Keystone logo
University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ανόι (USTH, που ονομάζεται επίσης Βιετνάμ - Πανεπιστήμιο της Γαλλίας) είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 βάσει της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ Βιετνάμ και Γαλλίας με τη φιλοδοξία να γίνει ένα από τα πιο εξαιρετικά πανεπιστήμια προσανατολισμένα στην έρευνα ένα διεθνές πρότυπο στο Βιετνάμ.

Το USTH υπάγεται στην Ακαδημία Επιστήμης και Τεχνολογίας του Βιετνάμ (VAST), το κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας. επίσης, υποστηρίζεται έντονα από την Κοινοπραξία περισσότερων από 40 γαλλικών κορυφαίων πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων στην κατάρτιση και την έρευνα. Το USTH είναι υπερήφανο που είναι το σύμβολο της συνεργασίας Βιετνάμ - Γαλλίας στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Η εκπαίδευσή μας

Το USTH είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ασία μετά τη διαδικασία της Μπολόνια για δίπλωμα, η οποία εφαρμόζεται ευρέως σε περισσότερες από 45 ευρωπαϊκές χώρες. Κατά συνέπεια, η διάρκεια κατάρτισης για προγράμματα Bachelor, Master και διδακτορικό είναι 3, 2 και 3 έτη αντίστοιχα.

Η διαδικασία της Μπολόνια εφαρμόζεται σε όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια σε 45 ευρωπαϊκές χώρες


Τα προγράμματα κατάρτισης του USTH's Bachelor αναγνωρίστηκαν και διαπιστεύθηκαν από το Councilπατο Συμβούλιο Αξιολόγησης της Έρευνας και της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Γαλλία ( HCERES ) - ο πιο διάσημος οργανισμός διαπίστευσης ποιότητας εκπαίδευσης στη Γαλλία και την Ευρώπη. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με τα διάσημα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα στη Γαλλία για τη συν-απονομή μεταπτυχιακών τίτλων.

Το USTH παρέχει ένα διεθνές περιβάλλον εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας με κύρια γλώσσα τα αγγλικά και μια ομάδα αφοσιωμένων και έμπειρων καθηγητών στην εκπαίδευση και την έρευνα στο Βιετνάμ και στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο στοχεύει να εκπαιδεύσει τους μαθητές ολοκληρωμένα μέσω εκτεταμένων ερευνητικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων, ενθαρρύνοντας την αυτονομία, την κριτική δημιουργική σκέψη. επίσης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον για να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε το πάθος για την επιστήμη. Οι μαθητές μαθαίνουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις μέσω πρακτικών σε σύγχρονα εργαστήρια, ευκαιρίες συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα με λέκτορες και εκδρομές σε επιχειρήσεις και εργοστάσια κ.λπ.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του προγράμματος κατάρτισης του USTH είναι ότι οι μαθητές εισάγονται και υποστηρίζονται για να βρουν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης για 3-6 μήνες στο εξωτερικό. Κατά μέσο όρο το 70% των φοιτητών του USTH είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα στη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες με προηγμένη επιστήμη και τεχνολογία στην Ευρώπη και την Ασία, όπως η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, και τα λοιπά.

Η έρευνά μας

Το USTH στοχεύει να γίνει ένα πανεπιστήμιο παγκόσμιας κλάσης με ερευνητικά προγράμματα που έχουν μακροπρόθεσμες ακαδημαϊκές αξίες, υψηλή εφαρμογή στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη. Οι τρέχοντες σημαντικοί ερευνητικοί τομείς του Πανεπιστημίου περιλαμβάνουν την Τεχνητή νοημοσύνη, την επιστήμη των δεδομένων και την εκμάθηση μηχανών. εφαρμοσμένη βιοτεχνολογία στην έξυπνη γεωργία. υγειονομική περίθαλψη, προηγμένα υλικά. ανακυκλωμένη ενέργεια? τηλεπισκόπηση? περιβάλλον; καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με την ισχυρή υποστήριξη του διοικητικού οργάνου, VAST, της Γαλλικής Πρεσβείας στο Βιετνάμ, της Κοινοπραξίας περισσότερων από 40 γαλλικών πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων, του Γαλλικού Ινστιτούτου Έρευνας για την Ανάπτυξη (IRD) και με την επένδυση της κυβέρνησης του Βιετνάμ, USTH έχει δημιουργήσει 6 διεθνή κοινά εργαστήρια και πολλές ταλαντούχες νέες ερευνητικές ομάδες, φέρνοντας τη συμμετοχή πολλών εξαιρετικών και έμπειρων επιστημόνων σε πανεπιστήμια, ερευνητικούς οργανισμούς του Βιετνάμ, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, το USTH είχε 251 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά στον κατάλογο των SCI, SCI-E. Κατά μέσο όρο: 1 άρθρο στη λίστα SCI & SCI-E / 1 λέκτορα / 1 έτος. Για τρία συνεχόμενα έτη από το 2017 έως το 2019, το USTH ήταν στο Top 10 Nature Index των Πανεπιστημίων και των Ινστιτούτων Έρευνας με διεθνείς εκδόσεις υψηλής ποιότητας στο Βιετνάμ.

