Keystone logo
© ©Syiah Kuala University
Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Εισαγωγή

Universitas Syiah Kuala ή εν συντομία ονομάζεται USK είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, που βρίσκεται στο Banda Aceh, την πρωτεύουσα της επαρχίας Aceh. Η επαρχία είναι γνωστή ως Bumi Syariat Islam και βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο του νησιού Sumatera με πλούσιες φυσικές πηγές, παραδόσεις, πολιτισμούς και γλώσσες. Το Πανεπιστήμιο είναι επίσης γνωστό ως η Καρδιά των Ασενέζων ή jantong Hatee Rakyat Aceh και είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο στο Aceh που ιδρύθηκε επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου 1961. Το όνομα Universitas Syiah Kuala προήλθε από το όνομα ενός Ισλαμικού μελετητή της Aceh, Abdurrauf bin Ali Aljawi Assingkili που είναι πολύ γνωστός ως Tengku Syiah Kuala. Ίδρυσε ένα Ισλαμικό Σχολείο στις εκβολές του ποταμού και το κληροδότησε και στη συνέχεια έγινε Επίσημο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έδωσε μεγάλη συνεισφορά στην εκπαίδευση και τις ισλαμικές αξίες στο Ατσέχ.

Εκτός από την κύρια πανεπιστημιούπολη του Universitas Syiah Kuala που βρίσκεται στο Darussalam, στην πόλη Banda Aceh, το πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει μια δεύτερη πανεπιστημιούπολη, η οποία είναι το Πρόγραμμα Σπουδών έξω από την Κύρια Πανεπιστημιούπολη (PSDKU) που βρίσκεται στην περιοχή Gayo Lues. Ιδρύθηκε επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου 2014.

Universitas Syiah Kuala έχει 12 σχολές και ένα μεταπτυχιακό. Οι σχολές είναι η Οικονομική και Επιχειρηματική Σχολή, η Σχολή Κτηνιατρικής, η Νομική Σχολή, η Σχολή Μηχανικών, η Γεωργική Σχολή, η Σχολή Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών, η Ιατρική Σχολή, η Σχολή Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, η Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστήμη, Σχολή Αλιείας και Επιστήμης της Θάλασσας, Σχολή Νοσηλευτικής και Οδοντιατρική Σχολή.

Επί του παρόντος, Universitas Syiah Kuala παρέχει 135 προγράμματα σπουδών που καλύπτουν το πρόγραμμα Διπλώματος, Προπτυχιακό Πρόγραμμα, Πρόγραμμα Επαγγελμάτων, Πρόγραμμα Ειδικών, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα και Διδακτορικό Πρόγραμμα.

Με διάφορες διαθέσιμες εγκαταστάσεις και προγράμματα, το Universitas Syiah Kuala έχει περισσότερους από 32.000 φοιτητές από διάφορες περιοχές της Ινδονησίας και άλλων χωρών.

Universitas Syiah Kuala έχει επιτύχει με επιτυχία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ένα από αυτά είναι το Malem Diwa Electric Car που συμμετείχε στον διαγωνισμό Shell Eco-Marathon Asia και έγινε με επιτυχία η δεύτερη ταχύτερη ομάδα που ολοκλήρωσε τον τεχνικό έλεγχο στην ηλεκτρική κατηγορία.

Στον τομέα της έρευνας, το πανεπιστήμιο έχει επίσης καλή φήμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσω των εξαιρετικών ερευνών και επιτευγμάτων του, όπως το Κέντρο Ερευνών Καταστροφής Τσουνάμι και το Ερευνητικό Κέντρο Atsiri.

Universitas Syiah Kuala έχει διευθύνει επιστημονικά περιοδικά. Ορισμένα από αυτά έχουν αναγνωριστεί και διαπιστευθεί από τον Ινδονησιακό Δείκτη Αναφορών (SINTA) ως περιοδικά τεταρτημορίου 1 και 2. Επιπλέον, ένα από τα περιοδικά του πανεπιστημίου, το περιοδικό Studies in English Language and Education (SiELE) έχει ευρετηριαστεί από το Scopus.

Universitas Syiah Kuala συμμετέχει ενεργά σε πολλά προγράμματα συνεργασίας με πολλές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων Erasmus Mobility and Capacity Building, IMT-GT (Indonesia-Malaysia-Thailand Growth Triangle) και του προγράμματος Erasmus+.

Universitas Syiah Kuala έχει μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών συνεργασιών με ορισμένα πανεπιστήμια και εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Μέσω αυτής της συνεργασίας, το πανεπιστήμιο πραγματοποίησε με επιτυχία διάφορες ακαδημαϊκές και μη ακαδημαϊκές εκδηλώσεις που ενισχύουν το κύρος του πανεπιστημίου και χτίζουν τις δυνατότητές του στην Ινδονησία και στο εξωτερικό. Μερικά μόνο γνωστά προγράμματα είναι το Κοινό Πρόγραμμα Έρευνας και Δημοσιεύσεων, Πρόγραμμα Ανταλλαγών, Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, Καταστροφές και Πολιτιστική Θερινή Κατασκήνωση και Ανθρωπιστικό Πρόγραμμα, μαζί με πολλά άλλα.

Universitas Syiah Kuala δεν επικεντρώνεται μόνο στη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς εκπαίδευσης και είναι περήφανο που προσφέρει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην κοινότητα. Αυτά τα θέματα υποστηρίζονται από τις τρεις εργασιακές μονάδες Unsyiah που συνδέουν φοιτητές ή αποφοίτους με το πανεπιστήμιο μέσω του Γραφείου Διεθνών Υποθέσεων, του Κέντρου Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας και του Κέντρου Επιχειρηματικότητας. Αυτές οι μονάδες βοηθούν τους φοιτητές, το προσωπικό και τους αποφοίτους να επεκτείνουν τις εμπειρίες τους στους ακαδημαϊκούς, τις επιχειρήσεις και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου, Universitas Syiah Kuala χαιρετίζει όλους όσοι εργάζονται μαζί για να συνεχίσουν να κάνουν το πανεπιστήμιο αυτό που είναι σήμερα, την καρδιά του Acehnese. Το πανεπιστήμιο προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες, την ερευνητική του ανάπτυξη, τα ανθρωπιστικά έργα και την ποιότητα και την ποσότητα των επιστημονικών δημοσιεύσεων για να πραγματοποιήσει την αποστολή του να γίνει το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ασία και την Ευρώπη, φτάνοντας στο επίπεδο του Πανεπιστημίου Παγκόσμιας Κλάσης.

Αποστολές του Πανεπιστημίου Syiah Kuala

  1. Να υλοποιήσει το «Τρι Dharma - τρεις δηλώσεις» των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που υποστηρίζουν την τοπική, εθνική και διεθνή ανάπτυξη χρησιμοποιώντας διαθέσιμους τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς πόρους.
  2. Να ενισχυθεί η ακαδημαϊκή ποιότητα προκειμένου να παραχθούν άκρως ανταγωνιστικοί πτυχιούχοι.
  3. Εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης ποιότητας στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της εφαρμογής διαφανών, συμμετοχικών, αποτελεσματικών και παραγωγικών αρχών.
  4. Να συνεχίσει να ενισχύει και να διευρύνει το δίκτυο της θεσμικής συνεργασίας στην προσπάθεια ανάπτυξης και διατήρησης των ευρημάτων των επιστημών, της τεχνολογίας, των ανθρωπιστικών επιστημών, του αθλητισμού και των τεχνών.

Τοποθεσίες

  • Banda Aceh

    Banda Aceh, Ινδονησία

Προγράμματα

Ερωτήσεις