Keystone logo
University of Trento

University of Trento

University of Trento

Εισαγωγή

Το University of Trento ιδρύθηκε το 1962 και στόχευε πάντα στην οικοδόμηση συμμαχίας και αμοιβαίας αποτελεσματικότητας με ιταλικούς και ξένους θεσμούς και οργανισμούς. Το 1982 το Πανεπιστήμιο (μέχρι τότε ιδιωτικό) έγινε δημόσιο, με καταστατικό που εγγυόταν την αυτοδιοίκηση.

Η Συμφωνία του Μιλάνου, που υπογράφηκε το 2009 μεταξύ της κυβέρνησης και της αυτόνομης επαρχίας του Trento (μαζί με αυτή του Bolzano και της Περιφερειακής Αρχής), σχετικά με την αλλαγή στο ειδικό καταστατικό της αυτονομίας για τους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς, έδωσε στην επαρχία νέα εξουσία επί του Πανεπιστημίου. Αυτό είναι ένα περαιτέρω βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και εγγυάται ότι οι οικονομικοί πόροι θα διατεθούν και θα επαρκούν.

Υπάρχουν περισσότεροι από 16.000 φοιτητές, περίπου 600 καθηγητές και ερευνητές και ο ίδιος αριθμός τεχνικού και διοικητικού προσωπικού: αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για σπουδές και έρευνα.

Οι μεγάλοι λόγοι για να επιλέξετε το UniTrento

Διεθνή προγράμματα σπουδών

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει διδακτορικά προγράμματα, μεταπτυχιακά και προγράμματα σπουδών στα αγγλικά. Πολλά μαθήματα διοργανώνονται σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια της Ιταλίας ή του εξωτερικού και με επαγγελματικούς συλλόγους.

Η ποιότητα της διδασκαλίας

Εθνικές και διεθνείς ταξινομήσεις κατατάσσουν το University of Trento ως ένα από τα κορυφαία ιταλικά πανεπιστήμια. Εκτός από τις παραδοσιακές διαλέξεις, υπάρχει πολλή εργαστηριακή εργασία και πολλές μικρές ομάδες σεμιναρίων. Το Trento είναι ένα μεσαίου μεγέθους πανεπιστήμιο, όπου είναι εύκολο για φοιτητές και καθηγητές να συναντηθούν και υπάρχει συνεχής ανταλλαγή ιδεών μεταξύ φοιτητών διαφορετικών ειδικοτήτων: εν ολίγοις, ο (ενάρετος) δυναμισμός ενός μικρού πανεπιστημίου.

Ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό

Από το δεύτερο έτος των σπουδών τους, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να περάσουν μια περίοδο στο εξωτερικό, με τη δυνατότητα να λάβουν υποτροφίες για διεθνή κινητικότητα και να λάβουν μόρια για εξετάσεις στο εξωτερικό ή για την ερευνητική τους εργασία.

Το University of Trento προσφέρει επίσης πολλά διεθνή προγράμματα κινητικότητας:

 • διπλούς βαθμούς
 • διμερείς συμφωνίες με μη ευρωπαϊκά πανεπιστήμια
 • Συμφωνίες Erasmus+ International Credit Mobility
 • Πρόγραμμα Erasmus+

Οι φοιτητές του University of Trento που συμμετέχουν σε πρόγραμμα σπουδών, έρευνας ή πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη του κόστους κινητικότητας.

Το να είσαι διεθνής σημαίνει επίσης ότι μπορείς να προσφέρεις ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Το Trento το κάνει πολύ καλά γιατί προσελκύει ερευνητές και ταλαντούχους νέους από το εξωτερικό. Περισσότεροι από 800 μαθητές 60 διαφορετικών εθνικοτήτων ζουν στις αίθουσες της κατοικίας «San Bartolameo», που βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης, και στο «Sanbapolis».

Οικονομικά οφέλη και βραβεία αξίας

Στο University of Trento , η δέσμευση για μελέτη αποδίδει.

Προκειμένου να επιβραβευθούν οι πιο άξιοι μαθητές, το Collegio Bernardo Clesio ιδρύθηκε το 2005. Το Collegio, που βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο του Trento, φιλοξενεί περίπου εκατό φοιτητές δωρεάν και διοργανώνει συναντήσεις μελέτης με καθηγητές, ερευνητές και κορυφαία μέλη της κοινωνίας.

Κάθε χρόνο προκηρύσσονται περίπου 30 θέσεις, οι οποίες εκχωρούνται μετά από διαδικασία επιλογής με βάση το πρόγραμμα σπουδών και τις εξετάσεις κάθε υποψήφιου. Μελλοντικοί φοιτητές που επιθυμούν να εγγραφούν σε ένα από τα προγράμματα σπουδών, τα μαθήματα του δεύτερου κύκλου σπουδών ή τα μαθήματα ενός κύκλου σπουδών μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Η ποιότητα ζωής στο Τρέντο

Η Τρέντο στην πρώτη θέση για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έρευνας σχετικά με την «Ποιότητα ζωής 2014» που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza για την Italia Oggi.

