Keystone logo
Universidad de Granada

Universidad de Granada

Universidad de Granada

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (UGR) είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην ιστορική πόλη της Γρανάδας, το οποίο απέχει μόλις 35 χλμ. Από την εντυπωσιακή οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα και 65 χλμ. Από τις τροπικές ακτές της Μεσογείου. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε επίσημα από τον Αυτοκράτορα Κάρολο Ε΄ το 1531, και χτίστηκε πάνω σε μια αιώνες παράδοση διδασκαλίας που χρονολογείται από τις madrasahs της δυναστείας Nasrid της Γρανάδας. Κατά συνέπεια, είναι ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη όσον αφορά την ιστορική του σημασία.

Από την ίδρυσή του, το UGR έχει επεκταθεί στο ίδιο επίπεδο με την πόλη, με τις σχολές και τα σχολεία του να διανέμονται σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή. Πέντε από τις επτά πανεπιστημιουπόλεις του UGR απλώνονται σε όλη την πόλη της Γρανάδας, δίνοντάς της μια αδιαμφισβήτητη πανεπιστημιακή ατμόσφαιρα. Εν τω μεταξύ, οι πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου στις πόλεις Θέουτα και Μελίγια της Βόρειας Αφρικής το καθιστούν ένα από τα λίγα πραγματικά διηπειρωτικά πανεπιστήμια στον κόσμο. Διατηρεί επίσης ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με ιδρύματα και πανεπιστήμια στη Λατινική Αμερική, αφήνοντας την τέλεια θέση για να εκπληρώσει το ρόλο μιας γέφυρας μεταξύ της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής από τη μία πλευρά, και μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής από την άλλη.

Εκτός του ότι εργάζεται συνεχώς για να εμπλουτίσει πολιτιστικά την πόλη, το UGR έχει δεσμευτεί πλήρως στην πολιτική του για ανάκτηση, αποκατάσταση και συντήρηση κτιρίων ιστορικής αξίας στη Γρανάδα. Το "La Madraza" (1349), το "Real Hospital" (έδρα του Πρύτανη του UGR), και οι Σχολές Νομικής, Μετάφρασης, Διερμηνείας και Επικοινωνίας και Τεκμηρίωσης στεγάζονται σε θεαματικά κτίρια σημαντικής ιστορικής σημασίας. Πράγματι, δεδομένου του ολοένα και πιο σημαντικού ρόλου του στη ζωή της Γρανάδας τα τελευταία 500 χρόνια, το Πανεπιστήμιο ήρθε να ορίσει την πόλη αρχιτεκτονικά, πολιτιστικά και οικονομικά.

Περίπου 70.000 άτομα - φοιτητές, ερευνητές, λέκτορες και διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό - συνδέονται άμεσα με το UGR, καθιστώντας το το 4ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ισπανία. Αυτή η πανεπιστημιακή κοινότητα μετέτρεψε τη Γρανάδα, με τους 240.000 κατοίκους της, σε μια ζωντανή και κοσμοπολίτικη πόλη.

Κάθε χρόνο, επιπλέον 8.000 φοιτητές εγγράφονται σε συμπληρωματικά μαθήματα, μαθήματα γλωσσών και συνεχή μαθήματα και καλοκαιρινά μαθήματα, μαζί με περίπου 60.000 φοιτητές που ολοκληρώνουν διαδικτυακά μαθήματα με το Πανεπιστήμιο μας, αντικατοπτρίζοντας το τεράστιο εύρος της επιρροής του UGR στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ένα πανεπιστήμιο υψηλού επιπέδου

Το UGR αναγνωρίζεται διεθνώς για την ποιότητά του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη διδασκαλία, την έρευνα και την προσέγγιση. Οι εθνικές και διεθνείς κατατάξεις αντικατοπτρίζουν τη θέση του UGR μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων της Ισπανίας και μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο.

Το 2019, το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας ενοποίησε περαιτέρω αυτήν τη δεσπόζουσα θέση - καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην Ισπανία και χαρακτηρίζεται μεταξύ των 300 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον πρόσφατα δημοσιευμένο Shanghai Academic Ranking of World Universities (ARWU 2019). Το UGR ξεπερνά μόνο το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στο ARWU του 2019, ξεπερνώντας άλλα σημαντικά ισπανικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra, το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια.

