Keystone logo
University of Ostrava

University of Ostrava

University of Ostrava

Εισαγωγή

Το University of Ostrava (UO) είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο που εκπαιδεύει σχεδόν 9.000 μαθητές σε έξι σχολές. Η Σχολή Θετικών Επιστημών, Σχολή Καλών Τεχνών, Ιατρική Σχολή, Σχολή Κοινωνικών Σπουδών και Σχολή Παιδαγωγικής προσφέρει μια ευρεία ποικιλία επιστημονικών κλάδων και μη συμβατικών συνδυασμών μεγάλων εταιρειών.

170051_CB4.jpg

Ως δυναμικό και πνευματικά προκλητικό σύγχρονο θεσμό, το University of Ostrava παρέχει ένα διεθνές περιβάλλον για να μελετήσει. Η πανεπιστημιούπολη μας διαδίδεται κυρίως σε όλο το παλιό κέντρο της πόλης, προσφέροντας ένα περιβάλλον τόνωσης για να σκεφτεί κανείς τις ζωτικές τέχνες και τις επιστήμες. Η διδασκαλία στο UO είναι καθοδηγούμενη από την έρευνα και τα προγράμματά της συχνά διδάσκονται από ενεργούς ερευνητές.

Το πανεπιστήμιο είναι περήφανο που διατηρεί τους καθηγητές, τους καθηγητές και τους ερευνητές που είναι ηγετικές προσωπικότητες στους τομείς της εμπειρογνωμοσύνης τους, οι οποίοι είναι επιστήμονες και εμπνευσμένες και ανοιχτόμυαλοι προσωπικότητες με ζωντανή αίσθηση δημιουργικότητας.

Το μικρό μέγεθος του πανεπιστημίου και της σχετικής του νεολαίας (που ιδρύθηκε το 1991) επιτρέπει μια έντονα ατομική προσέγγιση στους μαθητές μας και ευέλικτες αντιδράσεις στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. Το πανεπιστήμιο προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και πολλές δυνατότητες για όσους επιθυμούν να εκπληρώσουν τα οράματά τους: είτε στην εκμάθηση γλωσσών, την ίδρυση φοιτητικής οργάνωσης ή την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας. Το πανεπιστήμιο αναζητά ενεργά ευκαιρίες για τους σπουδαστές να αυξήσουν τα προσόντα τους και να τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους.

Το University of Ostrava έχει καθιερώσει συνεργασία με αρκετούς τοπικούς οργανισμούς (όπως ένα τοπικό στούντιο της δημόσιας τσεχικής τηλεόρασης) που παρέχουν στους σπουδαστές πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Η συμμετοχή της Κοινότητας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αποστολής εκπαίδευσης και έρευνας του πανεπιστημίου. Το UO και οι σχολές του, οι φοιτητικές οργανώσεις και τα επιστημονικά ιδρύματα καθιερώνουν και προωθούν εκατοντάδες δημόσιες εκδηλώσεις κάθε χρόνο. που περιλαμβάνουν δωρεάν εργαστήρια, διαλέξεις, σεμινάρια, βιωματικά γεγονότα, επιστημονικές περιπέτειες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, διεθνείς συγκεντρώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τέχνης, εκδηλώσεις, επαναλήψεις αποφοίτων, συναυλίες και θεατρικά έργα.

Το University of Ostrava αποτελεί ουσιαστικό τμήμα της πόλης και της κοινωνικής ζωής της και συνεχίζει να συνεργάζεται με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πολιτιστικών οργανισμών και τοπικών θεσμών. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον ρόλο εμπλοκής κοινότητας UO παρακάτω στην ενότητα "UO @live".

170052_Screenshot2021-10-06102103.png

Αποστολή και Όραμα

Ένα πανεπιστήμιο με αποστολή, ανοικτή στον κόσμο, που εργάζεται στην περιοχή.

Το University of Ostrava είναι ένα θεσμικό όργανο που βλέπει το ρόλο του στην ανάπτυξη των ανθρωπιστικών και ιατρικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών πεδίων στην τοπική περιοχή, η οποία παραδοσιακά συνδέεται με τη βιομηχανική και την τεχνολογική σφαίρα.

Σκοπός του είναι να συμβάλει στην επίλυση επειγόντων προβλημάτων της περιφέρειας της Μοραβίας-Σιλεσίας σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς χώρους και να διαμορφώσει την Οστράβα ως μια πραγματική πανεπιστημιακή πόλη. Για το σκοπό αυτό, σκοπεύει να συνεχίσει να αξιοποιεί τις δυνατότητές της για να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα, τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής καθώς και να την καλλιεργεί μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργικές δραστηριότητες.

Το University of Ostrava είναι έτοιμο να φέρει προοδευτικές τάσεις της ευρωπαϊκής επιστήμης και υποτροφίας στην περιοχή και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για διεθνιστική συνεργασία και φιλικό περιβάλλον για ξένους ακαδημαϊκούς και φοιτητές.

Το πανεπιστήμιο προσπαθεί να είναι ένα ίδρυμα που προωθεί ενεργά τις ποιοτικές επιστημονικές δραστηριότητες, αναζητώντας συστηματικά νέους ερευνητικούς τομείς και ομάδες με τη δυνατότητα να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα.

Το University of Ostrava επικεντρώνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και αναπτύσσει μια υπεύθυνη και ατομική προσέγγιση σε μια ευρεία ποικιλία μαθητών, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων ομάδων (ηλικιωμένοι, κοινωνικά μειονεκτούντες φοιτητές, μαθητές με ειδικές ανάγκες) και υποστηρίζει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη φιλική επικοινωνία με το κοινό.

170053_Screenshot2021-10-06102349.png

Γιατί να σπουδάσετε στο University of Ostrava

 • Έρευνα υψηλής ποιότητας που βασίζεται στην έρευνα
 • Κορυφαία στοιχεία στους τομείς εμπειρογνωμοσύνης τους
 • Ατομική προσέγγιση από δάσκαλο σε φοιτητή
 • Μια μεγάλη ποικιλία τομέων σπουδών
 • Νέο, φρέσκο, μοντέρνο, ανοιχτό πνεύμα
 • Ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική ανάπτυξη
 • Ευελιξία και απόκριση λόγω του μικρού μεγέθους και της νεανικής δυναμικής του πανεπιστημίου μας
 • Έμφαση στον 3ο ρόλο του πανεπιστημίου - να ενεργεί ως ηγέτες της τοπικής κοινότητας
 • Μεγάλος χώρος για τις συμπληρωματικές δραστηριότητες των σπουδαστών και των ακαδημαϊκών
 • Η ζωντανή και ποιητική ατμόσφαιρα της πρώην βιομηχανικής πόλης της Ostrava

Τοποθεσίες

 • Ostrava

  Dvořákova 7 , 701 03, Ostrava

Ερωτήσεις