Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of Georgia - Franklin College of Arts and Sciences

University of Georgia - Franklin College of Arts and Sciences

University of Georgia - Franklin College of Arts and Sciences

Εισαγωγή

Η καρδιά του περιβάλλοντος εκμάθησης φιλελεύθερων τεχνών της UGA, το Franklin College of Arts and Sciences παρέχει διδασκαλία σε κάθε κλασικό επιστημονικό κλάδο και σε όλους τους κλάδους της εμπειρικής έρευνας. Οι δεξιότητες κριτικής σκέψης, από τις γλώσσες και τη λογοτεχνία έως τις βιολογικές επιστήμες, χτίζουν τα θεμέλια για κάθε επάγγελμα, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να είναι ενημερωμένοι, αφοσιωμένοι πολίτες.

Οι πρώτες τάξεις διδάσκονταν το 1801 και το 1806 κατασκευάστηκε το πρώτο μόνιμο κτίριο από τούβλα και ονομάστηκε Franklin College προς τιμή του Benjamin Franklin. Σήμερα, αυτό το κτίριο είναι γνωστό ως Old College και η έρευνα, η υποτροφία και η δημιουργική παραγωγή από φοιτητές και καθηγητές Franklin σε προγράμματα άνω των 80 βαθμών έθεσαν τον ρυθμό για ένα δυναμικό περιβάλλον μάθησης στο εμβληματικό ίδρυμα της πολιτείας.

Γεγονότα

Επιλογή μαθήματος

Τα 30 τμήματα μας προσφέρουν μαθήματα σε μεγάλη ποικιλία σταδιοδρομιών και επαγγελμάτων, και τα εισαγωγικά μας μαθήματα πληρούν τις προϋποθέσεις για την υποστήριξη όλων των ακαδημαϊκών προγραμμάτων στο UGA.

Ωρες πιστώσεως

Το Franklin College παράγει τακτικά σχεδόν το ήμισυ των συνολικών ωρών πίστωσης που κερδίζονται στο πανεπιστήμιο.

Πολύγλωσσος

Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού μας προσφέρουν διδασκαλία σε 23 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών, κινέζικων, γαλλικών και άλλων.

Χωρητικότητα

Τα 30 προγράμματα, τα κέντρα και τα ινστιτούτα του Franklin αξιοποιούν την πολυεπιστημονική τεχνογνωσία σε όλη την πανεπιστημιούπολη της UGA για την οικοδόμηση ερευνητικής ικανότητας και εκπαιδευτικών ευκαιριών.

Όραμα, Αξίες και Αποστολή

Οραμα

Συνειδητοποιώντας τη δύναμη των φιλελεύθερων τεχνών και επιστημών να διαμορφώσουν την παγκόσμια ηγεσία και το ευρύτερο καλό σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Αξίες και αποστολή

Το Franklin College εκπαιδεύει τους καλύτερους μαθητές από όλα τα υπόβαθρα. Παρέχουμε μια αυστηρή και σχετική εκπαίδευση για ένα ευρύ φάσμα μαθητών, διευρύνοντας τις προοπτικές για να οικοδομήσουμε αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα καθώς οι μαθητές χρησιμοποιούν τη δύναμη της γνώσης, προετοιμάζοντάς τους για διαρκή συνεισφορά στη Γεωργία και στον κόσμο.

Το Franklin College καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και εμπλέκει τη ζωή του μυαλού. Η διδασκαλία σε μια ποικιλία κλάδων, των καλών τεχνών και των παραστατικών τεχνών παράλληλα με τις παραδοσιακές φιλελεύθερες τέχνες και επιστήμες, εμβαθύνει την κατανόησή μας για τον κόσμο μας, τις ιστορίες μας και τους πολιτισμούς μας. ωθεί την κριτική σκέψη και την ενσυναίσθηση ως μέσο κατανόησης των περιπλοκών της φύσης και οραματισμού νέων συστημάτων και τεχνολογιών. και εμπλουτίζει τις κοινότητες στην πανεπιστημιούπολη, στην πολιτεία της Τζόρτζια και σε όλο τον κόσμο.

Το Franklin College επενδύει στην έρευνα και την εκπαίδευση για να κατανοήσει και να βελτιώσει τον κόσμο. Οι μελετητές σε κάθε κλάδο διαμορφώνουν το μέλλον. Η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη τροφοδοτούν τοπικές, περιφερειακές και παγκόσμιες λύσεις – και ενημερώνουν τις μελλοντικές γενιές με υπευθυνότητα, γενναιοδωρία και διαφάνεια.

Το Franklin College βελτιώνει τον κόσμο μας. Οι απόφοιτοί μας έχουν μια παγκόσμια νοοτροπία σε ανθρώπινη κλίμακα, από τις αγροτικές κοινότητες έως τα αστικά περιβάλλοντα. Η έρευνά μας έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια πολιτική και την υπηρεσία στην κοινωνία. και οι φοιτητές και οι καθηγητές μας συμβάλλουν στις τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες μέσω της μάθησης υπηρεσιών και των συνεργασιών, κερδίζοντας δίνοντας, μαθαίνοντας συμμετέχοντας.

