Keystone logo
University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο της Εκπαίδευσης, Φράιμπουργκ (στα γερμανικά: Pädagogische Hochschule, ή PH για συντομία) ιδρύθηκε το 1962 και έχει αποκτήσει το καθεστώς του πανεπιστημίου το 1971. Είναι το μεγαλύτερο από τα έξι πανεπιστήμια Παιδείας στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το οποίο είναι γνωστό σε όλη τη Γερμανία για την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης.

Υπάρχουν επί του παρόντος 250 ακαδημαϊκού προσωπικού και μερικά 5.100 φοιτητές στο Freiburg University of Education. Με την ευρεία γκάμα των Bachelor και Master, μαζί με τα προγράμματα κατάρτισης των εκπαιδευτικών, το Πανεπιστήμιο προσφέρει εξαιρετικές προσόντα επίπεδο πρώτου βαθμού που βασίζονται στην έρευνα και την περαιτέρω εκπαίδευση συμπληρώνεται από ένα μεγάλο μερίδιο της επαγγελματικά συνοδεύεται πρακτικές και την εφαρμογή που βασίζεται σε ενότητες. Η αλλαγή από την κρατική εξέταση στη δομή της Μπολόνιας σημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο της Παιδείας τώρα εργάζεται σε στενή συνεργασία με τον Albert Ludwigs Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Η νέα Φράιμπουργκ Σύνθετη Κέντρο Εκπαίδευσης (FACE) παρέχει ένα φόρουμ για τη συλλογική εργασία στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και είναι το επίκεντρο για όλους τους βασικούς παίκτες. FACE συνδυάζει Αρχικής Κατάρτισης Εκπαιδευτικών, Πρακτική και ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση, Εκπαιδευτικής Έρευνας και Διασφάλισης Ποιότητας. σε απευθείας σύνδεση πανεπιστημιούπολη FACE παρέχει νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού με όλες τις πιο σημαντικές πληροφορίες, τις μεταρρυθμίσεις και τις ευκαιρίες για την ανταλλαγή ιδεών, και έτσι ένα χώρο για να αναπτύξουν την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Η συνεργασία αυτή σημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο της Εκπαίδευσης καλύπτει Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών για όλα τα επίπεδα: Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια 1 και Δευτεροβάθμιας 2. Επιπλέον, συχνά του Πανεπιστημίου διεθνή / γλώσσες και τα μαθηματικά / φυσική προφίλ επιστήμη χρησιμεύει ως αποφασιστικό παράγοντα για την επιλογή του Πανεπιστημίου του Freiburg.

Κύριες επιστημονικές περιοχές εστίασης

Διαπολιτισμική και διασυνοριακών μαθήματα Έρευνα με έμφαση στην Ευρώπη

Αυτή η περιοχή εστίασης περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, καθώς και φημισμένα ερευνητικά έργα που αξιοποιούν πλήρως και συστηματικά γεωγραφικής πλεονέκτημα του Φράιμπουργκ.

Έμφαση στα μαθηματικά / φυσικές επιστήμες στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας

Αυτή η περιοχή εστίασης περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα ερευνητικά έργα που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, διάφορα χημεία, φυσική, γεωγραφία και τα μαθηματικά "μάθηση εργαστήρια" προετοιμάσουν τους μαθητές κατάλληλα για το μέλλον τους (πρακτική και πειραματική) καθήκοντα. Εδώ, επίσης, τη θεωρία και την πρακτική συνδέονται στενά: πειράματα σε κατηγορίες, π.χ. ως μέρος του έργου NAWIlino παρέχει στους φοιτητές με γνώσεις σχετικά με την καθημερινή ζωή ενός δασκάλου. Συμμετοχή σε τοπικά ερευνητικά προγράμματα παρέχει μια εντύπωση του τι σημαίνει να μάθει από την ανακάλυψη: για παράδειγμα, η mascil σχέδιο της ΕΕ (έρευνα και την ανακάλυψη που βασίζεται στην τάξη) ή το έργο MATHElino (έρευνα η διαδικασία να μάθουν τα παιδιά Νηπιαγωγείου και των παιδιών του δημοτικού σχολείου ).

Άλλα χαρακτηριστικά του Πανεπιστημίου Freiburg

Στοχευμένη προώθηση των νέων ερευνητών

Διάφορα προγράμματα PhD και ένας μεγάλος αριθμός άλλων (ευρωπαϊκή) ερευνητικά προγράμματα προωθήσει ένα ευρύ φάσμα νέων ερευνητών. Εκτός από το πρόγραμμα που αναφέρεται παραπάνω, σε αυτά περιλαμβάνονται το ερευνητικό πρόγραμμα «Μαθαίνω για την Κοινωνία της Γνώσης", "Task-based Μάθηση και Διδασκαλία" και "Το να είσαι σε θέση να εξηγήσει". Συνολικά, το Πανεπιστήμιο τρέχει περίπου. 90 ερευνητικά έργα. Αυτό προσδίδει στο Freiburg University of Education καίρια θέση στο Baden-Württemberg για την προώθηση των νέων ερευνητών.

Περισσότερα από τη μελέτη

Τέλος, το Πανεπιστήμιο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εξίσου φιλόδοξη και ποικίλη πολιτιστική ζωή πανεπιστημιούπολη. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δημιουργική δραστηριότητα: τη χορωδία του Πανεπιστημίου, ορχήστρα, Big Band, αθλητικές δραστηριότητες, ένα λογοτεχνικό εργαστήρι, ομάδες δράμα στα γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά, και του ραδιοφωνικού σταθμού πανεπιστημιούπολη, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Τοποθεσίες

  • Freiburg

    Pädagogische Hochschule Freiburg University of Education Kunzenweg 21 , 79117, Freiburg

    Ερωτήσεις