Keystone logo
TUM School of Management Heilbronn

TUM School of Management Heilbronn

TUM School of Management Heilbronn

Εισαγωγή

Όπου η διαχείριση πληροί την τεχνολογία

Ζήστε τη διδασκαλία και την έρευνα σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον

Στο TUM School of Management πραγματοποιούμε διδασκαλία και έρευνα στη διασταύρωση της διοίκησης, της μηχανικής, των φυσικών επιστημών και των βιολογικών επιστημών. Στην καρδιά του Μονάχου, μια ακμάζουσα πόλη σε μία από τις πιο ευημερούσες περιοχές της Γερμανίας, απολαμβάνουμε μια ακαδημαϊκή, πολιτιστική και οικονομική υποδομή που προσελκύει ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Από την ίδρυσή του το 2002, η σχολή ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών έργων που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των κλάδων. Η έρευνά μας επικεντρώνεται στις μελλοντικές τάσεις και τις πραγματικές λύσεις που προάγουν τις επιχειρήσεις που βασίζονται στην καινοτομία και ωφελούν την κοινωνία γενικότερα.

Το διεθνές φοιτητικό μας σώμα, καθώς και η συνεργασία με γνωστά πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης παγκοσμίως, εγγυώνται μια παγκόσμια προοπτική, ενώ η τεχνογνωσία της βιομηχανίας εισέρχεται στα προγράμματά μας μέσω της ισχυρής συνεργασίας με τους εταιρικούς εταίρους μας. Μαζί δημιουργούμε μια δυναμική, εμπνευσμένη και διεθνή κοινότητα.

Να είστε μέρος του!

Γεγονότα και αριθμοί

 • 5 Ακαδημαϊκά Τμήματα
 • 300 επιστημονικό προσωπικό
 • ~ 4 εκατ. Σε κεφάλαια τρίτων (2015)
 • ~ 90 Συνεργασίες με διεθνή πανεπιστήμια (περίπου)

Πιστοποιήσεις

AACSB International

Ο Σύνδεσμος για την Advance Collegiate School of Business (AACSB) είναι η μεγαλύτερη συμμαχία εκπαίδευσης στον κόσμο των επιχειρήσεων. Η διαπίστευση AACSB είναι παγκοσμίως γνωστή ως η πιο μακροχρόνια, μια πιο αναγνωρισμένη μορφή εξειδικευμένης / επαγγελματικής διαπίστευσης που μπορεί να κερδίσει ένα ίδρυμα και τα επιχειρηματικά του προγράμματα.

EFMD Equis

Η Σχολή Διοίκησης της TUM έλαβε τη διαπίστευση EQUIS από το EFMD το 2017. Το EQUIS είναι το κορυφαίο διεθνές σύστημα αξιολόγησης, βελτίωσης και διαπίστευσης της ποιότητας των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη διοίκηση και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Ένωση MBA

Το 2015, η Ένωση ΜΒΑ (AMBA) πιστοποίησε ότι οι βασισμένες σε τεκμηριωμένες γνώσεις διαχείρισης συναντώνται με την εμπειρία της βιομηχανίας στα τρία Executive MBA προγράμματα μας.

151213_150963_Picture-MScinManagement.jpg

Διεθνή δίκτυα

TEM

Το 2016 η Σχολή Διοίκησης του TUM εισήγαγε το δίκτυο Quantitative Techniques for Economics and Management (QTEM), ένα διεθνές δίκτυο που συγκεντρώνει εξαιρετικούς φοιτητές, Ακαδημαϊκούς Συνεργάτες και Διεθνείς Επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα Master QTEM είναι ανοιχτό σε σπουδαίους σπουδαστές εγγεγραμμένους σε ένα από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα QTEM.

Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων Επιχειρήσεων

Το 2016 η Σχολή Διοίκησης του TUM εντάχθηκε στο Δίκτυο Global Business School (GBSN). Το GBSN είναι ένα δίκτυο αναγνωρισμένων σχολών επιχειρήσεων, της βιομηχανίας, των ιδρυμάτων και των οργανισμών παροχής βοήθειας, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης σε ποιοτική και τοπική εκπαίδευση διαχείρισης για τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Το δίκτυο ενθαρρύνει τη διασυνοριακή δικτύωση, την ανταλλαγή γνώσεων και τη συνεργασία τόσο στο πλαίσιο της συμμετοχής στο δίκτυο όσο και στις ευρύτερες κοινότητες εκπαίδευσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Αποστολή & Όραμα

Αποστολή

Βασισμένη στο τεχνολογικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα του TUM, η Σχολή Διοίκησης της TUM εκπαιδεύει τα υπεύθυνα ταλέντα και επιδιώκει τη σχετική έρευνα για την προώθηση επιχειρήσεων και κοινωνιών με βάση την καινοτομία στη Γερμανία, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Οραμα

Να γίνει μία από τις κορυφαίες σχολές διαχείρισης της Ευρώπης στη διεπαφή της μηχανικής και της επιστήμης, συμβάλλοντας στην επίλυση των μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων.

TUM School of Management - αναγνωρισμένη για εξαιρετική διδασκαλία και έρευνα

όχι. 1 - "WirtschaftsWoche Ranking 2019": Το TUM School of Management είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο μεταξύ γερμανόφωνων πανεπιστημίων και το δεύτερο από τα κορυφαία συνολικά για επιχειρηματική έρευνα. Εκτός αυτού, ο καθηγητής Helmut Krcmar απονεμήθηκε ως ο καλύτερος επιχειρηματικός ερευνητής.

όχι. 1 - Το 2018, το TUM School of Management αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη γερμανική σχολή επιχειρήσεων στις παγκόσμιες επιχειρηματικές ερευνητικές κατατάξεις που δημοσιεύθηκαν από την Κορεατική Πανεπιστημιακή Σχολή Επιχειρήσεων.

όχι. 3 - Το 2014 η Σχολή Διοίκησης της TUM παρατάχθηκε τρίτη σε όλα τα γερμανόφωνα πανεπιστήμια στην κατάταξη από την "Χέηλνσμπαλτ", την κορυφαία οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας.

20 από 135 - QS Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων: Το 2019 TUM School of Management τοποθετείται το 20ο από τα 135 πανεπιστήμια του παγκόσμιου Master στην Διαχείριση Rankings.

11 από 12 - Στην κατάταξη του CHE του 2017, η TUM School of Management σημείωσε τρεις κορυφαίες θέσεις για την έρευνα και πέτυχε κορυφαίες θέσεις σε 11 από τις 12 κατηγορίες φοιτητών.

όχι. 3 και 7 - Οι καθηγητές μας είναι από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους και διαχειριστές στη Γερμανία και τις γερμανόφωνες χώρες σύμφωνα με το "Frankfurter Allgemeine Zeitung" και το "Handelsblatt".

όχι. 3 και 9 - Μάστερ FT στην Διοίκηση Κατάταξη: Επίσης, το 2018 TUM School of Management σημείωσε δύο κορυφαίες δέκα κατατάξεις για Master στη Διοίκηση στα θέματα Επιχειρηματικότητα (9η θέση) και Βιομηχανία / Βιομηχανία (3η θέση).

152122_152050_TUMSoMProfile.jpg

Αξίες

Η συμβολή μας στην υπεύθυνη διαχείριση

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ωφελήσουμε την κοινωνία από την έρευνα και την εκπαίδευση ατόμων που θα γίνουν οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων για το μέλλον.

Ευθύνη και ακεραιότητα

Διεξάγουμε έρευνα σύμφωνα με τα υψηλότερα επιστημονικά και ηθικά πρότυπα και είμαστε αφοσιωμένοι στην πρόοδο και την καινοτομία για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Διδάσκουμε γενικές δεξιότητες διαχείρισης με έμφαση στην τεχνολογία, υποστηρίζοντας έτσι τις αξίες αειφορίας, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την ανοχή, τον σεβασμό στη φύση και την κοινή ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών.

Πάθος για Αριστεία

Επιδιώκουμε την αριστεία στους τομείς της έρευνας μας και δημοσιεύουμε τα ευρήματά μας για να δημιουργήσουμε έναν αντίκτυπο.

Παρέχουμε στους σπουδαστές μας σε όλα τα επίπεδα, με καλή επιστημονική εκπαίδευση, όχι μόνο να διευκολύνουν τις αρχικές τους επαγγελματικές ή επιστημονικές σταδιοδρομίες αλλά και να βελτιώνουν την κριτική σκέψη τους ώστε να ενεργούν υπεύθυνα σε σχέση με την κοινωνία.

