Keystone logo
University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Εισαγωγή

Η δημιουργία του University of Pécs ξεκίνησε για πρώτη φορά από τον Βασιλιά Λουδοβίκο τον Μέγα το 1367. Σήμερα, το University of Pécs είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα στη χώρα, όπου υπάρχουν δέκα σχολές που καλύπτουν όλο το φάσμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να παρέχουν υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Εκτός από τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, η ιατρική περίθαλψη είναι μια κρίσιμη δραστηριότητά μας. το Κλινικό Κέντρο φροντίζει όχι μόνο τους εξωτερικούς και εσωτερικούς ασθενείς της περιοχής αλλά έχει και καθήκοντα σε εθνικό επίπεδο σε πολλούς τομείς.

Κάθε χρόνο, το University of Pécs συμμετέχει στην κατάταξη των διεθνών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το κάνει καλά. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την αντίληψή μας σε όλους τους τομείς.

Έχουμε και θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της εκπαίδευσης, καθώς οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές σημαίνουν την καλύτερη δημοσιότητα για εμάς. Σε αυτό το πνεύμα, η συνεχής ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και των συνθηκών υποδομής είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να παρέχουμε στους μαθητές μας μια μεγάλη ποικιλία γνώσεων. Ως εκ τούτου, προσφέρουμε υποστήριξη σε σημαντικό ποσοστό των φοιτητών μας να συμμετάσχουν σε μια ποικιλία προγραμμάτων πρακτικής άσκησης και ανταλλαγών σε αναγνωρισμένα ιδρύματα στην Ευρώπη και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Για να μπορέσουμε να αυξήσουμε το επίπεδο εκπαίδευσης, χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής και προσκαλούμε τους καλύτερους καθηγητές. Έχουμε πάρει το μότο μας από τον Λουίς Παστέρ: «η ευκαιρία ευνοεί το προετοιμασμένο μυαλό». Είναι πολύ ευχάριστο ότι ο αριθμός των φοιτητών έχει σταθεροποιηθεί την τελευταία δεκαετία, ενώ ο αριθμός των αλλοδαπών φοιτητών έχει αυξηθεί σημαντικά. Το University of Pécs δεν είναι μόνο ένα αναγνωρισμένο ίδρυμα, αλλά είναι επίσης φιλικό προς τους φοιτητές. Θα θέλαμε οι μαθητές μας να μελετήσουν για επιτεύγματα και να περάσουν καλά επίσης.

Το University of Pécs διεξάγει διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κάνουμε το πανεπιστήμιό μας τη βέλτιστη επιλογή για έναν χώρο εργασίας για τους ταλαντούχους ερευνητές μας, όχι απλώς ένα σημείο εκκίνησης. Ενθαρρύνουμε τους αξιότιμους συναδέλφους μας με εσωτερικά προγράμματα επιχορηγήσεων για ακόμη καλύτερη απόδοση. Στο ερευνητικό κέντρο που πήρε το όνομά του από τον János Szentágothai, υπάρχουν τεχνολογίες, εξοπλισμός και εργαλεία αιχμής στη διάθεση των ερευνητών και των φοιτητών μας. Το κύριο ερευνητικό προφίλ του Πανεπιστημίου μας είναι η βασική επιστημονική έρευνα. Ωστόσο, μέσω της εφαρμοσμένης έρευνας, αναπτύσσουμε συνεχώς και τις εργασιακές μας σχέσεις.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύγχρονων Πόλεων, στο πανεπιστήμιό μας γινόταν θεαματικός εκσυγχρονισμός. Στο πλαίσιο αυτό, όχι μόνο γίνονται ανέγερση νέων κτιρίων και ανακαίνιση υφιστάμενων, αλλά οι δραστηριότητες αυτές ήταν παράλληλες με την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού. Το Πρόγραμμα Σύγχρονων Πόλεων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την πόλη του Πετς.

Το Pécs είναι μια ελκυστική, φιλική μικρή πόλη και ανθρώπινη σε κλίμακα. όχι μόνο φιλοξενεί, αλλά χρησιμεύει και ως στέγη για τους πανεπιστημιακούς μας. Το Πανεπιστήμιο είναι το κυρίαρχο ίδρυμα της πόλης. Εκτός από τους μαθητές, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Pécs αισθάνονται συνδεδεμένοι με αυτό. Η παρουσία μεγάλου αριθμού ξένων φοιτητών από όλο τον κόσμο και η μεσογειακή ατμόσφαιρα κάνουν το Pécs μια ευχάριστη, πολυσύχναστη πανεπιστημιακή πόλη με τόση ζωή. Το University of Pécs , ωστόσο, δεν περιορίζεται στην έδρα της κομητείας Baranya. υπάρχει μια ανεξάρτητη σχολή στην πόλη Szekszárd, και υπάρχει ένα δίκτυο κέντρων κατάρτισης σε όλη την περιοχή της Υπερδουνάβιας, ακόμη και πέρα από τα σύνορα.

