MSc Διατροφή και Επιστήμη Τροφίμων
Reading, Ηνωμένο Βασίλειο
ΔΙΆΡΚΕΙΑ
1 up to 2 Years
ΓΛΏΣΣΕΣ
Αγγλικά
ΡΥΘΜΌΣ
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
ΠΡΩΙΜΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΝΑΡΞΗΣ
Jan 2025
ΔΊΔΑΚΤΡΑ
Αίτηση διδάκτρων
ΜΟΡΦΉ ΜΕΛΈΤΗΣ
Στην Πανεπιστημιούπολη
* νέοι διεθνείς φοιτητές: £30.950 | νέοι φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο/Δημοκρατία της Ιρλανδίας: 12.800 £
Εισαγωγή
Ξεκινήστε την καριέρα σας ως επαγγελματίας διατροφής στον τομέα των τροφίμων με το MSc Nutrition and Food Science.
Αυτό το μάθημα είναι διαπιστευμένο από την Association for Nutrition (AfN), την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για Εγγεγραμμένους Διατροφολόγους.
Μετά την αποφοίτησή σας θα δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση για να γίνετε Εγγεγραμμένος Συνεργάτης Διατροφολόγος στο AfN. Αυτό γίνεται μέσω της οδού άμεσης εισόδου και θα ενισχύσει την κατάστασή σας ως επαγγελματίας διατροφής.
Η βασική απαίτηση της κυβέρνησης στον τομέα των τροφίμων, η παροχή θρεπτικών τροφίμων, ενθαρρύνει ειδικούς από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο να συνεργαστούν για τη βελτίωση των προτύπων τροφίμων. Οι μελέτες σας θα διερευνήσουν τις επιστημονικές πτυχές των τροφίμων και της διατροφής και θα αξιολογήσουν τις ευρύτερες επιπτώσεις της διατροφής στην υγεία και την ευεξία.
Το εύρος του μαθήματος έχει ως στόχο να αυξήσει την κατανόησή σας για:
- ανθρώπινη διατροφή
- την ανάπτυξη τάσεων υγιεινής διατροφής
- βασικές πτυχές της διατροφής και της υγείας
- σύνθεση τροφής
- αποθήκευση, ασφάλεια και παραγωγή τροφίμων.
Θα συνεργαστείτε με ειδικούς ακαδημαϊκούς από το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής και ως μέρος των σπουδών σας, θα εργαστείτε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ειδικές εγκαταστάσεις διδασκαλίας τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά περιλαμβάνουν:
- Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition (HSUHN). Αυτή η εγκατάσταση έχει διεθνή φήμη για την έρευνά της σχετικά με τη σχέση μεταξύ της διατροφής και του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες και ο καρκίνος. Η κλινική έρευνα της μονάδας ενημερώνει τις κυβερνήσεις και τον τομέα των τροφίμων. Θα έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε το τελικό σας έργο στη Μονάδα.
- Κέντρο Επεξεργασίας Τροφίμων. Αυτό το πιλοτικό εργοστάσιο είναι μοναδικό στο Reading. Υπάρχει σχεδόν 1100m2 επιφάνειας που αφιερώνεται σε εξοπλισμό αξίας περίπου £4 εκατομμυρίων. Χρησιμοποιείται κυρίως για διδασκαλία και μάθηση, το εργοστάσιο περιέχει εξοπλισμό επεξεργασίας για εργασίες ανάπτυξης προϊόντων διατροφής. Κανένα άλλο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν προσφέρει αυτό που κάνουμε κάτω από μια στέγη.
- Σουίτα κυτταρομετρίας ροής. Μια σειρά από εξειδικευμένα εργαστήρια για την αξιολόγηση της μικροχλωρίδας του ανθρώπινου εντέρου.
