Keystone logo
© DDStudio
UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

Εισαγωγή

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway είναι ένα μεσαίου μεγέθους ερευνητικό πανεπιστήμιο που συμβάλλει στην ανάπτυξη της γνώσης σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

UiT The Arctic University of Norway είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη Νορβηγία και το βορειότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Η θέση του στην άκρη της Αρκτικής συνεπάγεται αποστολή. Η Αρκτική έχει όλο και μεγαλύτερη παγκόσμια σημασία. Η κλιματική αλλαγή, η εκμετάλλευση των πόρων της Αρκτικής και οι περιβαλλοντικές απειλές είναι θέματα που προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο κοινό και το οποίο το Πανεπιστήμιο του Tromsø ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτό. Στο UiT The Arctic University of Norway μπορείτε να εξερευνήσετε παγκόσμια ζητήματα από κοντά.

Μάθηση πάνω από τον κόσμο

Η ζωή στον Υψηλό Βορρά διαμορφώνεται από άγρια φύση, αντίθετες συνθήκες φωτός και καιρού, γεωγραφικές αποστάσεις και πολυπολιτισμικότητα. Πολλά από τα ερευνητικά κέντρα και τα προγράμματα σπουδών της UiT αντικατοπτρίζουν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα της Αρκτικής Νορβηγίας.

Το χαρτοφυλάκιο σπουδών του UiT καλύπτει όλους τους τομείς των κλασικών θεμάτων από Επιστήμες Υγείας, Κοινωνικές Επιστήμες, Εκπαίδευση και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Επιστήμη και Τεχνολογία έως Οικονομικά, Δίκαιο, Κοινωνική Εργασία, Τουρισμός, Αθλητισμός και Καλές Τέχνες.

Η βασική έρευνα του UiT επικεντρώνεται στο πολικό περιβάλλον, την έρευνα για το κλίμα, τους αυτόχθονες ανθρώπους, την ειρήνη και τον μετασχηματισμό συγκρούσεων, την τηλεϊατρική, την ιατρική βιολογία, τη φυσική του διαστήματος, την επιστήμη της αλιείας, τη θαλάσσια βιοπροοπτική, τη γλωσσολογία και την υπολογιστική χημεία.

Το Κέντρο Προηγμένων Σπουδών στη Θεωρητική Γλωσσολογία του UiT, το CASTL και το CTCC, Κέντρο Θεωρητικής και Υπολογιστικής Χημείας, έχουν οριστεί ως Νορβηγικά Κέντρα Αριστείας. Το 2002 το NST, νορβηγικό κέντρο τηλεϊατρικής, με έδρα το Tromsø, διορίστηκε Κέντρο Συνεργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το δίκτυο ARCTOS στη Σχολή Βιοεπιστημών, Αλιείας και Οικονομικών, είναι ηγέτης στην έρευνα για τα θαλάσσια αρκτικά οικοσυστήματα και σημαντικός συνεργάτης του Νορβηγικού Πολικού Ινστιτούτου στο Τρόμσο. Το Τμήμα Φυσικής εστιάζει στα βόρεια φώτα και στην έρευνα του διαστήματος. Όλα αυτά τα ινστιτούτα έχουν διεθνή φήμη.

Το πανεπιστήμιο είναι μέρος του FRAM - High North Research Center για το Κλίμα και το Περιβάλλον (Fram Center) στο Tromsø. Κάθε Ιανουάριο, το διεθνές συνέδριο Arctic Frontiers καλεί ερευνητές, πολιτικούς και επιχειρηματικούς εκπροσώπους να συζητούν θέματα της Αρκτικής πέρα από τα πειθαρχικά σύνορα. Η Γραμματεία του Αρκτικού Συμβουλίου βρίσκεται στο Κέντρο Fram. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο και το Fram Center συμμετέχουν σε πολλά διεθνή προγράμματα του Αρκτικού Συμβουλίου.

Ένας διεθνής κόμβος

Το Πανεπιστήμιο του Tromsø έχει περάσει από τρεις συγχωνεύσεις. Την 1η Ιανουαρίου 2009 το UiT συγχωνεύτηκε με το University College of Tromsø και την 1η Αυγούστου 2013 με το University College of Finnmark. Η τελευταία συγχώνευση πραγματοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2016 με το University College of Harstad και το University College of Narvik.

Μετά τη συγχώνευση, το UiT έχει μετατραπεί σε πανεπιστήμιο πολλαπλών πανεπιστημίων σε όλη τη Βόρεια Νορβηγία. Οι κύριες πανεπιστημιουπόλεις βρίσκονται στο Tromsø, Alta, Narvik και Harstad, με μικρότερα τμήματα στις πόλεις Mo i Rana, Hammerfest και Kirkenes. Ο αριθμός των μαθητών και των προγραμμάτων σπουδών αυξάνεται λόγω αυτής της συγχώνευσης. Το νέο πανεπιστήμιο έχει καταστεί μια ακόμη πιο σημαντική κινητήρια δύναμη για τη Βόρεια Νορβηγία και η διεθνής συνεργασία στο High North.