Εάν επιθυμείτε να σπουδάσετε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, με λογικά δίδακτρα και να βιώσετε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας στο παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στατιστική

 • 650 χρόνια παράδοσης
 • Κατατάχθηκε μεταξύ των 3 κορυφαίων Ουγγρικών Πανεπιστημίων
 • Το UP ανήκει στο κορυφαίο 2,5 της διεθνούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως (πηγή: QS WUR 2021)
 • 40 χρόνια εμπειρίας στη διεθνή εκπαίδευση
 • 2.000 καθηγητές
 • 22.000 φοιτητές σχηματίζουν 130 διαφορετικές χώρες με αναλογία ξένων φοιτητών 22%.
 • από τους 5000 διεθνείς φοιτητές, περισσότεροι από 1000 λαμβάνουν υποτροφία Stipendium Hungaricum από περίπου 90 εταίρους αποστολής
 • 10 σχολές
 • 24 ιδιόκτητες κλινικές
 • 8 κοιτώνες που βρίσκονται στην κατοικημένη περιοχή του Pécs
 • Ο σύγχρονος ερευνητικός χώρος 7700 m2 με εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας στο Ερευνητικό Κέντρο Szentágothai διασφαλίζει ότι οι συνάδελφοί μας στον τομέα της βιοτεχνολογίας, της περιβαλλοντικής τεχνολογίας, της τεχνολογίας υπολογιστών και της νανοεπιστήμης μπορούν να διαπρέψουν.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Ξεκλειδώστε τις δυνατότητές σας με την περίφημη υποτροφία Stipendium Hungaricum. Αυτό το πρόγραμμα υποτροφιών, που ξεκίνησε από την ουγγρική κυβέρνηση, προσφέρει μια σειρά από οφέλη, όπως:

  ✅ Εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα

  Πρόγραμμα υποτροφιών Stipendium Hungaricum

  Το University of Pécs προσφέρει πολλές υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές. Το πιο δημοφιλές είναι το Πρόγραμμα Υποτροφιών Stipendium Hungaricum, το οποίο ξεκίνησε το 2013 από την Ουγγρική Κυβέρνηση ως μέρος της κυβερνητικής πολιτικής που ονομάζεται «Άνοιγμα Ανατολής και Νοτίου». Το πρόγραμμα υποτροφιών διαχειρίζεται το Δημόσιο Ίδρυμα Tempus.

  Η βασική αποστολή του προγράμματος είναι να αυξήσει τον αριθμό των ξένων φοιτητών στην Ουγγαρία και να ενθαρρύνει τα ουγγρικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να προσελκύσουν κορυφαίους ξένους φοιτητές. Επί του παρόντος, 68 εταίροι αποστολής συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  Κάθε χρόνο εκατοντάδες διεθνείς φοιτητές εισέρχονται στο πανεπιστήμιό μας με αυτήν την υποτροφία.

  Διατάξεις που καλύπτονται από την υποτροφία

  • Εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα: απαλλαγή από την καταβολή διδάκτρων
  • Μηνιαία υποτροφία: μη πτυχίο, πτυχίο, μεταπτυχιακό και ένα επίπεδο master: μηνιαίες εισφορές 43 700 HUF στα έξοδα διαβίωσης, για 12 μήνες το χρόνο, έως την ολοκλήρωση των σπουδών, διδακτορικό επίπεδο: μηνιαία HUF 140 000 για 12 μήνες ένα χρόνο, μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών
  • Διαμονή: τοποθέτηση σε κοιτώνα Ή μηνιαία συνεισφορά 40 000 HUF στα έξοδα διαμονής για όλη τη διάρκεια της περιόδου υποτροφίας
  • Ιατρική ασφάλιση: υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σύμφωνα με τη σχετική ουγγρική νομοθεσία και συμπληρωματική ιατρική ασφάλιση έως 100 000 HUF ετησίως/άτομο.

  Hungarian Diaspora Scholarship

  Η πιο πρόσφατη υποτροφία που είναι διαθέσιμη στο University of Pécs είναι η υποτροφία Ουγγρικής Διασποράς, η οποία σας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να εξελιχθείτε τόσο σε προσωπικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ενώ σπουδάζετε στην Ουγγαρία, μπορείτε να ανακαλύψετε την χιλιόχρονη ουγγρική ιστορία και κουλτούρα, να ζήσετε μοναδικές ουγγρικές παραδόσεις και να βελτιώσετε τις ουγγρικές σας γλωσσικές δεξιότητες.
  Ως κάτοχος της υποτροφίας της Διασποράς, μπορείτε να λάβετε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο σε ένα ανώτατο ουγγρικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να αποκτήσετε άκρως ανταγωνιστικές γνώσεις για να προχωρήσετε τόσο προσωπικά όσο και ακαδημαϊκά. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που διδάσκονται στα αγγλικά ή στα ουγγρικά που καλύπτουν όλους τους τομείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα πτυχίου. Στο University of Pécs , μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 280 προγράμματα σπουδών. Αυτή η υποτροφία είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργήσετε το επαγγελματικό σας δίκτυο και να ανακαλύψετε τα πάντα για τη χώρα σε ένα υποστηρικτικό και φιλόξενο φοιτητικό περιβάλλον!

