Keystone logo
University of Dundee

University of Dundee

University of Dundee

Εισαγωγή

Στο Νταντί το 1881, η δεσποινίς Μαίρη Αν Μπάξτερ και ο ξάδερφός της, Τζον Μπόιντ Μπάξτερ - δύο από τη διάσημη οικογένεια Μπάξτερ, που έβγαζαν τα χρήματά τους από τους μύλους γιούτας της πόλης - δώρησαν 140.000 £ για τη δημιουργία ενός κολεγίου στο Νταντί. Αυτή ήταν η αρχή του University of Dundee .

Από την αρχή ήταν ένας θεσμός που ξεχώρισε. Αντί για καθηγητές με υπόβαθρο από ιβουάρ πύργους, απασχολούσε ευφυείς νέους που συνειδητοποίησαν ότι για να ανταγωνιστεί στον σύγχρονο κόσμο, η Μεγάλη Βρετανία έπρεπε να βελτιώσει την τεχνολογική της απόδοση. Ο William Peterson, ο οποίος ήταν Λατινιστής και μελετητής, έγινε ο εναρκτήριος Διευθυντής το 1882 σε ηλικία 26 ετών. Ο Patrick Geddes, ο οποίος δεν είχε πτυχίο, ήταν καθηγητής βοτανικής και ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές στον κόσμο.

Κεντρικό στοιχείο της ιδρυτικής πράξης του ιδρύματος ήταν ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την «προώθηση της εκπαίδευσης ατόμων και των δύο φύλων και τη μελέτη της επιστήμης, της λογοτεχνίας και των καλών τεχνών».

Τα σχέδια των Baxters ήταν το University College Dundee να προσφέρει μια πλήρη γκάμα θεμάτων (εκτός από τη Θεότητα – κανείς δεν έπρεπε να υποχρεωθεί να δηλώσει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και κανένα θρησκευτικό αντικείμενο δεν έπρεπε να διδαχθεί).

Οι γενναιόδωρες δωρεές στο νέο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο οδήγησαν στην ίδρυση ενός Ιδρύματος Μηχανικής, δίπλα στο Κολλέγιο, την κατασκευή ενός εργαστηρίου Χημείας και κορυφαίους μελετητές που διορίστηκαν στις νέες Έδρες. Μεταξύ αυτών ήταν ο D'Arcy Thompson (Βιολογία, αργότερα Φυσική Ιστορία), ο James Alfred Ewing (Μηχανική) και ο Thomas Carnelley (Χημεία).

Το νέο Πανεπιστήμιο βρισκόταν στο Nethergate, μεταξύ Park Place και Small's Wynd. Για να στεγαστούν οι 373 φοιτητές που εγγράφηκαν το πρώτο έτος, τέσσερις μονοκατοικίες αγοράστηκαν από τη Mary Ann Baxter για 35.000 £ και κατασκευάστηκε ένας διάδρομος στο πίσω μέρος για να συνδέσει τα ακίνητα. Σήμερα αυτά τα κτίρια στεγάζουν το Business School.

Αρχικά, το UCD και ο St Andrews δούλευαν ο ένας δίπλα στον άλλο σε σχετική αρμονία. Οι μαθητές του Νταντί μπόρεσαν να αποφοιτήσουν στις Επιστήμες από το St Andrews, παρόλο που δεν είχαν παρακολουθήσει ποτέ μαθήματα στη μικρότερη πόλη.

Οι σχέσεις, ωστόσο, σύντομα έγιναν τεταμένες σχετικά με το ζήτημα της Ιατρικής Σχολής και κατά πόσον θα έπρεπε να δημιουργηθούν έδρες Ανατομίας και Φυσιολογίας στο Dundee, στο St Andrews ή και στα δύο, θέτοντας το υπόβαθρο για τις εντάσεις που θα διαστρεβλώσουν τη σχέση μεταξύ των δύο ιδρυμάτων για την τις επόμενες δεκαετίες.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Φοιτητική ζωή στο Νταντί

Το Dundee βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Tay σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με νότιο προσανατολισμό στην ανατολική ακτή της Σκωτίας.Τα σπίτια αγκαλιάζουν την πλευρά του Νόμου, το σβησμένο ηφαίστειο στην καρδιά της πόλης.Από την κορυφή, θα δείτε δύο κομψές γέφυρες που φτάνουν πάνω από το Tay, και πέρα από αυτό, όμορφη ύπαιθρο μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι.Πίσω στο ισόγειο, μπορείτε να εξερευνήσετε το συμπαγές κέντρο της πόλης μας με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Η δημιουργικότητα και η καινοτομία είναι στο αίμα μας, με το Dundee να είναι η γενέτειρα της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών της Σκωτίας και το αγαπημένο σε όλο τον κόσμο, το Grand Theft Auto.Το V&A Dundee είναι μια περαιτέρω απόδειξη αυτού.Σχεδιασμένος από τον Kengo Kuma, αυτός ο καινοτόμος χώρος προσφέρει ένα νέο κέντρο σχεδιασμού για τη Σκωτία και τον κόσμο.

