Keystone logo
Universitat Politècnica de València (UPV)

Universitat Politècnica de València (UPV)

Universitat Politècnica de València (UPV)

Εισαγωγή

Το Universitat Politècnica de València είναι το καλύτερο ισπανικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στην Ισπανία, σύμφωνα με την Academic Ranking of World Universities (ARWU), γνωστή ως κατάταξη της Σαγκάης.

Κοινότητα UPV

Επί του παρόντος, έχει 25.400 φοιτητές, 3.600 δασκάλους και ερευνητές και 1.400 επαγγελματίες διοίκησης και υπηρεσιών, κατανεμημένους μεταξύ των τριών πανεπιστημιουπόλεων που βρίσκονται στις πόλεις Alcoy, Gandia και Valencia.

Ακαδημαϊκή προσφορά και απασχολησιμότητα

Το UPV διδάσκει 40 μοίρες και 13 διπλές μοίρες. 90 πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά και διπλά μεταπτυχιακά και 30 διδακτορικά προγράμματα. Το 72% των φοιτητών UPV εργάζονται ήδη ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρακτική άσκηση σε εταιρείες, οι οποίες αμείβονται. Επιπλέον, το Ίδρυμα Σερβίπολη διαχειρίζεται την αναζήτηση θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης συμβατές με τις σπουδές. Όλα αυτά τοποθετούν το UPV ανάμεσα στα 250 πιο απασχολήσιμα πανεπιστήμια στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη QS GER.

διεθνείς διαπιστεύσεις

Το UPV ήταν το πρώτο ισπανικό πανεπιστήμιο που συγκέντρωσε τις τρεις πιο εξαιρετικές διεθνείς διαπιστεύσεις: ABET, EUR-ACE και EURO-INF. Αυτές οι σφραγίδες παγκοσμίως πιστοποιούν την ποιότητα των σπουδών στον τομέα της μηχανικής και επιβεβαιώνουν ότι οι απόφοιτοι UPV διαθέτουν τις δεξιότητες που απαιτούνται από το επάγγελμα ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία ασκείται.

διεθνοποίηση

Όσον αφορά τη διεθνοποίηση, το UPV διατηρεί περισσότερες από χίλιες συμφωνίες που επιτρέπουν την ανταλλαγή φοιτητών με άλλα ευρωπαϊκά και λατινοαμερικανικά πανεπιστήμια, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα ή την Ιαπωνία. Είναι το έκτο στην Ευρώπη που λαμβάνει το Erasmus, σε σύνολο 4.500 ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Περαιτέρω εκπαίδευση

Όσον αφορά τη συμπληρωματική εκπαίδευση, το UPV προσφέρει σχεδόν 1.000 μαθήματα το χρόνο, ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να διαμορφώσει το πρόγραμμα σπουδών με τον δικό του τρόπο. Σε σχέση με τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα (MOOC), το UPV βρίσκεται στα 5 κορυφαία παγκοσμίως, ξεπερνώντας μόνο το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, τη Microsoft, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και το Πανεπιστήμιο Ντελφτ.

ακαδημαϊκή επιτυχία και αριστεία

Η φοίτηση στο UPV είναι ένας προσβάσιμος στόχος: το 91% των προπτυχιακών φοιτητών που δίνουν τις εξετάσεις περνούν την πρώτη φορά. Το UPV αρέσει και πείθει τους μαθητές του. Τόσο πολύ που το 94% των αποφοίτων θα επέστρεφε για σπουδές στο UPV αν έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή.

Ίσως για όλα αυτά, το UPV είναι το τρίτο πανεπιστήμιο στην Ισπανία με τους περισσότερους κορυφαίους αποφοίτους, οι οποίοι παρουσιάζουν «εκπληκτικά βιογραφικά και εξαίσια εκπαίδευση, αποτέλεσμα προετοιμασίας και προσπάθειας», σύμφωνα με την Ισπανική Εταιρεία Ακαδημαϊκής Αριστείας. Το UPV έχει εκπροσώπους σε όλους σχεδόν τους κλάδους που διδάσκει: από τις Καλές Τέχνες έως τη Χημική Μηχανική, τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, τη Μηχανική ή τη Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ADE).

