Keystone logo
The University of Göttingen

The University of Göttingen

The University of Göttingen

Εισαγωγή

The University of Göttingen είναι ένα διεθνώς γνωστό ερευνητικό πανεπιστήμιο. Ιδρύθηκε το 1737 στην εποχή του Διαφωτισμού, το Πανεπιστήμιο έχει δεσμευτεί για τις αξίες της κοινωνικής ευθύνης της επιστήμης, της δημοκρατίας, της ανοχής και της δικαιοσύνης. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σε 13 σχολές: στις φυσικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις κοινωνικές επιστήμες και την ιατρική. Με πάνω από 30.000 φοιτητές και προσφέρει έως 212 πτυχία, το Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία.

Georg-August-Universität Göttingen

Ιδρύθηκε το 1737, ο Georg-August-Universität Göttingen είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο διεθνούς φήμης με έντονη έμφαση στη διδασκαλία με γνώμονα την έρευνα. Το Πανεπιστήμιο διακρίνεται από την πλούσια ποικιλομορφία του φάσματος των θεμάτων του, ιδίως στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του για την επιδίωξη της επιστημονικής έρευνας και την εξαιρετική ποιότητα των τομέων που καθορίζουν το προφίλ του. Από το 2007 έως το 2012, ο Georg-August-Universität Göttingen έλαβε χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία Αριστείας των Γερμανικών Ομοσπονδιακών και Κρατικών Κυβερνήσεων με τη θεσμική στρατηγική για το μέλλον με τίτλο «Göttingen. Παράδοση - Καινοτομία - Αυτονομία ". Το Πανεπιστήμιο ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει όλα τα μέτρα της έννοιας. Τώρα το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν αναπτύσσει τα επιτυχημένα μέτρα για να προάγει συνεχώς τις θετικές εξελίξεις του Πανεπιστημίου στην έρευνα και τη διδασκαλία.

Πανεπιστήμιο με παράδοση

Το Πανεπιστήμιο φέρει το όνομα του ιδρυτή του Georg August, King George II της Μεγάλης Βρετανίας, εκλέκτη και Δούκα του Brunswick-Lüneburg, (Αννόβερο). Σε συνάφεια με το πνεύμα του Διαφωτισμού, ο Γκέτινγκεν εγκατέλειψε την υπεροχή της θεολογίας και έθεσε τις ικανότητές της σε ίση βάση. Ως ακαδημαϊκή τοποθεσία, ο Γκέτινγκεν θεωρήθηκε από καιρό ως το κέντρο του μαθηματικού κόσμου - μια θέση έχασε, ωστόσο, το 1933 όταν υπό τη ναζιστική κυριαρχία περισσότεροι από 50 καθηγητές και καθηγητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Πανεπιστήμιο, μεταξύ των οποίων αρκετοί από περίπου 45 βραβευμένους με Νόμπελ των οποίων τα ονόματα συνδέονται με την πόλη. Μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν ήταν το πρώτο στη Γερμανία που συνέχισε τις διδακτικές του δραστηριότητες και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Πανεπιστήμιο ως Ίδρυμα

Ενίσχυση της διαδικασίας διεθνοποίησης, προώθηση της αριστείας στην έρευνα και διδασκαλία, υιοθέτηση δομών πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου, δίνοντας σε όλα τα επίπεδα του Πανεπιστημίου μεγαλύτερη αυτονομία και αυτο-ευθύνη, βελτιστοποιώντας την κατανομή πόρων: Αυτά τα βήματα χαρακτηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο. Στις αρχές του 2003, το Georg-August-Universität έγινε το πρώτο γερμανικό πανεπιστήμιο με ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων που ανέλαβαν το νομικό καθεστώς ενός ιδρύματος δημοσίου δικαίου. Το Πανεπιστήμιο από τότε έχει βελτιώσει το ερευνητικό του προφίλ, δημιούργησε νέες ερευνητικές οντότητες όπως τα Courant Research Centres και το Lichtenberg-Kolleg, εντατικοποίησε τη συνεργασία στην Göttingen Campus, προσέλκυσε και διατήρησε εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς και υποστήριξε την πρόσληψη εξαιρετικών φοιτητών και νέων ακαδημαϊκών από το εξωτερικο.

Πανεπιστημιούπολη του Γκέτινγκεν

The University of Göttingen θεωρεί τη σπουδαία ερευνητική του παράδοση και την ποικιλομορφία των θεμάτων ως ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Σχεδόν όλοι οι ακαδημαϊκοί κλάδοι, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής, εκπροσωπούνται στις 13 σχολές, με εξαίρεση τις μηχανικές επιστήμες. Το Georg-August Universität διακρίνεται επίσης από την στενή ένταξή του σε ένα δίκτυο ερευνητικών ιδρυμάτων πρώτης κατηγορίας εκτός πανεπιστημίων που περιλαμβάνουν, κυρίως, την Ακαδημία Επιστημών του Γκέτινγκεν, το Γερμανικό Πρωτοβάθμιο Κέντρο, το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής και πέντε Ινστιτούτα Max Planck . Μαζί, αυτοί οι τοπικοί συνεργάτες δημιουργούν με το Πανεπιστήμιο μια συμμαχία για συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας που είναι αναμφισβήτητα μοναδική στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία όσον αφορά το βάθος και το εύρος της.

