Keystone logo
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Εισαγωγή

TUIASI σπουδαστές του TUIASI έχουν πρόσβαση σε κορυφαίες τεχνικές σπουδές, καθώς το πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας και της Ανατολικής Ευρώπης. Μεγάλοι καθηγητές, σχετικές σειρές μαθημάτων και νέα εργαστήρια σας περιμένουν.

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Ιωάννης «Gheorghe Asachi» έχει την παλαιότερη παράδοση στη μηχανική εκπαίδευση στη Ρουμανία. Από την ίδρυσή της, η TUIASI έχει δώσει προτεραιότητα στην έρευνα, τη διεπιστημονική προσέγγιση, την καινοτομία, τη διδασκαλία και, κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, τη διεθνοποίηση. Ο κύριος στόχος μας για την ανάπτυξη της «τεχνολογίας για τους ανθρώπους γύρω μας» ήταν πάντα ο πυρήνας των TUIASI έρευνας, διδασκαλίας και μεταφοράς τεχνολογίας του TUIASI . Αυτός ο στόχος μας έκανε να οικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε συνεχώς το πανεπιστήμιο. Έχει σήμερα περίπου 13.000 σπουδαστές, 23 κέντρα έρευνας και αριστείας και 8 ερευνητικές ομάδες και διαπιστευμένα ερευνητικά εργαστήρια. TUIASI έχει υπογράψει πάνω από 303 συμφωνίες Erasmus με 25 χώρες, έτσι θα συναντήσετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Και γνωρίζατε ότι η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου είναι μια από τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες του κόσμου, ανταγωνιζόμενη με τις βιβλιοθήκες του Trinity College στο Δουβλίνο και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας;

Το πανεπιστήμιο επικεντρώνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των σπουδαστών, βελτιώνοντας συνεχώς τις εγκαταστάσεις του και τα προγράμματα σπουδών του ώστε να ανταποκρίνονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις στον τομέα της εργασίας. TUIASI έχει ισχυρούς δεσμούς με εθνικές και διεθνείς επιχειρήσεις, μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, οι Δελφοί, η Continental, η Amazon και πολλοί άλλοι ήταν οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι του Τεχνικού Πανεπιστημίου συχνά καταλήγουν ως ασκούμενοι ή υπάλληλοι.

Σχολές

 • Η Σχολή Αυτοματισμού και Μηχανικής Υπολογιστών
 • "Cristofor Simionescu" Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Προστασίας του Περιβάλλοντος
 • Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και Οικοδομικών Υπηρεσιών
 • Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Βιομηχανικής Διοίκησης
 • Η Σχολή Ηλεκτρονικής, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής
 • Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Η Σχολή Υδροτεχνίας, Γεωδαισίας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής
 • Η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών
 • Η Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
 • Σχολή Αρχιτεκτονικής "GM Cantacuzino"
 • Η Σχολή Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Ο πυρήνας του TUIASI - Η κοινότητά του

Το Πανεπιστήμιο είναι μια πολύ στενή κοινότητα. Οι φοιτητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί συναντώνται σε τακτική βάση και εργάζονται μαζί για κοινά έργα - να κατασκευάσουν αγωνιστικά αυτοκίνητα ή να ξαναρχίσουν μια ρουμανική μάρκα αυτοκινήτων - ARO -, να χτίσουν ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές κατασκευές, όπως ένα κτίριο μοντέλο κατασκευασμένο από σπαγγέτι ή χριστουγεννιάτικο δέντρο που αποτελείται από διάφορα τρισδιάστατα σχήματα και επίσης ενώνει τις δυνάμεις τους για να ανταγωνιστεί στις διεθνείς μαθηματικές και μηχανικές προκλήσεις, που επιστρέφουν κάθε χρόνο στο σπίτι τους με χρυσά, χάλκινα και αργυρά μετάλλια.

Αυτή η συνεργασία επεκτείνεται στην πανεπιστημιούπολη - πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες συναντήσεις με τους φοιτητές που ζουν στην πανεπιστημιούπολη προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος ζωής τους και τα καταλύματα. Κατόπιν αιτήματος των σπουδαστών, έχουν χτιστεί δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας, εξοπλισμένες με γρήγορη σύνδεση στο Internet και ανοιχτές αργά το βράδυ, καθώς και δύο σταθμούς πλυσίματος όλο το 24ωρο. Κατά τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό της πανεπιστημιούπολης εργάζονταν σε έξυπνα συστήματα πάρκινγκ ποδηλάτων και αναζωογόνησαν τις πράσινες περιοχές μέσα και γύρω από την πανεπιστημιούπολη.

