Keystone logo
© The University of St Andrews
University of St Andrews

University of St Andrews

University of St Andrews

Εισαγωγή

Το St Andrews είναι ένα μοναδικό και μαγευτικό μέρος, και το Πανεπιστήμιο είναι βασικό μέρος της γοητείας του. Επτά αιώνες ιστορίας συνδέουν τους μαθητές με την πόλη, οδηγώντας στον αρχαίο και ταυτόχρονα σύγχρονο θεσμό που είναι εμφανής σήμερα.

Για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν ή να μετακομίσουν στο St Andrews, συνιστούμε να ρίξουν μια ματιά στις πληροφορίες της πόλης, οι οποίες περιγράφουν τις εγκαταστάσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην τοπική κοινότητα. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη διακυβέρνηση, την ιστορία και τη στρατηγική του Πανεπιστημίου για το μέλλον στις παρακάτω ενότητες.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Το St Andrews έχει περισσότερους από 4.000 χώρους κρεβατιών και μια φανταστική ποικιλία καταλυμάτων για όλα τα γούστα και τους προϋπολογισμούς. Οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα βρουν κατάλληλο κατάλυμα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Αίθουσες κατοικιών

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών διαμονής που ταιριάζουν σε διαφορετικούς φοιτητικούς τρόπους ζωής, είτε θέλετε γεύματα με τροφοδοσία είτε μια κουζίνα για να μαγειρέψετε μόνοι σας, έναν συγκάτοικο ή ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο.

  Εισαγωγές

  Προυποθέσεις εισόδου

  Το University of St Andrews προσφέρει μια ποικιλία από ευέλικτες επιλογές εισόδου για να διασφαλίσει ότι οι πόρτες μας παραμένουν ανοιχτές σε όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή τις προσωπικές συνθήκες.

  Παρόλο που η είσοδος στο St Andrew's είναι ανταγωνιστική, αναγνωρίζουμε μια σειρά διαφορετικών προσόντων και εξετάζουμε όλες τις πτυχές της αίτησής σας, συμπεριλαμβανομένων του πλαισίου, της δήλωσης σας και των παραπομπών. Οι βαθμοί από μόνοι σας δεν θα σας εγγυηθούν την αποδοχή και οι πραγματικές προσφορές μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες από τους αναγραφόμενους ελάχιστους βαθμούς που απαιτούνται από κάθε πρόγραμμα.

  Πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου μπορούν να βρεθούν στην επεξήγηση της ακαδημαϊκής εγγραφής και οι υποψήφιοι που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον δείκτη μας για να δουν ποιο σύνολο απαιτήσεων εισόδου πρέπει να εξετάσουν. Όλοι οι υποψήφιοι που δεν εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξετάσουν τις τυπικές ακαδημαϊκές απαιτήσεις εισόδου μας.

  Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης εναλλακτικές διαδρομές εισόδου για υποψήφιους που προέρχονται από περιοχές όπου λαμβάνουμε περιορισμένες αιτήσεις και που δεν μπορούν να λάβουν τους απαιτούμενους βαθμούς ή για όσους επιστρέφουν στην εκπαίδευση μετά από παρατεταμένη περίοδο.

  Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

  Το University of St Andrews καλωσορίζει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές μας μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το πρόγραμμα που έχουν επιλέξει, οι υποψήφιοι πρέπει να παρέχουν αποδείξεις για την ικανότητά τους να μιλούν και να γράφουν αποτελεσματικά αγγλικά.

  Οι απαιτήσεις της αγγλικής γλώσσας και το είδος των αποδεικτικών στοιχείων που πρέπει να προσκομίσετε, εξαρτώνται από το αν κάνετε αίτηση για προπτυχιακό, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

  Απαιτήσεις Βίζας

  Οι διεθνείς φοιτητές απαιτούν βίζα για να ζήσουν και να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το αν χρειάζεστε βίζα ή όχι και ο τύπος βίζας που θα χρειαστείτε εξαρτάται από την εθνικότητα και τη διάρκεια της πορείας σας.

  Επισκέπτες ακαδημαϊκοί, μελετητές και ερευνητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ομάδα Μετανάστευσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Πανεπιστημίου για συμβουλές σχετικά με τη βίζα προτού υποβάλετε την αίτησή σας για βίζα.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Ο St Andrews δεσμεύεται να προσελκύει τους καλύτερους φοιτητές, ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες. Οι υποτροφίες ανταμείβουν την ακαδημαϊκή αριστεία και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους μαθητές να συντηρηθούν κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στο πανεπιστήμιο.

  Οι αιτούντες με καθεστώς πρόσφυγα, ανθρωπιστική προστασία, διακριτική άδεια και καθεστώς αιτούντος άσυλο ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση για υποτροφίες οικονομικής υποστήριξης. Η κατάσταση των διδάκτρων σας θα καθορίσει ποιες υποτροφίες είναι διαθέσιμες για εσάς.

  Ο κατάλογος υποτροφιών και χρηματοδότησης προσφέρει έναν κατάλογο επιλογών χρηματοδότησης με δυνατότητα αναζήτησης που προσφέρει το Πανεπιστήμιο για αμοιβές, έξοδα διαβίωσης, ταξίδια και πρωτοβουλίες.

  Το University of St Andrews προσφέρει πολλές μεταπτυχιακές υποτροφίες κάθε χρόνο. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι πόροι σε μεταπτυχιακούς που αναζητούν χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων επιλογών εκτός Πανεπιστημίου. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η προσφορά θέσης στο Πανεπιστήμιο δεν συνεπάγεται εγγύηση οικονομικής υποστήριξης.

  Το University of St Andrews προσφέρει μεταπτυχιακές υποτροφίες και άλλα οικονομικά βραβεία. Αυτά μπορεί να πραγματοποιούνται επιπλέον της εξωτερικής χρηματοδότησης ή βραβείων από κυβερνητικό φορέα. Αυτά μπορεί επίσης να καλύπτουν (εν όλω ή εν μέρει) δίδακτρα, συντήρηση (κόστος διαβίωσης συμπεριλαμβανομένης της διαμονής) ή και τα δύο.

  Οι υποτροφίες είναι διαθέσιμες με βάση την ακαδημαϊκή αξία και την οικονομική ανάγκη. Υπάρχουν διαθέσιμες υποτροφίες τόσο για το καθεστώς αμοιβής στο σπίτι όσο και για το εξωτερικό. Η ομάδα υποτροφιών συνιστά να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους κάθε βραβείου και να κάνετε αίτηση σε μια σειρά από πηγές χρηματοδότησης.

  Υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών

  Οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι μια επένδυση στην πνευματική σου εξέλιξη και τις δυνατότητες σταδιοδρομίας σου. Το University of St Andrews παρέχει υποτροφίες για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Η διαθεσιμότητα της υποτροφίας μπορεί να εξαρτάται από τον τομέα σπουδών ή την κατάσταση των αμοιβών σας (για παράδειγμα, εάν είστε φοιτητής «Στόχος» ή «Εξωτερικός»).

  English Language Requirements

  Πιστοποιήστε την επάρκειά σας στα αγγλικά με το Duolingo English Test! Το DET είναι ένα βολικό, γρήγορο και προσιτό διαδικτυακό τεστ αγγλικών που γίνεται αποδεκτό από περισσότερα από 4.000 πανεπιστήμια (όπως αυτό) σε όλο τον κόσμο.

  Τοποθεσίες

  • Saint Andrews

   St Katharine's West The Scores, KY16 9AJ, Saint Andrews

  Ερωτήσεις