Keystone logo
Universidad del Medio Ambiente

Universidad del Medio Ambiente

Universidad del Medio Ambiente

Εισαγωγή

Προώθηση ενός αναγεννητικού, βιώσιμου και ηθικού μέλλοντος, συνοδευτικών παραγόντων αλλαγής, ικανών να προωθήσουν πρωτοβουλίες που μεταμορφώνουν τα κοινωνικο-περιβαλλοντικά συστήματα.

Πώς προκύπτει;

Το όνειρο γεννήθηκε πριν από 10 χρόνια από την ανησυχία μιας ομάδας νεαρών Μεξικανών που αναγνωρίζουν την τεράστια σημασία της δημιουργίας ενός χώρου μάθησης για την αντιμετώπιση των κοινωνικο-περιβαλλοντικών προκλήσεων στη Λατινική Αμερική. Στην πορεία, εκατοντάδες ειδικοί, εκπαιδευτικοί, πράκτορες αλλαγής και επιχειρηματίες έχουν συμμετάσχει στην ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού μοντέλου που μαθαίνει πώς μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε το σύστημά μας. Το UMA έχει γίνει το μοναδικό πανεπιστήμιο που ειδικεύεται στη βιωσιμότητα της χώρας και αποτελεί ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη κοινωνικο-περιβαλλοντικών έργων.

Τι κάνουμε?

Προσφέρουμε μεταπτυχιακά, εργαστήρια, διπλώματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες που εστιάζονται στην αειφορία και την κοινωνικο-περιβαλλοντική αναγέννηση. Η κύρια αξία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σημείο συνάντησης για να επιταχύνουμε τη μάθηση μεταξύ μαθητών, ειδικών και ηγετών βιωσιμότητας. Όταν μας επισκέπτεστε θα έχετε την εμπνευσμένη εμπειρία της σύνδεσης με μια εκπαιδευτική κοινότητα που δραστηριοποιείται στην αλλαγή του κόσμου μας προς το καλύτερο.

Αλλαξε πράκτορα

Κατά την είσοδό τους σε μεταπτυχιακό δίπλωμα UMA, οι μαθητές αναγνωρίζουν τη σημασία της ανάπτυξης ως παράγοντες αλλαγής, εισέρχονται σε μια διαδικασία μετασχηματισμού και προσωπικού εμπλουτισμού που διευκολύνει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και έργων που επιδιώκουν να αλλάξουν τις τρέχουσες πρακτικές της πειθαρχίας τους προς σχέδια βιωσιμότητας.

Στο UMA θεωρούμε ότι η πρώτη αλλαγή που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτή του εαυτού μας.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Πρόθεσή μας είναι να χτίσουμε μια πανεπιστημιούπολη που να δείχνει πώς μια αρχιτεκτονική παρέμβαση γίνεται όχημα ανάπλασης για την κοινότητά της και τη λεκάνη απορροής της.

Οραματιζόμαστε μια πανεπιστημιούπολη βαθιάς αισθητικής ανάλογα με το σκοπό, τη θέση και τη λειτουργία της. Θα ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη ενός πυκνού βρώσιμου δάσους, εντός του οποίου θα βρούμε χώρους εργασίας και μάθησης. Οι εγκαταστάσεις θα είναι μια προστατευτική κουβέρτα για τους κατοίκους της σε οπτικές, ακουστικές, κλιματικές και υφές ιδιότητες, ώστε να προκαλούν προβληματισμό, διάλογο και μάθηση.

Θα υπάρξει ένας ενδιαφέρον συνδυασμός κατάλληλων τεχνολογιών, τόσο αιχμής όσο και παραδοσιακές, για τη διαχείριση των ροών νερού, ενέργειας, τροφίμων, απορριμμάτων και άλλων. Ο χώρος πρέπει να τιμά και να ενθαρρύνει την παρουσία και τη συνύπαρξη στοιχείων πέρα από τον άνθρωπο όπως ο ήλιος, το νερό, η γη, ο άνεμος και η βιοποικιλότητα. Η πανεπιστημιούπολη του UMA θα είναι ένα εμπνευσμένο μέρος που μας επιτρέπει να φανταστούμε ένα αναγεννητικό και ποικιλόμορφο μέλλον.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Στο UMA προσφέρουμε δύο τύπους υποτροφιών:

  Επιδιώκουμε να υποστηρίξουμε άτομα με υψηλές δυνατότητες αλλαγής που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν μεταπτυχιακό, αλλά βρίσκονται σε οικονομική κατάσταση που δεν τους επιτρέπει να πληρώσουν το πλήρες δίδακτρο. Έχουμε περιορισμένο αριθμό υποτροφιών και αυτές διανέμονται σε όσους το χρειάζονται περισσότερο και πληρούν καλύτερα τα κριτήρια που καθορίζονται παρακάτω.