ερευνητικά αποτελέσματα

Στα 50 χρόνια ιστορίας του, το UPV έχει παράγει περίπου 145.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Είναι ο εθνικός ηγέτης στον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ένα από τα ισπανικά ακαδημαϊκά ιδρύματα που αποκτά τα περισσότερα έσοδα από την ερευνητική του δραστηριότητα. Μάλιστα, η έκθεση της Έδρας Πανεπιστημιακής Διοίκησης και Πολιτικής της UNESCO περιγράφει το UPV ως ένα νέο, προετοιμασμένο, ανταγωνιστικό, διεθνές ίδρυμα με εξαιρετική ικανότητα να αξιοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχει το διδακτικό και ερευνητικό του προσωπικό.

Υποδομές και εξοπλισμός

Όσον αφορά τις υποδομές και τον εξοπλισμό, το UPV διαθέτει υπέροχες αθλητικές εγκαταστάσεις, δωρεάν για την πανεπιστημιακή κοινότητα, όπου μπορούν να ασκηθούν έως και 70 διαφορετικοί κλάδοι: ξιφασκία, αναρρίχηση, αϊκίντο, καποέιρα, ποδηλασία, γιόγκα, μπιτς βόλεϊ... Στη Βαλένθια, η πανεπιστημιούπολη Vera καταλαμβάνει περίπου 700.000 m2 (περίπου 70 γήπεδα ποδοσφαίρου) και έχει μήκος σχεδόν 2 km από τη μια άκρη στην άλλη. Είναι πεζοδρομημένο και έχει πάνω από 125.000 m2 χώρους πρασίνου.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το Casa del Alumno, ένα κτίριο 5.200 m2, το οποίο διαχειρίζονται οι ίδιοι οι φοιτητές, το οποίο είναι εξοπλισμένο με αίθουσες υπολογιστών, χώρους για μελέτη και ομαδική εργασία, ένα εργαστήριο φωτογραφίας, μια αίθουσα προβών... παρόμοια με το MIT Student House .

Όσο για τους άλλους δύο χώρους, το Alcoy συνδυάζει ιστορία, φύση και πολιτισμό σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον ανάμεσα στα φυσικά πάρκα Font Roja και Sierra de Mariola, περιοχές μεγάλης γραφικής και οικολογικής αξίας. Και η Γκάντια έχει 300 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο και μια πανεπιστημιούπολη στην παραλία.

Βιωσιμότητα

Τα τελευταία χρόνια, το UPV έχει τοποθετηθεί ως ένα από τα 200 πανεπιστήμια στον κόσμο που είναι πιο αφοσιωμένα στη βιωσιμότητα και το περιβάλλον. Είναι το μόνο ισπανικό δημόσιο πανεπιστήμιο που διαθέτει διαπίστευση EMAS, την ευρωπαϊκή σφραγίδα που επιδιώκει πραγματική συνεχή βελτίωση σε αυτό το θέμα.

Χάρη σε αυτή τη δέσμευση για βιωσιμότητα, το UPV μπόρεσε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά ποσοστό που ισοδυναμεί με την ετήσια εγγραφή 5.293 κατοικιών. να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 6,69% ή να εξασφαλίσει ότι όλη η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις της είναι ανανεώσιμης πηγής.

Τοποθεσίες

 • Alcoi

  Campus de Alcoy Plaza Ferrandiz y Carbonell, s/n, 03801, Alcoi

  • Gandia

   Campus de Gandia C/ Paranimf, 1, 46730, Gandia

   • Valencia

    Campus de Vera Camí de Vera,s/n, 46022, Valencia

    Ερωτήσεις