Keystone logo
University of Sopron

University of Sopron

University of Sopron

Εισαγωγή

Οι κύριοι κλάδοι του University of Sopron είναι τα Οικονομικά, τα Παιδαγωγικά, η Δασοπονία και η Μηχανική Ξύλου.

Βρίσκεται σε μια γραφική πόλη στη βορειοδυτική περιοχή της Ουγγαρίας. Το Sopron βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία - απέχει μόλις 220 χλμ. από τη Βουδαπέστη, 60 χλμ. από τη Βιέννη και 90 χλμ. από την Μπρατισλάβα.

Η πανεπιστημιούπολη του University of Sopron βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή, που περιβάλλεται από τον δικό του Βοτανικό κήπο – μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Ο νικητής των International Green Gown Awards University of Sopron βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της χώρας και ακόμη και του κόσμου σε αρκετούς τομείς που σχετίζονται με τη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει 3 προγράμματα σπουδών Bachelor, 5 Master και 3 Phd για διεθνείς φοιτητές στους προαναφερθέντες κλάδους. Οι στρατηγικοί της στόχοι είναι να εκπαιδεύσει έξυπνους και δημιουργικούς επαγγελματίες με έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας, με σεβασμό των προκατόχων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Υπάρχουν πολλά προνόμια για τη μελέτη σε ένα μικρότερο, επαρχιακό ίδρυμα όπως το University of Sopron - η εκπαίδευση διεξάγεται σε μικρότερες ομάδες, όπου οι συμμετέχοντες και οι καθηγητές γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή, η επικοινωνία είναι άμεση. Η διαχείριση είναι ομαλή, μπορείτε πραγματικά να επικεντρωθείτε στις σπουδές σας. στο Sopron τα πάντα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, οπότε δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο ταξιδεύοντας σε καθημερινή βάση.

Ο κοιτώνας είναι εγγυημένος κατόπιν αιτήματος για όλους τους φοιτητές μας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από όλα τα κτίρια του πανεπιστημίου, καθώς και από πολλά καταστήματα και ανέσεις.

Η ιστορία του σημερινού University of Sopron πηγαίνει πίσω αρκετούς αιώνες:

Τα χρόνια εγκατάστασης (1735-1808-1846)

Η δασοπονική τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο μακροχρόνιος κλάδος σπουδών, ο πυρήνας της εκπαίδευσης του πανεπιστημίου ξεκίνησε στο ινστιτούτο που ιδρύθηκε για την εκπαίδευση ορυχείων και μεταλλουργίας. Η Σχολή για την Εκπαίδευση Αξιωματικών Μεταλλείων ιδρύθηκε με το διάταγμα του Καρόλου Γ', που υπογράφηκε στις 22 Ιουνίου 1735 στη Σελμεκμπάνια.

Η Μαρία Τερέζα έθεσε τις βάσεις για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με το διάταγμά της που υπογράφηκε στις 22 Οκτωβρίου 1762.

Μια κοινή συνάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και του Επιμελητηρίου του Βασιλικού Νομισματοκοπείου και Μεταλλείων τον Ιούνιο του 1807, συζήτησε την ίδρυση μιας Σχολής Δασών, δίπλα στην Ακαδημία Μεταλλείων.

Ουγγρική βασιλική μεταλλευτική και δασική ακαδημία, Ουγγρικό βασιλικό μεταλλευτικό και δασικό κολέγιο στο Selmecbánya (1867-1918)

Μετά τον Συμβιβασμό του 1867, η Ακαδημία έγινε ουγγρικό κρατικό ίδρυμα, μειώνοντας έτσι τη διεθνή της σημασία. Το 1904, το ίδρυμα υιοθέτησε το όνομα «The Hungarian Royal Mining and Forestry College».

Με το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρξε μια μεγάλη ρήξη στη ζωή του κολεγίου. Οι τελευταίες διαλέξεις του φθινοπωρινού εξαμήνου ξεκίνησαν στις 6 Οκτωβρίου 1918, αλλά το ακαδημαϊκό έτος δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί. Ως αποτέλεσμα της συνθήκης ειρήνης μετά τον πόλεμο, η Selmecbánya δεν ήταν πια πόλη της Ουγγαρίας. ανήκε στη νέα Τσεχοσλοβακία. Η μετακόμιση από την πατρογονική κατοικία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1918 μετά από απόφαση του συμβουλίου του κολεγίου και διάταγμα του Υπουργείου Οικονομικών.

Το κολέγιο στη Σόπρον. Οργανωτικές αλλαγές (1919-1950)

Χάρη στην αποφασιστικότητα του υφυπουργού Εξωτερικών Hugó Laehne και του δημάρχου Mihály Thurner, η πόλη Sopron παρείχε ένα νέο σπίτι στο κολέγιο. Η πρώτη ομάδα φοιτητών έφτασε τον Μάρτιο του 1919, με επικεφαλής τον Πρύτανη Géza Réz.

Το κολέγιο μετονομάστηκε σε Ουγγρικό Βασιλικό Κολλέγιο Μεταλλείων και Δασών το 1922, δείχνοντας το διευρυμένο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα. Το 1934 ιδρύθηκε το Ουγγρικό Βασιλικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών Επιστημών József Nádor και το κολέγιο ενσωματώθηκε σε αυτό το πανεπιστήμιο, με έδρα τη Βουδαπέστη, ως Σχολή Μεταλλείων, Μεταλλουργίας και Δασών.

Το 1949 ξεκίνησε η ανεξάρτητη εκπαίδευση Μηχανικών Τοπογράφου. Αργότερα ενσωματώθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Καθώς ένα νέο τεχνικό πανεπιστήμιο ιδρύθηκε στο Miskolc, η Σχολή Μεταλλείων και Μεταλλουργίας μετακόμισε εκεί. Η μετακίνηση των δύο τελευταίων σχολών διήρκεσε περισσότερα από 10 χρόνια.

Forestry College, University of Forestry and Wood Sciences, University of Sopron (1952-2000)

Από το 1952 η Δασική Σχολή λειτούργησε ως ανεξάρτητο Δασικό Κολλέγιο με πανεπιστημιακή βαθμίδα. Το 1956 η καταιγίδα της ιστορίας έδωσε ένα σοβαρό πλήγμα στο κολέγιο. Μετά την ήττα της επανάστασης, μεγάλο ποσοστό δασκάλων και μαθητών εγκατέλειψε τη χώρα. Οι περισσότεροι από αυτούς πήγαν στον Καναδά, όπου σχημάτισαν το Sopron Division της Δασικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και τελείωσαν εκεί τις σπουδές τους. Άλλοι πήγαν στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία.

Το 1957 ξεκίνησε η εκπαίδευση μηχανικών ξυλοβιομηχανίας. Την 1η Σεπτεμβρίου 1962 ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο Δασολογίας και Επιστημών του Ξύλου με δύο σχολές. Το 1972 το πανεπιστήμιο άνοιξε μια νέα σχολή, το Székesfehérvár Land-Surveying and Land Management College. Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη μηχανική βιομηχανίας χαρτιού ξεκίνησε το 1985.

University of Sopron (1992- )

Το 1992 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Οικονομικών Επιστημών και Ανάπτυξης Διοίκησης Επιχειρήσεων για την παροχή εκπαίδευσης σε φοιτητές οικονομικών επιστημών.

Μετά από μια περίοδο προπαρασκευαστικών εργασιών, το 1994 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Τεχνών και ξεκίνησε η εκπαίδευση καλλιτεχνών στη Σχολή Επιστημών του Ξύλου.

Την 1η Σεπτεμβρίου 1996, το πανεπιστήμιο άλλαξε το όνομά του σε University of Sopron .

Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουγγαρίας (2002-2007), (2008-2017)

Η εκπαίδευση των φοιτητών στα οικονομικά ξεκίνησε στο Sopron το 1995. Η Οικονομική Σχολή ιδρύθηκε το 2000 όταν, λόγω της πολιτικής εξορθολογισμού της ουγγρικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το πανεπιστήμιο επεκτάθηκε ενσωματώνοντας τη Σχολή Apáczay Csere János του Győr, τη Σχολή Επιστήμες Γεωργίας και Τροφίμων του Mosonmagyarovár και της Παιδαγωγικής Σχολής Benedek Elek του Sopron. Το πανεπιστήμιο μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουγγαρίας και είχε την έδρα του στο Σόπρον. Μετά την ενσωμάτωση του Berzsenyi Dániel College του Szombathely την 1η Ιανουαρίου 2008, το πανεπιστήμιο λειτούργησε δέκα σχολές σε πέντε πόλεις.

University of Sopron (2017–)

Με κυβερνητική απόφαση τα έτη 2015-17, το πανεπιστήμιο αναδιοργανώθηκε και οι σχολές εκτός Σόπρον συγχωνεύτηκαν με άλλα πανεπιστήμια.

Τέσσερις σχολές παρέμειναν στο Sopron: η Παιδαγωγική Σχολή Benedek Elek, η Σχολή Δασών, η Οικονομική Σχολή Alexandre Lamfalussy και η Σχολή Μηχανικών, Επιστημών Ξύλου και Εφαρμοσμένων Τεχνών Simonyi Károly, όλα μέρος του μετονομασμένου University of Sopron .

Το University of Sopron συνεχίζει να επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και την έρευνα, αναπτύσσοντας τις δυνάμεις του με γνώμονα το όραμά του και τις παραδόσεις που χαρακτηρίζουν το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουγγαρίας και του προκατόχου του, της Ακαδημίας της Selmecbánya.

Οι κύριοι στόχοι του University of Sopron είναι η περαιτέρω αύξηση των ερευνητικών του δυνατοτήτων και η προώθηση της διεθνοποίησης. Το Πανεπιστήμιο σκοπεύει να προσφέρει περισσότερα προγράμματα σπουδών μέσω της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας.

Αυτό που μπορείτε να περιμένετε εδώ είναι εκπαίδευση υψηλής ποιότητας με έμφαση στην επαγγελματική εμπειρία και τις κορυφαίες υποδομές σε μια βιώσιμη πόλη και πανεπιστημιούπολη, όπου η φοιτητική ζωή είναι ζωντανή, με πολλές πολιτιστικές παραδόσεις, αθλήματα και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Εισαγωγές

  Τοποθεσίες

  • Sopron

   4 Bajcsy-Zsilinszky St., 9400, Sopron

   Ερωτήσεις