Επιτυχημένα στοιχεία των οποίων περιλαμβάνουν συλλογικά ερευνητικά κέντρα, κατώτερες ερευνητικές ομάδες και εγκαταστάσεις υποδομής, καθώς και συνδυασμούς καθηγητών. Αυτή η συνεργασία απέκτησε πρόσφατα εξαιρετικά ερευνητικά κέντρα που έχουν κερδίσει χρηματοδότηση από το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών (DFG) και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας. Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αριστείας, η προώθηση του Συμπλέγματος Αριστείας «Μικροσκοπία Νανοκλίμακας και Μοριακή Φυσιολογία του Εγκεφάλου (CNMPB)» και η Σχολή Μεταπτυχιακών Νευροεπιστημών του Γκέτινγκεν. Η βιοφυσική και οι μοριακές βιοεπιστήμες (GGNB) θα συνεχιστούν στη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Λόγω της θετικής επίδρασης στη διδασκαλία των φοιτητών και στην ενίσχυση των νέων ερευνητών που προέρχονται από τις νευροεπιστήμες και τις βιοεπιστήμες στο Γκέτινγκεν, αυτοί οι τομείς εστίασης της έρευνας, που καλλιεργήθηκαν μαζί με τους θεσμικούς εταίρους του Πανεπιστημίου στην πανεπιστημιούπολη του Γκέτινγκεν, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του προφίλ του. Η ερευνητική αριστεία σε διεθνές επίπεδο εμφανίζεται επίσης στη χημεία, τη φυσική της συμπυκνωμένης ύλης και της οπτικής, τη βιοποικιλότητα και την οικολογία, τη γεωβιολογία και τα καθαρά μαθηματικά, καθώς και στις γερμανικές μελέτες γλωσσών και λογοτεχνίας, ανατολίτικες και αρχαίες μελέτες και θεολογία.

Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης της τοπικής ερευνητικής κοινότητας, έχουν προκύψει συγκεκριμένες δυνατότητες για το Göttingen για την προσέλκυση και τη διατήρηση εξαιρετικών ερευνητών τόσο από τη Γερμανία όσο και από έξω και έχουν ξεκινήσει και αναπτύσσονται ερευνητικές δραστηριότητες υψηλής ποιότητας. Ομοίως, η πρόοδος εξαιρετικά ταλαντούχων νέων επιστημόνων και επιστημόνων είναι ένας κεντρικός στρατηγικός στόχος στο Georg-August-Universität.

Σπουδές με αριστεία

Το Göttingen έχει πολλά πλεονεκτήματα ως τοποθεσία για πανεπιστημιακές σπουδές που ενισχύει το Georg-August-Universität αναπτύσσοντας καινοτόμα προγράμματα σπουδών, δομές πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου, πραγματοποιώντας μια συστηματική διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών του και εφαρμόζοντας μέτρα διασφάλισης ποιότητας. Περίπου 30.000 νέοι σπουδάζουν σήμερα, εκ των οποίων το έντεκα τοις εκατό προέρχονται από το εξωτερικό - μια σαφής απόδειξη της έλξης που το Πανεπιστήμιο έχει ασκήσει εδώ και πολύ καιρό σε διεθνές επίπεδο. Το φάσμα των προσφερόμενων μαθημάτων ξεχωρίζει τόσο για τις εξαιρετικά καλές εγκαταστάσεις σπουδών στις φυσικές και τις βιοεπιστήμες όσο και για το εύρος της διαφορετικότητας των θεμάτων στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, μια επιλογή που βρέθηκε σε μικρό μόνο αριθμό πανεπιστημίων στη Γερμανία. Ένα τέτοιο φάσμα θεμάτων επιτρέπει την αντιμετώπιση γενικών ζητημάτων με διεπιστημονική προοπτική, ακόμη και σε προπτυχιακό επίπεδο. Με 80 μαθήματα για να διαλέξετε, περίπου 1.000 συνδυασμοί είναι δυνατοί στο δρόμο για την αποφοίτηση με πτυχίο Bachelor.