Αποστολή και Όραμα

Αποστολή

Το USTH έχει την αποστολή να εκπαιδεύσει ανθρώπινο δυναμικό υψηλής ποιότητας στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, προκειμένου να αναπτύξει έρευνα, να προωθήσει τη μεταφορά τεχνολογίας και να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Ταυτόχρονα, το USTH προσπαθεί συνεχώς για εκπαίδευση και έρευνα προς το στόχο να γίνει ένα εξαιρετικό ερευνητικό πανεπιστήμιο στο Βιετνάμ και στην περιοχή.

Οραμα

 • Να γίνει ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο, να προσελκύσει Βιετναμέζους και διεθνείς φοιτητές με προηγμένα προγράμματα κατάρτισης, να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνικής ανάπτυξης, να συνδυαστεί στενά με δραστηριότητες επιστημονικής έρευνας. δημιουργία του ιδανικότερου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος για τη νέα γενιά που αγαπά την επιστήμη. δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές να αναπτυχθούν συνολικά, επιτυγχάνοντας έτσι πολλές επιτυχίες στη μελλοντική τους καριέρα.
 • Όντας ένας παράγοντας για την προώθηση της ανάπτυξης της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο Βιετνάμ, σφίξτε και εμβαθύνετε τους δεσμούς με τους Γάλλους εταίρους. επίσης, ασκώντας θετικές επιπτώσεις στις επιστημονικές ερευνητικές δραστηριότητες της χώρας και στοχεύοντας να γίνει ένα πανεπιστήμιο διεθνούς επιπέδου.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Τρέχουσες εγκαταστάσεις

Επί του παρόντος, η πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου βρίσκεται στο κτίριο A21 εντός της πανεπιστημιούπολης του VAST, οδός Hoang Quoc Viet 18, Cau Giay, Ha Noi, με συνολική έκταση 8.100 m2. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει σήμερα 35 αίθουσες διδασκαλίας με εμβαδόν 2.550 m2, 06 διεθνή κοινά εργαστήρια εμβαδού 1.425 m2, 20 εργαστήρια εμβαδού 1.120 m2, μια βιβλιοθήκη με εμβαδόν 200 m2 με χιλιάδες των βιβλίων και των περιοδικών. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί και σύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια εξειδικευμένων ινστιτούτων υπό το VAST για διδασκαλία και έρευνα.

Η νέα πανεπιστημιούπολη στο Hoa Lac

Στις 10 Νοεμβρίου 2011, η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε σύμβαση δανείου για την ανέγερση του πανεπιστημίου συνολικής αξίας 190 εκατομμυρίων USD με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB), συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστικού έργου για την κατασκευή του Πανεπιστημίου σε 65 εκτάρια γης στο Hoa Lac Hi - Τεχνολογικό Πάρκο.

Τον Οκτώβριο του 2018, ο Πρωθυπουργός εξέδωσε την απόφαση αριθ. 1434 / QD-TTg για την έγκριση προσαρμογών στην πολιτική του κατασκευαστικού έργου USTH στο Hoa Lac Hi-Tech Park με δάνεια ADB, παρατείνοντας έτσι την περίοδο υλοποίησης του έργου κατά 5 χρόνια.

Η νέα πανεπιστημιούπολη του USTH στο Hoa Lac Hi-Tech Park περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια διεθνών προδιαγραφών, που εξυπηρετούν δραστηριότητες μάθησης και επιστημονικής έρευνας λέκτορων, ερευνητών και φοιτητών. Ταυτόχρονα, αναμένεται να γίνει ένα από τα αναγνωρισμένα κέντρα εκπαίδευσης, έρευνας και μεταφοράς τεχνολογίας στο Βιετνάμ στο μέλλον. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2023.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  ΠοσόΠροθεσμία εφαρμογής
  USTH'S SCHOLARSHIP 20211,700 USDSeptember 30, 2022

  Μαρτυρίες Φοιτητών

  Τοποθεσίες

  • Hanoi

   18 Hoang Quoc Viet, Cau Giay, , Hanoi

   Ερωτήσεις