Μια ασφαλής πόλη

Το Dundee είναι επίσης μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατατάσσεται στη 2η ασφαλέστερη πόλη στη Σκωτία στον Πλήρες Πανεπιστημιακό Οδηγό 2022.

Μια διεθνής κοινότητα

Όπως το Πανεπιστήμιο, το Dundee είναι διεθνές και πολυπολιτισμικό.Φιλοξενεί κατοίκους από πολλές χώρες και εθνοτικές ομάδες.Σε κοντινή απόσταση από την πανεπιστημιούπολη, θα βρείτε εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων, όπως κινέζικα, ινδικά, πολωνικά και ρωσικά σούπερ μάρκετ, καθώς και κρεοπωλεία χαλάλ.Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτουν επίσης ένα ευρύ φάσμα διεθνών τροφίμων.

Υπάρχουν τόποι λατρείας για πολλές θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλάμ, του Σιχισμού, του Ινδουισμού, του Ιουδαϊσμού, καθώς και πολλών χριστιανικών δογμάτων.

Τα τοπικά σχολεία είναι καλά εξοπλισμένα για να υποστηρίξουν παιδιά για τα οποία τα αγγλικά είναι δεύτερη γλώσσα.

Εγκαταστάσεις

Ερευνητικές εγκαταστάσεις

Κεντρικές Τεχνικές Υπηρεσίες (CTS)

Το CTS είναι μια υπηρεσία «οικιακής φροντίδας» που παρέχει βασική υποστήριξη σε ερευνητικά εργαστήρια σε όλη τη Σχολή Επιστημών της Ζωής και τη Μονάδα D'Arcy Thompson (DTU).

FingerP rints Proteomics Facility

Το FingerPrints παρέχει μια υπερσύγχρονη δυνατότητα Proteomics και Mass Spectrometry σε ερευνητές στο University of Dundee και σε εξωτερικούς ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ

Προσδιορισμός των ατομικών τρισδιάστατων δομών μεγάλων βιολογικών μορίων, για σύνδεση της πρωτεϊνικής δομής με τη λειτουργία και τον ορθολογικό σχεδιασμό του φαρμάκου.

Εγκατάσταση Ανθρώπινων Πολυδύναμων Βλαστοκυττάρων

Παροχή ανθρώπινων εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, πολυδύναμων βλαστοκυττάρων που προκαλούνται από τον άνθρωπο και συναφών αντιδραστηρίων και υπηρεσιών.

Dundee Imaging Facility

Παρέχουμε πόρους μικροσκοπίας φωτός και ηλεκτρονίων, με κεντρικό κόμβο στις Επιστήμες της Ζωής και εγκαταστάσεις στην Επιστήμη και τη Μηχανική και στην πανεπιστημιούπολη Ninewells.

Υπολογιστική Εγκατάσταση Υψηλής Απόδοσης και Υπολογιστική Μοντελοποίηση

Είμαστε αρχιτέκτονες παγκοσμίως κορυφαίων υπολογιστικών μοντέλων στην Πολιτική Μηχανική.

Εγκατάσταση κυτταρομετρίας ροής και διαλογής κυττάρων

Παροχή υπηρεσιών κυτταρομετρικής ανάλυσης ροής και διαλογής κυττάρων ενεργοποιημένης με φθορισμό (FACS) και υποστήριξη σε ερευνητές που βρίσκονται στο School of Life Sciences, άλλα τμήματα UoD και εξωτερικούς ερευνητικούς φορείς.

Ομάδα ανάλυσης δεδομένων (DAG)

Είμαστε μια ομάδα επιστημόνων με ισχυρές υπολογιστικές, μαθηματικές και στατιστικές δεξιότητες, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν συμβουλές και βοήθεια για πειραματικό σχεδιασμό, προγραμματισμό, στατιστικές και ανάλυση βιολογικών δεδομένων.

Ασφάλεια SLS

Υποστηρίζουμε το Σχολείο για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για το προσωπικό, τους μαθητές και τους επισκέπτες.

