Keystone logo
TOBB ETÜ - University of Economics & Technology

TOBB ETÜ - University of Economics & Technology

TOBB ETÜ - University of Economics & Technology

Εισαγωγή

Η Τουρκική Ένωση Επιμελητηρίων και Ανταλλαγών Οικονομικών και Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (TOBB ETU) ιδρύθηκε από την TOBB με την ιδιότητα να εκπαιδεύει τους επιχειρηματίες και τους ηγέτες της κοινότητας. Το πανεπιστήμιο μας, το οποίο στοχεύει να συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνίας με την παραγωγή αρχικής και καθολικής γνώσης, αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Η TOBB ETU εφαρμόζοντας το μοναδικό εκπαιδευτικό της μοντέλο συνεργασίας πανεπιστημίου-βιομηχανίας παίρνει το πρώτο στην Τουρκία.

Γιατί TOBB ETÜ;

Το TOBB ETÜ κατατάσσεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, που ιδρύθηκαν μετά το έτος 2000!

 • Το TOBB ETÜ κατατάσσεται στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, τα οποία ιδρύθηκαν από το έτος 2000 με βάση το 2018 Young University Rankings: Χιλιετηρίδα Πανεπιστήμια!
 • TOBB ETÜ είναι το πρώτο και μοναδικό τουρκικό πανεπιστήμιο στις Χιλιετούς Κατατάξεις.

114172_TOBBETU32nd.jpg

Το TOBB ETÜ είναι το πρώτο και μοναδικό πανεπιστήμιο της Τουρκίας για την ενσωμάτωση του συστήματος συνεργατικής εκπαίδευσης στην προπτυχιακή εκπαίδευση.

 • Η συνεταιριστική εκπαίδευση είναι μια μοναδική προσέγγιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιτρέπει στους φοιτητές να αποκτήσουν μονοετή επαγγελματική εμπειρία πριν από την αποφοίτησή τους, βασισμένη στην παγκόσμια συνεργασία πανεπιστημίων-επιχειρήσεων.
 • Οι προπτυχιακοί φοιτητές του TOBB ETÜ εργάζονται σε πραγματικές θέσεις εργασίας για 3 φορές, για 3,5 μήνες κάθε φορά, από το τρίτο έτος της εκπαίδευσής τους, αποφοίνοντας με μια επαγγελματική εμπειρία περίπου 1 έτους συνολικά.
 • Στο TOBB ETÜ, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε περισσότερους από 3.000 χώρους εργασίας σε σχέση με τις εταιρείες και ιδρύματα της TOBB ETÜ που είναι συμβεβλημένα στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Στην Τουρκία, το σύστημα τριετούς εκπαίδευσης εφαρμόζεται μόνο στο TOBB ETÜ.

 • Στο TOBB ETÜ, κάθε εκπαιδευτική χρονιά χωρίζεται σε τρία ίσα μέρη: Φθινόπωρο, Άνοιξη και Καλοκαίρι
 • Η προπτυχιακή εκπαίδευση περιλαμβάνει 8 ακαδημαϊκούς όρους και 3 συνεταιριστικούς όρους εκπαίδευσης.

Στο TOBB ETÜ, οι σπουδαστές που επιδιώκουν επιτυχώς το προπτυχιακό τους μάθημα μπορούν να συμμετάσχουν σε διπλά μεγάλα και δευτερεύοντα προγράμματα.

 • Διπλά μεγάλα προγράμματα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποφοιτήσουν με δύο διπλώματα σε δύο διαφορετικές μεγάλες εταιρείες.
 • Τα διεπιστημονικά μικρά προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητές τους σε οποιοδήποτε τομέα που ενδιαφέρονται.

Η πιο αυστηρή εκπαίδευση της αγγλικής εκπαίδευσης στην Τουρκία, 1040 ωρών, προσφέρεται στο TOBB ETÜ με βάση την εφαρμογή του TOEFL IBT ως το βασικό μέτρο αξιολόγησης.

 • Οι νέοι υποψήφιοι διεθνείς φοιτητές που δεν γνωρίζουν το επίπεδο αγγλικής επάρκειας του TOBB ETÜ πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Αγγλικό Προπαρασκευαστικό Σχολείο για ένα έτος πριν από την προπτυχιακή τους εκπαίδευση.

Εκτός από την προπαρασκευαστική εκπαίδευση και τα προπτυχιακά μαθήματα στα αγγλικά, οι μαθητές μαθαίνουν μια δεύτερη ξένη γλώσσα στο TOBB ETÜ.

 • Η δεύτερη ξένη γλώσσα είναι υποχρεωτική στο TOBB ETÜ.
 • Δεύτερες Ξένες Γλώσσες: Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ρωσικά, Ιαπωνικά και Αραβικά.

Το TOBB ETÜ προσφέρει μια ποικιλία ευκαιριών υποτροφιών για διεθνείς φοιτητές.

 • Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα εξεταστούν για υποτροφίες TOBB ETÜ: πλήρης υποτροφία, υποτροφία, υποτροφία υποτροφίας και% υποτροφία.
 • Η TOBB ETÜ μπορεί να προσφέρει μόνο υποτροφίες διδασκαλίας. Επί του παρόντος, δεν προσφέρονται κοιτώνες ή συμπληρωματικές υποτροφίες σε διεθνείς φοιτητές. Οι αλλοδαποί που μετακινούνται από άλλες χώρες στην Τουρκία θα έχουν προτεραιότητα εάν υποβάλουν αίτηση διαμονής στους κοιτώνες της TOBB ETÜ.

rawpixel.com / Pexels

114171_pexels-photo-1068523.jpeg

Ιστορία

2001 - Επίσημη ίδρυση του Ιδρύματος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού των Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας (TOBEV), ιδρυτής και υποστηρικτής του TOBB ETÜ.

2002 - Απόφαση του TOBEV να ιδρύσει το TOBB ETÜ.

2003 - Η υιοθέτηση από το GNAT του νόμου για την ίδρυση του TOBB ETÜ.

2004 - Εισαγωγή πρώτων φοιτητών του πανεπιστημίου, με 3 σχολές (Μηχανικών, Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, Επιστημών και Τεχνών) και 10 τμημάτων.

2007 - Ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών και Σχεδιασμού και την εισαγωγή της πρώτης σειράς μαθητών της.

2008 - Αποφοίτηση του πρώτου έτους φοιτητών του TOBB ETÜ. την πρώτη τελετή αποφοίτησης.

2009 - Άνοιγμα κτιρίου ξένων γλωσσών.
Ίδρυση της Νομικής Σχολής και εισδοχής των πρώτων φοιτητών της.

2010 - Άνοιγμα του TOBB ETÜ Student Guesthouse, για την παροχή καταλύματος στους μαθητές.

2013 - Ίδρυση της Ιατρικής Σχολής και εισδοχή των πρώτων φοιτητών της.
Άνοιγμα του TOBB ETÜ Technology Center, έναρξη της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης - διδασκαλίας και επιστημονικής έρευνας.
Η TOBB ETÜ - GARAGE άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες για να βοηθήσει νέους επιχειρηματίες να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να τους παράσχουν καθοδήγηση.

2014 - Το Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Μορφολογίας ξεκίνησε τη λειτουργία του στο δικό του κτίριο.

2016 - Σύνδεσμος TOBB ETÜ Private Hospital με την TOBB ETÜ.

Τοποθεσίες

 • Ankara

  Sogutozu Street No: 43, Sogutozu, 06560, Ankara

Ερωτήσεις