Στην συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα Master και Ph.D. προγράμματα το Πανεπιστήμιο καλλιεργεί την αριστεία και προσφέρει εγγύτητα στην έρευνα. Προγράμματα σπουδών που εκτελούνται στα αγγλικά, διπλωματικά πτυχία και υποχρεωτικές περιόδους που ξοδεύονται στο εξωτερικό προετοιμάζουν τους αποφοίτους για τη διεθνή αγορά εργασίας. The University of Göttingen ενισχύεται περαιτέρω με την επέκταση των εταιρικών σχέσεων. Εκτός από το στενό σύμπλεγμα των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, πολλές συνεργασίες σε πανεπιστήμιο, σχολή και ινστιτούτο διευκολύνουν τις επισκέψεις μελέτης σε όλο τον κόσμο, σε ορισμένες περιπτώσεις καθιστούν επίσης διαθέσιμες τις υποτροφίες.

Το 2011 The University of Göttingen πέτυχε με τις προτάσεις του για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των σπουδών και της διδασκαλίας στο πλαίσιο του «Συμφώνου Ποιότητας στη Διδασκαλία» των γερμανικών ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων. Από τότε, το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν επεκτείνει τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει και βελτιστοποιεί περαιτέρω την ποιότητα των συνθηκών σπουδών. Αυτά τα μέτρα θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με μαθητές.

Προώθηση των επιστημόνων και των μελετητών του αύριο

Η διδακτορική εκπαίδευση στο Γκέτινγκεν επικεντρώνεται σε δομημένα προγράμματα που βασίζονται σε τέσσερα Μεταπτυχιακά Σχολεία: Πανεπιστήμιο Επιστημών του Πανεπιστημίου Georg August (GAUSS) - Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften (GGG) - Graduiertenschule für Geisteswissenschaften Göttingen (GSGGGG) δείτε: www.graduiertenschulen.uni-goettingen.de). Οι τέσσερις μεταπτυχιακές σχολές παρέχουν την οργανωτική υπερδομή για ομάδες ερευνητικής κατάρτισης, διδακτορικά προγράμματα και Διεθνή Σχολεία Max-Planck Research Ο στόχος αυτών των σχολείων είναι να βελτιστοποιήσουν τις συνθήκες έρευνας και μάθησης για τους υποψήφιους διδακτορικούς, προσφέροντας εντατική επίβλεψη και μια σειρά από σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της κατάρτισης επιστημόνων και επιστημόνων πρώτης κατηγορίας. Η Μεταπτυχιακή Σχολή Νευροεπιστημών, Βιοφυσικής και Μοριακών Βιοεπιστημών του Γκέτινγκεν, η οποία λειτουργεί κάτω από τη στέγη της Επιστημονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Georg August (GAUSS), λαμβάνει κεφάλαια στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αριστείας από το 2007. Χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών, Ομάδες Έρευνας GRK) δημιουργούνται για περιορισμένο χρονικό διάστημα με στόχο την προώθηση νέων ερευνητών και την προετοιμασία τους για το διδακτορικό τους. Στα International Max Planck Research Schools, το Max-Planck-Gesellschaft σε συνεργασία με συνεργάτες του Πανεπιστημίου ασχολείται με την προώθηση νέων επιστημόνων και προσφέρει σε ιδιαίτερα προικισμένους φοιτητές από τη Γερμανία και το εξωτερικό την ευκαιρία να αποκτήσουν διδακτορικό ειδικής διάκρισης.

Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη παγκόσμιας κλάσης

Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης του Γκέτινγκεν το 1734 ήταν ορόσημο: Για πρώτη φορά στην ιστορία της βιβλιοθήκης τέθηκε σε εφαρμογή η ιδέα μιας σύγχρονης ερευνητικής βιβλιοθήκης και το ίδρυμα έγινε η πρώτη ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη ευρωπαϊκού κύρους. Σήμερα, η κρατική και πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη της Κάτω Σαξονίας του Γκέτινγκεν (Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen, SUB) συνεχίζει να κατέχει πολική θέση. Με πάνω από 7,8 εκατομμύρια μεσαίες μονάδες, αυτή τη στιγμή είναι μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Γερμανίας. Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν 5,8 εκατομμύρια τόμους, 1,5 εκατομμύρια μικρομορφές, 34.000 ηλεκτρονικά περιοδικά υπό άδεια, 321.000 χάρτες, 14.000 περιοδικά σε έντυπη μορφή, 14.000 χειρόγραφα, περισσότερα από 3.100 incunabula, 400 κληροδοτήματα, και μια σειρά ψηφιακών αντικειμένων. Επιπλέον, υπάρχουν άλλες 138 ανεξάρτητες βιβλιοθήκες υποκαταστημάτων στα ινστιτούτα και τα τμήματα. Ένα κέντρο ικανότητας ψηφιακής βιβλιοθήκης παγκοσμίως γνωστού, το SUB διευθύνει ή συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε αυτόν τον τομέα.

