Keystone logo
University of Oldenburg - Department of Computing Science

University of Oldenburg - Department of Computing Science

University of Oldenburg - Department of Computing Science

Εισαγωγή

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ, εν τω μεταξύ, ανατρέχει σε περισσότερα από 35 χρόνια εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της επιστήμης των υπολογιστών και της πληροφορικής. Η διεθνούς φήμης ενεργειακή έρευνα του Oldenburg - όχι μόνο στον τομέα της ενεργειακής πληροφορικής - έχει ιστορία άνω των 30 ετών, η οποία χαρακτηρίζεται από μια διεπιστημονική ανταλλαγή με άλλες πανεπιστημιακές τοποθεσίες στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας και στο εξωτερικό και με διάφορα επιστημονικά κέντρα. Η εργασία στον θεματικό τομέα «Ευφυή Ενεργειακά Συστήματα» στο Πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ είναι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων. Αυτό αντικατοπτρίζεται, για παράδειγμα, στη διαχείριση μεγάλων διεπιστημονικών κοινών ερευνητικών έργων, στη διαχείριση της ομάδας ειδικών «Energy Informatics» της Gesellschaft für Informatik (Γερμανική Εταιρεία Πληροφορικής) ή στην ίδρυση από τη γερμανική πλευρά του κορυφαίου συνεδρίου DACH+». Ενεργειακή Πληροφορική». Η Ενεργειακή Πληροφορική στο Όλντενμπουργκ είναι επί του παρόντος η μεγαλύτερη εθνική ερευνητική ομάδα σε αυτόν τον τομέα με διεθνή δικτύωση, για παράδειγμα μέσω της συνδεδεμένης εταιρικής σχέσης στο κοινό πρόγραμμα "Smart Grids" της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Έρευνα Ενέργειας ή της Ομάδας Ειδικών Αναδυόμενων Ενδιαφερόντων ACM για τα Ενεργειακά Συστήματα και την Πληροφορική Η "ACM SIGEIG-Energy" ιδρύθηκε το 2018. Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στο Όλντενμπουργκ, μια πόλη στην Κάτω Σαξονία που, παρά την τρέχουσα ταχεία ανάπτυξή της, έχει διατηρήσει μια βιώσιμη γοητεία μικρής πόλης με μια πλούσια γκάμα ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η μικρή μεγάλη πόλη με περισσότερους από 170.000 κατοίκους βρίσκεται στη βορειοδυτική Γερμανία μεταξύ της Βόρειας Θάλασσας, του Αμβούργου και των ολλανδικών συνόρων. Η Βόρεια Θάλασσα διαμορφώνει το κλίμα: το καλοκαίρι δεν είναι πολύ ζεστό και το χειμώνα όχι πολύ κρύο. Στο Πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ, υπάρχουν διάφορες ευκαιρίες για διεθνείς και Γερμανούς φοιτητές να δικτυωθούν μεταξύ τους. Μπορείτε είτε να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις είτε να συμμετέχετε.

Πλεονεκτήματα σπουδών στο Τμήμα Πληροφορικής

Δημιουργικό περιβάλλον έρευνας

Τα προγράμματα σπουδών μας δίνουν έμφαση σε μια σταθερή βασική εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών και προσφέρουν πληροφορίες για τη βασική έρευνα καθώς και για τις ποικίλες εφαρμογές της επιστήμης των υπολογιστών στη διδασκαλία. Για το σκοπό αυτό, το τμήμα συνεργάζεται στενά με άλλα μαθήματα του πανεπιστημίου, για παράδειγμα, ιατρική και ψυχολογία, καθώς και με οικονομικά και κοινωνικές επιστήμες ειδικότερα. Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών προωθεί ενεργά την έγκαιρη και επιτυχημένη συμμετοχή των φοιτητών στην υπάρχουσα έρευνα, κάτι που επιβεβαιώνεται εντυπωσιακά από πολυάριθμες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις φοιτητών σε σχετικά συνέδρια και εμπορικές εκθέσεις, ορισμένες από τις οποίες έχουν βραβευτεί. Οι μαθητές εκτιμούν αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας με προσανατολισμό στην έρευνα, που εξοικειώνει τους φοιτητές με ερευνητικά θέματα ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Μελέτη - στενά δικτυωμένη

Η ατομικότητα και η διαχειρισιμότητα είναι δύο σημαντικές πτυχές της μελέτης. Οι δάσκαλοι στο Όλντενμπουργκ διατηρούν πολύ στενή και καλή επαφή με τους μαθητές τους. Στην επιστήμη των υπολογιστών, οι φοιτητές εργάζονται μαζί με τους διδάσκοντες μέσω μαθημάτων, πρακτικών, σεμιναρίων και διατριβών. Πολλοί από τους μαθητές μας εμπλέκονται επίσης σε τρέχοντα προβλήματα και εποπτικές δραστηριότητες ως δάσκαλοι και βοηθοί μαθητών. Το τμήμα ανταποκρίνεται ανοιχτά στις πολλές απαιτήσεις μιας δυναμικής πανεπιστημιακής τοποθεσίας και στις νέες απαιτήσεις που έχουν οι φοιτητές μας.

