Keystone logo
© Anna Sigge
University of Borås

University of Borås

University of Borås

Εισαγωγή

Στην καρδιά της σουηδικής καινοτομίας και της βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, στην κοιλάδα Viskan, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας βρίσκεται το πανεπιστήμιό μας και η πόλη Borå.

Στο Πανεπιστήμιο του Borå, καλλιεργούμε μάθηση, γνώση και καινοτομία υψηλής ποιότητας σε διεθνές περιβάλλον και με σημαντική κοινωνική συνάφεια. Η εστίασή μας είναι να εργαστούμε μαζί για το μέλλον – να κάνουμε τη διαφορά.

Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά προγράμματα Bachelor και Master σχετικά με τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Προσφέρουμε μοναδικά προγράμματα σε πολλά θεματικά πεδία, πολλά από τα οποία μπορείτε να βρείτε μόνο εδώ και τα οποία προσελκύουν φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Στο Πανεπιστήμιο του Borå, η συνεργασία γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι σημαντική. Εσείς ως μαθητής παρακινείστε να σκέφτεστε κριτικά στην εκπαίδευσή σας και σας δίνεται μια υγιής βάση για να εργαστείτε για – και σε – μια βιώσιμη κοινωνία.

Εισαγωγές

1. Κάντε αίτηση στο διαδίκτυο

Ο ιστότοπος Universityadmissions.se (εξωτερικός σύνδεσμος) είναι ο επίσημος ιστότοπος για την υποβολή αίτησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Σουηδία. Διαχειρίζεται το UHR - Το Σουηδικό Συμβούλιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το UHR διαχειρίζεται τη διαδικασία εισαγωγής μαζί με τα σουηδικά πανεπιστήμια. Εάν κάνετε αίτηση ως φοιτητής ανταλλαγής από ένα πανεπιστήμιο που έχει επί του παρόντος συμφωνία ανταλλαγής με το Πανεπιστήμιο του Borås, δείτε τη διαδικασία αίτησης για ανταλλαγή φοιτητών. Λάβετε υπόψη ότι εάν δεν είστε πολίτης της ΕΕ/ΕΟΧ, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος αίτησης 900 SEK προτού η αίτησή σας γίνει έγκυρη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Για να μάθετε εάν απαιτείται να πληρώσετε το τέλος αίτησης, επισκεφθείτε το Universityadmissions.se (εξωτερικός σύνδεσμος)

2. Αποστολή δικαιολογητικών

Αφού ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική σας αίτηση, πρέπει να υποβάλετε δικαιολογητικά όπως αντίγραφα του διαβατηρίου σας, πτυχία γυμνασίου/πανεπιστημίου, μετεγγραφές και πιστοποιητικά αγγλικής γλώσσας.

Μπορείτε να ανεβάσετε τα έγγραφά σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία μεταφόρτωσης στον ιστότοπο www.universityadmissions.se - αυτός είναι ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος για να ολοκληρώσετε την αίτησή σας. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε τα έγγραφά σας μέσω κανονικού ταχυδρομείου ή υπηρεσίας παράδοσης στη διεύθυνση:

Εισαγωγές πανεπιστημίων στη Σουηδία

R 312

SE-106 53 Στοκχόλμη

ΣΟΥΗΔΙΑ

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις πληροφορίες στο Universityadmissions.se σχετικά με την τεκμηρίωση της καταλληλότητάς σας και τις συγκεκριμένες οδηγίες που μπορεί να ισχύουν για τη χώρα σας.

3. Πρώτη αξιολόγηση της αίτησής σας

Μόλις το Εθνικό Γραφείο Εισδοχής λάβει τα δικαιολογητικά σας, θα προωθηθούν σε μια κεντρική μονάδα που κάνει μια πρώτη αξιολόγηση της αίτησής σας για να βεβαιωθεί ότι πληροί τις γενικές απαιτήσεις εισόδου.