MRC PPU DNA Sequencing and Services

Παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών προϊόντων με σύμβαση για ανάλυση DNA και συναφείς υπηρεσίες.

Αντιδραστήρια και υπηρεσίες MRC PPU

Παράγουμε και προμηθεύουμε χιλιάδες αντιδραστήρια και παρέχουμε επιστημονικές υπηρεσίες σε ακαδημαϊκούς και φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Κρυο-Ηλεκτρονική Μικροσκοπία

Ο στόχος της εγκατάστασης είναι να παράσχει στους ερευνητές στο Dundee πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες παροχής υπηρεσιών.

Αθλητισμός και άσκηση

Αγωνιστικά γήπεδα δίπλα στο ποτάμι

Οι εγκαταστάσεις στα γήπεδα του Riverside εξυπηρετούν μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων.

Στούντιο εικονικής πραγματικότητας

Μια σημαντική ανακάλυψη στην άσκηση και την εμπειρία χρήστη, το νέο στούντιο εικονικής πραγματικότητας ποδηλάτων watt θα σας μεταφέρει σε μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς ποδηλασίας σε όλο τον κόσμο.

Γήπεδα σκουός

Διαθέτουμε τρία γήπεδα σκουός κορυφαίας ποιότητας με γυάλινη πλάτη - ιδανικά για σκουός και μπάλα ρακέτας.

Κέντρο απόδοσης δύναμης

Το κέντρο απόδοσης δύναμης είναι ένας περιφερειακός ειδικός χώρος προπόνησης δύναμης.

Πισίνα και σάουνα

Η θερμαινόμενη πισίνα μήκους 25 μέτρων και η σάουνα βρίσκονται στο DUSA, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το ISE.

Γυμναστήριο και σουίτα προσωπικής προπόνησης

Το γυμναστήριο της πανεπιστημιούπολης παρέχει έναν χώρο για άσκηση σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον.

Στούντιο/εργαστήριο

Εργαστήριο SLS

Εργαστήριο για το School of Life Sciences.

Εργαστήριο Σχεδιασμού Κοσμημάτων και Μετάλλων

Οι χώροι εργασίας μας είναι εξοπλισμένοι με φακούς αερίου και λαμπτήρες και διαθέτουν ειδικούς χώρους για επισμάλτωση, χάραξη, χύτευση, φινίρισμα, σφυρηλάτηση και μηχανική κατεργασία.

Εργαστήρι χαρακτικής

Το εργαστήριο χαρακτικής περιέχει μια σειρά από πόρους για να βοηθήσει τους μαθητές να πειραματιστούν με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές χαρακτικής.

Εργαστήρι Εκτύπωσης Κλωστοϋφαντουργίας

Στο Print Textiles Workshop, υπάρχουν εγκαταστάσεις για την επίστρωση, την έκθεση και στη συνέχεια την εκ νέου διεκδίκηση οθονών διαφόρων μεγεθών και μετρήσεων πλέγματος.

Εργαστήριο Ξύλου

Τα εργαστήρια ξύλου μας σας παρέχουν τα εργαλεία που χρειάζεστε ως δημιουργός.

Χυτήριο

Το ειδικά κατασκευασμένο χυτήριο μας είναι ένα από τα λίγα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και χρησιμοποιείται για μεταλλικά γλυπτά, έπιπλα, διακοσμητικά κομμάτια και πολλούς άλλους σκοπούς.

Εργαστήρι πλεκτών και βελονιών

Από το πλήρως εφοδιασμένο κατάστημά μας με νήματα μέχρι τον εξοπλισμό πλεξίματός μας, οι εγκαταστάσεις μας είναι εκτεταμένες και ποικίλες.

Ψηφιακή Κατασκευή

Μια εγκατάσταση ψηφιακής κατασκευής που είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές.

Σημείο διερεύνησης

Κόμβος υποστήριξης Kirkcaldy

Το Κέντρο Υποστήριξης είναι ένας χώρος στην Πανεπιστημιούπολη Kirkcaldy όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν με το προσωπικό υποστήριξης των Υπηρεσιών Φοιτητών για ραντεβού φοιτητών ή αποχωρήσεις και χρησιμοποιείται επίσης από εκπροσώπους της DUSA.

Κέντρο Ασφαλείας

Το Κέντρο Ασφαλείας είναι η κύρια τοποθεσία για την Ομάδα Ασφάλειας της Πανεπιστημιούπολης.

Κέντρο πρόσβασης

Παροχή υπηρεσιών αξιολόγησης περιφερειακών αναγκών και υποστηρικτικής τεχνολογικής κατάρτισης σε άτομα με αναπηρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στην απασχόληση.