Επιχειρηματική στάση

Εξετάζουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και ενσωματώνουμε τα αποτελέσματα στην εκπαίδευση των φοιτητών μας σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσουμε οι μαθητές μας να σκέφτονται και να δρουν επιχειρηματικά.

Ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους, τους φοιτητές και τους υποψήφιους διδακτορικούς μας να δημιουργήσουν νεοσύστατες επιχειρήσεις και να διευκολύνουν την επιτυχή ανάπτυξή τους.

Περιέργεια και ανοικτότητα

Ενθαρρύνουμε την έρευνα πέραν των πειθαρχικών, θεσμικών και εθνικών συνόρων προκειμένου να ανοίξουμε νέες προοπτικές και να δημιουργήσουμε νέα ερευνητικά ευρήματα και τρόπους προσέγγισης των πρακτικών διαχείρισης.

Αναπτύσσουμε ταλαντούχα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού και είμαστε αποφασισμένοι να μάθουμε από τις κουλτούρες, τις εμπειρίες και τις απόψεις των μαθητών μας.

Collegiality και Gemütlichkeit

Προωθούμε ένα κλίμα αμοιβαίας αλληλεπίδρασης, βοήθειας και συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών, των διδασκόντων και του διοικητικού προσωπικού.

Καλλιεργούμε μια στάση του Gemütlichkeit - του βαυαρικού τρόπου ζωής - και μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα μέσα στο σχολείο.

Στατιστική

Γεγονότα και αριθμοί

 • 5 Ακαδημαϊκά Τμήματα
 • 300 επιστημονικό προσωπικό
 • ~4 εκατ. σε κεφάλαια τρίτων (2015)
 • ~90 Συνεργασίες με διεθνή πανεπιστήμια (περίπου)

  Κατάταξη

  TUM School of Management – αναγνωρισμένο για εξαιρετική διδασκαλία και έρευνα

  όχι. 1 - “WirtschaftsWoche Ranking 2019″: Το TUM School of Management είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο μεταξύ των γερμανόφωνων πανεπιστημίων και το δεύτερο από τα κορυφαία συνολικά για επιχειρηματική έρευνα. Επιπλέον, ο καθηγητής Helmut Krcmar βραβεύτηκε ως ο καλύτερος επιχειρηματίας ερευνητής.

  όχι. 1 - Το 2018, το TUM School of Management αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη γερμανική σχολή επιχειρήσεων στην παγκόσμια κατάταξη Επιχειρηματικής Έρευνας που δημοσιεύτηκε από το Korea University Business School.

  όχι. 3 - Το 2014 το TUM School of Management κατατάχθηκε στην τρίτη θέση μεταξύ όλων των γερμανόφωνων πανεπιστημίων στην κατάταξη από την «Handelsblatt», την κορυφαία οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας.

  20 από 135 - QS World University Rankings: Το 2019 TUM School of Management κατέλαβε την 20η θέση από 135 πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη Master in Management.

  11 από 12 - Στην κατάταξη CHE 2017, το TUM School of Management σημείωσε τρεις κορυφαίες βαθμολογίες για την έρευνα και πέτυχε κορυφαίες θέσεις σε 11 από τις 12 κατηγορίες με βαθμολογία σπουδαστών.

  όχι. 3 και 7 - Οι καθηγητές μας είναι από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους και μελετητές του μάνατζμεντ στη Γερμανία και τις γερμανόφωνες χώρες σύμφωνα με τα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και «Handelsblatt».

  όχι. 3 και 9 - FT Master in Management Ranking: Επίσης το 2018 το TUM School of Management σημείωσε δύο κορυφαίες δεκάδες βαθμολογίες για Master in Management στα θέματα Επιχειρηματικότητα (9η θέση) και Βιομηχανία/Μεταποίηση (3η θέση).

  Τοποθεσίες

  • Heilbronn

   Bildungscampus, 9, 74076, Heilbronn

   • Heilbronn

    Am Bildungscampus 2, 74076 Heilbronn, Alemanha, , Heilbronn

    Προγράμματα

    Ερωτήσεις