Δήλωση αποστολής για τον Georg-August-Universität Göttingen

Προοίμιο

Στο Publica Commoda - Για το καλό όλων διαβάζεται η επιγραφή στο Foundation Medal of Georg-August-Universität Göttingen. Ιδρύθηκε στην εποχή του Διαφωτισμού (1737) και δεσμεύτηκε για το κριτικό του πνεύμα, το "Georgia Augusta" ήταν ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια της Ευρώπης που εγκατέλειψε την υπεροχή της θεολογίας και επιτύχει την ισότητα για όλες τις σχολές. Η έμφαση στη βασική έρευνα και στον προσανατολισμό προς την κριτική πηγή και τον πειραματισμό αποδείχθηκε καθοριστική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των σύγχρονων ανθρωπιστικών επιστημών και των φυσικών επιστημών, μια εξέλιξη που επηρεάζεται έντονα από τη Γεωργία Augusta.

Η ιστορία του Georg-August-Universität Göttingen χαρακτηρίζεται μέχρι σήμερα από τον ακαδημαϊκό ρεαλισμό και την αίσθηση της πραγματικότητας, καθώς και από την έντονη ευαισθητοποίηση για την κοινωνική ευθύνη της επιστήμης. Αυτή η παράδοση αγκαλιάζει τις συνεισφορές του "Göttinger Sieben" (1837) και εκείνων των Max Born, Otto Hahn, Werner Heisenberg και Carl Friedrich von Weizsäcker, οι οποίοι ξεκίνησαν το "Göttinger Erklärung" (1957) ζητώντας την εγκατάλειψη πυρηνικών όπλων κάθε περιγραφή. Σε αυτήν την παράδοση η Γεωργία Αουγκούστα ορίζει σήμερα τον εαυτό της και την αποστολή της. Θυμώντας το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας του κατά την περίοδο του Εθνικού Σοσιαλισμού, το Πανεπιστήμιο δεσμεύεται να αξιοποιήσει τις δυνάμεις του στη διαμόρφωση ενός ανθρώπινου, ανεκτικού και ειρηνικού κόσμου.

Αυτο-αντίληψη

Ο Georg-August-Universität Göttingen αναγνωρίζει τη θέση του στην επιστημονική κοινότητα όπου βρίσκεται μαζί με τα ερευνητικά πανεπιστήμια διεθνούς σημασίας. Στους τομείς της έρευνας και της διδασκαλίας, της μελέτης και της περαιτέρω εκπαίδευσης, οι στόχοι του Πανεπιστημίου είναι

 • Να διατηρήσει τις παραδοσιακές αντιλήψεις διακριτικά, να τις καταστήσει χρησιμοποιήσιμες και, μέσω άριστης διδασκαλίας, να τις παραδώσει στις μελλοντικές γενιές ·
 • Να αποκτήσουν νέες γνώσεις σε όλους τους κλάδους, επίσης πέρα από τα συμβατικά όρια.
 • Να επιτρέψει σε όλους εκείνους που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο να ενεργούν με ευθύνη στις επιστημονικές τους δραστηριότητες, καθώς και σε όλους τους τομείς της πολιτιστικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Στην παράδοσή του ως κορυφαίο πανεπιστήμιο του Διαφωτισμού, ο Georg-August-Universität Göttingen δεσμεύεται για το καθήκον του

 • Να διατηρήσει τη στενή συμμαχία της έρευνας και της διδασκαλίας για την αμοιβαία διέγερσή τους.
 • Να εξετάσουμε σε κριτική σκέψη τα πολιτικά, κοινωνικά και εμπορικά συμφέροντα της ημέρας.
 • Με αυτόν τον τρόπο, να διατηρηθεί και να υπερασπιστεί την ελευθερία του Πανεπιστημίου στην έρευνα και την ανεξαρτησία του στην επιστημονική διδασκαλία.

Ο Georg-August-Universität Göttingen αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως γραμματοσειρά καινοτομίας για να εμπλουτίσει όλες τις σφαίρες της ζωής, θεωρώντας την ως καθήκον της

 • Να συνεργαστεί με άλλα επιστημονικά ιδρύματα στην έρευνα και τη διδασκαλία,
 • Να δημοσιοποιήσει τα ερευνητικά της ευρήματα και να προωθήσει τη χρήση τους και,
 • Να συμβάλει στην υπεύθυνη ανάπτυξη του περιφερειακού της περιβάλλοντος.

Georg-August-Universität Göttingen

 • Επιδιώκει να συμβάλει στην πραγματοποίηση ίσων ευκαιριών και στην υπέρβαση όλων των μειονεκτημάτων που σχετίζονται με το φύλο, εθνοτικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και θρησκευτικών που αντιτίθενται σε αυτό ·
 • Δεσμεύεται να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των ηθικών αρχών της ορθής επιστημονικής πρακτικής ·
 • Ενημερώνει το ευρύ κοινό σχετικά με τη διαχείριση των καθηκόντων του και αγωνίζεται για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των προσπαθειών του.

