Keystone logo
University of Lisbon - Medfor

University of Lisbon - Medfor

University of Lisbon - Medfor

Εισαγωγή

Το Universidade de Lisboa (ULisboa) είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο πανεπιστήμιο στην Πορτογαλία και είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Κληρονόμος μιας πανεπιστημιακής παράδοσης που εκτείνεται σε επτά αιώνες, η ULisboa απέκτησε τη σημερινή της κατάσταση τον Ιούλιο του 2013, μετά τη συγχώνευση των πρώην Universidade Técnica de Lisboa και Universidade de Lisboa.

Το ULisboa συγκεντρώνει διάφορους τομείς γνώσης και έχει προνομιακή θέση για τη διευκόλυνση της σύγχρονης εξέλιξης της επιστήμης, της τεχνολογίας, των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών. Η ποιότητα της διδασκαλίας, της έρευνας, της καινοτομίας και του πολιτισμού του ULisboa προσελκύει όλο και περισσότερα ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Καλώς ήλθατε στο ULisboa

Το Universidade de Lisboa (ULisboa) είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πορτογαλία και ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Το να σπουδάσεις στο ULisboa είναι να πας σε ένα πανεπιστήμιο προσανατολισμένο στον άνθρωπο που έχει προνόμια αξίας και έχει έντονη αφοσίωση στην εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και στην προβολή του στη διεθνή σκηνή της επιστήμης και της καινοτομίας.

Το ULisboa παρέχει πάνω από 400 βαθμούς σε όλες τις γνώσεις. Με ακαδημαϊκό προσωπικό περίπου 3.500 καθηγητών και περισσότερους από 400 ερευνητές, αυτό το ίδρυμα εξυπηρετεί ένα σύμπαν 50.000 φοιτητών.

Η ποιότητα στην έρευνα, την καινοτομία και τον πολιτισμό στα σχολεία ULisboa προσελκύει έναν αυξανόμενο αριθμό διεθνών ταλέντων που επιδιώκει να αναπτύξει έργα στο υψηλότερο επίπεδο με τις ερευνητικές μονάδες και ομάδες.

Η ULisboa προετοιμάζει τους επαγγελματίες για τον κόσμο, παρέχοντάς τους τις δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό, γιορτάζονται πάνω από 550 συμφωνίες και πρωτόκολλα με διεθνή ιδρύματα, ενισχύοντας την καθημερινή δέσμευση της ULisboa να παρέχει μια ολοκληρωμένη, υψηλής ποιότητας και διακεκριμένη εκπαίδευση.

Πρόσβαση και είσοδος στο ULisboa

Το Διεθνές Καταστατικό Φοιτητών, που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2014, καθιερώνει την είσοδο διεθνών φοιτητών στην Πορτογαλική Ανώτατη Εκπαίδευση, στον 1ο κύκλο και στους ολοκληρωμένους πλοιάρχους, μέσω του Ειδικού Διαγωνισμού Εισαγωγής για Διεθνείς Φοιτητές, στον οποίο επιτρέπονται αλλοδαποί υποψήφιοι φοιτητές κάτοχοι διπλώματος που πιστοποιεί ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα καταγωγής τους.

Από το Διεθνές Καταστατικό των Φοιτητών εξαιρούνται οι εθνικοί φοιτητές που ανήκουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή δεν είναι υπήκοοι εθνικής χώρας της ΕΕ, ζουν νόμιμα στην Πορτογαλία για περισσότερα από δύο χρόνια χωρίς διακοπή. Αυτοί οι μαθητές μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πορτογαλικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του γενικού καθεστώτος εισδοχής, εάν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν πραγματοποιήσει τις εισαγωγικές εξετάσεις και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Tenement houses in Lisbon

Η Σχολή Γεωργίας - ISA

Το Instituto Superior de Agronomia (ISA), Σχολή Γεωργίας, είναι το μεγαλύτερο και πιο καταρτισμένο σχολείο μεταπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων στις Γεωπονικές Επιστήμες της Πορτογαλίας και η τεχνογνωσία του αναγνωρίζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Με πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας, προσαρμόζει τη διδασκαλία του τόσο στην τεχνολογική εξέλιξη όσο και στην πραγματικότητα της χώρας, εστιάζοντας τόσο στην ποιότητα όσο και στον εκσυγχρονισμό.

Το ISA ενσωματώθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας το 1930. Από το 2013 έγινε μέρος του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, που προέκυψε από τη συγχώνευση του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Λισαβόνας και του πρώην Πανεπιστημίου της Λισαβόνας. Έχει περίπου 1500 φοιτητές σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα, μια σχολή 116 εκπαιδευτικών και 47 ερευνητές.

Βρίσκεται στην καρδιά της Λισαβόνας, το Tapada da Ajuda - ένα περιβαλλοντικό και βοτανικό πάρκο με περίπου 100 εκτάρια, αναγνωρισμένου ενδιαφέροντος - είναι επίσης ένα ευχάριστο μέρος για εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και την ανακάλυψη τοποθεσιών, όπως το ενδιαφέρον αμφιθέατρο της πέτρας , το Belvedere, ο Κήπος της Parada, το πεδίο του Ράγκμπι, το Αστρονομικό Παρατηρητήριο, το Εκθεσιακό Περίπτερο, το Αμφιθέατρο της Lagoa Branca, μεταξύ άλλων.

Τοποθεσίες

  • Lisbon

    Tapada da Ajuda 1349-017, Lisboa Portugal, 1349-017, Lisbon

Ερωτήσεις