Keystone logo
Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Εισαγωγή

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Università Cattolica αισθάνονται τυχεροί που αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Ευρώπη. Χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή δέσμευση για την παροχή αποκλειστικών υπηρεσιών στους φοιτητές και την αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή του ποιότητα.

Σπουδές στο Cattolica σημαίνει σπουδές σε διεθνές πλαίσιο, με περισσότερες από 160 διαφορετικές εθνικότητες στις τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις μας, αλλά στην καρδιά τους Ιταλούς.

Αυτό που πραγματικά διακρίνει το πανεπιστήμιό μας είναι η ποικιλομορφία της πανεπιστημιούπολης και οι ατελείωτες δυνατότητες, διευκολύνοντας τη δικτύωση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας με βάση την τοποθεσία των πέντε πανεπιστημιουπόλεων μας στο Μιλάνο, την Μπρέσια, την Πιατσέντσα, την Κρεμόνα και τη Ρώμη.

Το Μιλάνο είναι η ψηφιακή πρωτεύουσα εκκίνησης όπου είναι εγγυημένη μια πραγματική φοιτητική εμπειρία στην πόλη. Η Μπρέσια είναι ο κόμβος καινοτομίας του πανεπιστημίου, χάρη στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του που διδάσκουν τις πιο σύγχρονες τάσεις και επαγγελματικές εισροές. η πανεπιστημιούπολη Piacenza είναι βυθισμένη στην Κοιλάδα των Τροφίμων, απολαμβάνοντας εξαιρετικά ισχυρούς δεσμούς με εταιρείες στον αγροδιατροφικό τομέα. η ολοκαίνουργια πανεπιστημιούπολη της Κρεμόνας είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο μοναστήρι του 16ου αιώνα που βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία για μελέτες αγροτοβιομηχανίας με εργαστήρια στην πανεπιστημιούπολη και απλούς αγρούς σε κοντινή απόσταση.

Η Ρώμη, η Αιώνια πόλη, διαθέτει την αναγνωρισμένη Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής, με 43 μέλη ΔΕΠ που περιλαμβάνονται στους Κορυφαίους Ιταλούς Επιστήμονες.

Το Università Cattolica εργάζεται συνεχώς για την ανάπτυξη νέων και αναδυόμενων προγραμμάτων: θα είστε βέβαιοι ότι θα επιλέξετε ένα πρόγραμμα και ένα περιβάλλον μάθησης που είναι το καλύτερο για εσάς και που θα ενισχύσει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων σας για να σας προσφέρει ένα λαμπρότερο μέλλον!

1. Το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ευρώπη
Ιστορικό Πανεπιστήμιο με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη για τον αριθμό των εγγεγραμμένων φοιτητών. Το πανεπιστήμιο χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή δέσμευση για την παροχή αποκλειστικών υπηρεσιών σε διεθνείς φοιτητές (άτυπο σε εθνικό πλαίσιο!).
Ένα πλήρες φάσμα εγκαταστάσεων και υπηρεσιών στην πανεπιστημιούπολη διασφαλίζει ότι κάθε διεθνής φοιτητής έχει πρόσβαση σε όλη την υποστήριξη, τις πληροφορίες και την καθοδήγηση που αναζητούν οι διεθνείς φοιτητές. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ειδικό διεθνές φοιτητικό κέντρο, μια υπηρεσία στέγασης, κέντρο υγείας, αθλητικές εγκαταστάσεις και διεθνείς φοιτητικές ενώσεις.

2. Διεθνώς αναγνωρισμένη ποιοτική διδασκαλία
Πολυεπιστημονικό πανεπιστήμιο με 12 διαφορετικές Σχολές, 40+ προγράμματα που διδάσκονται αγγλικά σε όλα τα επίπεδα σπουδών σε πολλά διαφορετικά πεδία σπουδών. 16 από τους ακαδημαϊκούς μας κλάδους περιλαμβάνονται στους 300 κορυφαίους, QS Global Rankings ανά Θέμα (2022).

3. Εξαιρετικά ισχυροί δεσμοί με τον κλάδο
Έκθεση και συνδέσεις με σχετικούς εργοδότες υψηλού κύρους: βιομηχανικοί δεσμοί με τις πιο γνωστές εταιρείες παγκοσμίως, που επιτρέπουν ευκαιρίες δικτύωσης και πρακτικής άσκησης. Με ένα εξαιρετικό ποσοστό τοποθέτησης πτυχιούχων μετά τις σπουδές, κατατάσσουμε την πρώτη θέση στη χώρα για τις συνδέσεις εργοδότη-φοιτητή, QS Graduate Employability Rankings (2022).

