Keystone logo
Università degli Studi di Udine

Università degli Studi di Udine

Università degli Studi di Udine

Εισαγωγή

Το UNIUD είναι ένα νέο δυναμικό πανεπιστήμιο, του οποίου η αποστολή είναι να προωθήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταδίδοντας γνώσεις και δημιουργώντας νέες ιδέες στην αιχμή της κοινωνίας. Το κλειδί για την επιτυχία της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι η ποιότητα και ο ενθουσιασμός όλων των συνιστωσών του

Το Πανεπιστήμιο έχει επί του παρόντος τα ακόλουθα προγράμματα σπουδών: Γεωργία, Οικονομία, Μηχανική, Δίκαιο, Σύγχρονες Γλώσσες, Επικοινωνία και Κατάρτιση, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ιατρική και Χειρουργική και Μαθηματικά, Επιστήμη Υπολογιστών και Πολυμέσα.

Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού με πανεπιστήμια εντός της ΕΕ και επί του παρόντος συνεργάζεται στενά με πολλά πανεπιστήμια από την Ανατολική Ευρώπη και άλλες χώρες εκτός ΕΕ. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο σημερινός αριθμός φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στο Πανεπιστήμιο είναι περίπου. 17.000.

Γεωγραφικά τοποθετημένο στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πανεπιστήμιο του Ούντινε διαδραματίζει ενεργό ρόλο σε ένα στενό δίκτυο σχέσεων, δεσμευμένο να μοιράζεται τις γνώσεις και τις ιδέες του. Από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο Udine έχει ακολουθήσει την πολιτική της διεθνοποίησης, με στόχο την προετοιμασία των φοιτητών και τη δημιουργία σχέσεων και συνεργασιών με πανεπιστήμια και ιδρύματα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο Udine συνεργάζεται όχι μόνο εντός της Ευρώπης αλλά και σε όλο τον κόσμο και έχει μακροχρόνιες σχέσεις με την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ινδία και την Κίνα.

Γιατί UNIUD

Το UNIUD είναι ένα νέο δυναμικό πανεπιστήμιο, του οποίου η αποστολή, από την ίδρυσή του το 1978, ήταν να προωθήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταδίδοντας γνώσεις και δημιουργώντας νέες ιδέες στην αιχμή της κοινωνίας. Το κλειδί της επιτυχίας της τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο είναι η ποιότητα και ο ενθουσιασμός όλων των συνιστωσών του.

Εκτιμούμε την αξία

Κάθε χρόνο οι καλύτεροι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου απονέμονται επιχορηγήσεις που περιλαμβάνουν μειώσεις διδάκτρων για εγγραφή σε μαθήματα μεταπτυχιακού τίτλου και διευκόλυνση σε προγράμματα τοποθέτησης εργασίας.

Είμαστε προσεκτικοί

Το UNIUD προσφέρει διάφορες υπηρεσίες για να εξασφαλίσει την ευημερία των φοιτητών του, έτσι ώστε να βοηθήσει εκείνους που έχουν προβλήματα προσαρμογής στην πανεπιστημιακή ζωή ή εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν δωρεάν εργαστήρια για τη διαχείριση του άγχους, μεθόδους μελέτης, αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας, προσοχή, διαλογισμό, επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων ("Agiatamente Project").

Σας φροντίζουμε

Η προσοχή που δίνουμε στους μαθητές είναι μια πραγματική προστιθέμενη αξία: κάθε μάθημα έχει έναν δάσκαλο που μπορεί να βοηθήσει και να φροντίσει τους μαθητές.

Σκεφτόμαστε για σένα

Χάρη στην ποιότητα των μαθημάτων μας και τη σύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες της περιοχής, οι απόφοιτοι του UNIUD θα μπορούσαν εύκολα να βρουν εργασία (77,5% των αποφοίτων ένα χρόνο μετά το πτυχίο). Επιπλέον, η Υπηρεσία Κέντρου Καριέρας διοργανώνει εκθέσεις εργασίας και συμβουλεύει τους αποφοίτους για ευκαιρίες εργασίας.

119239_pexels-photo-1438084.jpeg

Μάθηση στην καρδιά της Ευρώπης

Το Πανεπιστήμιο Udine, που βρίσκεται στο Udine, μια πόλη στην περιοχή Friuli Venezia Giulia, βορειοανατολική Ιταλία, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και είναι ένας τόπος συνάντησης διαφορετικών κόσμων και πολιτισμών. Το UNIUD και το Udine έχουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα φιλική προς τους μαθητές και είναι εύκολα προσβάσιμα από πολλά σημεία ενδιαφέροντος στην Ιταλία, την Ευρώπη και όχι μόνο. Λίγα χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται η Ακουιλιά, μια παλιά ρωμαϊκή πόλη που ιδρύθηκε το 181 π.Χ., με πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, όπου φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο συνεχίζουν να σκάβουν. Το Cividale del Friuli είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ιστότοπους του Longobard στον κόσμο και το San Daniele del Friuli είναι γνωστό για το ποιοτικό ζαμπόν. Το Palmanova είναι ένα στολίδι σε σχήμα αστεριού και υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κάστρα στους λόφους Friuli.