Στόχοι και μέσα

Με βάση τα επιτεύγματά του στην έρευνα και τη διδασκαλία, ο Georg-August-Universität Göttingen επιδιώκει να αναδείξει τη διεθνή του φήμη επικεντρώνοντας τις ιδιαίτερες δυνάμεις του:

 • Διεθνής - ενίσχυση της ικανότητάς της να προσελκύει επιστήμονες, μελετητές και φοιτητές από το εξωτερικό. επέκταση διεθνών δικτύων και συνεργασιών για την προώθηση της έρευνας και των νέων επιστημόνων
 • Διδασκαλία και μάθηση με βάση την έρευνα - ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών που σχετίζονται με την έρευνα και επαγγελματικά προσανατολισμένα μαθήματα κατάρτισης και περαιτέρω εκπαίδευσης, μεταπτυχιακά σχολεία και ομάδες ερευνητών κατώτερης ηλικίας στις οποίες νέοι μελετητές και επιστήμονες διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα
 • Διεπιστημονικότητα και ποικιλομορφία - εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των ανθρωπιστικών επιστημών και των κοινωνικών, φυσικών και βιολογικών επιστημών, και διατήρηση της διαφορετικότητας των θεμάτων προς όφελος της επίλυσης προβλημάτων για τη διαμόρφωση του μέλλοντος
 • Αυτονομία - ενίσχυση της αυτο-ευθύνης του Πανεπιστημίου ως Ιδρύματος Δημοσίου Δικαίου, συμπεριλαμβανομένης και της ευθύνης των διοικητικών συμβουλίων, των σχολών και των ιδρυμάτων του
 • Συνεργασία με μη πανεπιστημιακά ιδρύματα - επέκταση και θεσμοθέτηση της συνεργασίας με κατάλληλα ερευνητικά ιδρύματα στην επιστήμη, το εμπόριο και την κοινότητα.

Πολιτική ρήτρα

Το Πανεπιστήμιο δεσμεύεται για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο και οι ακαδημαϊκοί που εργάζονται σε αυτό προσπαθούν να υπηρετήσουν την ειρήνη στον κόσμο μέσω της έρευνας και της διδασκαλίας. Στην ευθύνη για την κοινωνία, αναλαμβάνουν να διατηρήσουν στις πράξεις τους τις εγγενείς ηθικές αρχές της επιστήμης και της υποτροφίας.

Δήλωση αποστολής, Göttingen, Ιούλιος 2006, συμπληρωμένη με την αστική ρήτρα που εγκρίθηκε με το ψήφισμα της Γερουσίας του Πανεπιστημίου, 13 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση αποστολής για διδασκαλία και μάθηση

The University of Göttingen εργάζεται για να αναπτύξει μια κοινή κατανόηση της καλής διδασκαλίας με στόχο την ανάπτυξη μιας συνολικής αντίληψης για τη Διδασκαλία και τη Μάθηση στο Πανεπιστήμιο από τον Μάρτιο του 2017. Η συζήτηση της Διδασκαλίας και της Μάθησης στο The University of Göttingen αφορούσε καθηγητές, μαθητές, και άτομα από ακαδημαϊκή διοίκηση σε πανεπιστημιακή συμμετοχική διαδικασία. Στις 15 Αυγούστου 2018, η δήλωση αποστολής για τη διδασκαλία και τη μάθηση στο The University of Göttingen που προέκυψε από αυτήν τη διαδικασία εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία. Εσωτερικοί και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες από τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υποστήριξαν και συνέβαλαν στην ανάπτυξη μιας κοινής κατανόησης της Διδασκαλίας και της Μάθησης.

Ένα πρώτο προσχέδιο παρουσιάστηκε και συζητήθηκε στο δεύτερο μελλοντικό συνέδριο του Πανεπιστημίου τον Νοέμβριο του 2017. Στο τέλος του χειμερινού εξαμήνου 2017/18, το προσχέδιο της δήλωσης αποστολής εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διδασκαλίας και Μάθησης και τους Κοσμήτορες Συμβούλιο Μελετών. Στη συνέχεια, το θερινό εξάμηνο του 2018, πραγματοποιήθηκε μια κοινή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Προεδρικού Συμβουλίου και της Γερουσίας, οι μαθητές, οι Κοσμήτορες και οι Κοσμήτορες Σπουδών, για να δώσουν τις τελευταίες πινελιές στη Δήλωση Αποστολής.

Τα τελευταία χρόνια, The University of Göttingen έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών σπουδών και της ποιότητας της διδασκαλίας, αντλώντας επίσης υποστήριξη από τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Σύμφωνο Ποιότητας Διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο. Η δήλωση αποστολής για τη διδασκαλία και τη μάθηση προσφέρει τώρα στους δασκάλους και τους μαθητές ένα σημαντικό πλαίσιο καθοδήγησης και θα αποτελέσει μια υγιή βάση για τη συνεχή ανάπτυξη της ποιότητας της διδασκαλίας στο The University of Göttingen .

