Keystone logo
© Instituto Superior Técnico
University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (ULisboa) είναι το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο στην Πορτογαλία και είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης, με περισσότερους από 50.000 φοιτητές. Κληρονόμος μιας πανεπιστημιακής παράδοσης που εκτείνεται σε πάνω από επτά αιώνες, η ULisboa είναι συνυπεύθυνη για να κάνει την πόλη της Λισαβόνας μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πολιτισμού και επιστήμης, καθώς υποδέχεται περισσότερους από 9.000 ξένους φοιτητές κάθε χρόνο (περίπου 18% του συνόλου αριθμός μαθητών) από περισσότερες από 100 χώρες, που αναζητούν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας καθώς και διαφορετική κουλτούρα, ευχάριστο καιρό και τη φιλοξενία και την ασφάλεια που έχουν να προσφέρουν η Λισαβόνα και η Πορτογαλία (4η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο, 2021 Παγκόσμια Δείκτης Ειρήνης). Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, παρέχει σε ολόκληρη την κοινότητά του τα καλύτερα και πιο ποικίλα ακαδημαϊκά προγράμματα και υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδικά εμπλουτιστική εμπειρία.

Το Instituto Superior Técnico (Técnico) είναι η Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας. Δημιουργήθηκε σχεδόν πριν από 11 δεκαετίες, το Técnico έχει περίπου 12.000 μαθητές από περισσότερες από 60 διαφορετικές εθνικότητες. Το Técnico, με κορυφαία κατάταξη στην Πορτογαλία, αναγνωρίζεται διεθνώς για την ακαδημαϊκή και επιστημονική του αριστεία στους τομείς της Μηχανικής, της Αρχιτεκτονικής, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, για την προώθηση της σχέσης μεταξύ πανεπιστημίου-επιχειρήσεων-κοινωνίας και για την ενθάρρυνση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η γνώση. Η Técnico προσφέρει πολλά προγράμματα Bachelor, Master, Doctoral και δια βίου κατάρτισης και αναπτύσσει δραστηριότητες Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (RD&I), οι οποίες είναι απαραίτητες για την παροχή εκπαίδευσης βασισμένης στα κορυφαία διεθνή πρότυπα. Το Técnico διαθέτει τρεις πανεπιστημιουπόλεις με προνομιακή πρόσβαση στα κύρια σημεία ενδιαφέροντος της Λισαβόνας και στο εκπληκτικό θέρετρο της πόλης (Sintra, Cascais, Estoril, Arrábida). Σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Λισαβόνας, η πανεπιστημιούπολη Alameda εξυπηρετείται από ένα εξαιρετικό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία της πόλης και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής και Γεωπόρων (DECivil) είναι ένα από τα ιδρυτικά και μεγαλύτερα τμήματα της Técnico. Το DECivil έχει 141 μέλη ΔΕΠ και 1500 φοιτητές BSc και MSc (14% εκ των οποίων διεθνείς), κατανεμημένοι σε τρεις κύριους τομείς: (i) Πολιτικών Μηχανικών, (ii) Μεταλλείων και Ενεργειακών Πόρων. και (iii) Αρχιτεκτονική. Επιπλέον, το DECivil φιλοξενεί επίσης 250 Ph.D. φοιτητές, σε ένα πολύ συναρπαστικό και ποικίλο περιβάλλον. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται σε ισχυρή πειραματική διδασκαλία και, για το σκοπό αυτό, διατίθενται πολύ καλά εξοπλισμένα εργαστήρια σε διαφορετικούς τομείς, όπου διεξάγεται πρωτοποριακή έρευνα, όπως πιστοποιείται από τις εξαιρετικές θέσεις σε διάφορες ακαδημαϊκές κατατάξεις: Πολιτικός Μηχανικός - 2η (Ευρώπη) στην κατάταξη NTU Ταϊβάν το 2021 και 17η (Ευρώπη) στην κατάταξη της Σαγκάης το 2021. Πετρελαιομηχανική – 47η (Παγκόσμια) στην κατάταξη QS World University 2021.

Διαπίστευση

Το EUR-ACE® είναι ένα πλαίσιο και σύστημα διαπίστευσης που παρέχει ένα σύνολο προτύπων που προσδιορίζει προγράμματα σπουδών μηχανικής υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό. Η ετικέτα EUR-ACE® είναι ένα πιστοποιητικό που απονέμεται από εξουσιοδοτημένο οργανισμό σε ΑΕΙ (Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης) σε σχέση με κάθε πρόγραμμα πτυχίου μηχανικού που έχει διαπιστευθεί.