Από την άποψη της απόδοσής του σε συγκεκριμένα ακαδημαϊκά θέματα, το UGR έχει επίσης δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ, με 3 θέματα UGR να εμφανίζονται μεταξύ των κορυφαίων 50 παγκοσμίως και 35 εκπληκτικά θέματα που εμφανίζονται στο ARWU του 2019. Συνολικά, πέντε θέματα UGR συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων 100 στον κόσμο, σηματοδοτώντας ένα άλλο σημαντικό ορόσημο. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου στα θέματα της Βιβλιοθήκης και των Επιστημών Πληροφοριών (36η παγκοσμίως). Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων (37η παγκοσμίως) Μεταλλευτική και Μεταλλευτική Μηχανική (47η παγκοσμίως), Επιστήμη Υπολογιστών & Μηχανική (παγκόσμια κορυφή 76-100) και Μαθηματικά (παγκόσμια κορυφή 76-100). Δεδομένης αυτής της εξαιρετικής απόδοσης, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 υπόσχεται να είναι μια άλλη σημαντική στιγμή για το ίδρυμά μας.

Universidad de Granada

Το υπερσύγχρονο πανεπιστημιούπολη πανεπιστημιουπόλεων τεχνολογικών επιστημών υγείας (PTS), το οποίο στεγάζει τη Σχολή Επιστημών Υγείας και τη Σχολή Ιατρικής, προσφέρει έναν πρωτοποριακό συνδυασμό διδασκαλίας, έρευνας, υγειονομικής περίθαλψης και μεταφοράς γνώσεων και είναι σημαντικό παράδειγμα της δέσμευσης του Πανεπιστημίου στην καινοτομία, καθώς και στην προώθηση τοπικών και παγκόσμιων συνεργασιών με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Φέτος ιδρύθηκε επίσης έξι νέα πανεπιστήμια. αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 65. Αυτά τα spin-offs είναι καθοριστικής σημασίας για την εξασφάλιση αποτελεσματικών διαδικασιών μεταφοράς γνώσεων από το Πανεπιστήμιο μας, διασφαλίζοντας ότι τα ευρήματα της έρευνας αξιοποιούνται με επιτυχία και μετατρέπονται σε καινοτόμες νέες υπηρεσίες και προϊόντα.

Ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων

Φέτος, περισσότεροι από 47.000 προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν στα 89 πτυχία μας στο UGR, ενώ επιπλέον 5000+ φοιτητές θα εγγραφούν στα μεταπτυχιακά μας. Το UGR αύξησε επίσης το πεδίο των μεταπτυχιακών προσφορών του για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το οποίο περιλαμβάνει πλέον πάνω από 100 μεταπτυχιακά και 28 διδακτορικά προγράμματα. Ως αποτέλεσμα, προσφέρουμε επί του παρόντος ένα από τα πιο εκτεταμένα και ποικίλα εύρη προγραμμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ισπανία.

Ένα διεθνές και πολυπολιτισμικό πανεπιστήμιο

Για πάνω από μια δεκαετία, το πανεπιστήμιό μας έχει λάβει συνεχώς περισσότερους εισερχόμενους διεθνείς φοιτητές από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό ίδρυμα. Συνεχίζουμε επίσης να στέλνουμε περισσότερους φοιτητές στο εξωτερικό σε προγράμματα ανταλλαγής Erasmus + από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, περισσότεροι από 2.600 νέοι φοιτητές ανταλλαγής από περισσότερες από 70 χώρες θα ολοκληρώσουν σπουδές στο UGR, χάρη στο ποικίλο φάσμα προγραμμάτων κινητικότητας που προσφέρονται στο ίδρυμά μας. Συλλογικά, το UGR συμμετέχει σε περισσότερες από 800+ διεθνείς διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες ανταλλαγής με ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, περίπου το 10% αυτών που εγγράφονται στα προπτυχιακά μας προγράμματα, το 20% των μεταπτυχιακών φοιτητών μας και το 30% των διδακτορικών υποψηφίων μας είναι διεθνείς φοιτητές. Έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν ισπανικά και άλλες γλώσσες μαζί με τους 10.000 τοπικούς και διεθνείς φοιτητές που εγγράφονται κάθε χρόνο σε μαθήματα που προσφέρονται από το Κέντρο Γλωσσών Σύγχρονης Γλώσσας (CLM), το Ινστιτούτο Κομφούκιου (Κινέζικα) και το Ρωσικό Κέντρο "Russkiy Mir".

Είμαστε ιδρυτικό μέλος του διεθνούς ομίλου Coimbra, μιας ένωσης ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στην πρώτη γραμμή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είμαστε επίσης μέλος ενός τεράστιου φάσματος άλλων κύριων διεθνών δικτύων, όπως η European University Association (EUA), η Iberoamerican University Association for Μεταπτυχιακές Σπουδές (AUIP), η Διεθνής Ένωση Πανεπιστημίων (IAU), η European Association for International Εκπαίδευση (EAIA) και η Ένωση Διεθνών Διαχειριστών Εκπαίδευσης (AIEA).

Τοποθεσίες

 • Granada

  Avenida del Hospicio, S/N C.P. 18010 Granada, Spain, 18010, Granada

  • Granada

   Campus de Cartuja, S/n. Granada, Spain, 18071, Granada

   Ερωτήσεις