Ζώνες διαβίωσης

Στην καρδιά της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας, θα βρείτε υπέροχα καταλύματα, εγκαταστάσεις, υποστήριξη σπουδαστών και κοινωνική ζωή. Οι πανεπιστημιουπόλεις είναι ευρύχωρες, με άφθονο κήπο και καταπράσινο περιβάλλον.

Οι βιβλιοθήκες είναι καλά εξοπλισμένες, ώστε να μπορείτε να καθίσετε και να μελετήσετε ήσυχα. Υπάρχει διαμονή σε φοιτητικές αίθουσες διαμονής, ή αν προτιμάτε μπορείτε να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα στην πόλη. Μπορείτε να κοινωνικοποιήσετε με συναδέλφους μαθητές στις καφετιέρες ή στις καντίνες.

Εργαστήρια, Εκπαιδευτικοί και Μαθήματα Ηλεκτρονικής Μάθησης

Στο UNIUD θα βρείτε ένα προσωπικό αφοσιωμένων, έμπειρων και εμπνευσμένων εκπαιδευτικών που θα σας προκαλέσουν για να πετύχετε τα καλύτερα. Θα συνεργαστείτε με ενθουσιώδεις ερευνητές και καθηγητές σε διαλέξεις, σεμινάρια και σεμινάρια και θα βρείτε επίσης χρόνο για ανεξάρτητη μελέτη. Σε όλους τους μαθητές εκχωρείται ένας προσωπικός δάσκαλος, ο οποίος θα τους βοηθήσει να λύσουν τυχόν προβλήματα που συναντούν. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εργαστηρίων για εσάς: υπερσύγχρονα επιστημονικά εργαστήρια, εργαστήρια γλωσσών και τα δωμάτιά του.

Όλα τα μαθήματα θα μπορούσαν να παρακολουθηθούν στην τάξη ή μέσω της ηλεκτρονικής μάθησης, σύμφωνα με τις ανάγκες του μαθητή. Αυτό ενθαρρύνει την εκμάθηση πολλαπλών πολυμέσων και βελτιώνει την επίτευξη των διδακτικών στόχων.

Γενικές πληροφορίες

Οι αλλοδαποί φοιτητές εκτός ΕΕ πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους για προεγγραφή στην ιταλική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα διαμονής τους. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας προ-εγγραφής, θα εκδοθεί θεώρηση για σκοπούς σπουδών για την είσοδο στην Ιταλία. Οι απαιτήσεις πρόσβασης στα μαθήματα πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου είναι υποχρεωτικές για όλους τους φοιτητές με προσόντα αλλοδαπού, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, ανεξάρτητα από το εάν κυκλοφορεί από χώρα της ΕΕ ή εκτός ΕΕ.

Ασφάλεια υγείας

Οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να ζητήσουν την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας (TEAM) στη χώρα καταγωγής τους. Οι πολίτες εκτός ΕΕ πρέπει να συνάπτουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας για να καλύψουν ολόκληρη τη διαμονή τους στην Ιταλία.

Στέγαση

Πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τη στέγαση διατίθενται στον ακόλουθο ιστότοπο: www.uniud.it/en/uniud-international και στην ακόλουθη ομάδα Facebook: Cerco & Offro Casa- Università degli Studi di Udine .

Πανεπιστημιούπολη και εγκαταστάσεις

Το Πανεπιστήμιο του Ούντινε βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ούντινε και διαθέτει 3 πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Φριούλι Βενετία Τζιούλια (Γκορίτσια, Πορδενόνε και Gemona del Friuli).

Κάθε πανεπιστημιούπολη έχει τις δικές της βιβλιοθήκες, εργαστήρια, υπολογιστικές εγκαταστάσεις και καντίνες.

Υπηρεσίες υποστήριξης για μαθητές

Στο Uniud θα μπορούσατε να βρείτε κάθε υποστήριξη που χρειάζεστε. Υπάρχουν IT, γλώσσες, υπηρεσίες διδασκαλίας και ούτω καθεξής. Θα μπορούσατε επίσης να βρείτε ενώσεις μαθητών, να λάβετε εκπτώσεις σε συμφωνημένα καταστήματα ή μέσα μαζικής μεταφοράς και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία κοινής χρήσης ποδηλάτων πόλης.

Τοποθεσίες

 • Udine

  via Palladio 8, 33100, Udine

 • Pordenone

  Via Prasecco 3/a, 33170, Pordenone

  • Gorizia

   Via Diaz, 5, 34170, Gorizia

   • Gemona del Friuli

    p.le D. Simonetti, 2, 33013, Gemona del Friuli

    Ερωτήσεις