4. Αληθινή διεθνής εμπειρία, αλλά με ιταλική καρδιά

Οι μαθητές βυθίζονται σε μια γνήσια ιταλική εμπειρία και σε ένα διεθνές πλαίσιο στην τάξη (εκπροσωπούνται περισσότερες από 165 εθνικότητες!).
Οι πανεπιστημιουπόλεις βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία για να διασφαλίζουν την εκμάθηση των πιο ενημερωμένων τάσεων και επαγγελματικών εισροών στο αντικείμενο σπουδών που επιλέξατε με ευκολότερη πρόσβαση σε εταιρείες για πρακτική άσκηση και επιτόπιες επισκέψεις.
Οι 5 πανεπιστημιουπόλεις μας βρίσκονται σε καταπληκτικούς προορισμούς όπως το Μιλάνο, η Ρώμη, η Μπρέσια, η Κρεμόνα και η Πιατσέντσα.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Εισαγωγές

  Γενικές απαιτήσεις εισόδου

  Οι απαιτήσεις εισόδου βασίζονται στις πιο πρόσφατες οδηγίες εισαγωγής που δημοσιεύονται από το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας και ισχύουν για όλους τους φοιτητές με ξένα προσόντα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, τόσο για τίτλους σπουδών που απονέμονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) όσο και σε χώρες εκτός ΕΕ.

  1. Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίου γυμνασίου.
  2. Η είσοδος σε προγράμματα δεύτερου κύκλου είναι δυνατή εάν το προπτυχιακό πτυχίο παρουσιάζει όλα τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
   • Είναι επίσημος τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου του αντίστοιχου ξένου συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,
   • Είναι τίτλος σπουδών που εκδίδεται από ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι τακτικά διαπιστευμένο ή αναγνωρισμένο στη χώρα απονομής. Εάν έχετε σπουδάσει σε τρίτη χώρα, το ίδρυμα στο οποίο βρίσκονται οι σπουδές σας πρέπει να είναι διαπιστευμένο ή αναγνωρισμένο στη χώρα όπου δραστηριοποιείται,
   • Είναι ένα προσόν που επιτρέπει την είσοδο σε ένα συγκρίσιμο πρόγραμμα δεύτερου κύκλου στο αντίστοιχο ξένο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  3. Είναι ένα προσόν που παρουσιάζει αντίστοιχα στοιχεία με τα ιταλικά προσόντα που απαιτούνται για την είσοδο σε ένα Laurea Magistrale, όπως η ακαδημαϊκή φύση, τα ερευνητικά στοιχεία, η διάρκεια του προγράμματος και το σύνολο των ECTS (ελάχ. τρία έτη και 180 ECTS), συνολικά έτη εκπαίδευσης (συνήθως απαιτούνται 15 έτη).
  4. Το πτυχίο πρέπει να αποκτηθεί πριν από τις 31 Ιουλίου 2022.

  Η καταλληλότητα του ακαδημαϊκού πτυχίου για εισαγωγή στο Laurea Magistrale καθορίζεται από το πανεπιστήμιο που λαμβάνει την αίτηση. Κάθε πανεπιστήμιο θέτει τα κριτήρια και τους κανονισμούς του (συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων εγγράφων) για την εισαγωγή και την εγγραφή σε πρόγραμμα σπουδών.

  Η εισαγωγή βασίζεται στην αξιολόγηση των ακαδημαϊκών εγγράφων που υποβάλλονται με την αίτηση, ενώ η εγγραφή εξαρτάται από τον έλεγχο της εγκυρότητας του τίτλου που αποκτήθηκε.

  Απαιτήσεις επάρκειας αγγλικής γλώσσας

  Αναγνωρισμένα πιστοποιητικάΔιαχειριστής δοκιμήςΑπαιτείται ελάχιστη βαθμολογία
  Ακαδημαϊκό IELTSCambridge English Language Assessment6.0
  TOEFL iBTETS (Κωδικός Università Cattolica: 2605)84
  Cambridge English: First, Advanced, ProficiencyCambridge English Language Assessment173
  Cambridge English: Business Vantage, BusinessCambridge English Language Assessment173

  Τοποθεσίες

  • Milan

   Via Giosuè Carducci,28, 20123, Milan

   • Cremona

    Via Milano, 24, 26100, Cremona

    • Piacenza

     Via Emilia Parmense,84, 29122, Piacenza

     • Brescia

      Via Trieste,17, 25121, Brescia

      Ερωτήσεις