4. Το έμπειρο προσωπικό αξιολογεί την αίτησή σας και διασφαλίζει ότι η αίτησή σας πληροί τις συγκεκριμένες απαιτήσεις εισόδου

Εάν η αίτησή σας πληροί τις γενικές απαιτήσεις εισόδου, αποστέλλεται στο τοπικό Γραφείο Εισδοχής στο Πανεπιστήμιο του Borås, όπου το έμπειρο προσωπικό αξιολογεί την αίτησή σας και διασφαλίζει ότι πληροί τις συγκεκριμένες απαιτήσεις εισόδου.

5. Η διαδικασία επιλογής

Όταν το τοπικό Γραφείο Εισδοχής αξιολογήσει όλες τις αιτήσεις, η επιλογή ξεκινά. Το Πανεπιστήμιο του Borå δεν χρησιμοποιεί ομάδες επιλογής ειδικά για φοιτητές που πληρώνουν δίδακτρα.

6. Κοινοποίηση Αποτελεσμάτων Επιλογής

Μόλις δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της επιλογής, θα λάβετε μια υπενθύμιση μέσω email από το Εθνικό Γραφείο Εισδοχής για να συνδεθείτε στις «Οι σελίδες μου» στο Universityadmission.se και να ελέγξετε τα αποτελέσματά σας.

Η ειδοποίησή σας θα είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο καθώς και σε εκτυπώσιμο αρχείο PDF.

Οι δεκτοί φοιτητές θα λάβουν γενικές πληροφορίες από το πανεπιστήμιο σχετικά με την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων επιλογής.

7. Εγγραφή

Οι δεκτοί φοιτητές πρέπει να εγγραφούν στο πρόγραμμα και τα μαθήματά τους για να διατηρήσουν τη θέση τους στο πρόγραμμα. Η περίοδος εγγραφής πραγματοποιείται συνήθως την εβδομάδα πριν από την έναρξη του εξαμήνου. Το Πανεπιστήμιο του Borå θα στείλει πληροφορίες μέσω e-mail σε όλους τους εισακτείς φοιτητές με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής.

Αγγλική γλωσσική επάρκεια

Για τα περισσότερα μαθήματα και προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου, η απαίτηση είναι ισοδύναμη με το μάθημα αγγλικών B/6 από το σουηδικό ανώτερο γυμνάσιο (λύκειο).

Η επάρκεια στα Αγγλικά μπορεί να αποδειχθεί με βαθμολογίες εξετάσεων από μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων τεστ.

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο του Borås

Οι υποτροφίες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Borås προορίζονται να καλύψουν τα δίδακτρα κατά περίπου 75 τοις εκατό, δεν έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης. Η πληρωμή δεν γίνεται σε χρηματικούς όρους. Αντίθετα, τα δίδακτρα θα μειωθούν κατά το ποσό της απαλλαγής από τα δίδακτρα.

Τα κριτήρια του University&rsquo για την απονομή υποτροφιών είναι καλά αρχεία σπουδών και προσόντα που το Πανεπιστήμιο εκτιμά ότι συνάδουν με τους εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς τομείς προτεραιότητας του University&rsquo.

Για πλήρεις προϋποθέσεις, δείτε τις Οδηγίες μας για τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές που πληρώνουν δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο του Borås (pdf)

Δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να πληρώσετε δίδακτρα; Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα Δίδακτρα

Εφαρμογή

Η αίτηση για υποτροφίες για το 2024 ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου.

Οι φοιτητές στους οποίους χορηγείται υποτροφία θα ειδοποιηθούν αμέσως μετά τη δημοσίευση του εκλογικού αποτελέσματος τον Μάρτιο του 2024.

Υποτροφίες για τρέχοντες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Borås

Για φοιτητές που έχουν ήδη εγγραφεί σε διετές πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Borås, υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία που καλύπτει έως και το 75 τοις εκατό των διδάκτρων για τα υπόλοιπα δύο εξάμηνα του προγράμματος. Πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων θα είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο κατά το εαρινό εξάμηνο 2024.

Η αίτηση για υποτροφίες για το δεύτερο έτος φθινόπωρο 2023 έχει πλέον κλείσει.

Στατιστικά Αποφοίτων

Τοποθεσίες

  • Borås

    HÖGSKOLAN I BORÅS , S-501 90, Borås

    Ερωτήσεις