Σύμφωνα με το Il Sole 24 ore (η ιταλική εθνική ημερήσια επιχειρηματική εφημερίδα), το Τρέντο είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στην Ιταλία. Με τους 100.000 κατοίκους της, είναι μια πόλη με προσανατολισμό τους ανθρώπους και τους φοιτητές, σε ένα εξαιρετικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον:

Σύμφωνα με το IEEE Institute of Electrical and Electronics Engineers, το Trento είναι μια έξυπνη πόλη. Το Τρέντο επιλέχθηκε μαζί με άλλες 9 πόλεις του κόσμου για να συμμετάσχει στο «IEEE Smart Cities Initiative»: ένα έργο που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προώθηση της τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης. Για να επιλεγούν ως έξυπνη πόλη, οι υποψήφιες πόλεις πρέπει να έχουν ήδη ξεκινήσει μια ανάπτυξη κοινωνικής, πολιτιστικής και τεχνολογικής καινοτομίας, όπου παράγονται πληροφορίες και γνώση, μοιράζονται και χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της συλλογικής ευεξίας και της ποιότητας ζωής.

Οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στα χέρια σας

Το University of Trento προσφέρει πολλά: βιβλιοθήκες, χώρους μελέτης (ανοιχτοί μέχρι τα μεσάνυχτα), εργαστήρια, αίθουσες υπολογιστών, ένα κέντρο γλώσσας και τρία αθλητικά κέντρα.

Σπουδές στο Τρέντο δεν σημαίνει μόνο σπουδές. Χάρη στην «Opera Universitaria» και στο UNITrento Sport, το Trento προσφέρει πολλά περισσότερα: υποτροφίες, φορολογική απαλλαγή, επιδοτούμενη διαμονή σε αίθουσες κατοικίας και σε διαμερίσματα, δάνεια ποδηλάτων, συναυλίες, κινηματογράφους, θεματικές εκδηλώσεις, μαθήματα γυμναστικής, αθλητικά κέντρα και «φακολτιάδι» (αθλητική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην οποία συμμετέχουν όλοι στο Πανεπιστήμιο, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, των καθηγητών και του τεχνικού-διοικητικού προσωπικού).

Το UniTrentoApp (στα ιταλικά) επιτρέπει στους φοιτητές να έχουν πρόσβαση σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου: θα μπορούν να συμβουλεύονται το αρχείο των φοιτητών τους, να βλέπουν τα στοιχεία επικοινωνίας του διδακτικού προσωπικού, να βλέπουν τα ωράρια των μαθημάτων, να διαβάζουν ειδήσεις του Πανεπιστημίου, να ελέγχουν το υπόλοιπο της μεσημεριανής τους κάρτας και να αναζητούν δωρεάν αίθουσες μελέτης.

Ευκαιρίες για άθληση

Στο Τρέντο, ο αθλητισμός δεν είναι απλώς διακοπές από σπουδές και δουλειά. Το Πανεπιστήμιο έχει επικεντρωθεί σε αθλητικές δραστηριότητες προκειμένου να βοηθήσει φοιτητές και ερευνητές να εξισορροπήσουν τη μελέτη και τον αθλητισμό και έχει δημιουργήσει ένα αθλητικό δίκτυο: το UNITrento Sport. Μέσα στο UniTrento Sport, έχουν αναπτυχθεί διαφορετικά προγράμματα για να καλύψουν τις διάφορες ανάγκες των μαθητών που ασκούν τον αθλητισμό:

Το TOPsport, ένα μοναδικό πρόγραμμα στην Ιταλία, είναι αφιερωμένο σε αθλητές υψηλού επιπέδου και στοχεύει στο συνδυασμό ανταγωνιστικότητας και προπόνησης, χάρη στην υποστήριξη των δασκάλων, την ευκαιρία να συμφωνήσουν ημερομηνίες εξετάσεων και να αναπληρώσουν τα μαθήματα που χάθηκαν και άλλα οφέλη .

Το UNI.Team είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει υποστήριξη σε φοιτητές/αθλητές που αγωνίζονται ως μέλη του CUS-Trento – του Πανεπιστημιακού Αθλητικού Κέντρου. Μεταξύ των παροχών που δίνονται, συγκαταλέγονται η επιδοτούμενη διαμονή, οι ειδικές παραχωρήσεις για προπονητική πρακτική, η υποστήριξη εκπαιδευτή αθλητισμού, ο αθλητικός εξοπλισμός.

Τοποθεσίες

 • Rovereto

  Rovereto, Ιταλία

  • Trento

   Trento, Ιταλία

   • Bolzano

    Bolzano, Ιταλία

    • Innsbruck

     Innsbruck, Αυστρία

     Ερωτήσεις