Keystone logo
© CODE
Universität Hamburg

Universität Hamburg

Universität Hamburg

Εισαγωγή

Το University Universität Hamburg είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα έρευνας και εκπαίδευσης στη βόρεια Γερμανία. Ως ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, προσφέρουμε ποικίλα προγράμματα σπουδών και εξαιρετικές ευκαιρίες έρευνας. Το Πανεπιστήμιο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολυάριθμα διεπιστημονικά έργα σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών κορυφαίων περιφερειακών, εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας. Το Sustainable Science and Scholarship Universität Hamburg έχει δεσμευτεί για τη βιωσιμότητα.

Όλες οι σχολές μας έχουν κάνει μεγάλα βήματα προς τη βιωσιμότητα τόσο στην έρευνα όσο και στη διδασκαλία.

Εξαιρετική έρευνα

Ως μέρος της Στρατηγικής Αριστείας των Ομοσπονδιακών και Πολιτειακών Κυβερνήσεων, Universität Hamburg έχουν χορηγηθεί ομάδες αριστείας για 4 βασικούς ερευνητικούς τομείς: Προηγμένη Απεικόνιση της Ύλης (φωτόνια και νανοεπιστήμες), Κλίμα, Κλιματική Αλλαγή και Κοινωνία (CLICCS) (έρευνα για το κλίμα ), Κατανοώντας τα γραπτά τεχνουργήματα (έρευνα χειρογράφων) και το Κβαντικό Σύμπαν (μαθηματικά, σωματιδιακή φυσική, αστροφυσική και κοσμολογία).

Ένας εξίσου σημαντικός βασικός ερευνητικός τομέας είναι η Έρευνα Λοιμώξεων, στην οποία οι ερευνητές διερευνούν τη δομή, τη δυναμική και τους μηχανισμούς των διαδικασιών μόλυνσης για να προωθήσουν την ανάπτυξη νέων μεθόδων θεραπείας και θεραπειών.

Εξαιρετικό Πανεπιστήμιο

Επιπλέον, μαζί με 10 πανεπιστήμια και 1 πανεπιστημιακή συμμαχία, Universität Hamburg ονομάστηκε Πανεπιστήμιο Αριστείας και θεωρήθηκε «εμβληματικό πανεπιστήμιο».

Εξαιρετική ποικιλία: προγράμματα 180 μοιρών

Universität Hamburg προσφέρει περισσότερα από 180 προγράμματα σπουδών στις οκτώ σχολές του:

Universität Hamburg φιλοξενεί επίσης πολλά μουσεία και συλλογές, όπως το Herbarium Hamburgense, το Γεωλογικό-Παλαιοντολογικό Μουσείο, τον Κήπο Loki Schmidt και το Αστεροσκοπείο του Αμβούργου.

Ιστορία

Universität Hamburg ιδρύθηκε το 1919 από ντόπιους πολίτες. Σημαντικές ιδρυτικές προσωπικότητες περιλαμβάνουν τον γερουσιαστή Werner von Melle και τον έμπορο Edmund Siemers. Οι νικητές του βραβείου Νόμπελ όπως οι φυσικοί Otto Stern, Wolfgang Pauli και Isidor Rabi δίδαξαν και έκαναν έρευνα στο Πανεπιστήμιο. Πολλοί άλλοι διακεκριμένοι μελετητές, όπως ο Ernst Cassirer, ο Erwin Panofsky, η Aby Warburg, ο William Stern, η Agathe Lasch, η Magdalene Schoch, ο Emil Artin, ο Ralf Dahrendorf και ο Carl Friedrich von Weizsäcker, εργάστηκαν επίσης εδώ.