Υπάρχουν 13 φοιτητικές ενώσεις στο TUIASI - BEST, AIESEC και ένα για κάθε μία από τις 11 σχολές - αφιερωμένο στην προώθηση των δικαιωμάτων των φοιτητών, της εξωσχολικής και της άτυπης μάθησης και, φυσικά, με πολλή διασκέδαση. Οι οργανώσεις αυτές συχνά διοργανώνουν ποικίλες πολιτιστικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια, παραστάσεις, εκδρομές και αθλητικούς αγώνες.

Εγκαταστάσεις

Προσπαθούμε συνεχώς να οικοδομούμε μια φιλική, άνετη και ασφαλή ατμόσφαιρα, έτσι ώστε TUIASI φοιτητές του TUIASI έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων με άριστα πρότυπα. Στην πανεπιστημιούπολη, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιουπόλεις της Ρουμανίας, θα βρείτε σύγχρονες αίθουσες διαμονής, μια νέα καφετέρια με προσιτές τιμές, ένα κέντρο παροχής συμβουλών όπου οι σπουδαστές καλούνται να απολαύσουν νέες εμπειρίες μέσω προσωπικής ανάπτυξης, επαγγελματικών και εθελοντικών προγραμμάτων που αναπτύσσονται από το Πανεπιστήμιο, αθλητικές εγκαταστάσεις με ειδικές τιμές για φοιτητές και υπηρεσίες δωρεάν πλυντηρίου για TUIASI σπουδαστές του TUIASI .

Βιβλιοθήκη

Ιδρύθηκε ως βιβλιοθήκη αναφοράς και έρευνας, η βιβλιοθήκη TUIASI διαθέτει κεντρική βιβλιοθήκη και έξι υποκαταστήματα. Αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο όμορφες στον κόσμο και ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία στην παραδοσιακή μάθηση και έρευνα.

Η βιβλιοθήκη έχει περίπου ένα εκατομμύριο τόμους αρχειοθετηθεί σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές καταλογογράφησης και ευρετηρίασης και υποστηρίζει τη διδασκαλία και την έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στη μηχανική και την τεχνολογία, την επιστήμη, την οικονομία και το δίκαιο.

Διαμονή και καφετέρια

Όπως και οι περισσότεροι Ρουμάνοι φοιτητές που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της χώρας και πολλούς ξένους φοιτητές, θα μπορούσατε να επιλέξετε να ζήσετε στην πανεπιστημιούπολη Το πανεπιστημιακό κατάλυμα σημαίνει 21 κοιτώνα στο Student Campus «Tudor Vladimirescu», με 8.000 θέσεις. Επίσης, υπάρχει μια νέα και μοντέρνα καφετέρια, όπου μπορείτε να φάτε νόστιμα φαγητά σε φθηνές τιμές.

Υπηρεσία υγείας

Η Υπηρεσία Φοιτητικής Υγείας (Policlinica Studenţească) προσφέρει πλήρες φάσμα ιατρικών υπηρεσιών στους φοιτητές και βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη. Όλοι οι ξένοι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε δωρεάν συμβουλές από γιατρούς και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Πόλη, πανεπιστημιούπολη και φοιτητική ζωή

Θα σπουδάσετε στο Ιασί, την καρδιά της Μολδαβίας και μία από τις πιο πολυσύχναστες και πιο ζωντανές πόλεις της Ρουμανίας. Θαυμάσια μέρη, νόστιμα τοπικά φαγητά και μεγάλη νυχτερινή ζωή που θα ερωτευτείτε αμέσως. Θα ζήσετε στο «Tudor Vladimirescu», μια 8.000 φοιτητική πανεπιστημιούπολη που είναι σαν μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη. Στην πανεπιστημιούπολη έχετε όλα όσα χρειάζεστε: κυλικείο με υπέροχο και απίστευτα φθηνό φαγητό, σύγχρονο γυμναστήριο, γήπεδα, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ, το ονομάζετε! Τα dorms βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Iulius Mall (καταστήματα, εστιατόρια, τρισδιάστατο κινηματογράφο κ.λπ.) και το νεότερο επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, Palas.

Με την ευκαιρία, γνωρίζατε ότι η Ρουμανία έχει την καλύτερη ταχύτητα στο Διαδίκτυο στην Ευρώπη; Κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην ήπειρο και 10η στον κόσμο. Μείνετε σε επαφή με φίλους και οικογένειες και ποτέ μην χάσετε μια δημοσίευση στο Facebook, μια εικόνα Instagram ή ένα tweet ενώ βρίσκεστε στην πανεπιστημιούπολη.

Αναψυχή και αθλητισμός

Η ζωή ως φοιτητής του TUIASI δεν αφορά μόνο την εργασία, τα μαθήματα και την έρευνα. Προωθούμε μια εμπειρία υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, παρέχοντας δύο σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες γυμναστικής, έξι γήπεδα, γυμναστήριο και αερόμπικ κέντρο, καθώς και έναν χώρο όπου μπορείτε να παίξετε ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ.

Τοποθεσίες

 • Iași

  Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67, 700050, Iași

  Ερωτήσεις