Ως πανεπιστήμιο με γνώμονα την έρευνα, διεθνώς φημισμένο, The University of Göttingen επιδιώκει τα ιδανικά και την εκπαιδευτική ιδέα του Διαφωτισμού. Δεσμεύεται για την ελευθερία της έρευνας και της διδασκαλίας.

Η κοινότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών καθοδηγείται από την πνευματική περιέργεια, μια εποικοδομητική, κριτική κουλτούρα συζήτησης και τη συμμετοχή σε ανώτερα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα. Οι μαθητές ενθαρρύνονται στην προσωπική τους ανάπτυξη και έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πνευματικά ορθές κρίσεις, με σκοπό να τους προετοιμάσουν να λειτουργήσουν με επιτυχία στα μελλοντικά τους πεδία δραστηριότητας. The University of Göttingen προετοιμάζει τους μαθητές του για υπεύθυνες θέσεις τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και αλλού.

Οι εκπαιδευτικοί εμπλέκουν τους μαθητές στην πρακτική της έρευνας, καθώς και στις τρέχουσες ακαδημαϊκές συζητήσεις, και ακόμη και από ένα αρχικό στάδιο των σπουδών τους τους βοηθούν να αποκτήσουν μια εικόνα για την έρευνα που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο και στα εξωσχολικά ερευνητικά ιδρύματα στην πανεπιστημιούπολη του Γκέτινγκεν. Αυτή η διδασκαλία βασισμένη στην έρευνα επιτρέπει στους μαθητές να δημιουργήσουν μια πνευματική περιέργεια και χαρά στη μάθηση και να ασχοληθούν κριτικά με το θέμα τους. Οι σχολές παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις και οι μαθητές αποκτούν κρίσιμες μεθοδικές, ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες. Αναπτύσσουν εμπειρογνωμοσύνη επίλυσης προβλημάτων για να αντιμετωπίσουν εξειδικευμένα, διεπιστημονικά και διεπιστημονικά ζητήματα, καθώς και κοινωνικές προκλήσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό παρέχει μια βάση πρώτης κατηγορίας για την ανάπτυξη συγκεκριμένων ταυτοτήτων που σχετίζονται με το μάθημα και επιτρέπει στους μαθητές για δια βίου μάθηση.

The University of Göttingen αναμένει από τους μαθητές και τους δασκάλους να έχουν μια θετική, ανοιχτή και σεβαστή στάση στην τάξη. Σύμφωνα με τις αρχές των ίσων ευκαιριών και της δικαιοσύνης, τα περιεχόμενα και ευέλικτα μαθησιακά περιβάλλοντα και προγράμματα σπουδών επιτρέπουν στους μαθητές να συνεισφέρουν τις διαφορετικές εμπειρίες και ικανότητές τους ανεξάρτητα και εποικοδομητικά και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους.

The University of Göttingen αντιμετωπίζει παγκόσμιες προκλήσεις. Οι μαθητές εξετάζουν εξειδικευμένα θέματα από διάφορες οπτικές γωνίες, και αυτά συμπληρώνονται με διεθνείς απόψεις. Μαθαίνουν να επικοινωνούν και να ενεργούν με υπευθυνότητα και σεβασμό σε διαφορετικά πλαίσια. Μαζί με τους διεθνείς συνεργάτες του, The University of Göttingen εκτελεί προγράμματα πτυχίων, προσφέρει διεθνοποιημένα προγράμματα σπουδών και υποστηρίζει ξένες τοποθετήσεις που σχετίζονται με σπουδές.

The University of Göttingen βλέπει τον εαυτό του ως πανεπιστήμιο τούβλου. Χρησιμοποιεί ψηφιακές καινοτομίες για να συμπληρώσει τη διδασκαλία στην πανεπιστημιούπολη με κατάλληλους τρόπους και να ανοίξει νέο έδαφος στη διδακτική. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι εξοικειώνονται με τις δυνατότητες των ψηφιακών μέσων και της εικονικής κινητικότητας ως μέσο δικτύωσης διεθνώς, καθώς και για τη βελτίωση της συμβατότητας των σπουδών, της καριέρας και της ιδιωτικής ζωής και για την κατάρρευση των εμποδίων.

Η στενή διασύνδεση της ψηφιοποίησης, της διεθνοποίησης και του προσανατολισμού της ποικιλομορφίας, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία με βάση την έρευνα, χτίζει τις βάσεις για υψηλής ποιότητας, επιτυχημένες σπουδές πτυχίου στην πανεπιστημιούπολη του Γκέτινγκεν.

Το ιδρυτικό σύνθημα του The University of Göttingen είναι «In publica commoda» ή «Για το καλό όλων». Κατά συνέπεια, The University of Göttingen βλέπει τη διδασκαλία και τη μάθηση με την έννοια της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης. Αυτό περιλαμβάνει επίσης κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές της δράσης για την αειφόρο ανάπτυξη. Έτσι, το σύνθημα είναι μια έκκληση προς τους δασκάλους και τους μαθητές, να συμβάλουν στο κοινό καλό στις κοινωνικές συζητήσεις και τα έργα τόσο κατά τη μελέτη και τη διδασκαλία όσο και ως ενεργός πολίτης.