Είμαστε περήφανοι για την έρευνά μας: το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ κατατάσσεται στην 8η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ερευνητική ισχύ στη γεωργία, τα τρόφιμα και τις κτηνιατρικές επιστήμες (Times Higher Education, Ινστιτούτα κατά Θέμα, με βάση την ανάλυσή του για το τελευταίο Πλαίσιο Αριστείας Έρευνας 2021) και Το 95% της έρευνάς μας είναι διεθνούς κύρους (REF 2021, που συνδυάζει 4*, 3* και 2* υποβολές – Επιστήμες Γεωργίας, Τροφίμων και Κτηνιατρικών). Ως φοιτητής MSc Nutrition and Food Science, θα έχετε επίσης πρόσβαση - και ενθαρρύνεστε να εμπλακείτε σε - τις πιο ενημερωμένες γνώσεις στον τομέα της επιστήμης των τροφίμων και της διατροφής.
Εισαγωγές
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Μπορεί να δικαιούστε υποτροφία ή υποτροφία για να πληρώσετε για τη μελέτη σας. Φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί επίσης να είναι επιλέξιμοι για φοιτητικό δάνειο για να βοηθήσουν στην κάλυψη αυτών των δαπανών.
Διαθέτουμε μια σειρά από υποτροφίες για τους μεταπτυχιακούς μας φοιτητές.
Διδακτέα ύλη
Υποχρεωτικές ενότητες
- Έννοιες Διατροφής: Μάθετε θεμελιώδεις έννοιες της διατροφής, την ανάπτυξη διατροφικών τιμών αναφοράς και συστάσεων, καθώς και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη διατροφική έρευνα. Θα αναπτύξετε επίσης μια κατανόηση των βασικών θεμάτων της διατροφής κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής και θα έχετε μια εκτίμηση της επιστημονικής βάσης των διατροφικών συστάσεων και των αμφιλεγόμενων θεμάτων στη διατροφική έρευνα.
- Τρόπος ζωής, Διατροφογενετική και Εξατομικευμένη Διατροφή: Μάθετε για την ανθρώπινη διατροφή κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής και τη σύνδεσή της με τη διατροφογενετική, τη διατροφογονιδιωματική, την επιγενετική και την εξατομικευμένη διατροφή. Θα μελετήσετε επίσης μια επιλογή από τρέχοντα ζητήματα στη διατροφή που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής, την υγεία, τη γενετική ευαισθησία και τις ασθένειες και θέματα σχετικά με τη διεπαφή μεταξύ της ανθρώπινης διατροφής και της επιστήμης των τροφίμων.
- Τα μικρόβια στην υγεία και τις ασθένειες: Μάθετε τις βασικές αρχές της μικροβιολογίας, με έμφαση στην κατανόηση του ρόλου των μικροβίων στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της υγείας και των ασθενειών. Θα μάθετε επίσης δεξιότητες σε μικροβιολογικές τεχνικές και θα κατανοήσετε πώς μπορούν να χειραγωγηθούν οι μικροβιακές κοινότητες μέσω της διατροφής ή της κλινικής παρέμβασης και των συνακόλουθων επιπτώσεων στην υγεία.
- Δημόσια Υγεία Διατροφή και Επιλογή Καταναλωτών Τροφίμων: Αποκτήστε μια εισαγωγή στην πολιτική, την επιλογή τροφίμων και την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς στο πλαίσιο της διατροφής για τη δημόσια υγεία. Θα διερευνήσετε παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή των τροφίμων και θα διεξάγετε έρευνα για να εξετάσετε ένα πραγματικό ζήτημα διατροφής στο τοπικό σας περιβάλλον. Θα αναπτύξετε επίσης ένα σχέδιο παρέμβασης και επικοινωνίας για την αλλαγή συμπεριφοράς με βάση τα ευρήματά σας και θα κατανοήσετε πώς σχετίζεται αυτό με την Ένωση για τα Πρότυπα Διατροφής Ηθικής, Συμπεριφοράς και Απόδοσης.