Γιατί UiT;

Το UiT είναι πραγματικά αρκτικό

Το UIT είναι το βορειότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Η τοποθεσία μας στην άκρη της Αρκτικής συνεπάγεται αποστολή. Η Αρκτική έχει ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια σημασία - η κλιματική αλλαγή, η εκμετάλλευση των πόρων της Αρκτικής και οι περιβαλλοντικές απειλές είναι θέματα μεγάλης ανησυχίας του κοινού και τα οποία το UiT ενδιαφέρεται ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν δίδακτρα

Το UiT προσφέρει σε όλους τους φοιτητές ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα σε σχέση με πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο: δεν υπάρχουν δίδακτρα για διεθνείς φοιτητές που σπουδάζουν στο UiT της Νορβηγίας.

Φοιτητική ζωή στο UiT

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες στο UiT, μπορείτε να δημιουργήσετε την καλύτερη εμπειρία φοιτητών για εσάς και να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας μέσω ακαδημαϊκής υποστήριξης, αθλητικών συλλόγων και των διαφόρων φοιτητικών οργανώσεων στις πανεπιστημιουπόλεις μας.

Σπουδές στα Αγγλικά στο UiT

Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των διεθνών φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν στο UiT. Ένας από τους λόγους αυτής της σταθερής φήμης προέρχεται από το γεγονός ότι το UiT προσφέρει μια ποικιλία μαθημάτων και προγραμμάτων στα Αγγλικά. Κατά συνέπεια, η εισαγωγή δεν απαιτεί απόδειξη νορβηγικών δεξιοτήτων.

Κτίριο γεφυρών

Χτίζοντας γέφυρες μέσω της διεθνοποίησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η διεθνής συνεργασία αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου το UiT να προσφέρει εξαιρετική εκπαίδευση και κορυφαία έρευνα στον κόσμο για φοιτητές, εκπαιδευόμενους, ερευνητές, ακαδημαϊκές ομάδες και προσωπικό από τα πανεπιστήμια εταίρους μας.

Έρευνα εντατικού & υψηλής ποιότητας μαθησιακού περιβάλλοντος

Η κεντρική μας τοποθεσία στον Βόρειο Βορρά, το ευρύ και ποικίλο χαρτοφυλάκιο έρευνας και μελέτης μας, και οι διεπιστημονικές μας ιδιότητες μας καθιστούν μοναδικά κατάλληλους για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Ως μαθητής στο UiT, μαθαίνετε από καθηγητές που είναι περήφανοι να κάνουν το σημάδι τους στο θέμα που διδάσκουν σε μια ευνοϊκή αναλογία δασκάλου-μαθητή 1: 8.

Αστική ζωή - άγρια φύση

The Arctic Adventurer - Το έχετε μέσα σας;

Έχουμε διάφορα εκπληκτικά μέρη μελέτης σε Alta, Harstad, Narvik, Tromsø και Svalbard. Εξερευνήστε τις τοποθεσίες για να ανακαλύψετε τι έχει να προσφέρει ο καθένας, από προγράμματα, περιπέτεια, μουσική και τέχνη μέχρι νυχτερινή ζωή και δραστηριότητες.

Στατιστική

15500 φοιτητές και 3300 υπάλληλοι σπουδάζουν και εργάζονται στο UiT The Arctic University of Norway . Η διδασκαλία βασίζεται στην έρευνα. Οι οκτώ σχολές του UiT προσφέρουν, παρά την αφοσίωση στα θέματα του Βορρά, ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών. Η ακαδημαϊκή κοινότητα στο Tromsø είναι εξαιρετικά διεθνής. Πάνω από το 20% του ακαδημαϊκού προσωπικού και το 10% του φοιτητικού σώματος είναι από το εξωτερικό. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει περισσότερα από 20 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που διδάσκονται αγγλικά και όλες οι σχολές προσφέρουν μαθήματα αγγλικών σε επίπεδο πτυχίου και μεταπτυχιακού.

UiT The Arctic University of Norway είναι ιδρυτικό μέλος του Πανεπιστημίου της Αρκτικής, ενός διεθνούς δικτύου 160 ιδρυμάτων μελέτης και έρευνας της περιπολικής περιοχής. Όμως το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με όλα τα μέρη του κόσμου. 200 διεθνείς συμφωνίες εξασφαλίζουν μια ενεργή ακαδημαϊκή ανταλλαγή φοιτητών και προσωπικού με ιδρύματα-εταίρους σε όλο τον κόσμο.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Φοιτητική στέγαση

  Η Arctic Student Welfare Organization διαθέτει μερικές από τις καλύτερες και προσιτές εγκαταστάσεις διαμονής και εστίασης στο UiT, παρέχοντας μια τέλεια βάση για τις σπουδές σας και ένα μέρος για να χαλαρώσετε με φίλους.

   Τοποθεσίες

   • Tromsø

    Hansine Hansens veg 18, , Tromsø

   • Kirkenes

    Rådhusgata 8, 3.etg, , Kirkenes

    • Hammerfest

     Elsa Semmelmanns vei 1, , Hammerfest

     • Harstad

      Havnegata 5, , Harstad

      • Narvik

       Lodve Langes gt. 2, , Narvik

       • Bardufoss

        Bardufoss lufthavn, , Bardufoss

        • Bodø

         Universitetsalléen 11, , Bodø

         • Mo i Rana

          Nytorget 5, , Mo i Rana

          • Longyearbyen

           Longyearbyen, Σβάλμπαρντ

           • Alta

            Follums vei 39, 9510, Alta

            Ερωτήσεις