Στατιστική

Αριθμός μαθητών

 • 42.819 εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Χειμερινό Εξάμηνο 2022/2023 (συμπεριλαμβανομένων διδακτόρων και φοιτητών σε ακαδημαϊκή άδεια)
  • περίπου 24.365 ή 57% είναι γυναίκες
  • περίπου 5.998 ή 14% είναι διεθνείς φοιτητές
  • συμπεριλαμβανομένου φοιτητές σε ακαδημαϊκή άδεια: 352
  • 5.898 εγγεγραμμένοι υποψήφιοι διδάκτορες στο Χειμερινό Εξάμηνο 2022/2023

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Το Universität Hamburg αποτελείται από πολλά τμήματα σε όλη την πόλη. Η πανεπιστημιούπολη, που βρίσκεται μεταξύ των συνοικιών Grindel και Rotherbaum, έχει ιδιαίτερη σημασία. Λόγω του μεγάλου αριθμού κτιρίων, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το δρόμο σας, ειδικά αν είστε νεοφερμένοι. για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χαθείτε στο δρόμο προς την τάξη, ανατρέξτε στη συλλογή πληροφοριών και συμβουλές σχετικά με την πανεπιστημιούπολη, συμπεριλαμβανομένου του Campus Navigator.

  Τι ορίζει το Universität Hamburg;

  Η πανεπιστημιακή ζωή δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από τις σπουδές. Η φοιτητική ζωή είναι επίσης για να συναντάς ανθρώπους και να διασκεδάζεις . Η πανεπιστημιούπολη μας είναι το τέλειο μέρος για ωρίμανση και ανάπτυξη.

  Η ζωή στην πανεπιστημιούπολη βαδίζει στο ρυθμό του τυμπάνου της. Θα βρίσκετε πάντα χρόνο ανάμεσα στα μαθήματα για να περάσετε από την αγαπημένη σας τραπεζαρία ή καφέ. Μπορείτε να αφεθείτε στα μουσικά σας ενδιαφέροντα στη χορωδία και την ορχήστρα του Πανεπιστημίου. Μαθητικές θεατρικές ομάδες και πάνω από 100 διαφορετικές αθλητικές ομάδες είναι πάντα πρόθυμοι να καλωσορίσουν νέα μέλη.

  Ο πολιτικός ακτιβισμός και η κοινωνική δέσμευση αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος της φοιτητικής ζωής. Υπάρχουν πολλές φοιτητικές ομάδες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε εάν θέλετε να εμπλακείτε στη φοιτητική πολιτική ή να υποστηρίξετε έναν καλό σκοπό.

  Η Πανεπιστημιούπολη του Universität Hamburg φιλοξενεί μια ζωντανή κοινότητα με πολύ διαφορετικές απόψεις, πολιτιστικά υπόβαθρα και ενδιαφέροντα — αξίζει να συναναστρέφεστε!

  Απολαύστε τη ζωή στην πανεπιστημιούπολη στο Universität Hamburg!

   Εισαγωγές

   Έγγραφα εφαρμογής

   Κατά την υποβολή αίτησης για πτυχίο ή κρατικό πρόγραμμα εξετάσεων, δεν χρειάζεται να υποβληθούν έγγραφα σε έντυπη μορφή στο Universität Hamburg. Τα έντυπα έγγραφα που αποστέλλονται στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης θα απορριφθούν. Εάν η αίτησή σας απαιτεί έλεγχο των εγγράφων, θα σας ζητηθεί να τα ανεβάσετε στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης. Εάν μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας χωρίς μεταφόρτωση, η αίτησή σας δεν απαιτεί έγγραφα!

   Απαιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές

   • Επιλεξιμότητα εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
   • Γνώση ξένης γλώσσας
   • Πρόσθετες απαιτήσεις εισδοχής για συγκεκριμένο πρόγραμμα

   Απαιτήσεις Βίζας

   Για να εισέλθετε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, χρειάζεστε συνήθως βίζα εισόδου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει έγκαιρα αίτηση για αυτήν τη βίζα στη γερμανική διπλωματική αποστολή στη χώρα σας.

   Οι υπήκοοι της ΕΕ και οι υπήκοοι ορισμένων χωρών δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη Γερμανία (π.χ. Αυστραλία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Καναδάς, Λιχτενστάιν, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένες Πολιτείες).