Δεσμευμένοι στο Μέλλον

The University of Göttingen αναγνωρίζεται ως ερευνητικό πανεπιστήμιο υψηλού διεθνούς κύρους. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν την έμφαση που δίνεται στη διδασκαλία με βάση την έρευνα και την αξιοσημείωτη ποικιλία των θεμάτων που εκπροσωπούνται, ιδιαίτερα στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις επιστημονικής έρευνας στις φυσικές επιστήμες και η εξαιρετική ποιότητα της έρευνας στον τομέα αυτό συμβάλλουν επίσης στο σαφές και μοναδικό προφίλ του Πανεπιστημίου. Το 2007, βάσει της θεσμικής της στρατηγικής με τίτλο "Göttingen. Παράδοση - Καινοτομία - Αυτονομία", το Georg-AugustUniversität ήταν ένα από τα πανεπιστήμια που εμφανίστηκε με επιτυχία στην πρώτη φάση της πρωτοβουλίας αριστείας των γερμανικών ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων. Αυτή η χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία νέων ερευνητικών κέντρων, όπως τα Courant Centres και το Lichtenberg-Kolleg, και για τη δημιουργία καινοτόμων ερευνητικών εστιών. Επιπλέον, προσλήφθηκαν πολύ υποσχόμενοι νέοι ακαδημαϊκοί και κορυφαίοι ερευνητές ενσωματώθηκαν στο Göttingen Campus. Τα μέτρα έχουν οδηγήσει σε συνολική ενίσχυση της προβολής του Πανεπιστημίου, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, και θα προωθηθούν στο μέλλον.

Το Πανεπιστήμιο φέρει το όνομα του ιδρυτή του Georg August, King George II της Μεγάλης Βρετανίας, Elector και Duke of Brunswick-Lüneburg (Ανόβερο). Σύμφωνα με το πνεύμα του Διαφωτισμού, οι σχολές ιδρύθηκαν ως ίσες οντότητες: δεν υπερέχει πλέον η Θεολογία ανάμεσά τους. Η πρώτη Σχολή Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών δημιουργήθηκε στο Γκέτινγκεν. Κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής περιόδου, το Πανεπιστήμιο θεωρήθηκε ως το κέντρο του μαθηματικού κόσμου, αλλά αυτό το καθεστώς χάθηκε το 1933 όταν υπό τη ναζιστική κυριαρχία περισσότεροι από 50 καθηγητές και καθηγητές αναγκάστηκαν να φύγουν. Μεταξύ αυτών των ερευνητών ήταν αρκετοί από τους 45 βραβευμένους με Νόμπελ των οποίων τα ονόματα σχετίζονται με το Γκέτινγκεν.

Μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, το Γκέτινγκεν ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο της Γερμανίας που συνέχισε τις διδακτικές του δραστηριότητες. Διευρύνθηκε για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους στη Γερμανία, ο αριθμός των μαθητών που εγγράφονται σήμερα

περίπου 29.300. Το Πανεπιστήμιο εργάζεται συνεχώς για να ενισχύσει τη διεθνή φύση και την αριστεία της έρευνας και της διδασκαλίας του. Τα προγράμματα σπουδών έχουν μετατραπεί σε δομές πτυχίου Bachelor και Master. Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί με βάση την αυξημένη αυτονομία και την αυτο-ευθύνη του προσωπικού σε όλα τα επίπεδα και η ανάπτυξη των πόρων έχει βελτιστοποιηθεί. Το 2003, το Γκέτινγκεν έγινε το πρώτο πανεπιστήμιο της Γερμανίας με ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων που πήραν τη νομική μορφή ενός ιδρύματος δημοσίου δικαίου.

Στη δεύτερη φάση της Πρωτοβουλίας Αριστείας, το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν υπέβαλε με επιτυχία προτάσεις ανανέωσης για την υποστήριξη μιας Μεταπτυχιακής Σχολής και ενός Συμπλέγματος Αριστείας. Στο σύμπλεγμα αριστείας »μικροσκοπία στο εύρος νανομέτρων και μοριακή φυσιολογία του εγκεφάλου» (CNMPB), αναπτύσσονται περαιτέρω τεχνικές μικροσκοπίας υψηλής ανάλυσης, μέσω των οποίων μπορούν να αναλυθούν λεπτές δομές και διαδικασίες σε ζωντανά νευρικά κύτταρα. Ο στόχος είναι η απόκτηση πληροφοριών που ενδέχεται να επιτρέψουν την υιοθέτηση νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών στρατηγικών για την καταπολέμηση ασθενειών όπως η νόσος του Πάρκινσον και η σχιζοφρένεια. Συνεχίζεται επίσης η επιτυχής εργασία του Gröttingen Graduate School for Neurosciences, Biophysics και Molecular Biosciences (GGNB). Συντηρούμενο από τέσσερις πανεπιστημιακές σχολές, τρία Max Planck Institutes και το Γερμανικό Primate Center, το GGNB φιλοξενεί επί του παρόντος 430 διδακτορικούς ερευνητές που εργάζονται σε δώδεκα προγράμματα.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να επιδιώκει έργα που ορίζονται στη δεύτερη θεσμική στρατηγική του. Η χρηματοδότηση έχει συγκεντρωθεί για να επιφέρει σημαντική βελτίωση στην επιστημονική έρευνα και παρουσίαση των πολύτιμων ακαδημαϊκών συλλογών του Πανεπιστημίου, καθώς και για την επέκταση της υποδομής ηλεκτρονικής έρευνας που βασίζεται στην πληροφορική.

