Keystone logo
University Bocconi

University Bocconi

University Bocconi

Εισαγωγή

Το Università Bocconi, που ιδρύθηκε το 1902, ήταν το πρώτο ιταλικό πανεπιστήμιο που παρείχε πτυχίο στα οικονομικά.

Για έναν αιώνα, ο Bocconi διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στον κοινωνικό και οικονομικό εκσυγχρονισμό της Ιταλίας. Έχει παραμείνει πιστή στις θεμελιώδεις αξίες του να είναι ένα σημαντικό ερευνητικό πανεπιστήμιο, με δημοκρατικές αξίες και ανοιχτό στον κόσμο, καθώς και οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητο.

Το Università Bocconi πιστεύει ότι η αριστεία μπορεί να βασιστεί μόνο στο ακαδημαϊκό προφίλ ενός ατόμου καθώς και στις αξίες του και στο πολιτιστικό και ηθικό του υπόβαθρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Πανεπιστήμιο προσφέρει πολυάριθμες δραστηριότητες, ειδικές ευκαιρίες για τους ανθρώπους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Για γενιές, οι επιχειρηματίες έχουν έρθει στο Bocconi για να γίνουν κάτι μεγαλύτερο. Προσφέρουμε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, Ph.D. και εκτελεστικά προγράμματα σε μελλοντικούς ηγέτες και επιχειρηματίες που θέλουν μια ισχυρή βάση και ένα μετασχηματιστικό δίκτυο.

Γιατί Bocconi

Το Bocconi δεν είναι μόνο μια εκπαίδευση. Είναι ένα εφαλτήριο για τις φιλοδοξίες σας.

Για γενιές, διαμορφώσαμε τις γνώσεις και τις αξίες των πρωτοπόρων και των μελλοντικών ηγετών. Καταλαβαίνουμε ότι οι μεγάλες επιτυχημένες του αύριο χρειάζονται περισσότερα από τα προσόντα. Χρειάζονται αυτοπεποίθηση, όραμα και ισχυρό σύνολο αξιών.

Ιδρύθηκε το 1902 για να βοηθήσει στην προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής προόδου σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν. Είναι μια αποστολή που μοιράζεται η κοινότητα μας με περισσότερους από 100.000 αποφοίτους σε βιομηχανίες ανά τον κόσμο.

Πολλά σχολεία θα προσπαθήσουν να σας ωθήσουν να ταιριάζουν στον κόσμο. Ο Bocconi θα σας προετοιμάσει να το αλλάξετε.

Τα οικονομικά, τα προγράμματα διαχείρισης και χρηματοδότησης είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Η παγκόσμια πανεπιστημιακή κατάταξη του QS μας κατέγραψε μεταξύ των δέκα καλύτερων ιδρυμάτων στην Ευρώπη σε αυτούς τους τομείς, ενώ ο Financial Times κατατάσσει τα πτυχία Master in Finance and Management μεταξύ των πρώτων δέκα παγκοσμίως.

Κατάταξη της ποιότητας της εκπαίδευσης στον κόσμο

Στο πλαίσιο της διεθνούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιεύονται διάφορες βαθμολογίες με πολύ διαφορετικά επίπεδα ποιότητας, μεθοδολογική αυστηρότητα και αρχή. Το Πανεπιστήμιο Bocconi εμφανίζεται τακτικά στις πιο σημαντικές κατατάξεις που καλύπτουν τους τομείς εμπειρίας του στον τομέα της οικονομίας και της διαχείρισης και γενικότερα στις κοινωνικές επιστήμες.
Λόγω της φύσης ενός εξειδικευμένου ιδρύματος, ο Bocconi δεν εμφανίζεται στις κατατάξεις που χαρακτηρίζονται ως "συνολικά" - δηλαδή οι βαθμολογίες QS, THE και Shanghai - οι οποίες περιλαμβάνουν Πανεπιστήμια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και πεδίων.

Εδώ παρουσιάζουμε τα ενημερωμένα αποτελέσματα ορισμένων από τα σημαντικότερα και ευρέως αναγνωρισμένα από αυτά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση μας σε άλλες εξειδικευμένες ή τομεακές κατατάξεις θα δημοσιευθούν στις ενότητες για τα μεμονωμένα προγράμματα.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

Στην QS World University Ranking, που δημοσιεύθηκε από το QS με έδρα το Λονδίνο, η παγκόσμια απόδοση του Bocconi στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών τα τελευταία τρία χρόνια ήταν η εξής:

 • 2018, Κοινωνικές Επιστήμες

 • 2017, Κοινωνικές Επιστήμες

 • 2016, Social Sciences

Οι ίδιοι οι QS αναφέρουν τον Bocconi στις σελίδες παρουσίασης της κατάταξης, εξηγώντας γιατί ο Bocconi δεν περιλαμβάνεται στη συνολική κατάταξη αλλά μόνο στην πιο συγκεκριμένη υποομάδα «Κοινωνικές Επιστήμες». Δείτε το άρθρο Getting Specific.

Ο Bocconi εμφανίζεται επίσης στις βαθμολογίες που δημοσιεύονται ξεχωριστά από την QS:

Σημείωση: Η φήμη "Employer Reputation" είναι ένας από τους δείκτες της κατάταξης και μετρά τις απόψεις των εταιρειών σχετικά με τους απόφοιτους κάθε πανεπιστημίου. Η κορυφή έχει ένα συμβατικό σκορ 100.

2. Δημοσιονομικοί χρόνοι

Ο Bocconi είναι επίσης παρών σε πολλές βαθμολογίες από τους Financial Times. Πιο συγκεκριμένα, η Σχολή Διοίκησης της SDA Bocconi (Business School Bocconi), βρίσκεται στις εξής βαθμολογίες: MBA, Executive MBA (EMBA), Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ειδικής Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Σχολεία. Τα μαθήματα MSc που προσφέρονται από το Graduate School του Bocconi είναι εισηγμένα στο Master στη Διοίκηση και Χρηματοοικονομική κατάταξη. Ακολουθούν οι ενημερωμένες θέσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

3. U-Multirank

Το πρόγραμμα U-Multirank που ξεκίνησε πρόσφατα, όπως και άλλες βαθμολογίες, έχει ως στόχο να βοηθήσει στην επιλογή ενός πανεπιστημίου, αλλά με μια πολύ διαφορετική προσέγγιση από άλλους. Αφού ορίσετε τα επιθυμητά κριτήρια, ο χρήστης αποκτά μια λίστα πανεπιστημίων με την ένδειξη για κάθε επιλεγμένη παράμετρο της απόδοσης κάθε πανεπιστημίου σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ομάδας. Έτσι, το U-Multirank μετατοπίζει την κύρια εστίαση από την απλή θέση σε μια κατάταξη στο μίγμα των χαρακτηριστικών ενός συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

4. Κατάταξη της Σαγκάης

Η παγκόσμια κατάταξη των ακαδημαϊκών αντικειμένων που δημοσιεύεται από την ShanghaiRanking Consultancy απαριθμεί τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συγκεκριμένους τομείς έρευνας. Τα Ακαδημαϊκά Θέματα χωρίζονται σε πέντε μακροοικονομικές περιοχές (Φυσικές Επιστήμες, Μηχανική, Επιστήμες της Ζωής, Ιατρικές Επιστήμες και Κοινωνικές Επιστήμες). Στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, ο Bocconi είναι παρών σε πέντε Ακαδημαϊκά Θέματα:Τοποθεσίες

 • Milan

  Via Roberto Sarfatti,25, 20100, Milan

 • Los Angeles

  Los Angeles, Ηνωμένες Πολιτείες

  Ερωτήσεις