Keystone logo
© ULACIT
Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λατινικής Αμερικής, ULACIT, βρίσκεται στη γειτονιά Tournón, San José, Κόστα Ρίκα. και έχει την επίσημη έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ιδιωτικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, CONESUP, από το 1987 (συνεδρίαση αρ. 101-87). Το ULACIT διδάσκει, σε επτά σχολές και δώδεκα σχολές, πενήντα επτά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, καθώς και δεκαεπτά μεταπτυχιακά και δύο διδακτορικά προγράμματα, σε περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες φοιτητές.

Λόγοι για σπουδές στο ULACIT

 • Μεθοδολογία διδασκαλίας : Για το ULACIT, η μάθηση είναι η ικανότητα ενός ατόμου να χρησιμοποιεί τη γνώση σε νέες καταστάσεις (για παράδειγμα, επίλυση προβλημάτων, σχεδιασμός προϊόντων ή διαφωνία απόψεων), με τρόπους παρόμοιους με εκείνους που διαμορφώνονται από ειδικούς σε συγκεκριμένους κλάδους. Οι μαθητές επιδεικνύουν τη μάθησή τους όταν είναι σε θέση να προχωρήσουν πέρα από τη συσσώρευση πληροφοριών και να πραγματοποιήσουν έργα που εκτιμώνται από τις κοινότητες στις οποίες ζουν. Αυτά τα έργα εκτελούνται σε ομάδες εργασίας, χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες διαχείρισης έργων που χρησιμοποιούνται σε περιβάλλοντα εργασίας. Τα μαθήματα διδάσκονται σε αναποδογυρισμένες τάξεις: η θεωρία φαίνεται στο σπίτι, σε εικονικές τάξεις. και εξάσκηση, στην τάξη. Επομένως, ο χρόνος στην τάξη επικεντρώνεται σε ασκήσεις, έργα και συζητήσεις, όχι σε διαλέξεις. Εξοικειωθείτε με το εκπαιδευτικό μας μοντέλο και τη μεθοδολογία διδασκαλίας βάσει έργου.
 • Δίγλωσσο Πανεπιστήμιο : Οι μαθητές γυμνασίου του ULACIT ξεκινούν μελετώντας τετρακόσιες πενήντα ώρες διδασκαλίας αποκλειστικά αφιερωμένες στην εκμάθηση αγγλικών, σε πέντε εντατικά μαθήματα έξι ωρών την εβδομάδα. Οι μαθητές που μιλούν ήδη αγγλικά επικυρώνουν τα μαθήματα κάνοντας ένα τυποποιημένο τεστ, στην αρχή της σταδιοδρομίας τους. Τα μαθήματα διδάσκονται από πιστοποιημένους ειδικούς στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, οι οποίοι εργάζονται με πλήρη απασχόληση για το ίδρυμα και έχουν χρόνο να συμβουλεύουν τους μαθητές τους εκτός τάξης. Τα μαθήματα κάνουν εντατική χρήση των εκπαιδευτικών τεχνολογιών μέσω του Διαδικτύου. Στη συνέχεια, τα μαθήματα καριέρας ενσωματώνουν την υποχρεωτική ανάγνωση της βιβλιογραφίας πλήρως στα αγγλικά.
 • Διεθνοποίηση : Τα διεθνή προγράμματα της ULACIT παρέχουν στους φοιτητές μας πολλαπλές ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό και για επαφή με άλλους πολιτισμούς και γλώσσες, μέσω συμμαχιών και συμφωνιών που έχουν συναφθεί με πανεπιστήμια και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Οι φοιτητές μας μπορούν να πραγματοποιήσουν ακαδημαϊκές ανταλλαγές, διπλά πτυχία, διεθνείς επαγγελματικές πρακτικές και προγράμματα Σπουδών και Ταξιδιών. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό ως μέρος του προγράμματος ακαδημαϊκών ανταλλαγών μας μπορούν να επιλέξουν από πολλά πανεπιστήμια στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Μπορούν επίσης να συνεχίσουν το πτυχίο τους μέσω του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, καθώς το ULACIT είναι η Παγκόσμια Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στην Κεντρική Αμερική.
 • Υπηρεσίες Φοιτητών : Το ULACIT προσφέρει ένα ευρύ φάσμα φοιτητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών, ακαδημαϊκών, ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών απασχόλησης. Υπηρεσίες ντουλαπιών, στάθμευσης, τροφίμων και τεχνολογίας. υπηρεσίες εντοπισμού χαμένων και ευρισκομένων. επαγγελματικές περιηγήσεις και επαγγελματικές πρακτικές· πρόσβαση σε μαθήματα κατάρτισης κατ' απαίτηση στο LinkedIn Learning. ένα εικονικό ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο για φοιτητές. και αθλητικών ομάδων. Διαθέτει δεκατέσσερις φοιτητικές οργανώσεις και μια Φοιτητική Κυβέρνηση. και διοργανώνει εκπαιδευτικά συνέδρια, εργαστήρια απασχολησιμότητας και ειδικές δραστηριότητες όπως τουρνουά και ακαδημαϊκούς διαγωνισμούς. Επιπλέον, έχει το δικό της κανάλι web που ονομάζεται Moxie, στο Delfino.cr. και είναι φιλικό προς τα κατοικίδια.