Το Franklin College προετοιμάζει την επόμενη γενιά παγκόσμιων ηγετών. Προετοιμάζουμε φοιτητές της UGA με τις γνώσεις και την ακεραιότητα που χρειάζονται για υπεύθυνη κρατική, εθνική και διεθνή ηγεσία με τη δύναμη της διεπιστημονικής τεχνογνωσίας και την ανάγκη συνεργασίας. Η ευθυγράμμιση της προ-επαγγελματικής κατάρτισης με τη γλωσσική διδασκαλία, τις τοπικές και εθνοτικές σπουδές, τις σπουδές στο εξωτερικό και τις διεθνείς ανταλλαγές φοιτητών και τις προπτυχιακές ερευνητικές συνεργασίες δημιουργούν μόνιμο αντίκτυπο από τις διαφορετικές εθνικές και διεθνείς προοπτικές της σχολής μας παγκόσμιας κλάσης.

Ακαδημαϊκοί

Ευρεία Ακαδημαϊκά Προγράμματα

Το σημερινό Franklin College περιλαμβάνει 30 τμήματα σε πέντε τμήματα: Καλές Τέχνες, Κοινωνικές Επιστήμες, Βιολογικές Επιστήμες, Φυσικές και Μαθηματικές Επιστήμες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Οι πέντε πιο δημοφιλείς προπτυχιακές σπουδές στο UGA—Βιολογία, Ψυχολογία, Αγγλικά, Τέχνη, Ιστορία— στεγάζονται όλα στο Franklin College. Εκτός από την εκπαίδευση περισσότερων προπτυχιακών από οποιοδήποτε κολέγιο στην πανεπιστημιούπολη, το Franklin College προσφέρει 84 μεταπτυχιακά πτυχία και πιστοποιητικά σε 42 τομείς σπουδών.

Μεταπτυχιακές σπουδές και πτυχία

Το Franklin College of Arts and Sciences είναι η πύλη για μια αξέχαστη συλλογική εμπειρία. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν από περισσότερα από 80 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε 60 μονάδες.

Οι Ακαδημαϊκές μας Μονάδες

Το Franklin College είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πιο ετερόκλητο κολέγιο στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά μας προγράμματα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των κλάδων στις τέχνες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις φυσικές, μαθηματικές, βιολογικές και κοινωνικές επιστήμες.

Προσλήψεις ΔΕΠ

Το Franklin College of Arts and Sciences ​προσφέρει μια αυστηρή εκπαίδευση για ένα ευρύ φάσμα φοιτητών με υψηλές επιδόσεις στο UGA, κάτι που σημαίνει απαραίτητα την προσέλκυση εξαιρετικών σχολών από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο.

Για να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας για τον κόσμο μας, τις ιστορίες μας και τους πολιτισμούς μας, το Κολλέγιο επενδύει στην εκπαίδευση σε κάθε κλάδο για να καλλιεργήσει μια παγκόσμια νοοτροπία που είναι επίσης προσαρμοσμένη στην ανθρώπινη κλίμακα. Η έρευνά μας έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια πολιτική και τον λόγο. Και οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό μας συμβάλλουν στις τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες μέσω της μάθησης υπηρεσιών και των συνεργασιών – κερδίζοντας δίνοντας, μαθαίνοντας συμμετέχοντας.

Στατιστική

Εγγραφή

 • Προπτυχιακά: 9.542
 • Πτυχιούχοι/Επαγγελματίες : 1.842
 • Σύνολο: 11.384

Αριθμός Σχολής

 • 860 πλήρους απασχόλησης?
 • 630 tenured ή tenure-track.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Στεγασμένο στο πρόσφατα ανακαινισμένο Rutherford Hall, το Franklin Residential College ή το "FRC" είναι η πρώτη οικιστική κοινότητα της UGA. Μοναδική στο FRC, μια οικογένεια προσωπικού κατοικεί στο Rutherford που φιλοξενεί τακτικά μαθητές στα σπίτια τους για πνευματικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της Σχολής μας, το FRC είναι μια κατοικία που διοικείται από φοιτητές, που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα κολέγια κατοικιών που βρέθηκαν σε πολλά ιδρύματα της Ivy League για να δώσει την αίσθηση ενός μικρού κολεγίου σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο. Πάνω από σχεδόν 20 χρόνια ύπαρξης, το FRC έχει γίνει το σπίτι χιλιάδων φοιτητών, αποδεχόμενοι στο πρόγραμμα κάθε χρόνο ένα μείγμα πρωτοετών μέσω προπτυχιακών σπουδών. Οι σπουδαστές με οποιαδήποτε κύρια ή δευτερεύουσα εκπαίδευση στο Franklin College of Arts and Sciences μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στο FRC.

  Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2021-22 περιλαμβάνουν έργα παροχής υπηρεσιών, ακαδημαϊκές εκδηλώσεις, κοινωνικές συγκεντρώσεις και την επιστροφή του ταξιδιού μας στο Fall Break στο νησί Sapelo.

   Στατιστικά Αποφοίτων

   Τοποθεσίες

   • Athens

    346 Brooks Hall, University of Georgia, GA 30602, Athens

    Ερωτήσεις