  Διατάξεις που καλύπτονται από την υποτροφία

  • Εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα: απαλλαγή από την καταβολή διδάκτρων
  • Μηνιαία υποτροφία (κατόπιν αιτήματος)
  • Διαμονή: τοποθέτηση σε κοιτώνα Ή μηνιαία συνεισφορά 40 000 HUF στα έξοδα διαμονής για όλη τη διάρκεια της περιόδου υποτροφίας. (κατόπιν αιτήσεως)
  • Medical insurance

  Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να γίνετε κάτοχος υποτροφίας Διασποράς, εάν ζείτε σε διασπορά ή είστε αλλοδαπός πολίτης με αλλοδαπή διεύθυνση και ζείτε στο εξωτερικό για τουλάχιστον 10 συνεχόμενα χρόνια και κάνοντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή σας εκτός Ουγγαρίας τα τελευταία 4 χρόνια. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για τα μέλη μιας ουγγρικής διασποράς που ζουν σε οποιαδήποτε χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Δημοκρατία της Σερβίας ή την περιφέρεια Zakarpattia της Ουκρανίας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διασπορά εδώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι η απόκτηση σύστασης από την τοπική οργάνωση της διασποράς ή την ουγγρική αντιπροσωπεία. Όσον αφορά την έκδοση της σύστασης, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τις οργανώσεις και τις αντιπροσωπείες της διασποράς 1 ή 2 μήνες πριν την υποβολή της αίτησης.

  Πρόγραμμα Υποτροφιών για Χριστιανούς Νέους

  Τέλος, επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Χριστιανούς Νέους. Ως κάτοχος Χριστιανικής Υποτροφίας, μπορείτε να λάβετε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο σε ένα ανώτατο ουγγρικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να αποκτήσετε άκρως ανταγωνιστικές γνώσεις για να προχωρήσετε τόσο σε προσωπικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Μπορείτε να επιλέξετε από προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά που καλύπτουν ορισμένους τομείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα πτυχίου. Στο University of Pécs , μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 19 προγράμματα σπουδών. Αυτό το Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργήσετε το επαγγελματικό σας δίκτυο και να ανακαλύψετε τα πάντα για τη χώρα σε ένα υποστηρικτικό και φιλόξενο φοιτητικό περιβάλλον!

  Διατάξεις που καλύπτονται από την υποτροφία

  • Εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα: απαλλαγή από την καταβολή διδάκτρων
  • Μηνιαία υποτροφία 166.600 HUF το μήνα (140.000 HUF για διδακτορικούς φοιτητές),
  • Διαμονή: τοποθέτηση σε κοιτώνα Ή μηνιαία συνεισφορά 40 000 HUF στα έξοδα διαμονής για όλη τη διάρκεια της περιόδου υποτροφίας,
  • Επιστροφή εξόδων ταξιδίου 200.000 HUF ανά ακαδημαϊκό έτος,
  • Medical insurance


  Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

  Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να γίνετε κάτοχος Χριστιανικής Υποτροφίας, εάν είστε πολίτης των ακόλουθων χωρών: Αίγυπτος, Δημοκρατία του Λιβάνου, Δημοκρατία του Ιράκ, Κράτος του Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν, Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, Δημοκρατία της Κένυας, Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Αιθιοπίας, Δημοκρατία της Αρμενίας και Νιγηρία.
  Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι η απόκτηση επίσημης σύστασης από την τοπική χριστιανική εκκλησία.
  Είστε ενήλικος πολίτης, στην αρχή των υποτροφιών σας. συμπληρώσετε την ηλικία των 18 ετών έως τις 31 Αυγούστου του έτους της καθορισμένης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,
  διαθέτετε τα προσόντα και τις απαιτούμενες γλωσσικές δεξιότητες ως προαπαιτούμενο για το πρόγραμμα σπουδών για το οποίο υποβάλατε αίτηση και υποβάλετε το δικαιολογητικό μέχρι την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, αλλά το αργότερο την 1η Αυγούστου του έτους του τρέχοντος κύκλου αιτήσεων.
  Προγράμματα πτυχίου σε επίπεδο προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου ενός επιπέδου είναι ανοιχτά σε όλους τους αιτούντες, ενώ τα διδακτορικά προγράμματα είναι ανοιχτά σε όσους υποψηφίους έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές πτυχίου/μάστερ στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών για Χριστιανούς Νέους στην Ουγγαρία ή εγγράφονται για το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών τους στο ακαδημαϊκό έτος ως υπότροφοι Υποτροφίες Χριστιανών Νέων.

  Please visit the university website for more information.

  Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

  • Εγγυημένη τοποθέτηση σε κοιτώνα και προσωπικός μέντορας («φιλαράκι») για κάθε φοιτητή 1ου έτους.
  • Συμβουλευτική Φοιτητών
  • Libraries
  • Ιατρείο Νομικής Βοήθειας
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικές ομάδες

  Τοποθεσίες

  • Pécs

   University of Pécs, , Pécs

   Προγράμματα

   Chat with students

   Ερωτήσεις