Καινοτόμο περιβάλλον

Η εθνικά και διεθνώς ορατή επιστήμη των υπολογιστών του Oldenburg έχει τονώσει ένα εξαιρετικό τοπίο πληροφορικής στη γειτονιά του με εστίαση στους μελλοντικούς τομείς της κινητικότητας, της ενέργειας, της υγείας και του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας. Εκτός από πολυάριθμες εταιρείες πληροφορικής, αυτό περιλαμβάνει ιδίως το συνδεδεμένο Ινστιτούτο Επιστήμης Υπολογιστών OFFIS, ένα από τα σημαντικότερα μη πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα επιστήμης υπολογιστών στη Γερμανία, και το νεοσύστατο παράρτημα του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στα ερευνητικά εργαστήρια για δικτυωμένα ενεργειακά συστήματα, ναυτιλιακά συστήματα, υποβοηθούμενη και αυτοματοποιημένη οδήγηση, συστήματα μελλοντικής φροντίδας και υγείας, καθώς και για δομές έξυπνων πόλεων, τα οποία λειτουργούν από κοινού το πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο OFFIS για την Επιστήμη Υπολογιστών, συνεργαζόμαστε για καινοτόμες λύσεις για κοινωνικά ζητήματα του μέλλοντος. Μέσω της συνεργασίας με πολυάριθμες περιφερειακές και υπερπεριφερειακές εταιρείες και δημόσιους φορείς, οι φοιτητές μπορούν ήδη να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που έχουν μάθει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το Πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος όπου σπουδάζουν, διδάσκουν και ερευνούν άνθρωποι από περισσότερες από 110 χώρες.

Εισαγωγές

 1. Επιτυχές πτυχίο Bachelor ή ισοδύναμο πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών, επιχειρηματική πληροφορική, μηχανική, ηλεκτρολόγος μηχανικός ή κατάλληλο προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών τεχνολογίας πληροφοριών με κυρίως τεχνικό και πληροφοριακό στοιχείο ή σε συγκρίσιμο άλλο πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει τουλάχιστον 180 πιστωτικές μονάδες σε γερμανικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκει σε ένα από τα υπογράφοντα κράτη της Μπολόνια.
 2. Επίδειξη γνώσεων σε
  • Αντικειμενοστραφής μοντελοποίηση και προγραμματισμός (>= 5 CP)
  • Επεξεργασία πληροφοριών (>=5 CP)
  • Μαθηματικά, ιδιαίτερα γραμμική άλγεβρα και ανάλυση (>= 10 CP)
 3. Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) Επίπεδο Β2 ή οι αιτούντες είναι φυσικοί ομιλητές ή έχουν πτυχίο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο ή πτυχίο πανεπιστημίου που έχουν αποκτήσει στα αγγλικά (κατά τα τελευταία δύο χρόνια)

Απαιτήσεις Βίζας

Εάν είστε από χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεστε άδεια διαμονής για σπουδές στη Γερμανία, ακόμα κι αν δεν χρειαζόσασταν βίζα για να εισέλθετε στη χώρα.

Για να αποκτήσετε ή να ανανεώσετε την άδεια διαμονής σας, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με το Hochschulservice (Γραφείο Αλλοδαπών Κατοίκων της Πόλης του Όλντενμπουργκ). Παρακαλούμε να κανονίσετε το ραντεβού σας πολύ εκ των προτέρων (δύο μήνες πριν από τη λήξη/ εντός 90 ημερών από την άφιξή σας στη Γερμανία).

Για το ραντεβού σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα ακόλουθα έγγραφα:

 1. Μια τρέχουσα επιβεβαίωση της ασφάλισης υγείας σας. Εάν είστε εγγεγραμμένος στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης υγείας, επικοινωνήστε με τον πάροχο σας και αφήστε τον να σας εκδώσει μια επιστολή που δηλώνει ότι είστε επί του παρόντος μέλος εκεί. η κάρτα ασφάλισης υγείας δεν αρκεί. Εάν έχετε ιδιωτική ασφάλιση υγείας, πρέπει να επεκτείνετε την ασφάλισή σας έτσι ώστε να καλύπτει ολόκληρη την περίοδο για την οποία θέλετε να έχετε άδεια διαμονής. Στη συνέχεια, πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη στο Hochschulservi ce (Γραφείο Κατοίκων Εξωτερικών).
 2. Απόδειξη χρηματοδότησης για τις σπουδές σας (αντίγραφο του εγγράφου), π.χ. επιστολή από την τράπεζά σας που επιβεβαιώνει ότι έχετε κλειδωμένο τραπεζικό λογαριασμό με περιορισμό ("Sperrvermerk") που καλύπτει πάνω από 11.208 EUR ετησίως (12 x 934 EUR το μήνα) , μια επίσημη υποχρεωτική επιστολή ή μια επιβεβαίωση υποτροφίας. Εάν μπορείτε να αποδείξετε ότι το κόστος ενοικίασης και το κόστος ενοικίασης του καταλύματός σας είναι χαμηλότερο από 360 EUR, το ποσό της απόδειξης χρηματοδότησης θα μειωθεί.
 3. Το εθνικό σας διαβατήριο.
 4. Μια τρέχουσα επιβεβαίωση εγγραφής (Immatrikulationsbescheinigung)
 5. Τέλος περίπου 100 ευρώ (για την πρώτη άδεια διαμονής) ή έως 93 ή 98 ευρώ (για κάθε ανανέωση). Εάν χρηματοδοτήσετε τη διαμονή σας με υποτροφία, το Hochschulservice θα ελέγξει εάν μπορεί να εφαρμοστεί απαλλαγή από τα τέλη.
 6. Μια βιομετρική φωτογραφία διαβατηρίου

Το Hochschulservice (Γραφείο Ξένων Κατοίκων) βρίσκεται στο κτίριο του Νέου Δημαρχείου στην οδό Pferdemarkt 14 (δωμάτια A018/A019).

Τοποθεσίες

 • Oldenburg

  Ammerländer Heerstraße,114-118, 26129, Oldenburg

Ερωτήσεις