176558_176554_euraceLogo.jpg

Η A3ES είναι η Πορτογαλική Υπηρεσία για την Αξιολόγηση και Διαπίστευση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η απόφαση διαπίστευσης εξαρτάται από την αξιολόγηση (i) της ποιότητας των επιδόσεων των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των οργανικών τους μονάδων και (ii) της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών που οδηγούν σε ένα δεδομένο πτυχίο. Η A3ES είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι καταχωρημένη στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Διασφάλισης Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση και είναι μέλος του Διεθνούς Ομίλου Ποιότητας CHEA.

176559_176553_A3ES.png

Στατιστική

 • 1911: Το Instituto Superior Técnico ιδρύθηκε στις 23 Μαΐου 1911 από τον Alfredo Bensaude.
 • Το 44,1% των φοιτητών βρίσκουν δουλειά πριν την αποφοίτησή τους.
 • Το 91,4% των αποφοίτων βρίσκουν δουλειά εντός έξι μηνών από την αποφοίτησή τους.
 • Το 73% των αποφοίτων MSc απασχολούνται στον τομέα σπουδών τους.
 • Εγγράφηκαν 10.987 φοιτητές Técnico.
 • 1.915 Επιστημονικές δημοσιεύσεις στο ISI Web of Science.
 • 58 spin-off εταιρείες δημιουργήθηκαν στην Técnico από το 2009.
 • Το 3 Técnico διαθέτει 3 campi (Alameda, Taguspark και CTN).
 • Το 3 Técnico προσφέρει διαμονή σε 3 φοιτητικές εστίες.
 • Το 30,9% των ξένων φοιτητών παρακολουθεί διδακτορικό. πρόγραμμα.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

   Εισαγωγές

   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

   Οι αιτήσεις για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθημάτων ή κύκλου σπουδών γίνονται ηλεκτρονικά. Ο αιτών πρέπει να προσκομίσει όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στον Κανονισμό, καθώς και μια επιστολή κινήτρων που να αναφέρεται στο επιλεγμένο μάθημα ή κύκλο σπουδών. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης είναι απαραίτητο να υποβάλετε τα ακόλουθα σαρωμένα έγγραφα ως αρχεία PDF:

   • Πρόσφατη φωτογραφία;
   • Ενημερωμένο βιογραφικό.
   • Έγγραφο ταυτότητας / διαβατήριο·
   • Αντίγραφο CPF (ισχύει μόνο για υποψήφιους πτυχιούχους BSc βραζιλιάνικης εθνικότητας).
   • Επίσημο ακαδημαϊκό αντίγραφο ότι έχετε ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή ισοδύναμη εκπαίδευση στη χώρα προέλευσης, με τελικό μέσο όρο και απόδειξη πρόσβασης σε εξετάσεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ισχύει μόνο για υποψηφίους πτυχίου BSc).
   • Επίσημα αρχεία ακαδημαϊκών μεταγραφών πτυχίου και Διπλώματος με τελικό μέσο όρο (ισχύει μόνο για τους υποψηφίους για πτυχία MSc).
   • Έγγραφο που προσδιορίζει τον τύπο του συστήματος βαθμολόγησης των ακαδημαϊκών αρχείων (ισχύει μόνο για τους υποψηφίους για πτυχία MSc).
   • Έγγραφο που πιστοποιεί το επίπεδο πορτογαλικής γλώσσας του αιτούντος: Επίπεδο Β1 στην Πορτογαλική γλώσσα και ολοκληρώστε το επίπεδο Β2 μέχρι το τέλος του πρώτου έτους του πτυχίου (ισχύει μόνο για τους υποψηφίους πτυχίου BSc).
   • Δήλωση υπό όρκο, ότι ο αιτών δεν έχει πορτογαλική υπηκοότητα ούτε υπηκοότητα άλλης χώρας που είναι μέλος της ΕΕ και πληροί τις απαιτήσεις που απαιτούνται για την κατηγορία Πρόσβαση και Εισδοχή για Διεθνείς Φοιτητές·
   • Απόδειξη τραπεζικής μεταφοράς πληρωμής για το τέλος αίτησης.

   Τοποθεσίες

   • Lisbon

    Alameda Campus Av. Rovisco Pais, 1, 1049-001, Lisbon

    • Porto Salvo

     Taguspark Campus Av. Prof. Dr. Cavaco Silva, 2744-016, Porto Salvo

     • Bobadela

      CTN – Tecnológico e Nuclear Campus Estrada Nacional 10 (ao Km 139,7), 2695-066, Bobadela

      Ερωτήσεις