 • Μαθητικό περιβάλλον : Στο ULACIT ενθαρρύνεται η θετική κοινωνική συνύπαρξη και οι διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς και η δημιουργία δικτύων επαφής, πάντα μέσα σε μια σφαίρα σεβασμού και εκτίμησης της πολιτιστικής, πολιτικής, ιδεολογικής, θρησκευτικής, εθνικής και ταυτότητας διαφορετικότητας των μαθητών. , μεταξύ άλλων. Το ULACIT ανακηρύχθηκε «χώρος απαλλαγμένος από διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου» από το 2012 και διαθέτει ουδέτερες υπηρεσίες υγείας, καθώς και πρωτόκολλα δράσης κατά της κάθε είδους παρενόχλησης.
 • Διαδικτυακή εκπαίδευση : Το ULACIT είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην Κόστα Ρίκα που χρησιμοποιεί την διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα Blackboard Ultra, μέσω της οποίας διδάσκει όλα τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο με την πιο αποτελεσματική μέθοδο διδασκαλίας: την αναποδογυρισμένη τάξη. Χάρη σε αυτήν την πλατφόρμα, το ULACIT είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στη χώρα που διαθέτει εικονικές αίθουσες διδασκαλίας σε όλες τις ειδικότητες. Από οποιονδήποτε υπολογιστή, ο μαθητής μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολύτιμους εκπαιδευτικούς πόρους, όπως τη βιβλιογραφία του μαθήματος, podcast, βίντεο, εικόνες, προσομοιωτές και άλλο διδακτικό υλικό. καθώς και να επικοινωνείτε ταυτόχρονα και ασύγχρονα με τον δάσκαλό σας, τους συμμαθητές και τους καλεσμένους σας, μέσω βιντεοδιασκέψεων στο Collaborate. Ή, παρακολουθήστε τους βαθμούς σας.
 • Υποτροφίες : Το ULACIT δεσμεύεται να επιλέγει φοιτητές με πολλά υποσχόμενο ακαδημαϊκό προφίλ, με ηγετικά χαρακτηριστικά, αφοσίωση στην υπηρεσία και εξαιρετικά ταλέντα, με στόχο να τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν την καριέρα τους με μερική ή πλήρη υποτροφία.
 • Γενικές Σπουδές : Η παγκοσμιοποίηση αμφισβητεί την έννοια της εξειδίκευσης. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ευέλικτοι και να διαθέτουν προηγμένες δεξιότητες σκέψης, επικοινωνίας και δια βίου μάθησης. Υπάρχει ζήτηση για την εκτέλεση εξειδικευμένων εργασιών, όχι για εξειδικευμένους ανθρώπους. Τα άτομα πρέπει να εργάζονται σε διεπιστημονικές ομάδες και σε διάφορους κλάδους. Η διεπιστημονική εκπαίδευση που συνεπάγεται το General Studies στο ULACIT προσφέρει στα άτομα πολλαπλούς φακούς από τους οποίους μπορούν να αναλύσουν σύνθετα προβλήματα και ένα πιο εκτεταμένο ρεπερτόριο γνωστικών εργαλείων για να καταλήξουν σε καλύτερες λύσεις. Τους παρέχει επίσης την ευκαιρία να συσχετίσουν, να μοιραστούν και να ξαναχτίσουν τη γνώση, καθώς τα όρια μεταξύ των κλάδων θολώνουν και μια πιο ολιστική κατανόηση της ανθρώπινης εμπειρίας αρχίζει να αναδύεται.
 • Διαπίστευση : Στην ULACIT δεσμευόμαστε για την ποιότητα των προγραμμάτων μας. Γι' αυτό είμαστε ιδρυτικά μέλη του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (SINAES) από το 1998. Έχουμε έντεκα διαπιστευμένες σταδιοδρομίες και βρισκόμαστε στη διαδικασία διαπίστευσης όλων των προγραμμάτων μας.
 • Διαδρομή: Το ULACIT ήταν το τέταρτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην Κόστα Ρίκα (1987). Ωστόσο, έχει μακρά ιστορία, αφού γεννήθηκε από τις σχολές Castro Carazo, που ιδρύθηκαν το 1936 από τον καθηγητή Miguel Ángel Castro Carazo, πριν την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα.
 • Prestige : Για δώδεκα συναπτά έτη (2011-2023), το ULACIT έχει καταχωρηθεί ως το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με την QS Latin America University Rankings του Λονδίνου. Επιπλέον, ονομάστηκε το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κεντρική Αμερική, το πανεπιστήμιο της Κόστα Ρίκα που προτιμάται από τους εργοδότες, καθώς και το πανεπιστήμιο με το υψηλότερο ποσοστό της σχολής του με διδακτορικούς τίτλους.

Τοποθεσίες

 • San José

  Barrio Tournón, 10802, San José

Ερωτήσεις