Ερευνητικές και ερευνητικές προοπτικές

Ανάμεσα στα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν είναι η μεγάλη ερευνητική του παράδοση και η ποικιλία των θεμάτων που εκπροσωπούνται. Σχεδόν όλοι οι ακαδημαϊκοί κλάδοι, συμπεριλαμβανομένης της Ιατρικής αλλά με εξαίρεση τις Επιστήμες Μηχανικών, εκπροσωπούνται στις 13 Σχολές. Το Πανεπιστήμιο είναι στενά συνδεδεμένο με εξαιρετικά ερευνητικά ιδρύματα που βρίσκονται σε τοπικό επίπεδο. Αυτό το δίκτυο αποτελεί το Göttin gen Campus, όπου μια τέτοια συνεργασία δημιουργεί ιδανικές προϋποθέσεις-πλαίσιο για τη διεξαγωγή ανώτατου επιπέδου, διεθνώς ανταγωνιστικής έρευνας και ανοίγει ειδικές δυνατότητες για την πρόσληψη και διατήρηση εξαιρετικών ερευνητών από και προς τη Γερμανία. Το Πανεπιστήμιο και οι συνεργάτες του δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη ταλαντούχων νέων ερευνητών που παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυνατότητες.

Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας επιβεβαιώνεται από τα κοινά Κέντρα Συνεργατικής Έρευνας, τις Ομάδες Ερευνητικής Κατάρτισης, τις κοινές εγκαταστάσεις υποδομής και τα συνδυασμένα ραντεβού καθηγητών. Δέκα συνεργατικά ερευνητικά κέντρα, τέσσερις ερευνητικές μονάδες και δέκα ερευνητικές ομάδες κατάρτισης με συντονιστή λειτουργούν επί του παρόντος από το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν - εντυπωσιακά στοιχεία για την επιστημονική ισχύ της πανεπιστημιούπολης του Γκέτινγκεν και τη στενή συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και των μη πανεπιστημιακών ερευνητικών ιδρυμάτων. Η ανάπτυξη στο πλαίσιο Συνεργατικών Ερευνητικών Κέντρων είναι ιδιαίτερα θετική, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί από τρία (2009) σε δέκα (2015).

Το Göttingen είναι επομένως μια ανταγωνιστική ερευνητική τοποθεσία στην εθνική σύγκριση, ιδίως ενόψει των ερευνητικών ομάδων, όπου κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Γερμανίας. Οι ερευνητικοί οργανισμοί που αναπτύχθηκαν μαζί με τα ερευνητικά ιδρύματα μη πανεπιστημίων, ιδίως στις νευροεπιστήμες και τις βιοεπιστήμες, καθορίζουν χαρακτηριστικά στο προφίλ του Πανεπιστημίου. Ένα Σύμπλεγμα Αριστείας και μια Μεταπτυχιακή Σχολή σε αυτόν τον τομέα ιδρύθηκαν με επιτυχία με χρηματοδότηση από την πρώτη φάση της Πρωτοβουλίας Αριστείας (2006-2012). Το εξαιρετικά καινοτόμο έργο και των δύο οντοτήτων συνεχίζεται και θα αναπτυχθεί περαιτέρω και θα τελειοποιηθεί καθώς προχωρούν στην επόμενη επιχειρησιακή τους φάση.

Παράδειγμα επίσης της εξαιρετικής επιστήμης και της υποτροφίας που διεξάγονται σε διεθνές επίπεδο είναι οι τομείς της Καρδιαγγειακής Έρευνας, της Μοριακής Βιολογίας, της Συμπυκνωμένης Θέσης, της Βιολογίας, της Βιοποικιλότητας και της Οικολογίας, της Οικονομικής Ανάπτυξης, των Θρησκευτικών Σπουδών και των Σύγχρονων Ανατολικών Ασιατικών και Ινδικών Σπουδών.

Τοποθεσίες

 • Göttingen

  Georg-August-Universität Göttingen, Wilhelmsplatz 1 (Aula), , Göttingen

Ερωτήσεις