδικό στιλ ως υπερβολικά άκαμπτο και το γοτθικό ακατάλληλο για το επιστημονικό πνεύμα της εποχής. «Έχω κάνει χρήση αυτής της φάσης τέχνης που εμφανίστηκε στην Ιταλία κατά το δεύτερο μισό του δέκατου πέμπτου αιώνα, όταν τα μεγάλα μυαλά της χώρας άρχισαν να σκάσουν τους δεσμούς του δόγματος και της εκκλησιαστικής εξουσίας και ήταν αποφασισμένοι να διερευνήσουν τη φύση όλων των πραγμάτων . " Για τον Άντερσον και για τους καθηγητές που επέλεξαν το νικηφόρο σχέδιο του, το στυλ αρχιτεκτονικής είχε ως στόχο να βοηθήσει και να εμπνεύσει τους μαθητές, τους δασκάλους και τους ερευνητές που δούλευαν στους τοίχους του.


Πρόσφατες ανακαινίσεις

Πριν από την Σχολή Ιστορίας, Κλασικών Σπουδών και Αρχαιολογίας που μετακόμισε στο κτίριο, το εσωτερικό της Δυτικής Πτέρυγας ανακαινίστηκε πλήρως, με κόστος £ 14 εκατομμύρια μεταξύ Μαρτίου 2009 και Αυγούστου 2010. Τα μεγάλα ευάερα δωμάτια με θέα στο Middle Meadow Walk τώρα στεγάζουν μεταπτυχιακές σπουδές τα δωμάτια και το δωμάτιο Jim McMillan, ένα κοινό δωμάτιο για προσωπικό και μεταπτυχιακούς φοιτητές που διορίστηκαν προς τιμήν του προηγούμενου επικεφαλής της Σχολής. Άλλες νέες προσθήκες περιλαμβάνουν πολλά εργαστήρια αρχαιολογίας, θεατρικές αίθουσες υψηλής τεχνολογίας, χώρους μελέτης με πτυσσόμενες θέσεις εργασίας και συλλογές σχολικών βιβλίων.

Αντίθετο σημείο αυτής της νεωτερικότητας είναι μια μεγάλη ποικιλία έργων τέχνης και αντικειμένων από τη μεγάλη συλλογή της Σχολής, όπως τα αγαλματίδια από τη συλλογή κλασικών, τις αρχαιολογικές εκθέσεις και τα ιστορικά έγγραφα. Αυτά διακοσμούν τώρα πολλούς από τους διαδρόμους, χώρους μελέτης και ανεπίσημους χώρους συνάντησης σε όλο το κτίριο.

Τοποθεσίες

  • Edinburgh

    William Robertson Wing Old Medical School 4 Teviot Pl, EH8 9AG, Edinburgh

    Ερωτήσεις