  Μέσα στην αίτηση εισαγωγής θα βρείτε μια ενότητα όπου μπορείτε να κάνετε αίτηση για την υποτροφία που χρειάζεστε (βλ. καρτέλα Διαδικασία εισδοχής), πρέπει να υποδείξετε τον τύπο και το ποσοστό της υποτροφίας που αναζητάτε. Εάν ενδιαφέρεστε για υποτροφία, έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερο ποσοστό εάν υποβάλετε την αίτησή σας στον πρώτο γύρο εγγραφής.

  α) Μερικές υποτροφίες: Υποτροφίες από 10% έως 20% του κόστους του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων πτυχίου.

  β) Ανταλλαγή υποτροφιών: Υποτροφίες από 25% έως 40% του κόστους του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων πτυχίου. Αυτές οι υποτροφίες δίνονται ως αντάλλαγμα χρόνου για την υποστήριξη δραστηριοτήτων του συντονισμού του Master ή της κοινότητας UMA. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές δραστηριότητες υποστήριξης και μπορούν να γίνουν από οπουδήποτε και σε ευέλικτο ωράριο.

  Έκπτωση για πλήρη πληρωμή Master: 15%.

  Ισχύει εάν πληρώσετε για ολόκληρο το μεταπτυχιακό εκ των προτέρων.

  Έκπτωση για προκαταβολή ενός έτους: 10%.

  Ισχύει εάν πληρώσετε ένα ολόκληρο έτος προκαταβολικά.

  Έκπτωση για πρόωρη εξόφληση εξαμήνου: 5%.

  Ισχύει εάν πληρώσετε για ένα πλήρες εξάμηνο εκ των προτέρων.

  Εάν λάβετε υποτροφία, οποιαδήποτε από αυτές τις εκπτώσεις εφαρμόζεται στο καταβλητέο ποσό αφού ληφθεί υπόψη το ποσοστό της υποτροφίας που χορηγείται.

  Εισαγωγές

  Η διαδικασία εισαγωγής αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

  • Κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη της αίτησής σας" σε αυτήν τη σελίδα και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική σας αίτηση. Ακριβώς εκεί μπορείτε να ζητήσετε ένα ποσοστό υποτροφίας εάν το χρειάζεστε.
  • Μόλις ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική σας αίτηση, ο Διευθυντής Πτυχίου θα επικοινωνήσει μαζί σας για μια εικονική συνέντευξη.
  • Στο τέλος της συνέντευξης, θα προγραμματίσουμε ένα διαγνωστικό τεστ με το οποίο αξιολογούμε το ακαδημαϊκό επίπεδο και τον τρόπο μάθησής σας. Αυτό το τεστ έχει κόστος 500 $ πέσος που πρέπει να καλυφθεί πριν το εκτελέσετε.
  • Μετά τη συνέντευξη, θα λάβετε απάντηση στην αίτησή σας. Η Επιστολή Αποδοχής περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή της εγγραφής σας με ηλεκτρονικό έμβασμα και να στείλετε την αντίστοιχη απόδειξη. Εάν ισχύει, θα περιλαμβάνει εάν σας απονεμήθηκε κάποιο ποσοστό της υποτροφίας.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ζητήσουμε τα υπόλοιπα έγγραφα και να ολοκληρώσουμε την εγγραφή σας στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Το πτυχίο Bachelor έχει μηνιαίο κόστος 15.000 $ που καταβάλλεται σε 48 μηνιαίες πληρωμές. Το κόστος εγγραφής είναι 12.000 $ πέσος, το οποίο καταβάλλεται μόνο μία φορά.
  • Το UMA μπορεί να χορηγήσει ένα ποσοστό υποτροφίας σε φοιτητές που το χρειάζονται, ανάλογα με την κοινωνικοοικονομική μελέτη που διεξάγεται. Υποβάλετε την αίτησή σας το συντομότερο δυνατό για πρόσβαση στο ταμείο υποτροφιών.

  Κατάταξη

  Το UMA εξέτασε μία από τις περιπτώσεις Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στο Μεξικό

  • Το Universidad del Medio Ambiente και το UMA High School αναγνωρίστηκαν από την Ashoka ως ένας από τους οργανισμούς που ενσωματώνουν το πνεύμα της καινοτομίας στον εκπαιδευτικό τομέα.

  Win Win Award

  • Καλύτερη περίπτωση Πανεπιστημιακής Κοινωνικής Ευθύνης

  Βραβείο αναγνώρισης Holcim

  • Ομάδα Πανεπιστημιούπολης 2014

  Βραβείο Απαρτίας

  • 2013 Victoria Haro & Federico Llamas

  Ινστιτούτο Ποιότητας Λατινικής Αμερικής

  • 2013 CIAMA

  Quo & Discovery Minds Award

  • 2011 Victoria Haro

  Μαρτυρίες Φοιτητών

  Τοποθεσίες

  • Valle de Bravo

   Camino al Castellano #4 San Mateo Acatitlán, Valle de Bravo, Mexico, 51200, Valle de Bravo

  Ερωτήσεις