- Αναμόρφωση προϊόντων διατροφής: Αναπτύξτε την τεχνογνωσία σας στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιολόγηση αναδιατυπωμένων προϊόντων διατροφής. Θα μάθετε για τους βασικούς πυλώνες στην αναμόρφωση των προϊόντων διατροφής, όπως η διατροφή, η δημόσια υγεία, η επιστήμη των τροφίμων, η μεταποίηση, η ποιότητα των τροφίμων, η νομοθεσία, η αντίληψη των καταναλωτών και η επιχειρηματική προοπτική.
- Κλινική Διατροφή: Μάθετε για την επιστημονική βάση για τη διατροφική υποστήριξη, την ιατρική ηθική και τη διατροφική συμβουλευτική με έμφαση σε υγιείς, άρρωστους και μεταβολικά μειωμένους ασθενείς. Θα αναπτύξετε δεξιότητες στην κλινική διατροφή σε σχέση με τα φυσιολογικά συστήματα και θα μάθετε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δίαιτα για την πρόληψη και τη θεραπεία ανθρώπινων ασθενειών.
- Ερευνητικές Δεξιότητες και Έργο: Εργαστείτε ως ανεξάρτητος ερευνητής για να σχεδιάσετε ένα ερευνητικό έργο, να αναλάβετε την έρευνα και να γράψετε την ανάλυση σε μορφή ερευνητικής εργασίας. Θα αναπτύξετε ερευνητικές δεξιότητες και θα αποκτήσετε την ευκαιρία να ενισχύσετε την αυτογνωσία και την αποτελεσματικότητά σας στη διευκόλυνση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων για να ενισχύσετε την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας.
Αυτές είναι οι ενότητες που προσφέρουμε επί του παρόντος για την είσοδο 2024/25. Ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές καθώς εξετάζουμε τακτικά τις προσφορές των ενοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι είναι ενημερωμένες για τις πιο πρόσφατες μεθόδους έρευνας και διδασκαλίας.
Λάβετε υπόψη ότι το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όλες οι προαιρετικές ενότητες θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους φοιτητές που μπορεί να επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν.
Μπορείτε επίσης να δηλώσετε τα στοιχεία σας σε εμάς για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την πορεία σας, τις σπουδές και τη ζωή σας στο University of Reading .
Ευκαιρίες καριέρας
Το MSc Nutrition and Food Science έχει σχεδιαστεί για άτομα που επιθυμούν να αναπτύξουν καριέρα στον τομέα των τροφίμων ή να πραγματοποιήσουν έρευνα σχετικά με τα τρόφιμα.
Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι ο μεγαλύτερος μεταποιητικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι υπεύθυνη για την προσθήκη 21,9 δισεκατομμυρίων λιρών στην ακαθάριστη αξία της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου – και χρειάζεται νέους πτυχιούχους για να καλύψει τις ανάγκες πρόσληψης. Εστιάζουμε στην απασχολησιμότητα των αποφοίτων μας και έχουμε δημιουργήσει εξαιρετικές, μακροχρόνιες σχέσεις με εργοδότες στους τομείς των τροφίμων και της διατροφής.
Οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος έχουν προχωρήσει σε επαγγέλματα όπως:
- επιστήμονας διατροφικής έρευνας
- τεχνική ανάπτυξη (συστατικά τροφίμων)
- σύμβουλος διατροφής λιανικής
- ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Άλλοι απόφοιτοι έχουν προχωρήσει στη διδακτορική έρευνα.
Συνολικά, το 91% των αποφοίτων από τις Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής βρίσκονται σε εργασία ή σε περαιτέρω σπουδές εντός 15 μηνών από την αποφοίτησή τους. από αυτούς που απασχολούνται πλήρους απασχόλησης, το 93% είναι σε μεταπτυχιακούς ρόλους (Βάσει της ανάλυσής μας των δεδομένων HESA © HESA 2024, Graduate Outcomes Survey 2021/22; περιλαμβάνει όλους τους συμμετέχοντες στις Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής).