Keystone logo
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Université de Pau et des Pays de l'Adour

Université de Pau et des Pays de l'Adour

Εισαγωγή

84653_E2SQuadri.png

Πολυεπιστημονικό πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο του Pau και το Pays de l'Adour (UPPA) είναι ένα πολυεπιστημονικό πανεπιστήμιο που καλύπτει τρεις βασικούς τομείς σπουδών:

 • Νομικά, οικονομικά, επιχειρήσεις, διαχείριση
 • Επιστήμη και Τεχνολογία
 • τη λογοτεχνία, τις γλώσσες, τις τέχνες, τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και τον αθλητισμό

Το UPPA προσφέρει στους μαθητές του αρχική ή συνεχιζόμενη εκπαίδευση, προγράμματα εργασίας ή σπουδές ή μαθητείες, για να αποκτήσει πτυχία Bachelor, Master και επαγγελματικά και διδακτορικά μέσω των 3 κολλεγίων και των 2 διδακτορικών σχολών.

Το πανεπιστήμιο περιλαμβάνει επίσης δύο IUTs (Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας), μία IAE (Πανεπιστημιακή Σχολή Διοίκησης), δύο σχολές μηχανολογίας (ENSGTI, που καλύπτουν την βιομηχανική τεχνολογία και το ISA BTP που καλύπτει την κατασκευή), ένα τμήμα συνεχούς εκπαίδευσης και ένα κέντρο μαθητείας.

84341_pexels-photo-1438072.jpeg

Ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της UPPA είναι η θέση της κοντά στα ισπανικά σύνορα, ανάμεσα στα βουνά και τον ωκεανό, σε 5 πανεπιστημιουπόλεις σε πολύ ανθρώπινη κλίμακα: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan και Tarbes.

Κάθε πανεπιστημιούπολη προσφέρει στους φοιτητές σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα επικοινωνίας, μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, αθλητικές δραστηριότητες, ένα πολιτιστικό πρόγραμμα και μια σειρά φοιτητικών ενώσεων.

Οι εκπαιδευτικές ομάδες της UPPA προετοιμάζουν τους 11.500 φοιτητές μας για να ολοκληρώσουν την πορεία τους, αλλά είναι επίσης προσεκτικοί στις ανάγκες των μαθητών και είναι πάντα διαθέσιμοι και αφοσιωμένοι στην ποιοτική μας διαδικασία.

Η καθοδήγηση σταδιοδρομίας και οι επαγγελματικές συμβουλές βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο κάθε προγράμματος σπουδών: επαγγελματικό πρόγραμμα φοιτητών, συναντήσεις με πρώην φοιτητές, εκθέσεις εργασίας, βοήθεια για την εξεύρεση πρακτικής άσκησης και απασχόλησης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το υπουργείο κατέταξε την UPPA 12η σε εθνικό επίπεδο (από τα 80 πανεπιστήμια) για υποστήριξη σπουδαστών και επιτυχία στα μαθήματα σπουδών τους και 18η για τους δασκάλους τους.

Επιστημονική έρευνα σε διεθνές επίπεδο

Με 24 ερευνητικές μονάδες που συνδέονται με ερευνητικούς φορείς όπως το CNRS, η INRA και η INRIA, η έρευνα στην UPPA καλύπτει:

 • 5 στρατηγικά θέματα:
  • Περιβάλλον και υλικά
  • Γεω-πόροι
  • Υδάτινα περιβάλλοντα και πόροι
  • Δικαιοσύνη και εδάφη
  • Περιοχές, σύνορα και ανάμειξη
 • και ένα εγκάρσιο και διεπιστημονικό θέμα: ενεργειακές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές μεταβάσεις.
 • Institut Carnot ISIFoR (Ινστιτούτο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορυκτών πόρων).
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (κέντρο φασματομετρίας μάζας για τις επιστήμες αντίδρασης και ειδικών επιστημών).
 • Equipex στο δίκτυο του προγράμματος XYLOFORESTXyloforest (ανάπτυξη του τομέα της ξυλείας).
 • Labex στο δίκτυο STORE-EX (ηλεκτροχημική αποθήκευση ενέργειας).
 • LabCom, κοινό εργαστήριο με URGO.
84342_pexels-photo-545062.jpeg

Ένα πανεπιστήμιο εδραιωμένο σταθερά στην περιοχή του

Από την ίδρυσή της το 1970, η UPPA δημιούργησε σχέσεις με τοπικούς θεσμικούς και βιομηχανικούς εταίρους, γεγονός που την καθιστά σημαντικό παράγοντα στην οικονομική ανάπτυξη της νότιας Ακουιτανίας.

Έχει δημιουργήσει πολύ ισχυρούς δεσμούς με μεγάλους εργολάβους, όπως η Total, η Turboméca, η Arkema, η Toyal, η Messier-Dowty και υποστηρίζει τις ΜΜΕ / SMI μέσω εκατό συμφωνιών συνεργασίας.

Η UPPA υποστηρίζεται επίσης από τις τοπικές αρχές και αποτελεί μέρος του ComUEA, της Κοινότητας Πανεπιστημίων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ακουιτανία. Είναι επίσης μέλος της SATT Aquitaine (Μεταφορά Ακαδημαϊκών Επιστημών)

Ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στον κόσμο

Λόγω της γεωγραφικής της κατάστασης, η UPPA είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την ανάπτυξη πρωτότυπης διασυνοριακής συνεργασίας με την Ισπανία, δημιουργώντας:

 • το πρόγραμμα PYREN: IDEFI (Πρωτοβουλία για την αριστεία στην καινοτόμο κατάρτιση) που χρηματοδοτείται από την "επένδυση για το μέλλον" από την κυβέρνηση,
 • συγκεκριμένες υποτροφίες,
 • πρακτική άσκηση σε εταιρείες,
 • 10 διδακτορικές διπλωματικές και επιμελημένες επιθεωρήσεις (34 το 2015).

Η UPPA φιλοξενεί 1.700 διεθνείς φοιτητές και προσφέρει στους σπουδαστές της την ευκαιρία για διεθνή κινητικότητα μέσω των πολλών συνεργασιών της:

 • 51 χώρες εταίρους παγκοσμίως,
 • 80 διαπανεπιστημιακές συμφωνίες συνεργασίας,
 • 179 πανεπιστήμια εταίρων Erasmus.

Ενέργεια και Περιβάλλον, λέξεις-κλειδιά για το έργο I-SITE που εκτελείται από την UPPA

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Future Investments" που ξεκίνησε η κυβέρνηση, η UPPA υπέβαλε πρόταση για το έργο I-SITE (Πρωτοβουλίες - Επιστήμη - Καινοτομία - Εδάφη - Οικονομία) με το έργο The E2S - Energy Environment Solutions. Προεπιλεγμένο τον Ιούνιο του 2016, το έργο βασίζεται σε μια κοινοπραξία με το INRA και το lnria συνδεδεμένο με τις ισχυρές ιδιωτικές και δημόσιες δυνατότητες Ε & Α της περιοχής.

84340_pexels-photo-1108572.jpeg

Η κοινοπραξία θα εκτελέσει αυτό το έργο στην ενεργειακή και περιβαλλοντική μετάβαση , σε συνεργασία με εταιρείες (Total, Arkema, TIGF και Safran Helicopter Engines) και ακαδημαϊκούς εταίρους (CEA, CNRS, Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων και Πανεπιστήμιο Saragossa). E2S υποστηρίζεται επίσης από τις τοπικές κυβερνήσεις: το Aquitaine-Λιμουζίν-Poitou-Charentes Région, την περιοχή Pyrénées-Atlantiques και Landes νομούς, το Pau Pyrénées Béarn Communauté d'οικισμό, το Mont-de-Marsan οικισμό, και τον Lacq-Ορτέζ και της Χώρας των Βάσκων Communautés de communes .

Οι ομάδες E2S θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη μετάβαση στην ενέργεια, τους γεωπολιτικούς πόρους, τους υδάτινους οικοτόπους και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των φυσικών και ανθρωπογενών αλλαγών, σύμφωνα με τις εξελίξεις της έρευνας και της καινοτομίας από σημαντικούς βιομηχανικούς εταίρους. Στόχος είναι η κατάργηση των στοχοθετημένων επιστημονικών φραγμών (αποθήκευση CO2, παραγωγή βιοαερίου, νέες μπαταρίες, ανάπτυξη πλήρως ηλεκτρικού επιπέδου κ.λπ.).

