Keystone logo
Université de Saint-Boniface

Université de Saint-Boniface

Université de Saint-Boniface

Εισαγωγή

USB με μια ματιά

Το Université de Saint-Boniface (USB) είναι το παλαιότερο μεταδευτεροβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Δυτικό Καναδά και είναι το μόνο γαλλόφωνο πανεπιστήμιο στη Μανιτόμπα. Βρίσκεται στη συνοικία της Γαλλοφωνίας, στην καρδιά της πόλης του Γουίνιπεγκ. Το διαπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης χαρακτηρίζεται από συμπερίληψη και ποικιλομορφία.

Το όραμα του Université de Saint-Boniface

Μια ουσιαστική γαλλόφωνη σφαίρα γνώσης και αριστείας όπου ο μαθητής ενώνει την υπερηφάνειά του για να είναι με τη φιλοδοξία του να γίνει.

Οι θεσμικές αξίες του Université de Saint-Boniface

  • Ανοικτόμυαλο: Διεγείρετε τη δίψα για ανακάλυψη μέσω της δημιουργίας νέων ιδεών και γνώσεων, ενεργητικής ακρόασης και εποικοδομητικών ανταλλαγών που εμπνέουν την επιθυμία για μάθηση.
  • Ανθεκτικότητα: Συνάντηση μαζί, με ευελιξία, εφευρετικότητα, επιμονή και πνεύμα συνεργασίας, τις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου κόσμου.
  • Σεβασμός: Εκτιμώντας αυτό που μας φέρνει κοντά, γιορτάζοντας τις διαφορές μας και προωθώντας τη διαφορετικότητα.
  • Δέσμευση: Εμπνέοντας υπερηφάνεια για την ύπαρξη και την δράση ενώ παράλληλα καλλιεργείτε και υποστηρίζετε ένα αίσθημα ότι ανήκετε στη Γαλλοφωνία τόσο ισχυρό όσο και διαρκές.
  • Ακεραιότητα: Επίδειξη αυθεντικότητας, ειλικρίνειας, ηθικής και συνέπειας, βασικά χαρακτηριστικά που μας χαρακτηρίζουν σε λόγια και πράξεις.

Η πανεπιστημιουπολη

Η Université de Saint-Boniface βρίσκεται στην καρδιά της γαλήνιας και καταπράσινης γαλλοφωνικής συνοικίας Saint-Boniface στο Winnipeg. Βρίσκεται κοντά σε πολλές υπηρεσίες, όπως καφετέριες, εστιατόρια και νοσοκομείο, η πανεπιστημιούπολη USB είναι γεμάτη δραστηριότητες για το φοιτητικό της πελατολόγιο.

Το κύριο κτίριο στεγάζει αίθουσες διδασκαλίας, δύο γυμναστήρια, γυμναστήριο (Sportex), βιβλιοθήκη, χώρο προσευχής, φοιτητικό κέντρο που περιλαμβάνει καφετέρια, εργαστήρια υπολογιστών και επιστημών, δύο αίθουσες τηλεδιάσκεψης, φοιτητικό ραδιόφωνο, στούντιο ήχου και αμφιθέατρο Το

Εγκαινιάστηκε το 2011, το περίπτερο Marcel-A.-Desautels στεγάζει τα προγράμματα επιστημών υγείας και τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας. Χτισμένο με κόστος 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων, αυτό το κτίριο περιλαμβάνει 5 αίθουσες διδασκαλίας, 3 εργαστήρια νοσηλευτικής, 1 κέντρο προσομοίωσης, 2 αίθουσες τηλεδιάσκεψης και 27 γραφεία. Το Pavilion απέσπασε μια «Χρυσή» βαθμολογία από το πρόγραμμα Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) τον Φεβρουάριο του 2013, επιβεβαιώνοντας ότι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η χρήση του πληρούν οικολογικά πρότυπα υψηλών επιδόσεων.

Σε απόσταση αναπνοής από αυτό το περιβάλλον μελέτης, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου έχουν πρόσβαση σε μια φιλική κατοικία 58 διαμερισμάτων που βρίσκονται κοντά σε εστιατόρια, καταστήματα, παντοπωλεία και δραστηριότητες που έχουν στη διάθεσή τους στη ζεστή γαλλοφωνική συνοικία του Γουίνιπεγκ. Αυτή η κατοικία, που πήρε το όνομά της από το Père-Théophile-Lavoie-OMI, προσφέρει καταλύματα με ένα ή δύο υπνοδωμάτια, καθώς και στούντιο. Η διαμονή σε μια κατοικία εμπλουτίζει τη φοιτητική ζωή και επιτρέπει αξέχαστες συναντήσεις ενώ μαθαίνετε να μοιράζεστε κοινούς χώρους με πνεύμα ανοιχτότητας και σεβασμού.

Έρευνα και επιτεύγματα

Université de Saint-Boniface αναγνωρίζεται περισσότερο από ποτέ για την αριστεία, τον δυναμισμό και την καινοτόμο φύση του ερευνητικού έργου που πραγματοποιούν τα μέλη της σχολής του.

Πλούσια και διαφοροποιημένη, η έρευνα τείνει να αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας USB γύρω από πόλους που είναι ειδικοί σε αυτήν, για παράδειγμα την υγεία, τον γαλλόφωνο κόσμο και την ταυτότητα του Métis. Το USB διατηρεί μια προνομιακή σχέση με τη γαλλόφωνη κοινότητα της Μανιτόμπα και επίσης αυξάνει συνεχώς την επιρροή του στον τομέα της επιστήμης.

Λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια, το Γραφείο Έρευνας USB φιλοξενεί ιδίως το Κέντρο Γαλλο-Καναδικών Δυτικών Μελετών (CEFCO), το Saint-Boniface University Press (PUSB), την Καναδική Ερευνητική Έδρα για τις μεταναστεύσεις, τις κυκλοφορίες και τις κοινότητες των φραγκοφώνων (CRC-MCCF) , και στο παρελθόν η Καναδική Έδρα Έρευνας για την Ταυτότητα Métis (CRCIM) και η Ερευνητική Συμμαχία Πανεπιστημίου -Κοινότητας για τις γαλλόφωνες ταυτότητες της Δύσης (ARUC -I FO).

Η έρευνα δράσης, η συνεργασία με κοινοτικούς οργανισμούς, η υποστήριξη για λήψη επιχορηγήσεων, ένας μόνιμος σύνδεσμος με την κοινότητα, η διεπιστημονική ομαδοποίηση και η ένταξη των μαθητών βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνητικών προγραμμάτων του USB και προωθούν την εγκατάσταση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τοποθεσίες

  • Winnipeg

    Avenue de la Cathedrale,200, R2H 0H7, Winnipeg

Ερωτήσεις