Φαγητό και ποτό

Chaplaincy Coffee Bar

Το Chaplaincy Coffee Bar είναι ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου για sit-in ή take-away, σερβίροντας ποικιλία ποτών, ζαχαροπλαστεία, φρέσκα παρασκευασμένα τρόφιμα και υγιεινά σνακ.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Υποτροφίες Global Excellence

  • 6.000 £ ανά έτος σπουδών
  • 18.000 £ για πτυχίο 3 ετών, 24.000 £ για πτυχίο 4 ετών, 30.000 £ για 5ετές

  Υποτροφίες Παγκόσμιας Ιθαγένειας

  • 5.000 £ ανά έτος σπουδών
  • 15.000 £ για πτυχίο 3 ετών, 20.000 £ για πτυχίο 4 ετών, 25.000 £ για πτυχίο 5 ετών

  Υποτροφία Αντικαγκελάριος στην Αφρική

  • 5.000 £ ανά έτος σπουδών
  • 15.000 £ για πτυχίο 3 ετών, 20.000 £ για πτυχίο 4 ετών, 25.000 £ για πτυχίο 5 ετών

  Υποτροφία Αντικαγκελάριος στη Νότια Ασία

  • 4.000 £ ανά έτος σπουδών
  • 12.000 £ για πτυχίο 3 ετών, 16.000 £ για πτυχίο 4 ετών, 20.000 £ για πτυχίο 5 ετών

  Υποτροφία Αντικαγκελάριος στην ηπειρωτική Κίνα

  • 4.000 £ ανά έτος σπουδών
  • 12.000 £ για πτυχίο 3 ετών, 16.000 £ για πτυχίο 4 ετών, 20.000 £ για πτυχίο 5 ετών

  Υποτροφία της Ινδονησίας του Αντικαγκελάριου

  • 4.000 £ ανά έτος σπουδών
  • 12.000 £ για πτυχίο 3 ετών, 16.000 £ για πτυχίο 4 ετών, 20.000 £ για πτυχίο 5 ετών

  Κατάταξη

  Daily Mail University Guide 2024

  Το University of Dundee κατέλαβε την 26η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο στον 2024 Daily Mail University Guide.

  Sunday Times Good University Guide 2024

  Οδηγός The Times & The Sunday Times Good University

  Ο Νταντί κατέλαβε την 33η θέση στους πίνακες πρωταθλημάτων The Times και Sunday Times στον Good University Guide 2024.

  Έκθεση Επιχειρηματικών Επιπτώσεων Πυλών για Ανάπτυξη 2023

  Το University of Dundee έχει ονομαστεί το κορυφαίο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη επιχειρήσεων spinout από την Octopus Ventures.

  Ο Πλήρης Πανεπιστημιακός Οδηγός 2024

  Το University of Dundee έχει καταταχθεί 4ο στη Σκωτία για προοπτικές μεταπτυχιακών σπουδών.

  The Herald Higher Education Awards 2023

  Το University of Dundee ανακηρύχθηκε το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Σκωτίας στα Βραβεία Ανώτατης Εκπαίδευσης Herald.

  QS World University Rankings ανά θέμα

  Το University of Dundee έχει αναγνωριστεί ως «παγκόσμιο κέντρο αριστείας για τις Επιστήμες της Ζωής και την Ιατρική» στην πρόσφατα δημοσιευμένη κατάταξη QS World University Rankings ανά Θέμα 2022.

  Φοιτητικό Πλήθος

  Κατατάξαμε νούμερο 1 στα 5 καλύτερα πανεπιστήμια της Σκωτίας για το 2022 του StudentCrowd

  Κατάταξη QS 2022

  Το University of Dundee έχει λάβει μια βαθμολογία 5 αστέρων από την QS Quacquarelli Symonds, τον διεθνή ειδικό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Ερευνητικό Πλαίσιο Αριστείας 2021

  Το 84% της έρευνάς μας αξιολογήθηκε ως «παγκοσμίως κορυφαία» ή «διεθνώς εξαιρετική» στο πλαίσιο ερευνητικής αριστείας 2021

  QS World University Rankings 2022

  Είμαστε ένα από τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για ποσοστό απασχόλησης πτυχιούχων

  Κατάταξη Leiden 2022

  Το University of Dundee είναι 34ο στον κόσμο για το υψηλότερο ποσοστό δημοσιεύσεων με υψηλή αναφορά στην κατάταξη CWTS Leiden 2022.

  Τοποθεσίες

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

  Ερωτήσεις