Οι ειδικοί στις επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, την κοινωνιολογία και το δίκαιο θα αυξήσουν έτσι τη διεθνή ελκυστικότητα της UPPA σε πεδία αιχμής με κορυφαία ιδρύματα του κόσμου (Stanford, Berkeley, MIT κ.λπ.) μια πολιτική ακόμα υψηλότερης ποιότητας, μεταπτυχιακά μαθήματα που διδάσκονται στα αγγλικά στον τομέα E2S.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης αλλαγές στη διοίκηση και οργάνωση του πανεπιστημίου, οι οποίες θα κινούνται προς μια δομή βασισμένη σε τρεις μεγάλες σχολές, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει τη διδασκαλία, την έρευνα και την καινοτομία. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα καταβληθεί όσον αφορά τους ανθρώπινους πόρους για την αύξηση του αριθμού των ακαδημαϊκών ερευνητών σε θέματα E2S. Οι τοπικές βιομηχανικές συμπράξεις θα συμπληρώσουν τα πλεονεκτήματα της κοινοπραξίας, δίνοντας σημαντική ώθηση στην έρευνα και την καινοτομία σε αυτούς τους τομείς.

Στατιστική

Ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στον κόσμο

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η UPPA βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή θέση για να αναπτύξει πρωτότυπη διασυνοριακή συνεργασία με την Ισπανία, με τη δημιουργία:

 • το έργο PYREN: IDEFI (Πρωτοβουλία για την αριστεία στην καινοτόμο κατάρτιση) που χρηματοδοτείται από την «επένδυση για το μέλλον» από την κυβέρνηση,
 • συγκεκριμένες υποτροφίες,
 • πρακτική άσκηση σε εταιρείες,
 • 10 διπλά πτυχία και κοινές επιβλέψεις διπλωματικών εργασιών (34 το 2015).

Η UPPA φιλοξενεί 1.700 διεθνείς φοιτητές και προσφέρει στους δικούς της φοιτητές την ευκαιρία για διεθνή κινητικότητα μέσω των πολλών συνεργασιών της:

 • 51 χώρες εταίροι σε όλο τον κόσμο,
 • 80 συμφωνίες διαπανεπιστημιακής συνεργασίας,
 • 179 πανεπιστήμια εταίροι Erasmus.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του UPPA είναι η τοποθεσία του κοντά στα ισπανικά σύνορα, ανάμεσα στα βουνά και τον ωκεανό, σε 5 πανεπιστημιουπόλεις σε πολύ ανθρώπινη κλίμακα: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan και Tarbes.

  Κάθε πανεπιστημιούπολη προσφέρει στους φοιτητές σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα επικοινωνίας, μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, αθλητικές δραστηριότητες, ένα πολιτιστικό πρόγραμμα και μια σειρά από φοιτητικούς συλλόγους.

   Εισαγωγές

   Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες.

   Κατάταξη

   Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Υπουργείο κατέταξε το UPPA 12ο σε εθνικό επίπεδο (από 80 πανεπιστήμια) για την υποστήριξη των φοιτητών και την επιτυχία στα πτυχιακά τους μαθήματα και 18η για τα μεταπτυχιακά τους.

   Τοποθεσίες

   • Anglet

    Allée du Parc Montaury 64600 ANGLET, 64600, Anglet

   • Bayonne

    8 allées des platanes 64100 BAYONNE Cedex, , Bayonne

    • Mont-de-Marsan

     371, rue du Ruisseau - BP 201 40004 MONT-DE-MARSAN, 40000, Mont-de-Marsan

     • Pau

      Université de Pau et des Pays de l'Adour Avenue de l'Université BP 576 64012 PAU cedex, , Pau

     • Tarbes

      11 Rue Morane-Saulnier, 65000 Tarbes, France, 65000, Tarbes

      Προγράμματα

      Ερωτήσεις