   • Δείτε τη λίστα των χωρών για τις οποίες υπάρχει / δεν απαιτείται βίζα στην πολύγλωσση ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτή η σελίδα περιέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την αίτηση για βίζα.
   • Για ειδικές πληροφορίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της αρμόδιας για εσάς διπλωματικής αποστολής .
   • Σημειώστε ότι η βίζα Σένγκεν διάρκειας 3 μηνών (τουριστική βίζα, βίζα επισκέπτη, επιχειρηματική βίζα, βίζα για παρακολούθηση μαθημάτων γλώσσας χωρίς την πρόθεση να συνεχίσει τις πανεπιστημιακές σπουδές) δεν μπορεί να μετατραπεί σε άδεια διαμονής για σκοπούς πανεπιστημιακών σπουδών στη Γερμανία. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να φύγετε από τη Γερμανία και να εισέλθετε ξανά με ειδική φοιτητική βίζα που εκδίδεται από την αρμόδια διπλωματική αποστολή.

   Πληροφορίες βίζας για διεθνείς αιτούντες

   Το Universität Hamburg συνιστά να υποβάλετε αίτηση για βίζα αίτησης πανεπιστημίου αμέσως αφού λάβετε την επιβεβαίωση της ιδιότητας του αιτούντος. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εισέλθετε στη Γερμανία εγκαίρως για την έναρξη των σπουδών σας.

   Τι βίζα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι υποψήφιοι πανεπιστημίου για να εισέλθουν στη Γερμανία;

   Ως αιτών, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση είτε για βίζα αίτησης πανεπιστημίου είτε για φοιτητική βίζα για να εισέλθετε στη Γερμανία. Για να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα, θα χρειαστεί να προσκομίσετε απόδειξη ότι σας έχει προσφερθεί θέση στο πανεπιστήμιο (δηλαδή, η επιστολή αποδοχής σας). Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για βίζα για αίτηση πανεπιστημίου εάν έχετε κάνει αίτηση στο Universität Hamburg και έχετε λάβει επιβεβαίωση της αίτησής σας.

   Πληροφορίες Visa για Διεθνείς Ανταλλαγές και Επισκέπτες Φοιτητές

   Κατά κανόνα, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα εισόδου στη Γερμανία αμέσως μόλις λάβετε γραπτή επιβεβαίωση των σπουδών σας από το Universität Hamburg (πρόσκληση, επιστολή επιβεβαίωσης).

   Σημαντικό: Εάν είναι δυνατόν, υποβάλετε αίτηση για βίζα για ολόκληρη την προβλεπόμενη διάρκεια της παραμονής σας στη Γερμανία. Αυτό είναι δυνατό εάν επιθυμείτε να μείνετε στη Γερμανία για 12 μήνες το πολύ. Στη συνέχεια, η βίζα σας θα ισχύει για ολόκληρη τη διαμονή σας και μπορείτε να αποφύγετε να πληρώσετε για άδεια παραμονής στο Αμβούργο.

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Το Universität Hamburg χορηγεί υποτροφίες για την προώθηση της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης, ειδικά για φοιτητές, διδακτορικούς ερευνητές και μεταδιδακτορικούς ερευνητές. Το Κεντρικό Γραφείο Υποτροφιών συμβουλεύει τους παρόχους υποτροφιών σχετικά με τις διαδικασίες απονομής σύμφωνα με την οδηγία του Πανεπιστημίου και παρέχει διοικητική υποστήριξη.

   Κατάταξη

   Universität Hamburg ανάμεσα στα 10 κορυφαία γερμανικά πανεπιστήμια

   • Στο εικοστό τεύχος της QS World University Rankings 2024, το Universität Hamburg κατέλαβε την 10η θέση σε εθνικό επίπεδο και 205 διεθνώς. Η αξιολόγηση κάλυψε 1.500 επιστημονικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 50 στη Γερμανία.
   • Το Universität Hamburg κατέλαβε την 101η θέση διεθνώς για το ερευνητικό του δίκτυο και την 7η στη Γερμανία.
   • Το Universität Hamburg βελτιώθηκε σημαντικά στην κατηγορία «Φήμη εργοδότη», από την 465η στην 340η. Για αυτό, αξιολογήθηκε η φήμη των αποφοίτων του Universität Hamburg στον εταιρικό τομέα.
   • Η QS World University Rankings δημοσιεύεται ετησίως και, μαζί με το The Ranking και την Shanghai Ranking, είναι μία από τις 3 μεγαλύτερες διεθνείς αξιολογήσεις κατάταξης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

   Μαρτυρίες Φοιτητών

   Τοποθεσίες

   • Hamburg

    Mittelweg, 177, 20148, Hamburg

   Ερωτήσεις